הסתבכתי

הסתבכתי

הזמנתי אוברלוק ברדר 1034D ושלחתי אותה לדודי בניו-יורק ע"מ שיביא אותה לכאן.
דודי מתקשר אלי ואומר שהמכונה היגיע אבל מכל כיווניה כתוב שהיא משוחזרת ע"י היצרן.
מכיוון שהאנגלית שלי על הפנים, נעזרתי בהזמנה במישהי שקוראת אנגלית מצוין, שתינו זוכרות שבדקנו את נושא מצב המוצר, ואני גם זוכרת שהיא אמרה לי שמדובר במוצר חדש.
תכלס, מה אני עושה עכשיו ? זאת שליוותה אותי גם אומרת שיש שם סתירות בנושא ההחזרה, שעלי לשלם גם את ההובלה הלוך ועוד דברים.
מצו"ב הלינק של המוצר שהזמנתי, אולי המנוסות תוכלנה לייעץ לי.

http://www.ebay.com/itm/Brother-103...ng_Machines&hash=item564fb28ecf#ht_2146wt_917

תודה מראש

סתם מבקרת

Active member
אם היא לא מבינה את נושא ההחזרה כנראה גם לא

קראה ו/או לא הבינה את הכתוב.
מצוין באדום בולט שהמכונה היא מחודשת והאחריות עליה תהיה כעל מכונה חדשה.
לגבי החזרה אכן יש לשלם דמי משלוח + 1 דולר דמי טיפול שיורד מהזיכוי וכן תשלום 10% דמי החזרה על החזרת מוצר שלא נפתח או 20% דמי החזרה על מוצר שנפתח.
יש להחזיר תוך 14 יום
התנאים מאד ברורים.
עכשיו השאלה אם באמת חשוב לך שהמוצר מחודש ולא חדש וכמה יעלה לך מוצר כזה חדש.

סתם מבקרת

Active member
מה שאומר שההפרש 70$ בין חדשה למחודשת

אבל היא צריכה להוסיף דמי החזרה שזה 19.5$ על המחיר ששילמה, עוד 1 $ דמי טיפול ועוד דמי משלוח להחזרה שאין לי מושג כמה זה.
להערכתי העלות הכוללת של מכונה חדשה תהיה כ300$ בגלל נושא ההחזרה של המכונה שקנתה.
עכשיו השאלה היא אם באמת יש בעיה עם מכונה שחודשה במפעל ויש עליה אחריות כמו על מכונה חדשה.
כל אחד והשיקולים שלו כמובן.

Tנקר בל

New member
זו לא שאלה של אי הבנה אלא של סתירה

בחלק העליון של הדף (ברובריקות הקבועות של איביי), נאמר שניתן להחזיר את המוצר תוך 14 יום ולקבל את התשלום, כשעלות המשלוח למוכר היא על הקונה
("d14 days money back, buyer pays return shipping").

בתיאור המוצר, נאמר כי יש לשלם את עלות המשלוח לקונה + עלות המשלוח למוכר + 10%-20% מערך המוצר. המשמעות של זה שונה לחלוטין ממה שנאמר בחלק העליון.

כך שיש סתירה ברורה בין שתי ההתייחסויות הללו.

[אני זו שעשתה עם אמא לשני חמודים את ההזמנה.
לגבי המחודשת - אם זה היה הנוסח בזמן הקניה ברור לצערי שפישלתי
אבל יתכן שתיאור המוצר השתנה מאז הקנייה, כפי שקרה באמזון, שם מחיר המוצר השתנה משמעותית מאז תאריך הקנייה, קשה לי להאמין שהמשפט היה מסומן באדום בזמן הקנייה, כי אני זוכרת שלקח לי זמן לחפש מה מצב המוצר].

סתם מבקרת

Active member
אין כאן סתירה רק השלמה. הרי גם ה"קנס" לא מופי

ע למעלה אז תגידי שזה לא בסדר?
המוכר ויתר על חלק מהרווח למען מכירה ועשה משלוח חינם.
האם יש לצפות ממנו להוציא כסף מכיסו כשלא התבצעה מכירה בגלל טעות של הקונה?
התנאים המלאים הם חלק בלתי נפרד מתיאור המוצר והם כתובים בפירוש. הבעיה שלנו שאנחנו לא מקפידים לקרוא הכל כי מתעצלים לגלול עד למטה.
אגב, קשה לי להאמין שההערה לגבי מכונה מחודשת לא הופיע. למוכר פידבקים טובים ואם הוא היה משנה תנאים בדף הפידבקים היו מציינים זאת.
מסקנה - תמיד תמיד לשמור על המחשב את הדף ממנו בוצעה ההזמנה כדי שתהיה הוכחה למוצר עבורו שילמנו.
הזמנתי פעם צינור לשואב והייתי בטוחה שזה מקורי. כשהגיע ראיתי שזה תחליף. בדיקה מעמיקה בדף הבהירה לי שהטעות היתה שלי. במקרה הזה דווקא הרווחתי כי המחיר היה מצויין, הגיע מהר מאד, הצינור התואם הרבה יותר טוב מהמקורי ואצל הסוכן בארץ הצינור לא היה זמין במשך חודשים ארוכים.

סתם מבקרת

Active member
פרשנות משפטית? התגובה שלך מעידה על שורש הבעיה

מאיפה המצאת פרשנות משפטית? כולה הבעתי את דעתי. הצגתי עצמי כמשפטנית? כתבתי באיזה מקום שזו פרשנות משפטית? המילה "משפטית" הוזכרה באיזה מקום בתגובה שלי?
גם בפורום איביי, ששם מתמצאים בנושא איביי הרבה יותר ממני, ניתנה לשאלה אותה תשובה

Tנקר בל

New member
את מביעה את דעתך בעניין משפטי

השאלה אם מדובר בסתירה או בהשלמה היא שאלה משפטית. גם אם לא הבנת שזו מהות העניין, זה לא משנה עובדה זו. כשמוכר מפרסם מוצר הוא מציע הצעה, וכשקונה קונה את המוצר - ההצעה היא חוזה שנכרת ביניהם. החוזה הזה אמור לעמוד בכללים כלליים, ובאופן ספציפי בכללים שנקבעו להגנת הצרכן.
הבעת את דעתך. דעתך לא תואמת לדעת החוק.

בעקבות התגובה שלך חיפשתי בפורום איביי, וראיתי שלמנהל הפורום דווקא היה ברור שאם מחזירים את המשלוח "אז את נושאת רק בעלות נוספת אחת - ההחזרה לשולח", כך שדברייך דווקא סותרים את דבריו. המוכר הטעה בנקודה הזו באופן ברור.

לגבי עניין המוצר המשוחזר, כבר כתבתי שאם זה היה הנוסח המקורי של המוצר , טעיתי מאוד. אני מצטערת על העניין הזה צער עמוק ביותר. קשה לי לתאר עד כמה. אם הייתי טועה לגבי רכישה של עצמי, הייתי אומרת לעצמי שזה רק כסף, ולא שווה להתאבל על כך, אבל הידיעה שגרמתי נזק ועוגמת נפש למישהי אחרת (ולמישהי מקסימה ביותר, ששום דבר שעשתה/אמרה לא גרם לי להרגיש רע, אלא להיפך...) מאוד מכאיבה ומצערת.

אני לא מבינה את פשר התגובה התוקפנית שלך, ולא מתכוונת להגיב שוב, כאמור, העניין הזה מצער אותי ביותר גם בלי תגובותייך.

שש שבע

New member
אז ככה, על ההזמנה שימי לב בצד שמאל לא כתוב

מה המצב, האם חדש או לא, יש שנה אחריות
פני לאי ביי,
ופעם הבאה תקנו באמזון,

אני עם שש שבע, אי ביי זה

זבל של מוצרים סיניים ללא איכות
ואם מצאת משהו שווה , מותג או פירמה טובה אז תמיד יש תכסיס, או משומש, או פגום או חיקוי
בקיצור, אני לא מאמינה בכל מה שקשור לסין חוץ מאוכל שלהם שאני מאוד אוהבת...

סתם מבקרת

Active member
אני ממש לא מסכימה איתך. לא כל המוצרים הסיניים

הם זבל ולא כל מה שנמכר באי ביי זבל.
גם לא כל המוכרים באי ביי מוכרים מוצרים סיניים.
לעשות הכללות זה רע ומיותר.
צריך לבדוק טוב טוב ולהבין מה קונים.

סתם מבקרת

Active member
כל אחד יכול למכור בכל מקום. גם חנות יכול כל

אחד לפתוח.
צריך לבדוק מה קונים וממי וזה נכון לגבי חנויות פיזיות, איביי, אתרים ברשת וכו'.

זכותך לא להסכים אתי אבל

אני מתעקשת על דעתי
מוצר איכותי שכתוב עליו שנעשה בסין הוא מוצר שרק הורכב שם, החלקים יוצרו בכל מיני מדינות וההרכבה נעשתה בסין, רק מוצר זה יש בו איכות
כל הייצור הסיני הוא זבל
כבעלת עסק שקונה לא מעט חומרים ומתעסקת עם עשרות סוכנים וסיטונאים אני אומרת חד וחלק
תתרחקו מהמוצרים הסיניים שלא תתחרטו אחר כך

מצלתיים

New member
אני מסכימה, הסינים הציפו את העולם בזבל

אוניות מכולות שטות באוקיאנוסים ומשנעות זבל סיני ממקום למקום.
אני משתדלת ככל האפשר לא לקנות תוצרת סינית, אלא רק של מפעלים ידועים שפועלים בסין.

לא מזמן קניתי אריזה של חמישה פותחני קופסאות - הדבר הכי פשוט שיש, הם נראים בסדר, בדיוק כמו כל הפותחנים האחרים, רק מה, לא פותחים. כנראה עניין של מילימטר לכאן או לכאן, זווית לכאן או לכאן, הם לא פותחים וברור לגמרי שהיצרן הסיני אפילו לא טרח לבדוק אותם, בשביל מה לבדוק, הרי יקנו גם ככה. הוא העתיק בערך את התבנית, ייצר, ומכר.

הם הלכו לפח, ולחשוב על כמות החומרים האנרגיה והעבודה שהושקעה כדי לייצר ולשנע את הזבל הזה, וכמות הכסף שאנשים הוציאו כדי לקנות את המוצר ולזרוק אותו עוד באותו יום.

פה ושם נתקלים במוצרים טובים, למשל דווקא בענף הבדים. רוב הבדים מיוצרים בסין, אנחנו לא יודעים מה מתוך מה שקנינו מיוצר בסין ומה לא, אבל בסך הכל הבדים בחנויות מניסוני טובים

לגבי בדים

אולי הבדים הסיניים שקנית באיכות טובה
אבל אם תקני בדים תוצרת אחרת תבחיני בהבדל ענק אז האיכות היא מעולה ולא רק טובה

מצלתיים

New member
נכון, הבדים הסינים הם באיכות טובה מספיק,

אבל יש בדים מעולים, גם בזה נוכחתי.

השאלה אם יש הבדל באיכות המוצר בין מחודש לחדש?

הקטע הוא שביום ההזמנה המחיר באמזון היה 209$ ובדקנו את נושא מצב המוצר ומכיון שהבנו שזה חדש (אין לי את הדף שראינו אז כך שיכול להיות שהנתונים השתנו) החלטתי לחסוך 15$ ואכלתי אותה

למעלה