הספר הדק בעולם

Ungareska

New member
הספר הדק בעולם

יש מן בדיחה כזו שכתבתי בשרשור אחר ונזכרתי.
הספר הדק בעולם הוא ספר ההומור הגרמני. יש על זה ואריאציות כמובן:
האנציקלופדיה של גיבורי המלחמה האיטלקים
ספר הבישול של מעדני המטבח האנגליים זה מה שאני מכיר. מישהו מכיר ואריאציה נוספת, או שיש לו רעיון משל עצמו?

Mנטה

New member
טעות מאוד גדולה וזה המקום להפריכה !

אני יודעת שיש לכל הישראלים דעה מאוד מושרשת לגבי הבישול האנגלי, אבל מה לעשות ואתם טועים ובגדול. יצא לי איפשהו בחיים לגור חצי שנה בצפון אנגליה, בכפר כלשהו, אצל משפחה אנגלית (לא יהודית) ולאכול ממטעמי המטבח האותנטיים. חבל לכם על הזמן, בחיים לא אכלתי כל כך טעים. וסתם בשביל לסבר את האוזן, מי אתם חושבים המציא את הצ'יפס, הסטייק, הפאי-ים ?

Ungareska

New member
היי, לא אני המצאתי את זה

לא לבוא אלי בטענות! כשהייתי באנגליה אכלתי משהו שנקרא "פאי רועים", שאמור להיות מאכל אנגלי מסורתי, והיה טעים לאללה, אם כי מאוד בסיסי.

Athaclena

New member
Shepherd's pie

זה סה"כ בשר טחון עם שכבת פירה מעליו, אפוי בתנור. והוא באמת טעים. אבל אנגליה גם מקור ה-black pudding שעשוי מדם אם אני לא טועה. וגם מאכלים עם שמות מוזרים כמו spotted dick ו-toad in the hole...

Mנטה

New member
אני מניחה שמשה רבנו זה שם הרבה

יותר הגיוני לנקניקיה מגולגלת בבצק
נו במת..... לכל עם יש את המאכלים המוזרים שלו, רק אתמול ראיתי ב"סקס והעיר הגדולה" את שארלוט בוהה בזוועה בגפילטע פיש... ובכל זאת, האוכל האנגלי מאוד טעים. אני אוכלת רק כשר אז לא ניסיתי נקניקי דם וכאלה.

Athaclena

New member
זה משה בתיבה, לא?

הזכרת לי שבסוף שעת שיא 2 רואים את כריס טאקר (נראה לי שזה הוא) מנסה להגיד גפילטע פיש ולא מצליח... גם אני אוכלת כשר. האוכל אולי טעים (השוקולדים במיוחד), אבל זה עניין לבדיחות - לפי המסורת האוכל שלהם גרוע. הכללה שלאו דווקא נכונה.

Ungareska

New member
טעות קטנה בידך

זה לא רק בשר טחון עם שכבת פירה. עם הבשר הטחון יש כל מיני ירקות (בד"כ אפונה וגזר, אבל יש לזה הממממון גרסאות אחרות), ועל שכבת הפירה יש שכבה של גבינת צ'דר מוקרמת (ולפעמים גם פרמזן - אבל נראה לי שזו תוספת מאוחרת).

Mנטה

New member
אז ?

אז זה אומר שזה יותר נכון ? איזה טיעון זה ? אני מניחה שכל זר שיגיע לת-א וינסה לטעום פלאפל באיזה מקום מעושן ומסריח כמו למשל בתחנה המרכזית הישנה של ת-א יגיד שהאוכל הישראלי מגעיל. אותו דבר יקרה לו בהמון מקומות אחרים וזה מה שקורה למרבית התיירים כנראה באנגליה. אין לזה שום קשר עם האוכל האנגלי.

Mנטה

New member
שליחות שכזאת ../images/Emo3.gif

נמאס לי שאומרים את זה. בניגוד לחלק מהספרים שהם בדיחות בטעם רע על אנשים, הבדיחה הזאת היא חלק מאיזה מוסכמה תרבותית, או סוג של קונוטציה. כשהאמת כל כך הפוכה, זאת בעיני סוג של השמצה. אני תוהה מה היית מרגיש לוא חשבו על המטבח של אמא שלך שהוא נורא לא טעים. או סבתא שלך. או השכנה. או בעצם כל מי שאתה מכיר. (ולא, אין לי שורשים באנגליה).

Ungareska

New member
מצאת לך

עוד לא קם האדם שאמר על המטבח של אמא שלי שהוא לא טעים, חוץ ממני... אבל את הקובה שלה אני לא מחליף באף מעדן של אהרוני\בוקששתר.

Boojie

New member
לא. את אמרת "לכל הישראלים

יש דעה מאד מושרשת". זו לא המצאה ישראלית. הקטע ההוא הוא לא קטע ישראלי. הרעיון שהאנגלים מבשלים רע אינו רעיון ישראלי, ולמעשה משותף גם לאנגלים רבים. את אמרת על הישראלים שיש להם דעה מסוימת, והדעה הזו שגויה, אולי קדומה. אני עניתי לך שזו לא דעה ישראלית. אני חושבת שזה די ברור.

Mנטה

New member
הישראלים במקרה הזה הם תת קבוצה

בתוך קבוצה גדולה יותר, ולכן מה שאמרתי עליהם בכל מקרה נכון.

rocket

New member
בנימה זאת ..

פעם בבית ספר שלי היה מישהו שנהנה לספר את "הסיפור הקצר הכי קצר בעולם " שהלך בערך ככה : יום אחד ישב בביתו האיש האחרון בעולם. לפתע נשמע דפיקה בדלת"

Fell

New member
זה לא מתוך מדריך הטרמפיסט לגלקסיה?

(אחד מהמשכיו ליתר דיוק, אבל אני לא הכי זוכרת).

Arana

Well-known member
מנהל
מישהו פעם פיתח את זה

לצערי לא זכור לי מי (סופר מד"בי. אולי זה היה פרדריק בראון ב"הפרדוקס האבוד" המומלץ בחום). בסיפור הזה, זה היה אמנם האיש האחרון בעולם, אבל היתה גם אישה שהיתה האחרונה בעולם. הם נשארו אחרונים מכל המין האנושי לאחר שחייזרים השתלטו על כדור הארץ והפכו אותו לגן חיות שבו הוצגו דוגמאות מכל מין.

Ungareska

New member
חיפשתי לי ומצאתי עוד כמה

מסתבר שיש הרבה בדיחות אינטרנט בסגנון. ליקטתי כמה מהמוצלחות לטעמי:
מדריך מיקרוסופט לאבטחת מידע
השנים הסוערות - מאת אל גור
דברים שאהבתי אצל ביל - הילארי קלינטון
זכרונותי - רונלד רייגן
מדריך הטלפון של בני האיימיש
מדריך תיירות חולון
מה שגברים יודעים על נשים
מדריך המהנדס לאופנה