הסמל של הוגוורטס

מה רע?

אני ראיתי המורדים פעם, כשהיה בערוץ 10 (אין לי חם או כן). ממ.. ראיתי את זה בגלל שזה היה כאילו בהמשך לקטנטנות. ואכן, רק בגלל הטלנובלות שאני רואה אני יודעת ספרדית. שוטף. רואים? טלנובלות זה לא כזה נורא...

תודה:]../images/Emo60.gif

אני מניחה שהתרגום המקובל הוא 'להתגרות', כי 'לדגדג' נשמע ילדותי מדי או משהו?

Gizmo16

New member
לא ילדותי- גאוני...../images/Emo28.gif

זה מאוד עקרוני שהיא שינתה את זה, תחשבי על זה- מה יותר מתאים להארי פוטר, ספר שבו יש מנהל שאומר "קשקוש, פטפוט" ודברים כאלה- אל תתגרה, או אל תדגדג
הרי כשקוראים אל תדגדג דרקון ישן ישר חושבים על איזה נורברט כזה ישן ואז איזה ילד הולך על קצה האצבעות ומדגדג אותו- זאת סיטואציה קורעת
וזה נורא מתאים להיות המשפט הראשי בהארי פוטר- משהו שיש בו עצה חכמה, אבל מוצג בצורה משעשעת

Avi potter

New member
אתם חושבים שזה צירפות מקרים?

שרולינג הכניסה את שמו של מלאפוי הבן על סמל הוגוורטס

Fairywitch

New member
ברור שלא, אבל לא במובן טוב.

דראקו מזכיר דרקון- חיה מסוכנת למדי. בשפות מסויימות, למשל ברומנית- דראקו זה גם שטן.

kick ass70

New member
אני חושב שזה לא צירוף מקרים../images/Emo58.gif

אולי זה רמז לכך שדרקו יהיה דמות מכרעת בספר השביעי? ומה הכוונה בכלל אל תתגרה בדרקון ישן? חחחח סתם משפט הזוי או עם משמעות?

Gizmo16

New member
לא בדיוק..../images/Emo28.gif

אל תפתח פה לשטן זה אל תגיד שמשהו טוב הולך לקרות, כי אז הוא לא יקרה. הסבר הפתגם: אל תגיד שמשהו טוב הולך לקרות, כי אז השטן ישמע אותך וינסה לאכזב אותך בכך שהוא יגרום לזה לא לקרות. אל תדגדג דרקון ישן- אל תעשה פעולה לא הכרחית ולא חכמה שיכולה לגרום לאסון גדול. דוגמה: כל שאלות הקידבק למיניהן, "יש מחר בוחן?" במקרה הזה המורה שלך הוא הדרקון, והוא ישן כי הוא שכח מהבוחן, ואל תדגדג אותו- כלומר אל תזכיר לו את זה ותתגרה בו בכך, כי הוא עוד עלול לעשות את הבוחן בסוף
פו.

למען האמת ../images/Emo29.gif

רולינג אמרה שהיא פשוט רוצה לתת לתלמידים עצה שימושית. את חייבת להודות ש"אל תדגדגו דרקון ישן" היא עצה שימושית גם בלי מטאפורה. אבל אם מחפשים משמעויות, אז זה מזכיר את המשפט "let sleeping lions lie".

Gizmo16

New member
כע, זה דומה, המשפט הזה..../images/Emo28.gif

לא חשוב מה זה מבחינת רולינג, אני מאמינה שהיא לא המציאה את המשפט הזה

Gizmo16

New member
וואלה../images/Emo2.gif../images/Emo28.gif

לא ידעתי
*מסירה בפני רולינג את הכובע*

Fairywitch

New member
נו, אז זה בדיוק אותו דבר.

הדרקון ישן- כלומר, הכל בסדר. אז אל תדגדג אותו- כי הכל יתקלקל. שזה כמו "אל תפתח פה לשטן".

Fairywitch

New member
בעצם זה באמת לא בדיוק אותו דבר../images/Emo13.gif

חוזרת בי. אבל יש דימיון.

למעלה