קצת עמוק אבל...
כשאתה שואל על אמון, אני מחלק את זה ל 2: האמון הבסיסי שקיים בך כלפי העולם, ולא כלפי אדם ספציפי שאכזב... אז פסיכולוגים אומרים שהאמון הבסיסי שלנו כלפי העולם נוצר בשנתיים הראשונות לחיים שלנו... כמות החום והאבה, סיפוק הצרכים שלנו כתינוקות... אז נוצרת באדם האמונה בסביבה. אני לא כל כך לוקח את ההגדרה הזו כמו שהיא, כי היא לא באמת מלמדת אותי משהו... (מי זוכר כמה חיבקו אותו בתור תינוק? מי יודע האם באמת קיימו את הצרכים שלנו כתינוקות...). אבל אני לוקח ממנה את העיקרון שהאמון שקיים בתוכנו כלפי העולם/הסביבה הוא חלק מהאישיות והאופי שלנו. ולכן אתה בטח יודע ומכיר את עצמך... האם יש לך אמון או לא... ולשנות את אותו אמון בסיסי שקיים בך יהיה מאד קשה כי בד"כ חוויה של תיקון באישיות שלנו, חוויה של תיקון באופי שלנו הוא דבר מאד מאד קשה אם בכלל אפשרי. אמון באדם ספציפי שאכזב (ואולי גרם לך להיות חשדן כלפי אנשים דומים כמוהו...). את זה אני מאמין שהרבה יותר קל לתקן מהאמון הבסיסי. זה תלוי בשני הצדדים, צריך רמת תקשורת מאד גבוה, צריך רמת פתיחות מאד גבוה. כשאמון בין 2 אנשים נשבר זה כמו פצע, כדי שהפצע יחלים צריך לרפא אותו... לדעתי, לעולם אל תרפא את פצע האמון הזה לבד... כי אם כן לצערי תיכווה שוב... צריך שנים לטנגו גם כאן... אותו אדם שנכוותה ממנו, גם הוא צריך להכיר ולהבין שהוא פצע אותך, גם הוא צריך להכיר בתוצאה של מעשיו ולקחת אחריות... אם הוא לא עושה זאת זה כאילו אתה לבד במערכה, ותיכווה ממנו שוב. שיהיה בהצלחה והמשך עם המון אמון.