הסרט the wall

Inis mor

New member
לא נלקח בתור זלזול!...

למרות שהיתה כוונה ברורה לכך. אם היית קורה את ההודעה מקרוב היית מבין שהזכרתי את זה בהקשר קצת אחר. אמרתי שאני מנתחת אוטומאטית בראש כל סרט שאני רואה כאינסטינקט ולא ספציפית ה"ניתוח" של הסרט הזה. וגם שזה מעצבן כי זה לא מאפשר לי להנות מ"סתם" סרט. לא אהבת את טומי?-סבבה, עניין של טעם.

EPRT

New member
../images/Emo45.gif

גם אני אוהבת את בוב גלדוף
הוא מצליח בלי מילים ל"הביע" את הטקסט. ומסכימה לגבי טומי, פרשתי באמצע וגם לא אהבתי את הפסקול , איכשהו קיוויתי למשהו שדומה לחומה. אני דווקא התחלתי לאהוב את הלהקה בעקבות הסרט. כשהיתי ממש קטנה היה את קליפ מהסרט בטלוויזיה וזה גרם לי לסיוטים מתמשכים (כן, עצוב), אז שהסרט הוקרן החלטתי לראות אותו. מה שאני אוהבת בסרט, מעבר ובנוסף למה שאמרו, שכל פעם מקלפים ממנו עוד פיסה, ז"א כל פעם מגלים עוד פרטים. אני אוהבת שהמילים של השירים מקימות את הדיאלוג ואין הסברים ממשים מאותה סיבה של קילוף כל פעם. מלבד זאת אני חושבת שהסרט גורם לפחות בסצנה אחת לאמפטייה רבה והזדהות.בהתחלה היה לי קשה לעכל את האנימציה או הקטעים הסריאלסטים אבל זה חלק מה"חוכמה" של הסרט.

afcon11

New member
הערה ספציפית

אני מסכים איתך שהסרט מצוין. אבל יש לי רק הערה אחת. כתבת שאדם בונה מסביבו חומה, נראה לי שהכוונה היא לכך שנסיבות החיים הן ש"בונות" את החומה - זה שהוא יתום, גדל רק עם האמא, סבל ממערכת החינוך הבריטית המטורפת, השחיקה של האהבה לבת הזוג וכו'. אם יצא לך, תקראי את המילים של Another Brick In The Wall. כל חלק מהשלושה מסביר ממה בעצם נבנתה החומה (החלק השלישי נוגע לאדם עצמו, אחרי שהתייאש מהכל). וגם, למשל, השיר Mother שמסתיים בשאלה: Mother, did it need to be so high, כשהכוונה היא לגובה החומה שהאמא בנתה בחייו. באופן כללי, דיסק 1 מפרט את הסיבות לבעיה ודיסק 2 מפרט את התוצאות שלה (בדידות, אדישות, רצון לקבל עזרה וכו'). כמובן שזו לא פרשנות רשמית אלא דעתי. הרי שיר, כמו ספר, תמיד יקבל פרשות שונה מאדם לאדם כי לכל אחד נקודת השקפה שונה, וזה מה שיפה.

afcon11

New member
הערה

אני מסכים איתך שהסרט מצוין. אבל יש לי רק הערה אחת. כתבת שאדם בונה מסביבו חומה, נראה לי שהכוונה היא לכך שנסיבות החיים הן ש"בונות" את החומה - זה שהוא יתום, גדל רק עם האמא, סבל ממערכת החינוך הבריטית המטורפת, השחיקה של האהבה לבת הזוג וכו'. אם יצא לך, תקראי את המילים של Another Brick In The Wall. כל חלק מהשלושה מסביר ממה בעצם נבנתה החומה (החלק השלישי נוגע לאדם עצמו, אחרי שהתייאש מהכל). וגם, למשל, השיר Mother שמסתיים בשאלה: Mother, did it need to be so high, כשהכוונה היא לגובה החומה שהאמא בנתה בחייו. באופן כללי, דיסק 1 מפרט את הסיבות לבעיה ודיסק 2 מפרט את התוצאות שלה (בדידות, אדישות, רצון לקבל עזרה וכו'). כמובן שזו לא פרשנות רשמית אלא דעתי. הרי שיר, כמו ספר, תמיד יקבל פרשות שונה מאדם לאדם כי לכל אחד נקודת השקפה שונה, וזה מה שיפה.

Inis mor

New member
יפה!!!

לא חשבתי על זה בכלל בכיוון של "חלוקה לשניים" מבחינת הדיסקים. הערת את עיני בנושא הזה.

Anuerysm

New member
הממ

אני ראיתי את הסרט יחד עם חבר שלי והגענו למסקנה שזה סרט שבעיקר לוקח את הצופים שלו בזכות השם שלו ולכן יכול לשדר את הדבר הכי הזוי שיש תרצה תסכים לא תרצה להסכים מעניין ת'סבתא שלי

THE WALL1

New member
אני ראיתי את הסרט

בערך 50 פעמים... זה הסרט שאני הכי אוהבת.. ודווקא בגלל העובדה שאין בו מילים, המוזיקה פשוט מבטאת את כל הרגשות של כל השחקנים והכל כל כך מתאים וגאוני... לא יודעת מה בקשר לכולם אבל אני אישית מאוד אוהבת את הסרט וחושבת שהוא מיוחד מאוד...

למעלה