הספר השישי

2 Mיכל

New member
כן, אבל אותי זה לא ממש../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הצחיק.. יותר היה סתם קטע חסר פואנטה כזה...

y a 1 2 3 e l i

New member
חס וחלילה !

אסור להוריד את כל המסביב.. זה הרבה ממה שבונה את כל העלילה של הספר.. בלי זה הספר היה מרוכז מידי.. ולא היה כיף לקרוא אותו ... יעלי =]

ההפך הגמור קרה בספר../images/Emo58.gif

דווקא בספר הזה רולינג התרכזה הרבה יותר באירועים הכי קריטיים לעלילה, עלומר דמבלדור והארי, הלמידה על עברו של וולדמורט, ועל הלחימה עצמה והקטעים עם סנייפ, ופחות שמה דגש על המסביב, מה שהיא עשתה בספרים קודמים. דווקא בספר הזה היו הרבה פחות תיאורים של שיעורים, של יציאות להוגסמיד, ושל דברים מצחיקים שקורים בהוגוורטס ובעולם הקוסמים בכלל. היו כאלו, אבל במינון קטן הרבה יותר.

12111 מיכל

New member
..........................

אני חושבת שאם היא הייתה מתרכזת רק בעלילה הספר היה לא מסקרן כל כך ופחות יפה אני אוהבת את כול התיאורים שלה הנסיעות הקווידיץ' וכול זה

2 Mיכל

New member
אני למדתי בדרך הקשה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

שבתנ"ך כותבים מבחן, לא מברק. על אותו עקרון כותבים ספר.

okly

New member
כמה דברים ...

מאחר ולא הבהרתי את עצמי היטב קודם לכן, אעשה זאת עכשיו, ומקווה ביתר הצלחה. אני בהחלט מקבל את האבחנה שבכדי לברוא עולם אלטרנטיבי יש צורך גם לתאר את הפרטים שמסביב. אולם צריך לעשות זאת פעם אחת. תחשבו עלינו - האם בכל הכיתות ביסודי עשינו את אותם דברים "מסביב" ובכל שנה מחדש? קשה להתלהב מאותם דברים כל הזמן. ברוב הספר ישנם "קטעים ממוחזרים" - הקווידיץ' ומה שמסביבו, הנסיעות להוגסמיד, הנסיעות ברכבת לתחילת הלימודים. לא שזה לא מעניין, אבל תיאור מפורט שלהם בכל ספר - די מתיש. קחו לדוגמא את העולם שברא טולקין - הרבה יותר מפורט ואין חזרות בכל ספר. העניין הנוסף שאני מעלה הוא שעולם הקוסמים שבראה רולינג הוא קטן באופן כללי. דוגמאות ? בבקשה: יש עיתון אחד שכולם קוראים, עם כתבת אחת שכותבת את כל הכתבות. יש שניים-שלושה פאבים שמכסים את כל צרכי הקהילה. יש בית-ספר אחד עם חמישה-שישה מורים ל"מאות" תלמידים ... אפשרויות התעסוקה של התלמידים אחרי הלימודים נראות מצומצמות (רק משרד מרכזי אחד). יש בנק אחד עם מס' פקידים מצומצם. בקיצור - הרושם המתקבל הוא על קהילה קטנה מבחינה מספרית שלא עולה בקנה אחד עם "מאות תלמידים" או מאות אלפי קוסמים". וגם אני חושב כמו כמה מעלי שהספר הזה באופן כללי חלש, ושהיו קודם טובים ממנו. אבל אני חושב שאם הספר השביעי הוא האחרון - הוא צפוי להיות הרבה יותר עלילתי ומוצלח - כי צריך למצוא עוד ארבעה הורקרוקסים וצריך להתמודד עם תום רידל. ובלי דמבלדור. בנימה אישית - אתמול גמרתי לקרוא את הספר וכל היום הייתי עצוב שדמבלדור מת ...

the luna

New member
באופן אישי

אני בהתחלה ניסיתי להשוות בין הספרים השונים. מי יותר טוב ומי פחות. בסוף הבנתי שכל אחד מהם מהווה משהו אחר, ויש לו מסר אחר שאני יכולה להשאיל לחיי האישיים. למשל, לפני צאת הספר השישי קראתי את הסדרה מחדש. בתחילה חשבתי שהשלושה הראשונים טיפה פחות רלוונטים אליי, כי החבר'ה שם עוד צעירים מגילי, ונמצאים בשלבים שונים משלי. בהמשך הבנתי שמתי שקראתי את השלושה הראשונים בפעם הראשונה (ובכל זאת, חוץ מהשישי, כולם קראתי 3 פעמים מינימום), הבעיות התאימו אליי. למה אני מספרת את זה? כי פשוט אין להשוות. זה נושאים אחרים. גילאים אחרים. מסרים אחרים. לא משווים בין הספרים. ומספיק עם אנשים שאומרים שהתאכזבו מהשישי. אני נפגעת בשמו.

lironlondon

New member
כמה דברים:

אני אכתוב את דעתי ברשימה: 1. רכבת- חייב להיות תיאור, אפילו של ששני עמודים, על הרכבת. זה כמו סיפתח לעלילה. ואתה חייב להודות שברכבת בספר ה-6 קרו כמה דברים חשובים. 2. אף אחד לא אמר שיש עיתון אחד, יש עתון פופולרי וכמובן שיש עוד עיתונים קטנים ומגזינים (למכשפה, הפקפקן...) וברור שיש עוד כתבים, אנחנו פשוט מתמקדים בריטה סקיטר כדי לשנוא אותה. 3. יש הרבה יותר משניים-שלושה פאבים לדעתי. יש לך את שלושת המטאטאים, הקלחת הרותחת וראש החזיר רק בהוגסמיד וסמטת דיאגון. אני חושבת שיש פאבים לקוסמים גם במקומות אחרים ברחבי בריטניה. גם בטוח שיש עוד עיירות קוסמים, כי הרמיוני אמרה שהוגסמיד זאת עיירת הקוסמים הגדולה ביותר בבריטניה, מה שאומר שיש עוד עיירות. 4. יש מורים שלא סיפרו לנו עליהם, כמו שבספרים הראשונים לא ידענו על פרופסור ווקטור. כנראה שיש עוד מורים לא ידועים. 5. עשיתי חישוב של כמה תלמידים (בערך) יש בהוגוורטס, ויצא כ-230 תלמידים, שזה ממש מעט. 6. אני מאמינה שיש עוד בנקים. 7. גם אני פחות מתלהבת מהספר הזה מאשר מהאחרים, למרות שלא סיימתי.

CMD

New member
יש בנק אחד ויחיד..

האגריד אומר את זה להארי בספר הראשון..

למעלה