הסמול האנטישמי

פגיעה בבית-כנסת היא אקט אנטישמי!!!

והעובדה שאתה מנסה לגונן על האנשים האלה שעולצים על הפגיעה בבית-הכנסת מעידה עליך אלף מונים

Roobie

New member
תראה לי מגיב ששמח על הפגיעה

אני לא ראיתי. בכל מקרה, אם יש כזה, אני אומר לך עכשיו שאני מגנה אותו. שלא תגיד שלא אמרתי.

מנהיגי השמאל אשמים בריסוס הכתובות??

בואו נראה את השמאלנים: האם הם יאשימו את מנהיגי השמאל, אשר מרבים להסית נגד הדתיים והמתנחלים (עמרם מצנע: "אבי אבות הטומאה") בריסוס הכתובות, כפי שהאשימו את נתניהו ברצח רבין? בוודאי שלא. למה??? צביעות, צביעות, צביעות, צביעות, צביעות, צביעות, צביעות, צביעות, צביעות. בא לי להקיא.

Roobie

New member
שיהיה לך לבריאות

נתניהו השתתף בהסתה נגד רבין. איזה קשר (ולו הכי קטן) אתה מוצא אצל מנהיגי השמאל (ותיתן לי שמות) למעשה הנפשע שנעשה בבית-הכנסת הגדול בירושלים?

שהם הסיתו נגד הדתיים והמתנחלים...

זה לא ברור? מי אמר: "אבי אבות הטומאה" לפני שבוע? עמרם מצנע, האביר החדש של השמאל. שלא נדבר על שולמית אלוני, עם ההיסטוריה המסיתה שלה נגד הדתיים והמתנחלים... ובוא נראה אם תענה לי על החידה. מי אמר: "הליכוד הוא סייען של החמאס והג´יהאד האיסלאמי"? מי??? זו לא הסתה בעיניך??? או שאתה צבוע כמו מנהיגי השמאל?

Roobie

New member
אסור לדבר נגד מפלגות?

בקשר לליכוד, מדובר בדברים שנאמרים על מפלגה מסויימת, לא על אדם מסויים. לא על אנשים מסויימים. מדובר על רעיון כללי. ודרך אגב, אני לא מסכים איתם. שתדע. בקשר לעמרם מצנע - הוא לא הסית נגד יחידים, נגד קבוצות, הוא לא אמר משהו נגד אנשים, הוא דיבר נגד המפלגות הדתיות! אפילו בני אלון עושה את זה, והוא דתי! אתה דמגוג בגרוש

טוען רב

New member
אתה יודע שאיןזה נכון

בני אלון מיועד להוציא את הדת מהפוליטיקה, כלומר להעניק לה מעמד על חוקת (ר"ל, יהדות המדינה), או במלים אחרות, להפכנו לאיראין בה הפרלמנט נמצא תחת הסמכות הדתית ואינו רשאי לעסוק בה. ומצנע אמר שהכפייה הדתית היא אבי אבות הטומאה.

Roobie

New member
אז מה לא בסדר עם מצנע כאן?

הרעיון של בני אלון לא נראה לכם הרבה יותר מפחיד, אנטי-דמוקרטי, דיקטטורי, חשוך, ועוד הרבה תארים שאפשר להוסיף לו? ומצטער, לא ידעתי על המידע הזה מספיק.

אתה מטומטם רציני

מה אתה משווה בין רצח רבין לריסוס כתובת על ריצפה בחזית בית כנסת? אתה משווה רצח של ראש ממשלה לגרפיטי על ריצפה מול בית כנסת? אתה חתיכת מטומטם אחושרמוטה.

שקרים, שקרים ועוד שקרים

מעולם לא השוויתי בין השניים. ברור שרצח רבין הוא דבר נורא הרבה יותר, שאפשר להשוותו רק לרצח אלטלנה. אם תראה לי היכן השוויתי- אפרוש מהפורום מיד. אם לא- רצוי שתסתום את הפה מעתה ואילך. מה שכן עשית- השוויתי בין הטל תהאחריות, ואני עומד מאחורי זה.

אז תקיא - זה בריא

אתה קורא למלחמת בכפייה הדתית מלחמה בדת. בגלל זה המפלגה העקומה והצבועה שלך הצביעה בעד חוק טל, החוק הנבזי והרקוב ביותר בתולדות המדינה. ומה הקשר בדיוק הסתה לרצח רבין? יש מקום איפהשו להשוואה?

ענה על השאלות ואח"כ נדבר

1. מי היה הראשון ששיחרר את החרדים משרות בצה"ל ואיזה מחנה פוליטי הוא בא? 2. מי היה ראש הממשלה הראשון שהביא את חוק טל לכנסת? 3. מי אמר: "בשביל שלום אני מוכן ללכת עם שטריימל", ולמה באותה מידה לא מוצדק לומר: "בשביל למנוע חזרה לגבולות אושוויץ (כפי שהוגדרו ע"י אבא אבן ממחנה השמאל) אני מוכן להצביע בעד חוק טל. 4. האם אתה יכול לתת לי שם של מנהיג ימני כלשהו שטען לפני הרצח שיש לרצוח או לפגוע ברבין? מחכה לתשובותיך.

שאלותייך מגמתיות

לא ככה מנסחים שאלות אובייקטיביות. 1. הראשון ששיחרר את החרדים היה בן גוריון. כמובן שאתה בוחר במודע להתעלם מכך שהוא שיחרר קבוצה קטנה של חרדים (בסה"כ 400). אני בטוח שאם הוא היה יכול לצפות את העתיד ולדעת שבכך הוא נתן יד להשתמטות המונית הוא לא היה משחרר גם אותם. אני דרך אגב לא ממחנה השמאל (אני שמאלה ממכם אבל לא ממש שמאל), אני גם לא תומך עבודה - אני מצביע שינוי. 2. גם כאן שאלה מגמתית. חוק טל הובא לכנסת כזכור לי ע"י אהוד ברק אך יש לזכור שחוק טל במתכונתו המקורית נועד באמת לשילוב החרדים בצבא (ולא כפי שעכשיו זהו חוק כאילו בעד מטרה זאת אך כמובן שהתוצאות יהיו הפוכות בגלל שהחוק סורס ונחתך). 3. אין לי מושג? הוא משינוי? כנראה שלא... 4. כמובן שאף מנהיג פוליטי לא טען שיש לרצוח את רבין (למרות שמנהיגים רבים של ציבור הכיפות הסרוגות אמרו גם אמרו וביניהם כל הרבנים מוציאי דין רודף ומחוללי הפולסות דנורות למיניהם) אך הם כן השוו את ממשלתו (שנבחרה בצורה דמוקרטית) לממשלה נאצית.

וכמה מילים בנושא

חופש הביטוי והסתה - היבטים דמוקרטיים ומשפטיים מאת ד"ר שי נחושתאי מול ביסוס חשיבותו במשטר דמוקרטי של חופש הביטוי והשימוש הראוי בו, שלעיתים יכול לפגוע ולגרום אי-נוחות (כדברי השופט אהרון ברק: "מאפשר ביטוי גם לדעות הצורמות את האזניים"), עומדת ההבחנה הנדרשת בין חופש הביטוי להסתה. בישראל, בהיעדר חוק בנושא חופש הביטוי (גם לא בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו מ- 1992 ותיקונו ב- 1994 ), בית המשפט העליון העניק לחופש הביטוי מעמד מיוחד, אף כי לא בלתי מוגבל. הגדרה ממצה של המונח "הסתה" נתן, לדעתי, משה הנגבי: "התבטאות שיוצרת בנסיבות הענין הסתברות של הובלה למעשים אלימים ולא חוקיים". הדילמה שבין הזכות הבסיסית לחופש הביטוי לבין הגנה מפני הפגיעות האפשריות, ע"י מי שמנצל את חופש הביטוי להשגת מטרות הרסניות, היא דילמת "הזכויות הסותרות". על כך אומר השופט ברק, כי "חופש הביטוי הופך לקרדום לפגיעה בדמוקרטיה", ואילו שולמית אלוני אומרת, כי "עובדת היותנו יצורים חברתיים דורשת הכרה בכך, שגבול חירותו של אדם אחד היא חירות הזולת, שאם לא כן, בני אדם יעשו ככל העולה על רוחם. אם לא נציג רמזור אדום, אזי יועמדו בסכנה זכויות האדם ועקרון השוויון". כלל ברור הוא, כי הזכות לחיים גדולה מהזכות לחופש הדיבור, כדברי השופט ברק: "הזכות לחיות בחברה קודמת לזכות להביע בה דיעה". השאלה המרכזית בדיון זה היא: מהו ביטוי לגיטימי בדמוקרטיה (שהוא מותר) ומתי הוא הופך להסתה (שהיא אסורה)? אנו צריכים להדגיש, כי אנו לא עוסקים בכלל היבטיו של המושג "חופש הביטוי" כמו, למשל, בשאלת האיזון בין חופש הביטוי לבין הזכות לשמו הטוב של אדם, או בין חופש הביטוי לבין "זכות הציבור לדעת" או לבין חופש הביטוי מול חופש העיתונות - שזכו לטיפול משפטי נרחב בארץ כבר משנות ה- 50´ - אלא בנושא גבול ההסתה. הדיון הנרחב ביותר בנושא זה היה סביב פסילת תנועת "כ"ך" של כהנא ב - 1984 וב - 1988. בהחלטת בג"ץ, בניגוד להחלטת ועדת הבחירות, נקבע העיקרון, כי הגבלת החירות לביטוי היא לגיטימית כשהיא פוגעת בעקרון הזכות השווה לחירות: "אין הדמוקרטיה חייבת לאבד את עצמה לדעת כדי להוכיח את חיותה". ואילו הסתה לגזענות הוגדרה כ"ליבוי יצרים שיטתי על יסוד לאומי-אתני, המביא איבה ומדנים ומעמיק תהום; קריאה לשלילה אלימה של זכויות ולביזוי שיטתי ומכוון של חלקי אוכלוסיה מוגדרת, המאובחנת לפי יסוד אתני-לאומי". בעקבות רצח יצחק רבין ז"ל חודדה השאלה עוד יותר: האם דברי הסתה מביאים לפשע? והאם המסיתים שותפים באחריות לפשע? ישנן שתי גישות לגבי חופש הביטוי: חופש הביטוי אינה מטרה בפני עצמה (ג´ון סטוארט מיל), אלא אמצעי לבירור ולמציאת האמת, או לחשיפת טעויות ושקרים. רק במסגרת דיון חופשי וביקורת חופשית ניתן להגיע ל"אמת". חופש הביטוי הוא גם מטרה לעצמה, המאפשרת לאדם לפתח ולהביע את ה"אני" שבו, "כדי שהחיים ייראו כדאיים בעיניו" (השופט אגרנט בפס"ד "קול העם" ב - 1953 ).

על דין מוסר:

הרב אברהם הכט החיל דין מוסר על יצחק רבין "מותר להרוג המוסר בכל מקום ואפילו בזמן הזה שאין דנין דיני נפשות. ומותר להורגו קודם שימסור." (הלכות חובל ומזיק, פרק ח´, הלכה י´)...מי שנחשב "מוסר", דמו מותר... התלהמות כזאת, שהיא הסתה נמרצת לרצח או הצעה מעשית להסתה נמרצת לרצח, אינה יכולה לחסות בכנפיה של הזכות היסודית של האזרח להביע את דעתו... בספר "משלי" כתוב: "מוות וחיים ביד לשון". בספר בן-סירא נאמר על הפסוק הזה: "היתה לפניו גחלת, נפח בה ובערה, רקק בה וכבתה." יש התלהמות שהיא גחלת של הסתה נחרצת לרצח. או שנרקק בה או שנבער בה."

עקרון ההסתה:

עקרון ההסתה – עקרון זה אומר כי מותר, ואף ראוי, לדכא את חופש הדיבור, כאשר קיימת "סכנה ברורה ומיידית" או "ודאות קרובה" לפגיעה קשה בביטחון האישי או הקולקטיבי כתוצאה מן "הדיבור" ... הסתה היא התבטאות, שיוצרת בנסיבות העניין (תוכן ההתבטאות, הדובר, השומע והאווירה) הסתברות של הובלה למעשים אלימים ולא חוקיים.

למעלה