הסכר נפרץ - מבוא

אכן הכל עניין של מנהיגות

אכן אם יש מנהיג בעל חזון אפשר לעשות מיד שינוי מגמה ולסגור את הסכר לפני שיטביע את כולנו . אבל בצער רב עלי לומר שצריך להסתכל למציאות בעינים ובמצב הנוכחי אין כנראה מנהיגות בעלת חזון שיכולה להוביל מהלך של שינוי. אם כן מה עלינו הרוקדים שרואים את המגמה הרעה לעשות ? לא ללכת להרקדות לא יגרום למרקידים להבין, להמנע מללמוד יעיל בצורה חלקית . אולי בתור שלב ראשון אנו כאן בפורום יכולים לארגן עצומה בה בקשה לא ללמד בחוגים רקודים חדשים שלא עברו סינון ולדרוש מהמרקידים שילמדו רק רקודים שהם משוכנעים שיכנסו לרפרטואר ולא יתאיידו תוך חודש כי לנו נמאס מבזבוז הזמן בהרקדות על רקודים שמתאיידים . כל אחד מחברי הפורום שיחתום יתבקש להציג את העצומה שלו למרקיד שלו וינסה לעניין כמה שיותר רוקדים בחוג שלו לחתום על העצומה . וככה אנו חברי הפורום נשפיע על המנהיגות לקחת אחריות .

dico

New member
רק אנחנו נוכל למגר התופעה ראה מכתבי

באותו העינין.

אליק 31

New member
שביט, אתה כותב משפט להלן:

"אפשר עדיין לשים את האצבע במקום הראוי ולסתום את החור ההולך וגדל באותו הסכר. עם מנהיגות שתהיה בידי אדם כריזמטי ,או קבוצת אנשים שיזיזו דברים". אבל את המנהיגות הפקידו בימים טרופים אלה דווקא בידי אחד, גדי ביטון שמו, ובמקרה או שלא במקרה, הוא מאבות אבי המובילים במרוץ המטורף של ייצור על סרט נע של ריקודים חדשות לבקרים. במקום אחד קראתי כי הוא כבר כתב למעלה מ 100 ריקודים!!! אולי מישהו יבקש את גדי ביטון עצמו שיביע את עמדתו בנושא?

משהא

New member
אליק ושביט - גדי הביע עמדה מזמן !!!

שותק, ממשיך וצוחק על כולנו...........ככל שהביקורת גוברת הוא יוצר יותר, מתקדם בסולם, שולט בכל, ומי יודע, בארץ פרועה כמו שלנו אולי "נקבל אותו ראש ממשלה". כמו שאמר פעם אורי דן וצדק. אז יש תקווה שכאשר יהיה ראש ממשלה יבין פתאום כמו אריק שרון מה הוא עשה ומה קרה ואז יסתובב הגלגל ו - "נשכון בשלום על הפרקט". אורי גבעוני

הצעת ייעול: אפשר גם שלא לרקוד כל מה

שמלמדים. אם למדתי ריקוד והריקוד או השיר לא נשאו חן בעיני או שאין לי כוח להוסיף לזכרוני את מלאי הריקודים החדש והעמוס הרי שאיני חייבת. וישנם ריקודים שפשוט איני רוקדת אותם. הם מיותרים...והמבין יבין. חוצמיזה - האם גדי ביטון עצמו זוכר את כל אשר הוא ממציא? מעניין...

שאלתך מסקרנת

האם גדי ביטון זוכר את כל הריקודים שהוא ממציא ? התשובה לדעתי חד משמעית לא ,כי אין לא צורך לזכור את כל "יצירות הפאר בכמות סיטונאית" שהוא מחבר ,כי יש לו המוני רוקדים שזוכרים עבורו את הרקודים שלו מקטרים וממשיכים לרקוד .

אני קורא בעניין רב

את שלל הדעות המועלות כאן בפורום, בשרשור זה ובשרשורים אחרים. תודה לכל הכותבים בעבר ולאלה שיכתבו גם בעתיד ואולי אף יתארגנו לעשיית מעשה. אני מניח שכל מי שמתחיל לכתוב איזושהי הצעה מעשית, נתקל במחשבתו די מהר, ורואה שהמציאות מאד מורכבת ושכל צעד אדמיניסטרטיבי לשינוי המציאות עלול מביא למצב של "ועדה מסדרת", "קומוניזם סובייטי", וכל מיני דברים לא טובים, לא אוביקטיביים וכאלה שאף אחד מאיתנו אינו מעוניין בהם. במלוא הצניעות אני יכול לומר (וחשוב מאד שאציין זאת) שהמציאות הלא טובה המתוארת כאן נחזתה ונכתבה על ידי, פעמים רבות, בכתבות שונות בעיתוני רוקדים לאורך השנים. לא, אני לא נביא, אך במקום בו אני יושב ובמפגש הבלתי אמצעי שיש לי עם רוקדים, מדריכים ומרקידים, יכולתי להבחין בתהליכים האלה כבר מזמן. ואגלה לכם סוד - הפורום הזה הוקם גם (וכמעט בעיקר) כדי שדברים אלה יכתבו סוף סוף על ידי הרוקדים עצמם, זה חשוב! וזה גם משפיע אם כי לא רואים את ההשפעה המיידת ויש עוד לכתוב הרבה ולגייס אנשים נוספים להכיר ולהבין את המציאות הזו. אני מתלבט בבעיות אלה כל הזמן ושואל את עצמי מה באמת אפשר לעשות. עדין אין לי תשובה שאני שלם איתה. אני רוצה להבהיר בהזדמנות זו שיש לנו המון ריקודים חדשים טובים. חלקם נקלטים וחלקם לא נקלטים, אבל לא בגלל שאינם טובים. נכון יש גם הרבה לא טובים, אלא שהשאלה מה טוב ומה לא טוב הינה שאלה סוביקטיבית לחלוטין ולכן כל ההצעות המדברות על מציאת דרך למיון הריקודים לא נראה לי כי יביאו את הישועה. אני בהחלט חושב שכל ריקוד חדש היום, אבל כל ריקוד חדש שמובא לרחבות הריקודים ושיהיה הטוב ביותר מכל הבחינות - בסופו של יום מביא לנו יותר נזק מתועלת. פעם, כשהייתה בארץ סחרחורת של אינפלציה - הדפסת כסף, העלאת משכורות והעלאת מחירים וחוזר חלילה (משהו דומה למה שקורא לנו) - נעשתה "עיסקת חבילה" שהפסיקה את מעגל הקסמים בכך שעצרו את הכל עד שהמצב התייצב. מה דעתכם על הסכם דומה באשר לחיבור והצגת ריקודים חדשים בחוגים למשך שנה שלמה?

gilk

New member
פרקטי!!!

ואני מצטט: "נעשתה "עיסקת חבילה" שהפסיקה את מעגל הקסמים בכך שעצרו את הכל עד שהמצב התייצב. מה דעתכם על הסכם דומה באשר לחיבור והצגת ריקודים חדשים בחוגים למשך שנה שלמה? " ואוסיף צעד במגמה חיובית זו: האם יש בפורום אופציה של "סקר"? אם כן ירון, נא בצע סקר בעד/נגד, אם לא, נצל נא את אחד הפורומים המקבילים ופרסם הפניה לשם...!

ירון, אני קונה את הרעיון

וכמוני בודאי רוב חברי הפורום. אולם הפואנטה בכתבת הפתיח היתה להפריד 50-100 ריקודי עם (מתוך 5000 ריקודי הפנאי), ללמד רק אותם בבתי הספר, לשכנע את כל המדריכים שאלה ריקודי "קודש" (לקראת חגים ארועים וכו) ובקיצור ליצור מסורת שיהיו שותפים בה כול עם ישראל ולא רק אנו הנבחרים.

ירון, הצעה מעניינת ואפשר לקבל

ממנה גם ערך מוסף, אם במהלך שנה זו ישב גוף, כזה או אחר, שיתמקד בסוגיות הבאות: (אלו הסוגיות שבוערות בי- אני מניחה שלך ולאחרים תהיינה תוספות שיעשירו רשימה זו) 1. כיצד מבטיחים שמצב זה לא יחזור על עצמו בעתיד. 2. כיצד מטפלים בנזק שכבר נגרם עד עתה, לקבוצת הרוקדים כ"קבוצה". 3. כיצד מחזירים את רקודי-העם לעם,תוך טיפול בנושאים האלו: א- בתחום הדימוי השלילי שנוצר לענף. ב- בתחום הגדרת הרפרטור הראוי להכלל תחת כותרת זו. ג- בתחום בחירת האמצעים הדרושים להפעלת התהליכים האלו. ז"א גוף מקצועי שיכלול בין היתר, אנשי חשיבה מן התחום על כל גזרותיו, אנשי חינוך, פרסום ושיווק. נשמע גדול? ממש לא - בהחלט בר ביצוע

משהא

New member
ירון מישר-גישתך נכונה לי הצעה מעשית

הנתונים שהוצגו כאן, הביקורת וחשיבות הנושא, כמו ההצעות של ירון מישר יכולים אולי לראשונה לצאת מתחום נייר שנכתב ונזרק לפח לתוצאות בשטח. הצעתי לחברים בפורום. משאל חברים שיתן ביטוי של אלפים וישפיע. ירון מישר ידפיס כאן בפורום דף ברוח הצעתו עם שורות למילוי פרטים של רוקדים וחתימתם. אנו הרוקדים נדפיס מהמחשב גליונות ונחתים חברים בחוגים בהם אנו רוקדים. זה יעבור כמו אש ויצבור תאוצה. יעבור מאחד לשני ואולי סוף לפגע רע הזה של הפקרות. עוד נתון חובה שלא נמסר כאן. בערב אחד של הרקדה רוקדים בממוצע- 80 ריקודים.!!!! פחות מאשר מייצרים ומלמדים בשנה אחת !!!!!!!! ומה עם השאר ????????? ריקודים נעימים אורי גבעוני

רעיון מצוין!!!! ויש לי תוספת../images/Emo13.gif)

אם הרעיון יתפוס תאוצה, ובמשך שנה לא יחברו ריקודים חדשים,,אפשר יהיה לשדרג את פסטיבל כרמיאל, ושם להציג את הריקודים החדשים שילמדו במשך השנה. נכון, שגם היום מוצגים שם ריקודים חדשים (במיסגרת תחרותית), אבל בהצעה שלי,מספר הריקודים יהיה גדול יותר, הריקודאים יצטרכו בפסטיבל, ללמד את הריקודים הניבחרים ומי שמגיע לפסטיבל, יגיע גם כדי ללמוד ריקודים חדשים.

למעלה