הסתברות

mmuse

New member
תודה, ו-

האם זו התשובה של (ב): (1/46*1/47*1/48*1)(1/49*1/50*1/51*1) ? תודה.

mmuse

New member
הסבר...

בחבילת קלפים יש 52 קלפים כאשר כל קלף שונה (אין 2 קלפים עם אותו ערך וסוג, אך יש 2 קלפים עם אותו ערך או אותו סוג), בפוקר כל שחקן מקבל 5 קלפים. ונראה לי שהפתרון הוא:
13*12*44*43 -------------- 52! ----- 5!5!42!​
´13´-מספר המספרים לראשון ´44´-מספר הקלפים לראשון[ 5!5!42! - נחלק את 52 ל-3 קבוצות

mmuse

New member
הסתברות

מתוך 26 כרטיסים יש 20 לבנים ו- 6 שחורים. אם מחלקים את הכרטיסים לשתי קבוצות של 13, מה ההסתברות ש: יהיו 5 שחורים בקבוצה אחת ושחור אחד בקבוצה השניה?

mmuse

New member
ועוד שאלה... ../images/Emo9.gif

במשחק פוקר בן שני משתתפים מה ההסתברות - (א)ששחקן א´ יקבל - 5 תלתן, 4 יהלום, 3 לב ו- 2 עלה? (ב)ששני השחקנים יקבלו 4 קלפים מאותו הערך (מספר)? תודה.

roron

New member
מסתבר שאנחנו לומדים בב"א...

איזה תרגיל מרגיז, לא הצלחתי שם כלום! אוף! אוף! הסתברות זה מעצבן! גם אלגוריתמים! איזה מסלול את\ה לומד\ת ?

roron

New member
בקשר לשאלה על הקלפים

מה התשובה אם רוצים שששת הקלפים השחורים יהיו באותה קבוצה? במכנה צריך להיות 26 מעל 13, מה צריך להיות במונה? 6 מ 13 ?

תשובה

אם מבקשים ש-6 הקלפים השחורים יהיו באותה קבוצה, נבחר (6 מעל 6) קלפים, ונכפיל ב-(20 מעל 7), כי יש לבחור 7 קלפים להשלמה ל-13. את כל זה יש להכפיל ב-(13 מעל 13) לבחירת הקלפים לקב´ השנייה, כפול (2 מעל 1) כי בוחרים באיזו קבוצה יהיו ששת הקלפים השחורים. (אם ההסבר לא מובן, אתה מוזמן לשאול)

סעיף ב´ בתרגיל לא מנוסח טוב

כי הוא משאיר המון מרחב לפרושים שונים של השאלה, לדעתי. חוצמזה, סעיף א´ ממש לא קשה. אם ההסבר שלי לא היה מובן אתה מוזמן לשאול...

roron

New member
סבבה

הבעיה שלי היא שאני לא כל כך יודע מתי להשתמש במה. אני די מסתבך עם הסתברות...

אוקיי

אם תיתן דוגמה של שאלה ספציפית ובנוגע למה בדיוק התלבטת, יהיה אפשר לעזור לך ולהסביר איזו שיטה טובה למקרה הספציפי (ובכלל, אם תתן רשימה של שיטות פתרון אפשריות שאתה מכיר, אני אוכל להסביר לך מתי משתמשים במה).

mmuse

New member
מסתבר...

בהחלט תרגיל מעצן, אבל שמעתי שלמרות שצריך להגיש 8 תרגילים - לא בודקים אותם... ואני בראשי-משני.

roron

New member
עוד שאלה

במשחק פוקר בו 2 משתתפים: מה ההסתברות ששני השחקנים יקבלו 4 קלפים מאותו הערך ? למשל 4,4, 5 , 6 ,7 שחקן א´ 4,4, 8, A, K שחקן ב´ או למשל A, A, A ,5 , 8 שחקן א´ A , 3,5,6,4שחקן ב´

למעלה