הסכם ממון?

שילה1

New member
החוק נקרא חוק יחסי ממון,ובסיסו-חלוקה צודקת של

נכסנים וכספים כול זכויות סוציאליות שנאספו בשנות בנישואים. אך הסכם הממון עוסק בנכסים שהיו בבעלות מי מהצדדים לפני מערכת היחסים.והם פרי עבודה,ירושה,זכייה בפיס-ממש לא חשוב..

אין הבדל בין הדברים, אמרת את זה בשפה משפטית

ואני אמרתי את זה לא בשפה המשפטית. למרות שציינתי את תאריך אותו חוק (יולי 74', למרות שתוקפו החל מה 1.1.74). הצגתי רעיון מוקצן בגדול (עשיר למול דל אמצעים) בכדי ללמוד את היגיון הסכם הממון. לא נכנסתי לכיס של אף אחד מהגורמים שאני מעוניינת להציב בדוגמא (פיס, עבודה קשה, ירושה או כל מה שיהיה) זה לא הרעיון. לכן, היינו הך.

I C E M A N 7

New member
אז סגרנו על 2?

כי רק לפני 10 ימים היה לך ילד אחד, כשלפני זה היו לך שניים. אז גם החלטת סופית להתגרש לכמה שעות כשאשתך כבר פתחה תיק, ועכשיו אתם מוכנים לילד נוסף? פרסס, חמוד

רן, זה לא כזה פשוט להתנות מלכתחילה

תנאים לטובת מישהו מכם, לא זו המטרה של הסכם הממון. המטרה של הסכם ממון הוא לעמוד כחוזה (פיננסי בעיקר) בין שני צדדים שעומדים להקים זוגיות עם נכסים ורכוש XY, טרם התהוות מערכת הנשואים עצמה, שבה מתקיימים שינויים כמו שאתה יודע. מה שאתה מתכוון יותר, לדעתי, זה הסכם פרידה שתוך כדי נשואים נראה שצברתם X ואתם עכשיו רוצים לראות איך אתם מסדרים את כל מנגנוני המערכת הזו "לכשתיפרדו" חלילה. אם אסתכל על זה מבחינה כלכלית פרופר (כשאין לי שום מושג ירוק משפטי אלא רק היגיון) - גם ואם יהיה הסכם ממון-פרידה כזה או אחר, עדיין תקציב המזונות שיוקצבו בהסכם הזה יהיה מותאם ומוגבל ליכולותיך התקציביות של היום, זה לא הסכם שיכול לדון בפוטנציאל השתכרות אלא בכמה היום אתה יכול לחשוב שתוכל לתת בהתאם לשכר שאתה מקבל היום. ואם מה שאתה יכול היום לתת לא יוכל באמת להספיק לאורח חיים נורמאלי שלך+ אישה +ילדים בנפרד?! איך זה משאיר את האישה בסיטואציה פיננסית כזו, גם ואם היא עובדת?! איפה היא תגור ? איך היא תגור? זה מאד קשה. בדיוק כמו שאמרת. אם אתה מפחד מהעול הכלכלי עד לכדי נקודה כזו, איך אתה בדיוק מוכן להרחבת המשפחה? אני חושבת שנכון יותר לענות על צרכים גדולים יותר של המערכת הזוגית הזו, כי יש לי הרגשה שיש פה דווקא חוסר הדדיות בצרכים. אתה אמור להרגיש מוכן 100% לכל צעד שיהיה בשיתוף לבת הזוג שלך ולא כיחידה נפרדת ממנה. לכן, נכון יותר לעבוד על הזוגיות שלכם והסרת כל הקונפליקטים ביניכם ובין עצמכם מאשר לצרף התחייבויות אחרות שחלילה רק יעמיקו את הפער ביניכם.

אולי לא הבנתי אותך,

אישתך רוצה עוד ילד, ומה איתך? אתה רוצה עוד ילד? אם התשובה היא כן, אז קדימה - לעבודה! אם התשובה היא לא, אז תקפיד על קונדום. הסכם ממון? מה זה קשור לעניין?

nowonder

New member
הסכם ממון

נועד להסדיר את היחסים הפיננסיים בינך ובין אישתך, הוא אינו יכול (ואינו נועד) כדי להסיר ממך אחריות (פיננסית או אחרת) על הילד. הוא לא חתם איתך על אף הסכם. לדעתי, אם הנישואים שלך מתפרקים, ואתה לא יכול לשאת בעלות של עוד ילד, אל תעשה עוד ילד.

אייבורי

New member
תשמעי

מזונות נועדו עבור הילדים, אבל מעשית האם תובעת בשמם. אז מדוע שבשמם היא לא יכולה להתחייב על סכום מראש בהסכם ? דר"א אם יכולה להחליט שאיננה רוצה מזונות מגרושה <למה ככה> אז הילד אמנם לא חתם על ההסכם אבל האפרוטרופוס שלו חתמה במקומו. נ.ב. חוצמזה שהחרא הקטן יגיד תודה, אחרת היה נשאר בצורת זרעון דפוק לקליפת קונדום.

עזוב תיאוריות

למיטב ידיעתי (ואיני משפטנית) אם אישה חתמה על הסכם הפוטר את האב ממזונות ילדיו - הסכם זה אינו תקף משפטית והיא תוכל לתבוע אותו בעתיד (לא ממש היא.. ילדיו, והיא בשמם..) למזונות. אני מכירה זוג שהגיע לבית המשפט לענייני משפחה עם הסכם שהוסכם על שניהם ובית המשפט לא הסכים לאשר אותו בטענה שדמי המזונות שהוסכמו ביניהם נמוכים מהמינימום ההכרחי, ובטענה שחלק מתפקידו של בית המשפט הוא לשמור על טובת הילדים.

nowonder

New member
אני אגיד שוב

הסכם ממון לא יכול להכיל הסרת אחריות מדאגה לילד (כלכלית או פיננסית). הסכם ממון מכיל הסדרה של חלוקת רכוש פיננסית בין האישה לבין בן הזוג שלה. אם הסכם הממון פוגע באחריות אחד הצדדים על הילד, הוא לא יעמוד במבחן בית משפט.

אייבורי

New member
ברור לי

שהסרת אחריות מדאגה לילד (בכל צורה) לא מקובלת אבל מדוע הגבלת או גידור הדאגה (במסגרת החוק) לא יכולה להתקיים ? נניח ע"פ המשכורת שלו יכלה האישה לנסות לקבל 2000 ש"ח לילד ואילו הם יחתמו על הסכם שמוסכם בו על 1500 ש"ח לילד <הרי יש גם דאגה כלכלית גם במסגרת החוק ולכולם ברור המחיר לפני הקניה>

שילה1

New member
כי רק במקרים חריגים מאוד בית המשפט יאשר הסכם

כזה. כי האם יכולה להחליט עבור עצמה,אך חיבת לראות את טובת הילד. כי קימות פסיקות רבות ושונותצ בנושא. ואגב-גם אם האם תחתום-אין זה מונע ממנה לתבוע מזונות לילד מאוחר יותר...עד הגיעו לגיל 18,כמובן.

רצון בהסכם ממון באמצע הנישואים

הוא משהו שלי בהחלט היה גורם לעצור ולחשוב - גם כמעלה הרעיון, וגם בתור מי שהיה מושמע לה הרעיון. אני קוראת אותך ושואלת את עצמי מה אתה מנסה לפתור בעצם. קושי כלכלי עתידי? לא מסתדר עם "הסכם ממון לטובתה". אם נדמה לך שסיכוי הפרידה שלכם ממשי, לך לטפל בזוגיות שלכם בטיפול שורש לפני שאתה מסבך את שניכם עם ילד נוסף. הבעיה לא תהיה רק כלכלית, אלא גם רגשית. עוד ילד שנפרד מחיים מלאים עם אביו, תינוק שזקוק להרבה טיפול פיזי, התמודדות עם ילדים שמקבלים אח למשפחה...

מיזוגן

New member
לפורום הזה אין מושג מהחיים שלו

אם לשם הדיון נניח בצד את השאלה האם כותב הפוסט אמיתי משועמם או לא שפוי, אזי גבר שנמצא בנישואים רעועים כשאשתו רוצה עוד ילד חייב לעשות הסכם ממון! אין פה שאלה בכלל. מערכת המשפט החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית הופכת את הילדים לנכס כלכלי של האישה. אין ספור נשים משתמשות באיוולת הזאת לשם רווחתן הכלכלית וזורק הנעליים על השופטת בייניש היום הוא רק נציג אחד של הקורבנות הרבים, שכולם ללא יוצא מן הכלל היו מתים לעשות את מה שעשה. נאמר פה ע"י חלק מהכותבים "אם אתה חושש ליכולתך לקיים ילד שלישי, אל תעשה אותו". אני לא יודע אם זה מתמימות או סתם בורות, אך נסביר בכל זאת איך יתכן שקיימת יכולת להביא ילד שלישי במסגרת נישואים, אך לא במסגרת גירושים: נניח גבר שמרוויח 20 אלף ברוטו בחודש ואישה שמרוויחה 5000 בחודש. כשהם ביחד היחידה המשפחתית מכניסה יותר מ-15 אלף בחודש – סכום שבהחלט מסוגל לקיים ילד שלישי. במצב של גירושים, הגבר יחויב לשלם 2000 שקל עבור כל ילד, מה שמשאיר לקיומו 5000 שקל בלבד. זאת מבלי להתחשב בהוצאות נוספות על ילדיו (הוא יצטרך לשכור דירה גדולה יותר כי ילדיו מגיעים ללון אצלו מדי פעם והוא גם ירצה לבלות איתם בכיף על מנת לפצותם על עוגמת הנפש תוצרת מערכת המשפט שכופה עליו לראות אותם רק מעט. כיף עולה כסף). אימם באותו זמן תהנה מהכנסה חודשית של יותר מ-10000 שקל, כשהוצאות הילדים פרופר לא מגיעות אפילו לשליש מהסכום. אז מה היה לנו כאן? ממצב כלכלי מעל לממוצע של הגבר הוא הופך ברגע הגירושים לגבר שלא יצליח לגמור את החודש, כאשר אשתו זוכה בפיס. הסכם ממון יכול לחלק את הרכוש בצורה לא שווה, כך שהחלק של הגבר יהיה גדול יותר על מנת שיוכל לקיים עצמו בכבוד במידה והעסק מתפרק. אם הפרטים שמסר עד כה הכותב נכונים והאישה כבר פתחה נגדו תיק, הרי שהגירושים נמצאים לה בראש. אין פה שום רומנטיקה שהסכם ממון יכול להרוס, שלא יבלבלו לי את המח. סביר להניח שהילד השלישי שהיא פתאום רוצה בא אך ורק להסדיר את עתידה הכלכלי. במקרה שאתה אמיתי ולא בלבלן מח, אשתך מכינה לך מלכודת קלאסית. ילדים במדינת ישראל הם נכס מניב לנשים חמדניות! אלפי גברים שלא זורקים נעליים יכולים להעיד על כך.

czar

New member
מה שאתה אומר נכון

מערכת יחסים זוגית לא יציבה, מתערערת עוד יותר אחרי הילד השני עד כדי להחריד לפעמים. אתה חושב נכון אבל אתה צריך לחשב שהיא תפגע ומזה תפגע המערכת הזוגית שלכם ועלול רק להרע לשניכם מנגד, זה מחסן את שניכם במקרה הפרדת כוחות. אתה צריך לדעת איך היא תרגיש ותגיב, ותפעל על פי זה.

liron255

New member
אתה ממש מוכר לי

כלומר הניק שלך.. לא שאלת את אותה שאלה כבר פעמיים בזמנים שונים? אני כמעט בטוחה שעניתי לך גם.. נו שוין, אם ככה אז העצה הכי טובה היא ללכת לעו"ד.אתה לא ממש סגור על עצמך...

משפטי1

New member
מה מצב המקרקעין שלכם?

האם הנכס שלכם שייך או רשום על אחד מכם? אחד ההורים הביא את מרבית הכסף? מרבית האנשים רואים בעייתיות מסוימת לפחות רגשית עם הסכם ממון - והוא הוא - יכול לסמן את תחילת הסוף.

למעלה