הספר וויקה

The Wraith

New member
וויקאנים ישראלים וויקאנים בכלל טוענים שהם "המכשפים האמיתיים והיחידים" הם טוענים הרבה זבל שהם חופשיי מחשבה ומאמינים בחופש דת אבל לעומת זאת הם מלאים סתירות... אמרות כמו "אנחנו לא שטניסטים-אנחנו לא מקריבים תינוקות"-בזה בעצם יש את הסתירה שלהם. הם אומרים מצד אחד "לכל אחד יש זכויות שוות וכל אדם נאהב" אבל מצד שני "אל תרדפו אותנו אבל זה בסדר גמור לרדוף אותם. יש בוויקה הרבה בולשיט-תאמין לי הייתי וויקאני, זה הכל זיבולים, הוויקה היא בסך הכל הנצרות עם אלה נוספת. וויקאנים ישראלים הם פי כמה וכמה יותר צבועים מאשר וויקאנים "רגילים". וויקאנים ישראלים לרוב הם סתם שרלטנים\מתלהבים\דבלארים שמשתחצנים כל הזמן וטוענים לכתר האמת הדתית היקר שלהם. שלכם טל השטניסט נ.ב יחי השטן! יחי הרצון החופשי!

Flame

New member
הא? יחי השטן? אוקיי, הייתי רוצה שמישהו יסביר לי קצת על הקטע השטניסטי הזה, על מה הוא מבוסס...מי שיודע שיסביר לי בבקשה.... תודה ../images/Emo39.gif שלכם flame../images/Emo117.gif (התמונה מתאימה?)

כבר כתבתי לך על זה פעם, שזה מוזר איך שיש אנשים שממירים את הדת שלהם, ועוד בכזאת קיצוניות - מוויקאני הפכת לשטניסט? אני בכלליות לא מסתדרת עם הדתות הפאגאניות וגם לא עם המונותיאיסטיות, כי אני לא מאמינה באף אל, אז ממש לא מפריע לי אם אתה מאמין שאלוהים הוא השטן (זה משפט מאוד נחמד ואני אאמץ אותו...) או שיש מיליוני אלים שונים. כן יפריע לי לגלות שאתה לוקח חירויות לאנשים אחרים. אני מודה שאני ממש לא מבינה בשטניזם (אני אכנס לאתר שהבאת ואני אבדוק את העניין), אבל אם זה כמו שגורמים לאנשים לחשוב שזה, אני מתארת לעצמי שאני לא אתלהב. אבל יהיה נחמד אם תספר קצת מה זה באמת, כי אני מניחה שאתם לא כמו "כת השטן", שאגב גרמו לי לפחד פחד מוות על החתולות שלי.

לטל השטניסט, יש לי שאלה - בפנטגראם שיש באתר של הכנסייה השטניסטית יש את האותיות העבריות - ל, ו, י, ת, ן. זה באמת אמור לצאת לויתן? מה המשמעות של האותיות בשטניזם?

RainBird

New member
הממ... אני בזמנו בדקתי את זה כי יש לי חבר שטניסט... אז למעשה לויתן זה השם הקדום של אלת הנחש תיאמת שניסתה להשמיד את העולם, היא הייתה הרוע הקדום ביותר שתועד, ומורדוך השמיד אותה... אני לא ממש בטוח אם זה זה, אבל נדמה לי, שזה מהמיתולוגיה השומרית

nepthys

New member
אם אני לא טועה (הידע שלי ביהדות ממש עלוב), לויתן זה גם השם שהצמידו לנחש מגן עדן. ומה הנחש מסמל? עורמה, חומרניות, אנוכיות. כל דבר שהשטניזם מיצג. ולכן שמו "קדוש".

The Wraith

New member
ל-ו-י-ת-ן שם נוסף לשטן, משמעות השם היא "לוויתן" שהוא מסמל יצור ענקי ומפלצתי אם מייחסים אותו לשטן, לויתן, אדון המעמקים.

אני אומר מה זה דת.... אני אומר לך מה זה דת! דת זו מעין צורה של יצירת דעה בשבילך, כלומר: אם הוריך חונכו בדת מסוימת גם אותך הם יחנכו כך ואז אותם אמונות וצורות מחשבה ידבקו בך דבר שגורם לצרות מחשבה,ואי יכולת התפתחות מחשבתית ורוחנית, לפי דעתי לא צריך שום דת כדי להאמין באלוהים או בכל אל אחר יהיה אשר יהיה לא צריך דת, האל/אלה שבו אתה מאמין קיים בתוכך לא הגיוני? הוא לא קיים שם בחוץ(קשה לי להסביר) הוא תמיד איתך! ובקשר לרצון חופשי... אתה יוצר אותו לעצמך, אם אתה לא רוצה להיכבל לשום דת אל תיכבל דרך אגב... זה מה שאתה עושה... את מתחבר לכת הזאת ברגע זה אתה כובל את עצמך, זה מעין שיעבוד עצמי, אם הכת הזאת אוסרת עליך משהו, שלאדם מדת אחרת מותר זה כובל אותך בצורה כלשהי שאין לך רצון חופשי בקשר למה שאתה באמת רוצה לעשות.... אתה יוצר מעין תלות באל שאותו אתה "עובד", וכאשר תלויים במישהו וזקוקים לו, אז אין חופש כיוון שאתה כבול אליו ,בלעדיו(האל) אתה חש שאין לך משמעות או קיום... אם מישהו חשב על זה אי פעם אז תשימו לב שאת התנ"ך(זו דוגמה,אני לא דתי בכלל) האדם פירש לפי הרצון שלו ולפי איך שראה אותו או יותר נכון רצה לראות אותו נראה לכם באמת שהאדם קיים כדי "לסבול" את כל המצוות האלה, מה כל כך כיף בזה לפי דעתי מה שיצר אותנו לא טיפש! ואם מישהו חושב שהוא נוצר כדי לעבוד את אותו האל ורק בשביל האל הזה אז הוא בור! כיוון שאותו הדבר שיצר אותנו(לפי מה שאני מאמין זה אלוהים, האמונה שלי בו היא בלי כל המנהגים ובלי התלות שלי בו,כלומר כל אחד תלוי ,אני מתכוון בצורה שונה לגמרי) , לפי דעתי מפותח בהרבה יותר(בכל המובנים)כלומר אותו דבר אינו אנוכי כיוון שהוא יודע שאנוכיות אינה דרך, והאנוכיות היא לגרום למישהו לחיות למען עצמי

nepthys

New member
מאוד אהבתי את מה שאמרת, חוץ מכמה דברים קטנים (והעובדה שקראת לשטניזם "כת", נכון שקיים מושג כמו "כת שטן" אבל זו תופעה שכמעט לא קיימת, ושטניסטים אמיתיים אמונתם מקבילה לוויקאנים, אסאטרואים, יהודים וכל דת ומסורת אחרות). דבר ראשון - גם אני מסכימה עם המצאותו של האל בתוך האדם בלבד. למרות זאת, זה לא ממש משנה אם האל הוא גם "חיצוני" (יישות משל עצמה). אנחנו כבני אדם תבונתיים מרגישים מחוברים לאותה יישות, ואני מסכימה עם ההנחה שאנחנו באמת מחוברים אליה אם היא קיימת. לכן היישות הזו היא מעבר לחוקים ומצוות. היא גם לא דורשת מאיתנו שום דבר מלבד הקיום שלנו. מבחינתי אלוהות היא היצר בתוך האדם לחיות, פשוט לחיות, ולחוות את מה שעובר סביבו. אדם ללא אלוהים מבחינתי הוא אדם ללא רצון לחיות וללא רצון להרחיב את אופקיו. האל הוא היצר שלנו להתעלות מעל החומר. האל, לדעתי, אינו יישות חיצונית אלא יצר, הרגשה פנימית. מצוות וחוקים הם דברים שנועדו *אך ורק* כדי ליצור הבדל משמעותי בין דתות שונות, וכדי לשמור את הקיום של המושג האלוהי בחיי היום יום (אנשים לא ישכחו את האל אם הם יצטרכו להתפלל אליו ולעשות את המצוות שלו בצורה יומיומית, זו לפחות ההנחה, שהיא לדעתי שגויה). גם בתנ"ך יש פרק (שלצערי אינני זוכרת) שבו הסופר המקראי אומר, שהאל לא רוצה את המצוות, את הקורבנות, ואת התפילות שלנו - הוא רוצה את האמונה בפנים. כל הקורבנות והמצוות לא שוות כלום אם האל לא נמצא לאדם בלבבו. תלות באל - אתה צודק אבל חלקית. כלומר, לרוב בני אדם מחפשים אל דווקא כדי להרגיש קטנים, רק כדי לדעת שיש משמעות בכל מה שסביבם. מכיוון שכשאדם מבין שכל היקום מסתכם במה שבתוך הלב שלו, הוא מבין את החוסר משמעות שבקיום שלו. את העובדה שאין משהו מעבר למה שהוא. אז יש אנשים שמתחילים לחקור את עצמם ולראות עד כמה האדם איננו שטחי וריקני כמו שהוא נראה לנו לרוב וכמו שאנחנו בוחרים להיות לפעמים, ויש אנשים שעדיין מחפשים משהו גדול מהם, משהו לשאוף לו. מחפשים אל חיצוני.

למעלה