הספירה לאחור.....

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

Mastul4u

New member
חוש השיוויוניות הורג אותך...

מי אמר שלחלוק זה לחצאים? מסטול שמכיר נשים שאם מקבלות 90% חושבות שקופחו.. במחשבה שניה( לא שלי - לא להסחף , לי אין) לעתים ה10% האחרונים זה כל הענין

maof

New member
d a n i e l s 5 ../images/Emo39.gif

הגונב מגנב פטור
מעוף

d a n i e l s 5

New member
MAOF ../images/Emo39.gif

מכירה את הפתגם אמ-מה....הסתבכתי כאן ... אם הוא גנב לי (להלן- הגונב) ממי אני גנבתי (להלן- הגנב)? האר את עיני יקירי.

maof

New member
אם אני יקירך.............../images/Emo13.gif

וואלה הכל עבורך.....להאיר זה החלק הקטן עד חצי המלכות
מעוף

maof

New member
אחר....

זהיר חשדן "הליכה על ביציים" עם הראש ב 360 מעלות. מעוף

n o g a1

New member
אמון...

השאלה היא אמון במה ? או אמון במי??? אמון באהבה? אמון ביכולת שלנו לבחור אחרת? אמון ביכולת שלנו להבדיל בין אנשים שחיבורם עלינו עושה לנו טוב? אמון בזוגיות? ........ לדעתי, במקום שבו האמנו ושם נוצר השבר , מקום זה לא יבנה מחדש. ניתן לבנות אמון ממקום אחר , נקי , שונה ומיוחד. אמון בעצמינו, ביכולת נתינה שלנו , במקורות שלנו - עצמינו , שם יבנה מחדש גם אם קיים איום להרס . רק ממקום שבו אנו מחזירים לעצמינו את האמון , בנו, מהמקום הזה נבנה מחדש, אחרת ........ לא למדנו כלום, השיעור הנלווה לא נלמד וזה עצוב כמעט כמו הגירושים עצמם.

maof

New member
נוגה הרחקת לכת עם השאלות....

הדבר הבסיסי וההתחלתי אמון באדם. מעוף

a n a t i 3 3

New member
כן../images/Emo70.gif

אי אמון מגיע עקב מצבים מסויימים שאנו עוברים בחיים. לא חושבת שאדם מטבעו הוא יצור בלתי אמין.. חושבת שמצבים מסויימים בחיים גורמים לו להיות כזה. אולי אני נאיבית.. אבל עדיין מאמינה שתכונות יכולות להשתנות במידה ורוצים, כמובן נדרשת פה עבודה קשה של שני הצדדים כדי להחזיר את האמון בחזרה.

maof

New member
ענתי ../images/Emo39.gif

נאיביות גם סוג של אופטימיות עבודה קשה ורצון אולי זאת הדרך. מעוף

Den3

New member
קצת עמוק אבל...

כשאתה שואל על אמון, אני מחלק את זה ל 2: האמון הבסיסי שקיים בך כלפי העולם, ולא כלפי אדם ספציפי שאכזב... אז פסיכולוגים אומרים שהאמון הבסיסי שלנו כלפי העולם נוצר בשנתיים הראשונות לחיים שלנו... כמות החום והאבה, סיפוק הצרכים שלנו כתינוקות... אז נוצרת באדם האמונה בסביבה. אני לא כל כך לוקח את ההגדרה הזו כמו שהיא, כי היא לא באמת מלמדת אותי משהו... (מי זוכר כמה חיבקו אותו בתור תינוק? מי יודע האם באמת קיימו את הצרכים שלנו כתינוקות...). אבל אני לוקח ממנה את העיקרון שהאמון שקיים בתוכנו כלפי העולם/הסביבה הוא חלק מהאישיות והאופי שלנו. ולכן אתה בטח יודע ומכיר את עצמך... האם יש לך אמון או לא... ולשנות את אותו אמון בסיסי שקיים בך יהיה מאד קשה כי בד"כ חוויה של תיקון באישיות שלנו, חוויה של תיקון באופי שלנו הוא דבר מאד מאד קשה אם בכלל אפשרי. אמון באדם ספציפי שאכזב (ואולי גרם לך להיות חשדן כלפי אנשים דומים כמוהו...). את זה אני מאמין שהרבה יותר קל לתקן מהאמון הבסיסי. זה תלוי בשני הצדדים, צריך רמת תקשורת מאד גבוה, צריך רמת פתיחות מאד גבוה. כשאמון בין 2 אנשים נשבר זה כמו פצע, כדי שהפצע יחלים צריך לרפא אותו... לדעתי, לעולם אל תרפא את פצע האמון הזה לבד... כי אם כן לצערי תיכווה שוב... צריך שנים לטנגו גם כאן... אותו אדם שנכוותה ממנו, גם הוא צריך להכיר ולהבין שהוא פצע אותך, גם הוא צריך להכיר בתוצאה של מעשיו ולקחת אחריות... אם הוא לא עושה זאת זה כאילו אתה לבד במערכה, ותיכווה ממנו שוב. שיהיה בהצלחה והמשך עם המון אמון.

maof

New member
דן........./images/Emo13.gif

אהבתי את מה שכתבת. כאמא שלי נתנה לי סטירה כאב לי כעסתי, אבל ידעתי מעל לכל ספק שהיא אוהבת אותי, ידעתי שזאת הדרך שלה לחנך אותי, ידעתי שהגיע לי כי הגזמתי במעשי או בתגובתי, ידעתי שלעולם היא לא תירצה לפגוע בי ושיהיה לי רע באיזה שהיא צורה. והאמת שיותר מפעם אחת היא העמידה את הצרכים שלי כדבר ראשון, לפני שהיא חשבה על עצמה, הדברים האלו היו סופר ברורים. להאמין באדם ספציפי הדברים מאוד הגיונים כפי שכתבת אותם אבל.....אני צריך להאמין באותו אדם שהכוונות שלו אמיתיות והוא לא רק שמכיר במעשיו, יעשה הכל בכדי שלא תחזור אותה סיטואציה על עצמה. וכאן למעשה הבעיה האם להאמין בכנות הכוונות
מעוף

אמון שנשבר בין שניים

ולא משנה אם מדובר על אמון בסיסי או שלא בסיסי, או איך שלא תקראו לזה (כמו שחלקכם כתב). מבחינתי אם יש מעילה באמון, כל האמון נפגע. שהרי אאמין בחלק זה של מערכת היחסים ובחלק אחר שלהם לא? לדעתי, אמון, גם אם "נבנה מחדש" הוא אמון עם סדק המאיים להתמוטט.

maof

New member
חמודית מהשרון.....

הסדק הזה יגרור אותך פנימה. כי באותו הרגע שתתחילי להסתכל על אותו אדם "בזכוכית מגדלת" עדיף שלא תתחילי בכלל בבנית אמון. מעוף

אם הבנתי נכון

הרי כתבת על חוסר אמון שהביא אותך לצעד הגרושין. לי ברור שבמערכת זוגית כשנשבר האמון הוא לעולם לא יהיה כבעבר, תמיד יקונן שם החשש, ועל מנת לא להגרר פנימה כפי שציינת, לפעמים צריך לקבל את ההחלטה הכואבת,

maof

New member
בוודאי שהבנת נכון......

רק לידעתך הייתי 6 חודשים ביעוץ זוגי שלא עלה יפה. מעוף

אנחנו היינו

שלוש וחצי שנים ביעוץ, כל פעם חשבתי שמחר יהיה בסדר. רק ברגע שהבנתי שאין סיכוי אמיתי לחיות יחד כזוג, הרמתי ידיים. אחרי 3 שנים הוא ביקש שנלך שוב, כנראה הרגיש את האדמה שרעדה לרגליו שללתי על הסף כי היה לי ברור שזו תהיה טחינת מים נוספת והייתה עימי כבר ההחלטה כי אני מפרקת את החבילה. פשוט לא האמנתי בזה יותר. (הייתה שם תעלה, כבר לא סדק
)

יעלה24

New member
חושבת שמעילה באימון היא פגיעה ...

אך עדיין ניתן לגשר אם ישנו רצון ושיתוף ממקום אמיתי.של שני הצדדים כל מקרה לגופו.אם יש מגמת שיקום ועדיין מעמידים את הפרטנר מתחת זכוכית מגדלת,חבל'ז.אך אם נותנים לזה צ'אנס אמיתי זה אפשרי.השאלה היא כמה אנחנו מאמינים בעצמנו,האם אנחנו מסוגלים להתמודד ללא חשדות,או ללא פירוש נכון לכל איחור.או, או, או.

יעלה

כל מקרה לגופו, בהחלט נכון. גם אם קיימת מגמת שיקום משני הצדדים ועם כל הרצון הטוב, המשקע לא נעלם במלואו. יום נעים

למעלה