הספר "יומן גטו לבוב"

eyaltamuz

New member
הספר "יומן גטו לבוב"

לחברים שלום, לפני זמן מה רכשתי את הספר "יומן גטו לבוב" שנכתב על ידי הרב דוד כהנא מתוך תקווה למצוא בספר מידע כלשהו על יוסף קוקר אשר עקבותיו אבדו בגטו זה. לספר אין רשימת שמות ולכן קראתי אותו אך תוך כדי הכתיבה הכנתי בעצמי את רשימת שמות כל היהודים המוזכרים בספר מתוך תקווה שרשימה זו תוכל לשמש את חברי הפורום ואולי גם תהיה תחילתו של מאגר מידע אשר חברים נוספים יוסיפו אליו רשימות שהם ערכו מספרים שהם קראו. אני מצרף את הרשימה כאן לשימושכם וארנון אם הרעיון נראה לך אז לך עם זה הלאה. איל תמוז

wow1

New member
גם אני התחלתי ליצור אינדקס שמות

לספר היזכור של בוצ'אץ', תוך קישור פנימי בין בני משפחה ותלמידים של חכמים לרבותיהם. בספר היזכור העסק קצת יותר מסובך וארוך. איל.

wow1

New member
וואלה לא שמתי לב ואפילו מקולומיאה.

שיטת העבודה היא חלוקת מסך המחשב לשניים: חצי קובץ האקסל וחצי הסריקה הדיגיטלית של ספר היזכור בספריה הציבורית של ניו יורק. איל.

תודה רבה על תשומת לבך!

תמיד את שם להזכיר ולהתבונן, נפלא. טייכר הזה רשום אצלי מס' פעמים והוא בין "המוקשים" שאין לנו שום ידיעה מי אביו ומי אימו ומי ילדיו. כמו רבים מהטייכרים מקולומיאה אנחנו "תקועים" בהעדר כל מידע. בענין אחר אמר אייל שנחכה לתשב"י... אני מקווה קודם לכן לדעת. תודה שוב, שלחתי לך מסר חוזר בענין מניה יוסט ז"ל, קבלת אותו? לאה

לוטקה

New member
טייכר מברודי

בזמנו שלחתי לך מסר לגבי משפחת טייכר שמוזכרת בספר הזיכרון ברודי, לא בטוחה שקיבלת. אם תרצי אשלח לך שוב...

יש לך את ספר הזיכרון של רודקי?

אם יש לך אותו, נחליף מידע במסר איך אוכל לקראו ולצלם ממנו פרטים. מצטערת לא קבלתי מעולם את המסר על כך. האם את יכולה לשלוח שוב? תודה רבה לוטקה! לאה

לוטקה! אני כל כך מודה לך!

מצאתי "מציאות" וכעת יש לנו "שיעורי בית" רבים וכיווני חקירה שלגמרי לא חשבתי. את בני משפחת אם סבו של אלי בעלי שיחיה מצאתי בתמונה בספר, והכל בזכותך. אני המומה כעת. למה אז לא קבלתי את המסר? לאל פתרונים. תודה רבה! לאה

bilen

New member
לאה, מקווה שלא פיספסת את העץ

שנמצא שם בעמודים 179-180. מעולה ! שימי לב לעמוד 190 לתאור של האיש בשם הנריק. שימי לב למקצועו ולעובדה שלא היה מעורה בעיירה. זה יכול לתת לנו מושג למה יש טעויות ברישומים....

חוה3

Member
תודה שרי, בחיי שלא שמתי לב

הדרטלרים שלי הגיעו מגליציה רק שאז, בגליציה, הם היו שכטרים. מי יודע, אולי אחד מהדרטלרים התגעגע וחזר? רק בעיה קטנה יש לי, כיצד מאייתים בוצ'אץ' בלועזית? תודה

חוה3

Member
תודה מעניין מאוד ,האם תוכל לעזור

לי לדעת כיצד מאייתים בוצ'אץ' בלועזית? תודה רבה!

למעלה