הספר השישי

okly

New member
הספר השישי

היום סיימתי לקרוא אותו באנגלית ... אז ככה - היה אפשר לקצר והרבה. אם היא היתה מתרכזת בעלילה נטו, בלי כל מיני שטויות קווידיץ', נסיעות מטופשות להוגסמיד וכד' - זה היה לוקח בערך 200 עמודים ולא 600. דבר נוסף - כולם מכירים את כולם. כנראה שקהילת הקוסמים היא בערך בגודל של קיבוץ ... עיתון אחד, כתבת אחת, שניים-שלושה פאבים, בי"ס אחד וכד'. חוצמזה - כנראה שהספר הבא יהיה הטוב ביותר בסדרה, כי הוא צריך לענות על הרבה שאלות פתוחות.

Avi potter

New member
../images/Emo45.gif ו... ../images/Emo31.gif

|כן - על כל מה שאמרת חוצמה...
- עולם הקוסמים הוא קטן?! הספר החמישי אומרים לך שהוא בנוי ממאה אלף קוסמים סבאו לאליפות העולם בקווידיץ'
ויש עוד מלאאא קוסמים שלא יכלו לבוא לשם
וזאת עיירה
חוצמזה, הפרקים של אליפות העולם בקווידיץ' רק הדגישו את עולם-הקוסמים-הרחב-ידיים
מאות אלפי קוסמים פזורים בכל חמשת היבשות
וזאת עיירה

אלרוס

New member
אבלאבלאבלאבל

לגבי החלק הראשון- זה היה הורס את הספר. אף אחד שאני מכיר לא קורא ה"פ בשביל העלילה נטו- העלילה שלו היא ממש לא הכי טובה- ולא היתה מוכרת כל כך הרבה. מה שיפה בכל הסדרה זה מה שמסביב, הקווידיץ', השיעורים, הביקורים בהוגסמיד, התיאורים של החדרים המוזרים בטירה, השיחות הלא מהותיות עם האגריד, יצורי הקסם השונים, עלילות המשנה, הפאשלות של נוויל, התעלולים של גרד ופורג'... הם מה שעושים את הספר "קסום", הם מה שגורמים לספר להיות טוב כמו שהוא. חוץ מזה, בכל החלקים האלו מוחבאים רמזים מטרימים.

noamjen

New member
אני לגמרי מסכימה, ואפילו יותר!

אני חיה בשביל המסביב. כל פעם שהארי נלחם במישהו אני בעיקר מרפרפת ועוברת לסוף לראות מי ניצח. הכיף שלי זה היחסים בין הדמויות וכל מה שמסביב. בגלל זה נראה לי אני התחברתי דיי בקלות לסרטים (בהם הקרבות יותר נסבלים ויותר קל להתעלם מהם) ואני לגמרי התמכרתי לפאנון.

Mr Squirrel

New member
והטופי של האגריד! והעודיות שלו!

בעצם היופי שבספר זה העולם שרולינג כאילו יצרה כאילו הרחיבה את העולם שקיים. ובאמת כל התיאורים של הוגוורטס, הדמויות החביבות, כמו דמבו האגריד הטופי שלו וכל מה שמסביב אבל כמובן שזה צריך להיות מאוזן עם העלילה. ובשני הספרים האחרונים ג[ו]קרולינג מרחה מאד את הפרקים הראשונים. במיוחד בספר השישי. בעעע זה התחיל לשעמם (אל תרביצו לי! בבקשה!)

amitush26

New member
../images/Emo187.gifאני אסביר לך../images/Emo13.gif כנסו גם אתם>

כפי שכבר ענו לך כאן על השאלות הראשונות, עולם הקוסמים לא מוגבל כל כך
ואני אוסיף ואומר, שאין עלילה נטו אצל ג'יי קיי. יש התרחשות ראשית, אבל כל הספר עצמו הוא העלילה... הקטע הוא, שג'יי קיי לא עשתה סתם ספר עם התחלה אמצע וסוף. היא בנתה עולם. וכדי להבין מה הולך בעולם הזה צריך להתייחס להמון דברים. היא המציאה משחקים, היא המציאה מילים, היא המציאה המון דברים. פשוטו כמשמעו, עולם. הספר הזה הוא הרבה יותר מעלילה. הוא הרבה יותר מספר על הארי פוטר הבן של לילי וג'יימס. זה פשוט עולם שונה לגמרי מהעולם המציאותי, עם התרחשויות מעניינות, וג'יי קיי מספרת לנו מה הולך שם דרך העיניים של הארי [חוץ ממקרים יוצאי דופן כמו בספר הרביעי, שנפתח לא אצל הארי.] למעשה, 600 עמודים זה קצת בשביל העולם שהיא בנתה
אולי לא בשביל ספר, אבל בשביל העולם הלא נורמלי הזה... ואנחנו מתייחסים להכל כל כך ברצינות... קח לדוגמא את מה שאמרו לך כאן מקודם... "אלפי קוסמים באו לקווידיץ' והיו המון שלא יכלו! יש קוסמים על חמש יבשות העולם!". אנחנו לוקחים את זה ברצינות. כי בראסמי, זה פשוט עולם שלם
עמיתוש

העלילה היא השחקן הראשי, אבל החיים ב

ספר הוא לא סרט(תודה לאל) ואין בו הגבלת זמן. העלילה היא השחקן הראשי, אבל החיים באוגווסט הם שחקן משנה חשוב. הספר הזה קצר משני הספרים הקודמים. הדבר פחות יורגש לך אם קראת את השניים הקודמים בעיברית(בעיברית זה ניראה יותר קצר). אבל אם את/ה רוצה להגיד שהספר השישי פחות טוב מהרביעי והחמישי, אני ללא ספק יסכים איתך. דרך אגב קהילת הקוסמים למיטב הבנתי צריכה להיות כמה עשרות אלפים בכל אנגליה וסקוטלנד(ואולי קצת פחות מזה). נראה שרוב הקוסמים התחילו מאותו ב"ס המחזיק משהו כמו 40 עד 60 תלמידי שנה אחת ואם כך בערך 200 עד 300 תלמידים בכל היבת ספר. למיטב זיכרוני מוזכרים בבית גריפינדור לדוגמא, באותה שנה של הארי עוד שבעה תלמידים (רון,הרמני,נויל,דין ,שימוס,לבנדר ופברטי),בטח ישנם עוד אבל זה נותן לנו מושג כללי על גודל הקהילה.

ענבאך

New member
כולם באמת מכירים את כולם

ברחבי בריטניה, מחוץ לזה יש בטח עוד קהילות, אבל הגיוני שאם יש רק בית ספר אחד כמו הוגוורטס בכל בריטניה אז כולם יכירו את כולם.

G e o r g i a

New member
תראה...../images/Emo58.gif

ספרי הארי פוטר זה לא רק "עלילה נטו". בכל הספרים היא מספרת גם על השיעורים, הקווידיץ' (שבאמת היה לא משהו בספר הזה.... כנראה שבשביעי כבר לא יהיה), הוגסמיד, מה שקורה בינם לבין עצמם, הבדיחות... הארי פוטר לא היה הארי פוטר בלי הדברים האלה! לא הייתי רוצה לקרוא ספר שכל מה שקורה בו זה שדמבלדור מראה להארי זכרונות, הארי מוציא זיכרון ממישהו ובסוף דמבלדור מת. אמממ...ורולינג מספרת לנו על קהילת הקוסמים שבאנגליה, אם אתה זוכר. לדעתי הספר היה מעולה. כן, היו קצת קטעים טיפה משעממים, אבל מה לעשות. עדיף להתייחס לטוב ולא לרע.

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifהקווידיץ' היה מעולה!

אחד הקטעים המצחיקים בספר! עם לונה... "Loser's Lurgy" - זה היה גדול! כל הדיווחים של לונה - "ועכשיו שחקן מהפלפאף - אני לא זוכרת את השם שלו אף פעם..." וכל זה... ולדעתי - אין שנייה בספר שהייתה משעממת. אני רק התאכזבתי מסיפור האהבה של הארי וג'יני - למה הוא היה כל כך צדדי לעלילה? לא היה קטע אחד שלהם חוץ מהקטע שהם נהיו ביחד והקטע שהם נפרדו בהלוויה... אני חושב שהיו צריכים לתאר יותר את הפגישות שלהם, כמו שהדייט עם צ'ו תואר בפרטי פרטים - הטיולים של הארי וג'יני לא תוארו.

G e o r g i a

New member
כן, הקטע עם../images/Emo58.gif

לונה שהייתה השדרנית/מדווחת/מה-שזה-לא-היה באמת היה מצחיק, אבל התכוונתי למשל לבחירת שחקנים לקבוצה וכאלה...לא זוכרת כבר. בכלליות נמאס מקווידיץ'. אהבתי אותו בספרים 1-3, ב-5 הארי הרבה זמן לא שיחק, וב-6 - נו, כבר אמרתי שנמאס. אבל בכל זאת..... הארי פוטר לא יהיה הארי פוטר בלי קווידיץ'. רולינג אמרה משהו בראיון על קווידיץ' - בקשר לספר השביעי. אז אם אתה לא רוצה לקרוא...
(כנראה)לשביעי. לא יהיה יותר קווידיץ'. אבל בטח יהיה מטאטא

Avi potter

New member
ידעתי!! ~אולי ../images/Emo58.gif לשביעי../images/Emo70.gif~

אם זה מה שהיא אמרה - סביר להניח שהארי לא יחזור להוגוורטס!

G e o r g i a

New member
או (../images/Emo58.gif?)

שהוא יחזור וקווידיץ' פשוט לא יהיה בראש סדר העדיפויות שלו. וגם לא באמצע.

Avi potter

New member
מה יורת חשוב? ../images/Emo58.gif

למצוא את שאר ההור ולהרוס את הקוסם האפל ביותר שקם אי-פעם או לסיים את כל שבעת שנות לימודיו בהוגוורטס (גם ללא קווידיץ'..)
גיב מי א'בריק..

G e o r g i a

New member
../images/Emo58.gifנווו

לא בטוח שהוא יחזור רק לצורך לימודים. די, אנחנו לא יודעים מה יקרה בספר.

2 Mיכל

New member
../images/Emo58.gifאני דווקא חשבתי../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

שהדיווחים של לונה היו די מטומטמים... נכון שלי ג'ורדן היה מכניס כמה הערות פה ושם, אבל הוא היה שדרן טוב. אצלה נראה שסתם לקחו מישהי לא קשורה שאפילו לא יודעת איך משחקים קווידיץ' ותקעו לה מקרופון ביד
. כל אחד אחר היה מקריין יותר טוב
.

למעלה