הסקה ....

imthe1

New member
הסקה ....

שלום לכולם.. אני עומד לקנות בית בצפון בגובה 500 מ' וקראתי את כל מה שמצאתי בפורום על הסקה... ולהגיד את האמת אני עדיין לא יודע, מה עדיף הסקה חשמלית או עם תנור. הבית הוא למעשה וילה של 140 מ"ר, 2 וחצי מפלסים. החדרים עצמם די קטנים, כך שלא נדרש עוצמת חימום מדהימה. הערה: הבית בנוי ועומד על תילו כבר 25 שנה, כך שלהתקין הסקה רצפתית, לא ממש יעבוד. היתרונות כמו שנראה לי, (לטובת הסקה חשמלית): א. קלות התקנה. ב. רדיאטורים מעוצבים יותר ויפים יותר. ג. עלות התקנה נמוכה יותר. ד. לא אצטרך לבזבז מקום בגינה (הלא גדולה שלי לתנור + מיכל דלק). ה. לא יהיו לי חורים וצינורות בולטים מסביב לבית, כיוון שהבית בנוי הרי לא ניתן להסתיר את הצינורות. ו. הפעלה יחידנית של היחידות השונות. מה שכן, לא ידוע לי מבחינת טיב ואיכות. האם זה עמיד לאורך זמן, תקלות וכו' ?? הרי בכל זאת יש רכיבים חשמליים, מן הסתם הם מתקלקלים . עוד דבר, אם יש לכם המלצות לדגם מסויים או מתקין בצפון אשמח לקבל. בברכת שבת שלום. אריק.

רשר

Well-known member
מנהל
הסקה מרכזית לוילה 500+

אני ממליץ לך להזמין מתכנן לבית שיתן לך הצעה עם אופציות לחימום הבית, כולל שיטת בקרה שלא תבזבז דלק מצד אחד ולא תקפא מצד שני. כמה שאלות חשובות: מה המפנה של הבית? מה מצב הרוח באזור? איזה בידוד? איזה גג? איזה חלונות, מה הכיוון שלהם? האם צריך מזגן בקיץ? איזה חיבור חשמל קיים, האם אפשר להגדיל, מה אמינות החשמל בישוב ביום חורף? מה הגישה ביום חורף למיכלית דלק? (הצילום מדגיש את הקושי) ה. ניתן להתקין צנרת חיצונית בצורה יפה ו. קונבקטור חשמלי מורכב מגוף חימום מאורר וטרמוסטטים, ניתן לתקן כל דבר. המלצות לדגם? של מה? תנור, רדיאטור ארובה מפוח נחשון מפזר חום כשתדע מה אתה רוצה, פנה במסר ואוכל לנסות לחדש קשרים עם ידידי הצפוניים.

danonea

New member
הסקה לא בטוח משתלם

אריק שלום. גם אנחנו עשינו הסקה מרכזית בבתינו בצפון ושילמנו כ-6100 ש"ח עבור סולר לעונה חורפית שלמה . אין ספק שהיה תענוג אך יקר מדי .ידוע לי שהרבה משפחות בישוב לא הפעילו את ההסקה אלא מזגנים שהם הרבה יותר זולים. לגבי הסקה חשמלית ידוע לי שעלות האחזקה גבוהה יותר ונדמה לי שצריך לעשות אותה בצורה מסויימת כדי למנוע קרינה ,בכל מקרה קח בחשבון גם את עלות ההתקנה שהיא אינה זולה בהצלחה ציונה

למעלה