הספק...

vadik1212

New member
הספק...

אם יש לי מתח חילופין ואני רוצה לחשב הספק על נגד אני עושה את האפקטיבי שלו. למשל מתח סינוס. אבל אם אותו מתח סינוס רוכב על DC אז איך אני מחשב את ההספק? תודה.

Tal Miller

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל אם הזרם הוא ישר, אז גם המתח הוא ישר הרי, לא? איך יתכן מתח סינוס? אז ההספק יהיה פשוט P=VI

vadik1212

New member
העניין הוא שהזרם הוא לא קבוע...

סתם דוגמה, סינוס עולה מ2.5 ועד 5 ויורד ל0, זה זרם ישר אבל משתנה, ולכן הכפלה רגילה אמורה לתת את ההספק הרגעי ולא הממוצע. אז אולי לעשות פעמיים? כלומר DC ו אפקטיבי? תודה.

Rus Almighty

New member
תבצע אינטגרציה של הספק רגעי

על פני מחזור שלם ותחלק בזמן המחזור וכך תקבל הספק ממוצע.

תתייחס לזה כאל זרם אפקטיבי+הזרם

של הרכיב הלא סינוסי. כלומר אם יש לך i(t) = Io+I1coswt אז Ieff = Io+I1eff P=Ieff²*R אם תעשה ממוצע רגיל אז הממוצע של סינוס או קוסינוס על פני מחזור שלם הוא אפס. אז מה שכתבתי הוא יותר בטוח מבחינת ההספק שאתה צריך לספק כדי שלא יהיו לך בעיות.

vadik1212

New member
....

הבנתי מאיפה נובע הממוצע ועשיתי את זה וזה יצא בדיוק כמו שאתה כתבת. העניין הוא שגם אני חשבתי ככה אבל קיוויתי לתשובה אחרת ואני אסביר למה. למדנו בתקבילית מגבר הספק CLASS A אז חישבנו שם נצילות ומשהו לא הסתדר לי. זרם הקולקטור שם הוא מתח סינוס על רמת DC של זרם נקודת העבודה. אז לדעתי ההספק המושקע הוא משתנה כי הזרם דרך הספק מתשנה. אבל המורה שלי וגם ראיתי איך עשו באינטרנט פשוט הכפילו את זרם DC כפול המתח ולא הזרם המשתנה על רמת DC כפול המתח. ואני לא יודע למה. אשמח לתגובה. תודה מראש !!!!!

כנראה שהם עשו ממוצע פשוט, לא אפקטיבי. ואז

האינטגרל של סינוס על פני מחזור שלם יוצא אפס, לכן הממוצע אפס ומה שנשאר זה רכיב ה DC. אבל אני ממש כבר לא זוכר את נושא מגברי ההספק

לא מדויק. האפקטיבי עושה ממוצע של המתח בריבוע

ואחר כך מוציא שורש. ההעלאה בריבוע נועדה בדיוק כדי למנוע מצב שאתה עושה אינטגרל של סינוס ואתה מקבל אפס. כאשר אתה מעלה בריבוע אתה "הופך את הקוטביות" של החלקים השליליים של הסינוס ואתה מונע קבלת ממוצע אפס.

Rus Almighty

New member
אתה מתבלבל ,מתח אפקטיבי זה RMS

כלומר שורש של ממוצע ריבוע. אבל הספק אפקטיבי זה הספק ממוצע. במעגל פסיבי(ללא מקורות מתח , סלילים וקבלים) הספק תמיד חיובי(אנרגיה מתבזבזת) וזה לא משנה באיזה חלק של המחזור אתה נמצא.

זה בדיוק מה שאמרתי, לא? הנה ציטוט מתוך המאמר

For purely resistive devices, the average power is equal to the product of the rms voltage and rms current​

Rus Almighty

New member
מה שאמרת לגבי הספק

"כנראה שהם עשו ממוצע פשוט, לא אפקטיבי." אתה מוזמן לתת לי לפחות דוגמה אחת שהספק ממוצע והספק אפקטיבי זה שני דברים שונים. מה שאני טוען שיש רק שתי חיות אשר מתארות את המעגל, הספק רגעי והספק ממוצע(שגם מכונה הספק אפקטיבי) . יש גם כמובן פאזות אבל נתעלם מכך כרגע כי זה מוסיף יצור שלישי שזה הספק מרוכב(apparent power).

קראתי שוב את מה שכתבתי ובאמת ניסחתי רע.

אכן הספק ממוצע = הספק אפקטיבי. תודה על התיקון.

vadik1212

New member
../images/Emo207.gif שאלה נוספת בנושא...

כשיש לי גרף של הספק עם חלקים שליליים, אז אני מחבר את כולם בערך מוחלט נכון? כי אין כזה דבר הספק שלילי, הסוללה מספק אנרגיה אבל בכיוון ההפוך, לא? העניין הוא שיוצא לי פיתרון נכון רק כאשר אני מחבר את כל החלקים בלי לשים על הערך המוחלט. ( חיבור עם שטח שלילי) אז השאלה היא אם עשיתי נכון או לא. תודה.

Rus Almighty

New member
אתה מחבר את הספק בלי ערך מוחלט

אם יש אזורים שלילים זה אומר שיש במעגל שלך רכיב אקטיבי שמספק אנרגיה או קבלים וסלילים שאגרו אנרגיה ומחזירים אותה למקור.

vadik1212

New member
.....

אבל אם דרך נגד פשוט זורם זרם בצורת סינוס? נניח יש מקור מתח AC ונגד בטור. אז פעם זורם הזרם מהמקור דרך הנגד לאדמה, ופעם מהאדמה. זה לא אותו דבר? המקור מזרים בכל מקרה. תודה.

למעלה