הסרט CONTACT

spinoza

New member
הסרט CONTACT../images/Emo68.gif ../images/Emo153.gif

היי, לאחרונה ראיתי את הסרט CONTACT עם ג´ודי פוסטר. סרט טוב, פוסטר (גדולה כתמיד), אתאיסטית,מדענית מבריקה, מחפשת חיים מחוץ לכדור הארץ, ומאוהבת באדם דתי (נוצרי). היא אטתאיסטית, הוא מאמין, בסרט נוגעים בפילוסופיה של המדע
, מסבירים שם שוב ושוב על עיקרון התער של אוקהם). הנוצרי הדתי מסביר שהוא עבר חויות שהביאו אותו לאמונה, אבל אין לו הוכחות אמפיריות על-כך. פוסטר טוענת שבלי הוכחות אמפיריות פוזיטיביות אין אלהים. הדתי - שחבר בוודעה פוליטית מטרפד את המינוי למשלחת החלל
של ידידתו, כי היא "לא אדם מאמין
" ו95% מאנשי כדור הארץ הם כן. כלום 95% מהאנושות חי באשליה ? הסרט מקבל תפנית לאחר שג´ודי חווה חויה שהיא משוכנעת שקרתה, במציאות אולם אין לה הוכחות אמפיריות על-כך.... מדוע ג´ודי אתאיסיטת ? האם הצליח הרומן בניהם ? האם יש חיים אי שם בחלל
?מהו עיקרון התער של אוקהם ? ומיהו קרל סייגן ? >> 9 בסולם שפינוזה
<<

spinoza

New member
אוי...ניסיתי לכתוב כמו גידי אורשר..

ויצא קצת פלצני...

spinoza

New member
בן הפותרים נכונה, יוגרל

פותר שלא ענה נכונה......(כוורת) >> "מסיפורי פוגי אפשר ללמוד" <<

טוב

New member
התער של אוקהאם

תאוריה הטוענת כי אם יש לתופעה שני הסברים אפשריים, ההסבר ההגיוני הוא זה שמסביר את התופעה, ולא ההסבר הבלתי הגיוני, אלא אם הוכח ההיפך. הדוגמא הקלאסית לזה זה שדות החיטה הקצורים במעגלים שנתגלו במקומות שונים ונטען כי נעשו ע"י חייזרים. על -פי עקרון "התער של אוקהם", המעגלים נעשו דווקא בידי בני אדם, אלא אם מישהו יוכיח אחרת. (אם אני זוכרת נכון, באמת התגלה שאיזה שני אחים חמדו לצון והיו קוצרים את מעגלי החיטה). <Le Fay התחילה לענות, אז הרגשתי חובה להמשיך>

יש לעיקרון הזה עוד פן

העיקרון אומר שצריך תמיד להעדיף את ההסבר החסכוני על פני ההסבר הלא חסכוני. כלומר, אם אפשר להסביר את העולם ללא אלוהים, צריך להעדיף לוותר עליו. זה ההקשר, לפי מה שזכור לי, שבו הופיע התער בסרט. זה עקרון בעייתי: קודם כל, למה א יותר "הגיוני" מ-ב ? לפעמים לא שייך לדבר על היגיון בהקשר של מדע אמפירי. חוץ מזה, יהיה מי שיגיד: הסיבתיות היחידה בעולם היא שאלוהים גורם הכל, והנה, תאוריה חסכנית ביותר. <קוצץ משתמש בתער כדי לקצוץ כמה נטיעות, וטוען שאלוהים זה בכלל נונסנס>

spinoza

New member
פיסיקה....וסטטיסטיקה.

אם יש שני דרכים לאור להגיע מנקודה א´ לנקודה ב´ - הוא יעשה זאת בדרך הקצרה ביותר ! בפיסיקה זה עובד ! עכשיו לגבי דברים לא פיסיקלים , אלה סתם דברים,אז אם יש שני דרכים להסביר תופעה אז ההסבר הפשוט הוא הנכון. זה מקביל ל- maximum likyhood כלומר לא צריך לקחת את החוק הזה בצורה דטרמינסטית אלא הסתברותית. כלומר סביר יותר שההסבר הפשוט יותר הוא הנכון. אבל גם קורא שהסברים לא הפשוטים הם נכונים. דוגמא הפרסומת הזאת שרצה בטלוזיה שמישהו מכין מסיבת הפתעה לחברה שלו, וכשהיא באה הוא ושתי חברות שלה, משחקים "מסירות" עם קופסת שוקולדים (סינגלס), תוך כדי המשחק נופלת הקופסה, נפלה הבחורה נפל עליה הבחור, והבחורה השניה נפלה עליו. עכשיו בדיוק היגעה החברה החוקית של הבחור
, ורואה אותו בן שתי בחורות. עכשיו הם אומרים לה "זה לא מה שאת חושבת". כלומר מבחינתה זה לא סביר שהם נפלו אחד על השני במקרה...אבל בטסריט הנ"ל זה קרה ! >> זה מזכיר לי קטע בגמרא "נפל מהגג ונתקע באישה....חייב במזונותיה .."<< >> הרב ניסה להסביר שזה היה לגמרי במקרה...
<<

אחר

New member
סרט מדהים

אם כי בסוף מתברר שיש דווקא הוכחות לחוויה שהיא חוותה. ומי שיקרא את הספר יראה שהוא שונה מאד מהסרט, אם כי הרעיון הבסיסי ביותר זהה ומן הסתם יש אי שם חיים בחלל. אם אצלינו זה התפתח, ומתוך הנחה שהחלל הוא אינסופי, סביר שבעוד איזשהו מקום זה יתפתח. מה שכן, לעולם לא נדע על כך עקב המגבלות של מהירות האור בהעברת מידע (איינשטיין המנייאק!)

מטאור38

New member
נו אז נרדמת!

מה שמעניין זה האם חווית משהוא מיוחד במהלך השינה. אני גם נרדמתי בסרט הזה (סתם) ושכמתי ראיתי שהסרט עוד לא נגמר, אבל שהקליט ערוץ 8 הקליט כבר 18 שעות, מוזר לא? >מטאור38 מפעיל מונה<

מטאור38

New member
אופס..חסרה המילה העשרים ושלוש.

"הוידאו" >עדיף מאוחר מאשר אף פעם,לא?<

ברוריה2

New member
כמובן. כמו תמיד.

שינה בשבילי זה תחליף עדכני לנבואה והחזיון הפעם כלל טיסה . . >מטאור מפעיל מונה, אני צריכה לקצר<

spinoza

New member
אז מה בסוף ?

אז יש שתי אפשרויות: או שהיא באמת בילתה 18 שעות במחיצת חיזרים
, שהתחפשו לאבא שלה, ושמחקו את ההקלטה. או , מה שיותר ניראה לי, אידן (הרשע) עבד עליה כל הזמן , העלה לווין והכין את התישדורות, והיא בתוך החללית מעוצמת הנפילה נירדמה וחלמה על אבא שלה....כמו שחבר המושבעים טען. אחר, מה ניראה לך ?

אחר

New member
ברור לי שהחוויה אמיתית

וזה כיון שהתא אכן נעלם. לאלפית שניה, אבל הוא נעלם!!! שלא לדבר על מה האינטרס של אידן, כשהוא לא יכול לדעת שיהיה חלום מיוחד שלה. והוא גם לא יכל לשלוט במצלמת הוידאו. < אל תדאגו. פרום יוצאים עדיין לא הפך לפורום קולנוע >

זה מסתדר לך עם..

הנשמה היא פונקציה של המכניקה.. משום מה המשפט זכור לי מאיזשהוא מקום.. אבל הסרט באמת היה פנטסטי ואני שמח אחר שקיבלת את המלצתי על הצפייה.. ואני דוקא חושב על נשמה יותר בכיוונים של אנרגיה אמנם אנרגיה פיזית כל שהיא אבל אנרגיה. נדסקס על זה בהזדמנות בדירתי החדשה... אתה מוזמן תמיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מת עליך ועל הגיונך הבריא ! הסיבה שאני מתווכח איתך היא דווקא בגלל שאתה מהיחידים שאני מעריך את הגיונם הישר שטארק אונד גלייך ווי אייזן.. **סתאאם בא לי גם לפרגן אחרי שרבתי היום עם כמה אנשים נשים וטף..**

spinoza

New member
בשום פנים ואופן לא !! ../images/Emo88.gif

הנשמה אינה פונ´ של מכניקה. הנושא הזה הקרוי "הבעיה הפסיכופיסית" ,ליבוביץ´ מציג אותה בספריו. כיום לא ניתן להסביר את הדואליות המסתורית גוף ונפש. כל מכונה הכי חכמה שלא תבנה שתתנהג כמו בנאדם, עדיין לא תהיה לה מודעות עצמית. כמו שלנו יש ! שפינ´

למעלה