הספר...

זה אמור להחזיר אותנו בתשובה?

אני שמתי לב לזה מזמן שקרה בדיוק מה ש"ה´"" אמר שיקרה... אבל זה היה צפוי.. אני עדין לא הבנתי מה הקטע פה..?!

Boojie

New member
סליחה, אבל אם יש לך משהו להגיד,

אז תגיד. אל תביא פה פרקים מהתורה ותשלח אותנו לקרוא. לא ככה מתנהגים בפורום. למקרה שלא שמת לב, פורום נועד לדיון. לא ל"תקראו ותחשבו על זה ביניכם לבין עצמכם". וצירוף מסמך וורד זה בכלל דבר עוין, בשביל טקסט שיכולת לפרסם פה ישר כהודעה בפורום.

ציפי ג

New member
מפריע לי

כאדם דתי, מאוד מפריע לי שלוקחים את ספר הספרים, שכולו קודש, ומכניסים אותו לפורום שכולו חול. וכי יש בכלל מקום להשוואה? אנא, ישנם עירובים שאינם מתאימים.

זה בדיוק ההבדל ביננו

בשבילי התנ"ך הוא עוד ספר יהודי, חלק מהתרבות שלנו. ספר מצוין שאם הייתי נדרש לקחת רק ספר אחד לאי בודד - הייתי לוקח אותו. ומצרף -איזה אישה נחמדה ומקריא לה את שיר השירים שמבחינתי זה ספר השירה הארוטית הטוב ביותר שנכתב, ומצידי שהדתיים ימשיכו להתיחס אליו כאל התפעלות האדם מהקב"ה. כל עוד הדתייםם אינם מנסים לגזול ממני את התנ"ך בטענות של קדושה ואלוהות -שיבושם להם.

ציפי ג

New member
תאמין לי

יש לי הרבה מה לענות לך, אבל אני לא אעשה כן, לא לשם כך נועד הפורום. אם אתה מעונין להתדיין על נושא הפרוזה והתנך, אתה יכול לעשות זאת, ולנתח את הפרק דלעיל במבחינה פרוזאית השואתית. אבל כוונת הכותב לעיל, נכרת, והיא ,למעשה, תוכחה. ולתוכחה, לא נועד הפורום הזה.

אני מכבד את אמונתך

אבל מי שהביע תוכחה זו את. לא מקובל עלי הנסיון להבדיל את התנ"ך מספרים אחרים. זה ספר מצוין שהוא חלק מהתרבות שלי גם אם אני חושב שאלהים זו המצאה של בני-אדם כדי להשליך את פחדיהם ואת אי יכולתם למצוא פתרונות לכל דבר על כח עליון.

למעלה