הספר השישי

קקטוסץ

New member
טוב נו, אז חוות דעת

קראתי כל מיני שרשורים ומעבר לספקולציות בקשר להארי פוטר 7 עלו שם כמה דברים מעניינים שלא ממש יצא לי לחשוב עליהם. למרות שאני מאמינה שדמבלדור מת אני בטוחה שרולינג עוד עלולה להפתיע ולהקים לנו לתחייה אותו או לפחות את סיריוס (באחד השרשורים קראתי שאולי האגריד יודע והוא משחק אותה באבל למרות שאני חושבת שאם דמב' ביים את מותו הוא לא היה מספר להאגריד, כי האגריד פשוט גרוע בלשקר והאבל שלו היה נראה מזוייף). נכון לעכשיו יש אפילו סיכוי שוולד' לא הספיק לעשות 6 (ובטח שלא 7) הורק' או לפחות עשה אחד מפריט שלא דמב' ולא הארי חושבים עליו. אני מאמינה שסנייפ ודמב' משתפים פעולה ואם יש סיבה למוות של דמב' היא קשורה איכשהו בתוכנית שלו ושל סנייפ. בקשר לשישי - הספר עצמו כתוב בצורה נפלאה. הרבה יותר סיטואציות בין-אישיות, רואים עד כמה הארי התבגר, למד והחכים (הזיווג בינו לבין ג'יני מעולה בעיניי למרות שהפרידה הייתה מיותרת והמתח שנבנה סביב רון והרמיוני לאורך הספרים אדיר). לא מעט הומור וקטעים פשוט כיפיים לקריאה, השינוי של החבר'ה ניכר לעין. ועם זאת היו כמה דברים קצת תמוהים. מדוע דמב' לא עצר את מאלפוי? האם היה בטוח שסנייפ באמת יעצור אותו? שמאלפוי ייכשל? לא ייתכן שהוא תמים כל-כך. זה חלק מתוכנית או שהוא פשוט באמת תמים כ"כ? בקריאה שנייה הרבה דברים נראים מתוכננים (הבאת סלגהורן, הנדר הכובל, השיעורים שדמב' נתן להארי). באחד הפרקים דמבלדור אמר שאם הוא טועה אז הטעויות שלו גדולות. רמז מטרים לטעות בביטחון שנתן בסנייפ? או סתם משפט? הפרקים האחרונים מעבירי צמרמורת ובעיקר מסקרנים. שייצא כבר השביעי, ראבק. (אגב, זו אני או שבכריכה של השישי הארי דומה לרון?)

ToryMaster

New member
היי הו

הייתי מסתובבת סתם בפורום [בעמודים האחרונים] וקוראת הודעות, כמעט כל השרשורים כאן עוסקים בתיאוריות על הספר השישי. ברוכה הבאה, וזה.

2 תאוריות שעולות הרבה:

אחת היא שדמבי לא מת או שיתף פעולה עם סנייפ והיא הולכת ככה בערך: הוכחות שדמבלדור לא מת(או תכנן למות): [1]ג'יי.קיי. מושפעת מסופרים אחרים שהחיו דמויות(גנדלף-שר הטבעות.שרלוק-שרלוק הולמס ועוד...). [2]דמבלדור לא פחד מדראקו או מהאוכלי מוות אלא רק מסנייפ ואם היה לו אמון מלא בסנייפ אז מן הסתם זו הצגה. [3]אבדה-קדברה לא אמור להעיף(מעבר לחומה)אלא רק להרוג ואז להפיל(פרנק ברייס וסדריק דיגורי)אז כנראה שסנייפ אמר"אבדה קדברה" והטיל בעצם לחש לא מילולי(כמו עם לוקהרט בספר השני:הוא אמר"אקספליארמוס"ולוקהרט עף אחורה במקום לאבד את שרביטו). [4]הארי אומר לשר שדמבלדור לא הלך. [5]הוא שיתק את הארי ולא בגלל שהוא לא רצה שיקרה משהו להארי, הארי הרי היה מתחת לגלימת-ההיעלמות, משמע הוא לא רצה שהארי יתערב וינסה להצילו.(אז הוא ידע מה יקרה) [6]בגרסה האמריקאית כתוב שדמבלדור אומר שוולדמורט לא יהרוג את מאלפוי אם הוא יחשוב שהוא מת וגם שהוא כנראה מצפה שהוא ימות ושהוא גם לא יופתע מאוד כשיגלה שהם לכדו ורצחו את אימו,משתמע מכאן שלדמבלדור יש דרכים לביים את מותו של דראקו,אז למה לא את שלו? [7]למה פוקס לא בא לעזרתו?הרי בספר החמישי הוא בלע "אבדה-קדברה" ופשוט נולד מחש? [8]בספר ה4 מודי המזויף אומר שצריך הרבה כח קסם כדי ליצור"אבדה-קדברה"ושהוא בספק אם תלמיד שנה רביעית יגרום איתה אפילו דימום אף, בנוסף לכך בספר ה5 בלטריקס אומרת שקללה שאין עליה מחילה לא פועלת אם המטיל לא נהנה ממנה ורוצה את תוצאותיה. משתמע מכאן שגם אם הלחש שסנייפ הטיל כן היה"אבדה קדברה"אז אם הוא עבד בשביל דמבלדור אז אולי זה לא הרג אותו. [9]כשהם נפגשים במרפאה הם שומעים עוף-חול ובדיוק אז מדאם פומפרי מתחילה לבכות,השיר מזכיר להארי את הפעם שעוף-חול ריפא אותו וחןץ מזה השיר מקל על הכאב אז ברור שהוא מרפא, אולי הוא מרפא את דמבלדור? [10]בשיר שסלגהורן שר בקבורת הרעגוג נאמר שאודו נקבר עם שברי שרביטו משמע שקוסם קוברים עם שרביט אבל כשהאגריד נושא את דמבלדור לקבורה לא מוזכר השרביט משמע שלא מצאו אותו משמע שמישהו(כנראה דמבלדור)לקח אותו. [11]בלוויה לא מוזכרת גופתו של דמבלדור אלא:שהאגריד פסע עם חבילה עטופה בגלימה סגולה עם כוכבים זהובים. [12]הארון של הקבורה עולה בלהבות אז אולי לדמבלדור יש את הכח להיוולד מחדש מאפר כמו עוף-חול?הוא הרי משתמש באש כל הזמן(ארונו של רידל,הרחקת החיז"לים,וכו'..)ויש לו חיית-מחמד עוף-חול.בנוסף לכך כתוב שברגע שהארון פרץ בלהבות הארי הרגיש כאילו הוא רואה עוף-חול. הוכחות שסנייפ עובד בשביל דמבלדור ולא דווקא שהוא לא רצח אותו: [1]הוא שיקר לבלטריקס ונרקיסה פעמיים:(א)הוא אמר שהארי הוא קוסם חלש ו'בינוני בכל נים מנימי גופו' אם לצתת, אבל הוא ידע שהארי הפיק פטרונוס מוגשם מול 100 סוהרסנים בגיל13!!!!!!!!! (ב)הוא אמר שאסור להן לספר לו על התוכנית, הלך להסיט את הווילונות, חזר ואמר שהוא יודע עליה.כולם יודעים שסנייפ מבאר הכרה מוכשר ושהתוכנית כנראה הייתה בראש המחשבות של נרקיסה,תסיקו מסקנות לבד. [2]דמבלדור בעצמו מודה שוולדמורט קילל את משרת ההתגוננות מפני כוחות-האופל,כך שאם הוא נתן אותה לסנייפ למרות שסמך עליו אז מן הסתםהיו לו כבר אז תוכניות שסנייפ יעזוב את הוגוורטס בסוף השנה. השנייה היא על מי הוא רא"ב והולכת ככה בערך(לפחות ההוכחה המוחצת): black מתורגם בעברית בלק בגרמנית zvartz ובנורווגית svartz. באתר של ג'ק"ר כתוב שהסוכנים שלה אמרו למתרגמים בכל העולם איך קוראים לרא"ב כדי שהם יוכלו לתרגם את זה נכון. r.a.b תורגם בעברית רא"ב, בגרמנית r.a.z ובנורווגית r.a.s.

jogy

New member
טעויות...

א. השרביט של דמבלדור אצל מאפוי עדיין-הוא עשה אקספליארמוס... עוף חול יכול לרפא בבכי שלא, לא להקים לתחייה... גם בספר השני הארי היה עדיין בחיים (אמנם בקושי) כשפוקס בכה מעליו...

שעושים אקספליארמוס השרביט עף

לא מגיע לידיו של המקלל. השרביט של דמבי עף מאחוריו.

Pr0NgS

New member
לפעמים הוא מגיע לידיו של המקלל.

זה קרה כשלופין עשה בצריף המצווח ובעוד כמה מקרים. גם היומן שהיה אצל מאלפוי הגיע אל הארי כשהוא עשה אקספליארמוס.

קקטוסץ

New member
היה כתוב בפירוש בספר שהשרביט עף

מעבר לחומה. אז הוא לא אצל מאלפוי.

קקטוסץ

New member
תימצתת לי הכל, תודה.

נכון לעכשיו אני הולכת עם תאוריית הדמבלדור ביים את מותו וסנייפ עובד בשביל דמבלדור למרות שאני בטוחה שבספר השביעי פתאום נגלה איזה משהו גדול וחדש לגמרי על כל העניין.

למה 5 שעות, לא חבל??

אני למשל קראתי את הספר החמישי ב7 שעות, מ10:00- עד 17:20. אני לא אשכח, היה באמת כיף אבל אח"כ התבאסתי בצורה לא נורמלית. שנה של בית ספר ואני קורא אותה בשבע שעות?! זה ממש לא כיף. לא כדאי לך לעשות זאת בספר השביעי. נכון שאי אפשר כל הזמן להפסיק ולצאת מעולם הקוסמים ואחרי כמה זמן לחזור אליו שוב! אבל זה כל הכיף שזה נמשך ונמשך ויש לי איזה שבוע מאושר בחיים שאני קורא את הספר בפעם הראשונה. (שלא לדבר על מספר הפעמים שאני קורא כל ספר שזה רגע מאושר בפני עצמו).

קקטוסץ

New member
להפך. הכי הגיוני. לקרוא הכל ברצף

ואז לחזור בפעמים הבאות על קטעים טובים, מעניינים, מסקרנים וכו'.

דנקי

New member
לי לקח שבועיים, רק בגלל שהשתלטתי על

עצמי!! היה קשה!! ברור שבספר השביעי, אני אקרא כל יום פרק, אבל זה נכון שאי אפשר לצאת מעולם הקסמים ולחזור שוב... זה טיפונת הורס... אבל קטע מצחיק אחד היה, בספר השלישי, אחרי שרון והארי קנו טיפות לסקאברס, ופרד וג'ורג' (שמתם לב שתמיד אומרים את פרד קודם??) אמרו לפרסי: שלום קשישי, לא ראיו אותך הרבה זמן, שושן *משהו...*"... זה היה קורע.. חזרתי על זה שוב ושוב...

black robe

New member
וולקאם../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo63.gif

5 שעות
כל הקטע בהארי פוטר זה לעבור את הרגעים עם הדמויות וכל זה, איך אפשר לקרוא את כל הספר ב5 שעות
לקח לי 3 ימים וזה נראלי קצר מדיי
בכל מקרה, אני נטלי
אישפוז נעים

yoelel

New member
למה?

למה לא עושים ספרים שהם בעצם פרקים...כל ספר יהיה פרק...וכהה נוכל להנות וזה יתפרס על כמה עשרות ספרים... ואולי סנֶייפ באמת טוב?

למעלה