הסרט the wall

hkatsman

New member
הסרט the wall

מה הקטע שהוא בלי מילים? הוא היה ממש ממש יפה (בעיקר כשחושבים על זה אח"כ ולא כשרואים אותו שעה וחצי ורק בסוף מבינים שאין מילים בכלל) הוא ממש שינה לי את ההסתכלות על האלבום. אבל עדיין... לדעתי היה יותר יפה אם היו בו מילים מה דעתכם?

כל הגאוניות

הצליחו להעביר סיפור שלם אז נכון שלסיפור יש כמה גרסאות אבל זה מדהים שאין בו מילים כמעט זה כל היופי סרט מדהים

hkatsman

New member
יכול להיות...

אבל עוד דבר שעצבן אותי היה הקטעים המצויירים, ווזה שהסיפור קפץ ממקום למקום כל הזמן מההווה לעבר ואז לעתיד. אבל בעיקרון אני מסכים שהסרט ממש טוב. זאת ממש חווייה לשמוע את השירים אחרי שרואים את הסרט.

da1boy

New member
לדעתי להפך,

אני ראיתי את הסרט לפני שהכרתי את האלבום, והשתעממתי לגמרי, עכשיו אחרי שאני מכיר אותו אני הולך לראות את הסרט שוב ואני בטוח שאני הרבה יותר יהנה ממנו...

holo

New member
לא יודע,

אבל לפעמים, זה מה שעושה סרט לכל כך טוב. הוא נתון להרבה פרשנויות והוא לא חד וחלק. חלק ממנו הוא אפילו סוראליסטי (אם זה באנימציה או בקטעים לא ממש מובנים). לדעתי זה תורם לרעיון הכללי של הסרט. הסרט לפעמים מתמקד בחייו של ווטרס כילד, לפעמים ככוכב רוק עם איזכורים לסיד בארט. די ערבוב של כל ההסיטוריה של הלהקה, לפחות מנקודת מבט די ברורה של ווטרס.

מה זאת אומרת מה קורה בסוף?

החומה נופלת, לא? מישהו שינה את העלילה ולא אמרו לי? בכל אופן אני רק עכשיו מתבשר על זה שלסרט אין מילים. ראיתי אותו רק לפני שבועיים וכ"כ נהנתי... איך לא שמתי לב...וואלה שני חושב על זה באמת אין שם מילים! (!!!)

IamAR

New member
בטח שיש מילים....

לא הרבה, אבל מידי פעם מוסיפים, למשל כשהוא נידבק לאיש הזה, בגן ילדים, וחושב שזה אבא שלו XD, וכשהוא שם כדור על המסילה, אז חברים שלו צועקים לו, והקטע עם המורה... ניראלי היו עוד....

חשבתי ששורפים את בית הספר

אני הדקחתי את המחזה הנורא הזה כמה שנים .

avki

New member
נדמה לי שהעיניין שהסוף הוא לא אחיד

הוא שהאשליה, חוסר האידיאלים והפארנויה מתערבבים לכדי חוסר אחידות מחשבתית אחד. ובראיונות עם ווטרס על הסרט זה גם מה שהוא אומר פחות או יותר.

שלום חן

New member
אפשר לפרט מה כ"כ טוב בסרט../images/Emo123.gif../images/Emo35.gif

עוד פעם דיון שבגלל הפסקול של פ"פ או המעורבות של פ"פ הסרט "ענק"
ואגב דווקא נקודת האור היחידה בסרט הם דווקא האיורים המדהימים

גם אם הסרט לא היה של פינק פלויד

הוא היה ענק בסרט יש עלילה מסויימת וזה סרט שבאמת גורם לך לחשוב. לא כל אחד יבין א הסרט באותה צורה וזה היופי.

IamAR

New member
../images/Emo45.gif

הרעיון בכל סרט טוב, זה שהוא גורם לך לחשוב, אחרי שאתה מסיים לראות אותו, הוא משאיר נקודה כלשהיא, גם עם זה משו לא ברור, שניתן לפרש אותו בדרכים שונות, ואז אתה מגיע לדברים שבחיים לא היית חושב עליהם, אתה יכול לזרום עם זה לאיזה כיוון שבא לך, ואתה מגיע למסכנות מדהימות, זה מה שמדהים, ואמן נותן לכל אחד לחשוב על זה, לתהות, לפרש את זה אחרת, גם אם זה לא מה שהוא התקוון... טוב, חפרתי, אבל זה קשה להסביר, אני אישית מאד התרשמתי מהסרט, חשבתי הרבה בקשר לסוף, ולדעתי הוא גאוני

IamAR

New member
ועוד משו להוסיף

מה שכתבתי למעלה, לא קשור לזה שזה סרט שחלקית נכתב על רוג'ר וחלקית על בארט, ולא בגלל שהפסקול הוא של פינק פלויד, אלה בגלל העלילה, העריכה, והרעיונות הגאוניים בסרט... למרות שאי אפשר לכחיש, שאם זה לא היה סרט של פינק פלויד, מלכתחילה לא הייתי רואה אותו, וכמוון שהשירים מהאלבום מוסיפים המון (!) עוצמה לסרט!

Inis mor

New member
ביקשתם-וקבלתם!

מה כל כך טוב בסרט: 1. בוב גלדוף 2. בוב גלדוף ברצינות אבל... דסקסתי על הנושא הזה ב"פורום אגדות רוק" בהקשר לסרט "טומי". זה מאד בעייתי להפוך, איך תקראו לזה, "אופרות רוק" או "אלבומי נושא" למשהו ויזואלי. קודם כל כי העולם של הסאונד הוא הרבה יותר רחב ויש בו אפשרות להביע הרבה יותר דברים, ברגע שמנסים להפוך אותו לסרט או לתרגם אותו סתם לאימג' הוא הופך להיות "מוזר". זה גם לא ממש מדויק שבסרט אין מילים. כל הדמויות האחרות מדברות ופינק לא. הרעיון אני מתארת לעצמי הוא שהמוזיקה היא בעצם המונולוג שלו. לטעמי הסרט מצויין. הוא הצליח להעביר את הרעיון בדרך הכי טובה שאשפר כי באמת עד הסוף לעשות את זה זה קצת קשה. על מה הסרט? למזלי מאז שיעורי ספרות מורחב בתיכון אני לא מצליחה לראות סרט מבלי לנתח אותו בראש (רוב הזמן זה מטריד): תהליך בניית "החומה" מסביבו של פינק בעקבות הארועים בחיים שלו ותוך כדי זה בעצם בגדול מה יכול לקרות כש בן אדם בונה מסביבו "חומה". אני יכולה לכתוב אולי 4 הודעות לגבי הנושא הזה. אבל לא נשעמם אתכם. ובסך הכל הרי-מדובר בעניין של טעם!!! אה...ואפרופו "טומי"-מישהו שאל לפני כמה זמן מה קורה עם "המי"=אז אלבום חדש בנובמבר! (ככה לפחות מקווים).

itaikuskus

New member
וואו

היית צריכה את ספרות מורחב כדי לתת את הניתוח הזה? בלי לזלזל כמובן... ובקשר לטומי. אין כאן השוואה בכלל, לדעתי טומי זה תצוגת נפל, שרק הופעות אורח משעשעות של דמויות סטייל אריק קלפטון, טינה טרנר וג'ק ניקולסון יכולות להציל. נקודת אור- קית' מון בתור הדוד ארני. אני כבר בכלל לא אוהב את האלבום הזה. לדעתי הסרט "תרם" למיאוס שלו בעייני. אפשר גם לתת איזכור להופעה של אוליבר ריד המנוח, תמיד אהבתי אותו בתור ביל סייקס מאוליבר טוויסט, וגם בתור הזקן הזה מגלדיאטור (-:

holo

New member
טומי

זה אחד הסרטים היותר משעממים שראיתי..

למעלה