וואלה
לא יוצא לי לכתוב פה הרבה כי רוב הזמן מדברים בעיקר על האוס ודאנס, אבל כשעושים סיכומים אני מתייצב! אני רוצה לחשוב שעוד מוקדם לעשות את זה, אבל אם כבר... להלן המצעד 1. Modeselektor - Happy Birthday! אהוביי נפשי חוזרים באלבום שני של מה שאני אוהב לכנות Ghetto Bounce - איידיאם, גליצ' והיפ הופ נזרקים יחד לתוך המוח המעוות משהו של הצמד הנ"ל ומהצד השני מקבלים קטעים מגניבים לגמרי. באלבום הזה מודסלקטור חוזרים לשתף פעולה עם הרכב הראפ הצרפתי TTC, עם פול סיינט הילייר וכמה הרכבים אחרים ומעניינים - שיתוף הפעולה עם הרכב הראפ Puppetmastaz הניב לדעתי את הקטע הכי מזיז של השנה, סיריוסמו מכניס קצת גרוב צרפתי לתוך העניין ובל נשכח את הטראק עם ת'ום יורק שיצא מוצלח ביותר. לדעתי אחד ההרכבים המעניינים בסצינה שאשכרה עוד מחדשים משהו. שווה לשמוע גם את החומר הישן שלהם, שכמו רוב הדברים הישנים, יותר טוב... 2. Neil Landstrumm - Restaurant Of Assassins (2007) לא נראה לי שמישהו יצליח גם אם בכוונה מכוונת תחילה וללא שום בושה להעתיק וליצור משהו דומה למה שניל לנדסטרום מוציא תחת ידיו. שילוב אכזרי ביותר של גריים, טכנו, דאב ואפילו קצת רייב... אלבום לסטלות חריפות ביותר. 3. Burial - Ghost Hardware טוב זה לא אלבום, זה איפי, אבל זה בוריאל אז זדיינו! הדאבסטפ הכי עצוב בדרום לונדון... לבוריאל יש גישה שונה בהפקת דאבסטפ שאני אנסה לתאר במילים - פרקאשנים של גראג' בריטי טהור כפי שנשמע דרך אוזניו של מישהו שלא ישן יומיים, סמפלים של בעיקר מילה שתיים שחוזרים בריוורב לאורך כל הקטע, באס ריס עבה ועמוק שמגיח ומשתחרר דרך רמקול שקבור באדמה, וכמובן סימן ההיכר רעש הרקע של מחט על תקליט וסאונדים של רעמים וגשם. האלבום הקודם שלו היה מבחינתי אלבום העשור או משהו כזה, ובקרוב יוצא האלבום החדש (או שכבר יצא, אין לי מושג וצריך לבדוק) זאת השלישיה הפותחת שלי בקשר לאלבומים שבסקר, דווקא האלבום האחרון של הסינמטיק אורקסטורה רחוק מלהיות אלבום אלקטרוני, לעומת הקודמים שעוד איכשהו... ג'אסטיס אלבום טוב, דיג'יטליזם זה כמו לשמוע את האלבום של ג'אסטיס רק עם לעשות משהו תוך כדי ככה שאתה לא ממש שומע את המוזיקה, כימיקל בראדרז ואלסידי משעממים ואנקל מאכזבים. רק את פריפיוז וארג'יידיטו לא שמעתי ואין לי דעה...