תגובה לתיאוריה |ספויילר|
אני לא פוסלת את התיאוריה לגמרי, כי יש בה היגיון לדעתי...
אבל יש כמה דברים בכתבה שמאוד לא מדויקים ויש להם אפשרות להסבר אחר: *
נשאלת השאלה, מדוע הארי החביא את הספר של הנסיך דווקא בחדר הנחיצות? הוא היה יכול להיפטר ממנו ביתר קלות אם הוא היה זורק אותו לאש באח של גריפינדור, לדוגמא (כי לא הייתה להארי בעיה להשמיד אותו לגמרי, אחרי שהוא ראה מה הקללה סקטוסמפרה גרמה). הוא היה יכול להאכיל בו את גברת נוריס, או להטביע אותו באגם...
למה הארי בחר להחביא אותו דווקא בחדר הנחיצות? ברור לנו מאוד, ממס' ציטוטים בספר, שהארי לא רצה להיפטר מהספר של הנסיך!! " האם יספר לסלאגהורן-הארי נתקף פיק ברכיים- איך הצליח להשיג ציונים כ"כ טובים בשיקויים כל השנה? האם יחרים או ישמיד את הספר שממנו למד כ"כ הרבה... הספר שהפך עם הזמן למעין ידיד ומורה דרך? הארי לא יכול לתת לזה לקרות... פשוט לא..." עמ' 475 הציטוט הזה הוא אחרי שהארי השתמש בסקטומספרה! והרי ברור שהוא לא רצה להיפטר מהספר בשום אופן! ואם זה לא מספיק לכם: "'אתה מנסה להגיד לי,' אמרה הרמיוני, 'שאתה רוצה לחזור- ' 'אל הספר? בהחלט,' אמר הארי בנחישות. 'תשמעי, בלי הנסיך בחיים לא הייתי זוכה בפליקס פליציס. לא הייתי יודע איך להציל את רון מההרעלה. לא הייתי- ' .... " עמ' 479 *
ואני מעצימה את השאלה: למה רולינג טורחת בתיאור ארוך של חדר הנחיצות והחפצים שנמצאים בו, באמצע הסצנה המותחת של הפציעה החמורה של מאלפוי? למה היא מתארת בפרוטרוט מה הארי עשה כדי להחביא את הספר? מה זה מעניין אותנו שהארי מצא ארון ישן ובו כלוב עם שלד בעל 5 רגליים, שם בתוכו את הספר, על אותו ארון הוא שם פסל של פלג גוף עליון של אדם, ועליו חבש את הכתר? ובכלל- למה הארי לא הניח את הספר של הנסיך במקום הראשון שהוא ראה, אלא נכנס לפנים החדר כשהוא היה לחוץ ומבוהל כל כך? המעשה הכי מתבקש שהארי היה יכול לעשות, זה לזרוק את הספר בחדר הנחיצות במקום הכי קרוב אליו, ומייד לרוץ בחזרה אל סנייפ! שוב, יש הסבר הרבה יותר הגיוני, שמתואר, גם הוא, בשיטת הרמזים המקדימים המפורסמת של רולינג. הרי, אם רולינג הייתה מספרת לנו באותו רגע
רק על הארונית המעלימה שבחדר הנחיצות- היינו חושדים במשהו, לא? רולינג רצתה, כנראה, לתאר לנו את החפצים בחדר, ובדרך 'לשתול' שם את הארונית המעלימה בתודעה שלנו :] והציטוט- "......הארי מיהר לפרוץ לאחת הסמטאות הרבות שהתפתלו בין ערימות האוצרות. הוא פנה ימינה ליד פוחלץ ענק של טרול, רץ קצת הלאה, פנה שמאלה ליד ארונית ההיעלמות השבורה שבתוכה נעלם מונטגיו בשנה שעברה, ונעצר לבסוף....." עמ' 476 ככה, כאילו בדרך אגב, תוך כדי התיאור של מיליוני חפצים אחרים, שבורים והרוסים, בתוך חדר הנחיצות, רולינג משתילה רמז למה שעתיד לבוא בהמשך הספר- השימוש של מאלפוי בארונית ההיעלמות השבורה. כך שבעצם, הייתה סיבה טובה מאוד לתיאור כל החפצים בחדר הנחיצות, ולאו דווקא הסיבה שהופיעה בכתבה. שוב, אני לא פוסלת לגמרי את התיאוריה הזאת, זה רעיון מקורי וחביב =] כל הכבוד על ההשקעה!