הסתבכתי

סתם מבקרת

Active member
אני הייתי לוקחת אותה. התגובות בדף המוכר

למכונה הזו טובות, כולם מתיחסים אליה כאל מכונה חדשה ואם היו בעיות היית רואה את זה בתגובות. אי ביי לא מצנזרים תגובות ואין להם אינטרס שמוכרים גרועים יקלקלו את המוניטין של איביי.
גם האחריות המלאה שהיצרן נותן על המכונה יכולה להשקיט אותך למרות שהאחריות לא תעזור לך בארץ אבל העובדה היא שהם בטוחים במה שהם מוכרים.
ובנוסף, תחשבי על זה שהמע"מ יהיה לפי התשלום ששילמת כך שיהיה נמוך מזה שתשלמי על מכונה חדשה ויקרה יותר.
שהדוד לא ישכח לקחת איתו את הקבלה על התשלום כדי להראות במכס כמה שולם על המכונה.

על מכונות תפירה יש פטור ממכס אך לא ממע"מ

שיעביר אותה באדום, אם לא יהיה צורך לשלם, לא יגבו ממנו עליה.

דבר נוסף שרציתי לומר לך- אל תמהרי לומר "אכלתי אותה".

מכונה מחודשת לא אומר שאינה טובה. יכול להיות שמישהו התחרט ורק פתח ואח"כ החזיר.
או ניסה מעט מאד והחזיר.

כך שלא נורא כל כך.

אני פעם קניתי מוצר ריפרביש (שלא ניתן היה לראות בכלל הבדל בין חדש למחודש).

תני צ'אנס

בהצלחה!

אריאלה

maybesure

New member
כתוב במפורש

"שופץ ע"י ברדר"
This machine is factory refurbished by Brother and comes with the same warranty as a new machine.

המשפט הזה הוא היחיד הכתוב באדום בולט!

מצלתיים

New member
רק עכשיו, שכתבת את זה, עשיתי חיפוש

על המילה refurbished , ורק עכשיו ראיתי את הכתובת הזאת.
נשבעת שקודם כשקראתי את הפתיל הזה לא הבנתי על מה אתן מדברות, זה כתוב במקום שכבר לא גוללים אליו.
הייתי מצפה לראות את זה בסעיף item condition למעלה, ושם לא כתוב כלום.

לאמא לשני:
מאחר שכך, אני בטוחה במאה אחוזים שאת לא הלקוחה הראשונה שלא רואה את הכיתוב הזה, וזו לא פעם ראשונה שהם מקבלים תלונה כזאת.
יחד עם זאת, לדעתי - קחי את המכונה, היא תהיה בסדר, האחריות עליה היא כמו על חדשה ויש סיכוי שהיא אפילו טובה מחדשה.

אם בכל זאת תרצי להחזיר, הנה הקטע שרצית לתרגם:

Dear Sirs,

On 7-May-2013 I ordered a serger machine BROTHER 1034D on you eBay shop
(s.n. U10418G2U114921).

On 16-May-2013 I received the machine
Tracking number: 1ZX588Y34391649381

Only then I saw that this is a refurbished machine. I did not notice any note of this on the your site in eBay.
It should have be written in “Item condition”, but there is no mention of refurbishment there.

I wish to return the machine to you via UPS.
Please give me your return address

Thank you

מה זה המספר s.n. U10418G2U114921?
בכל מקרה, זה צריך להיות מספר ההזמנה שלך כפי שקיבלת במייל

maybesure

New member
אני לא מסכימה איתך

מה הכוונה "כבר לא גוללים אליו"?
יש שם תיאור של המוצר!! אפילו בביה"ס לימדו אותנו לקרוא מסמכים עד סופם (בחינות למשל, ורק אז לענות על שאלות).
מי שלא קורא הכל - אחריות שלו להבנת המסמך. הדילר לא אמור לפרש לך או לכוון אותך למקום בו כתוב כל דבר. המשפט הזה כתוב באדום בולט. לא נראה פה אפילו נסיון להסתיר איזו עובדה בקשר למצב המכונה.
אני ראיתי את זה מיד, ואני ממש לא מצויה בכל הנוגע לרכישות מחו"ל כי לא קונה כלום בחו"ל רק בשביל לחסוך פרוטות, אבל רצונו של אדם כבודו ואם היא החליטה לרכוש בנט - הייתה אמורה לקרוא ולהבין היטב לפני שרוכשת.
מאוד יכול להיות שהיא לא הלקוחה הראשונה שמפספסת את המשפט הזה אבל זה לא מפחית מהאחריות שלה לרכישה.

ודעה אישית שלי: אני הייתי כבר עושה שילוח לארץ, נראה לי שהמוכנה הזו תהיה בסדר.

גם אני חושבת שאין הבדל מהותי בין מכונה מחודשת

לחדשה...
אני לא חושבת שכדאי לך להחזיר..
אבל אם את רוצה עזרה - בשמחה...

Tנקר בל

New member
מחודשת זה הימור

אני מבינה שבארה"ב שבה מדיניות ההחזרות היא נרחבת, אנשים לפעמים לוקחים כמה מוצרים מקבילים כדי להתנסות (למשל: קונים 2 מצלמות כדי לראות איזו מהן הם מעדיפים), כך שמקבלים מוצר חדש, שנקרא מחודש.
אבל יתכן שמדובר במוצר שהתקלקל ותוקן.
אני מעדיפה ללכת על בטוח כשאני עורכת קניות, וכבר כתבתי לך (אני מקווה שראית) שאשלם לך את עלות הנזק.

Tנקר בל

New member
אני מסייגת את הסתייגותי

לי היה ניסיון לא מוצלח עם מצלמה מחודשת. אבל במקרה שלי, האחריות שניתנה על ידי החברה הייתה לתקופה קצרה. כאן האחריות שהחברה מציעה היא כמו למוצר חדש. האחריות לא רלוונטית לך בייבוא לארץ מבחינה מעשית, אבל יש משמעות מבחינת ההערכה של החברה למצבה התקין של המכונה.

פניה למוכר

מכיוון שפרטי ההחזרה לא ברור מה העלות שלהם אני מעוניינת לפנות למוכר אודה אם משהי תוכל לתרגם לי את הפניה:

שלום וברכה,

בתאריך 7/5/13 הזמנתי מכונת אוברלוק BROTHER 1034D בחנותכם באיביי. (s.n. U10418G2U114921)
בתאריך 16/5/13 קיבלתי את המכונה (Tracking number: 1ZX588Y34391649381 ) ואז ראיתי שמדובר במוצר משוחזר.
בשעת ביצוע ההזמנה בדקתי את מצב המוצר ואיני זוכרת שהיה רשום כי המוצר משוחזר. ברצוני להשיבו אליכם באמצעות UPS.
מהי הכתובת להחזרת המוצר ?

האם עלי לברר אם אשא בעלויות נוספות מעבר לעלות ההחזרה ?
דבר נוסף איפה אני רואה את אופן הפניה למוכר ? והאם יש מס' טלפון שאוכל לפנות דרכו ?

תודה מראש

כ ינרת

New member
תרגום-עזרה עצמית ( כמעט) תכנסי לגוגל תרגום פה

Google Translate
תעשי העתק-הדבק לקטע שאת רוצה ובצד המקביל את השפה - עברית ותקבלי תגרום לא רע בכלל. בטח שעוזר להתמצאות לפחות

אחרי שיקולים ארוכים

החלטתי יחד עם דודי להביא את המכונה לארץ, מהכרותו עם שוק ההחזרות בארה"ב הוא אמר שאם המכונה שופצה ע"י ברדר, וברדר נותנת לי אחריות לשנה אין לי מה לדאוג ואני יכולה להיות רגועה.
הדבר היחיד שאני הולכת לעשות זה לכתוב באיביי פידבק על כך שמצב המכונה לא רשום בכותרת

מחר בערב בעז"ה המכונה עולה על המטוס לארץ מקווה שהכל יהיה בסדר.

Tנקר בל

New member

למעלה