הסיפור העצוב שלי

merlin888

New member
הסיפור העצוב שלי

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל. זה פשוט נורא. אני בת 22. מגיל 18 אני שנה עובדת שנה לא (לא הולך לי במציאת עבודות) גרתי בעיר דיי נחמדה ויחסית עשירה במרכז הארץ (הייתי יחסית עניה ביחס לשאר) ואף פעם לא היה לי יותר מדי כסף בבנק. אף פעם לא טסתי לחו"ל ולא עשיתי "חיים". כול הזמן הייתי צריכה לקחת בגדים מאחרים לחסוך. זה גרם לי מדי פעם "להשתגע" ולהוציא כסף על דברים יקרים שאני לא צריכה ואז מאוד להצתער על זה. ככה זה היה שנים. שום הנאות בחיים. סבלתי מחרדה חברתית ומדכאון (עדיין סובלת) לכן אין לי כמעט חברים ועם אלה שהיו לי רבתי. לבסוף לפני חצי שנה הצלחתי לחסוך סכום נכבד למדי. ואז הכול התמוטט. הכה בי רעיון לשינוי. החלטתי שהעיר שאני גרה בה "עשירה" מדי בשבילי ומזבזת לי את כול הכסף שהצלחתי לחסוך. בנוסף היו לי שכנים ממש דפוקים ממול שלא היו נותנים שקט בלילות. אז החלתטי שאני יעבור לאזור יותר עני ובכך יחסוך כסף לטיול לחו"ל שאני כול כך רוצה (למרות שעם הסכום שחסכתי יכולתי כבר לטוס) אבל התעקשתי לעבור דירה. קיוויתי שסוף סוף היה לי שקט. כמה שטעיתי. הכול כול כך הסתבך. לא חישבתי שום דבר נכון. רעיון המעבר היה מטורף. הסתבר שאני מבזבזת אותו סכום כסף על החיים פה- באזור העני יותר כמו שהייתי יכולה לבזבז באזור היותר טוב! זה לא הוגן! ובנוסף הרבה יותר רועש פה, השכנים כולם מעשנים, אנשים לא סימפטים, מלא אנשים שנראים כמו עבריינים. ובאותו סכום יכולתי לחיות בשלווה בעיר הקודמת! העניין הוא שכול כך נמאס לי מהחיים במרכז הארץ שרציתי שינוי. ועכשיו חברה באה ומציאה לי לטוס איתה לחו"ל. ואני מתה לטוס, אבל כול הכסף שחסכתי הלך על המעבר המטומטם הזה. אני סבלתי בבית הקודם ואני סובלת כאן! זה לא הגיוני! כול החיים אני במצב כלכלי קשה. עכשיו אני שוב לא עובדת. לא לוקחים אותי לעבוד כי אני נראית בדכאון. ברור שאני בדכאון אם אני במצב כול כך קשה! אני לא יכולה להיות שמחה כשאין לי בטחון כלכלי! לא יכולה להתרכז בכלום! אני עושה טעויות מטומטמות. ד"א אני גרה עם אמא והיא לצערי גם לא ממש הגיונית. המחשבה שיכולתי לטוס לחו"ל ולא טסתי באשמתי ועכשיו אני תקועה בחור הזה ויצתרך לסבול שנה ושנה הבאה לחפש חור אחר ואיכשהו להרוויח מספיק כסף למעבר ואז לחסוך ולחסוך ולבזבז את זה על משהו דפוק ולכעוס על עצמי- זה ההחיים שלי

העלית בהודעה מספר נושאים-

חרדה חברתית, דיכאון, בעיות כלכליות והחלטות שגויות ומהירות. נשמע שיש קשר חזק בין כל אותם דברים ולכן אולי חשוב שתטפלי בבעית החרדה החברתית והדיכאון (אימון אישי או פסיכולוג) ובמקביל תנסי לחפש עבודות זמניות- לעבוד בגן, בייביסטרים, שיעורים פרטיים. כתבת שאת נראית בדיכאון ולכן לא לוקחים אותך לעבוד, אולי תנסי לעבוד על עצמך- אולי כן לקנות בגד חדש, לא חייבים משהו יקר, לעשות לעצמך פן ערב קודם, שתרגישי טוב עם עצמך.

merlin888

New member
ניסיתי את כול זה../images/Emo7.gif

לא עוזר. לפני כמה ימים עשיתי מבחן אמינות כדי להתקבל לעבודה זמנית. ועניתי הכול שאף פעם לא גנבתי ולא אגנוב ובלה בלה בלה ועדיין לא לקחו אותי! מה שהכי כואב לי זה לא המצב הזה. זה זה שאני הבאתי את עצמי למצב הזה ושלמרות שאני לא מוצלחת במיוחד יכולתי להיות במצב יותר טוב אם הייתי מחשבת הכול יותר נכון ופועלת יותר בקור רוח. זה זה שעשיתי טעות שאף בנאדם הגיוני לא היה עושה. זה פשוט כואב לי פיזית!

אופירA

New member
מנהל
להתייחס נכון למה שקורה לך

איכות החיים שלנו ואיכות ההחלטות שלנו בד"כ לא נקבעת ע"י סוג השכנים, אלא ע"י הדרך שבה אנו מוכנים לקבל מצבים שאינם תלויים בנו, ומסוגלים לזהות מה תלוי בנו ומה לא תלוי בנו. הכאב שלך נגרם אך ורק מכך שאת מאשימה את עצמך במצב שהתהווה, וחושבת שההחלטות שלך הן קובעות מה שיקרה לך בחיים וקובעות את המציאות. וזו טעות גדולה מאוד שלך. טעות כזו משליכה על כל החיים, כי גם כשתמצאי משהו טוב - עדיין לא תהיי מרוצה שלא מצאת משהו יותר טוב (כמו שאנשים אחרים מצאו...). את צריכה ללמוד שהחיים אינם בידיים שלנו, ולא כל מה שאנחנו רוצים זה מה שיקרה, ובכלל - לא כל מה שאנחנו רוצים זה בהכרח מה שטוב לנו. וכיוון שהדברים אינם בשליטתנו, עלינו ללמוד לקבל אותם ולא להתעסק בכעס על מה שקורה. מותר להרגיש כעס על שהשכנים מפריעים, מותר להרגיש תסכול על כסף שהלך, אבל להתעסק בכעס - לא. להתעסק צריך להתעסק בלהבין את הטעות כדי לא לחזור עליה שוב בלי משים, ולעשות מה שאפשר במסגרת הנתונים העכשוויים. עלייך לדעת שמעבר דירה כרוך בהרבה הוצאות בלתי צפויות לחלוטין, כך שלא יכולת לנחש שתהיה לך בעיה כתוצאה מהמעבר דירה, ולא יכולת לנחש איך ייראו השכנים החדשים שלך. בכל אופן אנו ממשיכים לקחת סיכונים כל החיים, כמו שאיננו יכולים לדעת אם יהיה לנו טוב או רע במקום העבודה החדש, ובכל זאת מחפשים ומנסים. אם ראינו שמצבנו הורע - ללמוד ולהסיק מסקנות להבא. להבא תדעי שהליכים של מעבר דירה עולים כסף ותביאי אותם בחשבון, וכן שאת השכנים אי אפשר לתכנן וצריך להיות מסוגלים לחיות איתם (אם לא שזה מצב קיצוני במיוחד, שמצדיק לעבור בגלל זה דירה). תדעי שרוב האנשים לומדים את התורה הזו בדרך הקשה, כי אין חכם כבעל ניסיון. (למעשה, לא הצלחתי להבין איך עברת דירה על דעת עצמך, ובכל זאת את גרה עם אמא שלך. היא לא היתה שותפה להחלטה לעבור איתך דירה?) הטיול - יחכה. זה לא אסון גדול. יהיה טיול עוד כמה שנים. כל החיים יהיו לנו התמודדויות ודחיית סיפוקים, וזה דווקא מאוד מאוד הגיוני בעיני, כי באנו לעולם כדי להתמודד. מה שלא הגיוני זה שכל הזמן נקבל מה שבא לנו, בלי שיטה וסדר בחיים. המשימה שלך צריכה להיות למצוא עבודה מסודרת. ועד אז - גם עבודות זמניות הן דרך טובה, בתנאי שאת ממשיכה לחפש עבודה מסודרת שמתאימה לך ושאת רוצה בה. יש הרבה סיבות שלא מקבלים אותך לעבודה - כגון שיש הרבה מועמדים. אין לך שליטה על זה. כל מה שבידייך הוא לנסות לעשות את הרושם הטוב ביותר (לעשות מאמץ לא להביא את הדיכאון שלך לראיון העבודה, אלא דווקא את היכולות התעסוקתיות שלך), להכין קורות חיים שכתובים בצורה טובה ונכונה, ולרצות לקחת אחריות על המציאות, כדי שיהיה לך ביטחון כלכלי, תוכלי להתרכז ולא תצטרכי להיות בדיכאון. אף מעסיק לא חייב לשקם אותך. שקמי את עצמך ע"י מחשבות חיוביות, עשי לך פרויקט חיפוש עבודה רציני (כולל חברות לכוח אדם וניסיונות הצעה בחברות עצמן, גם בלי שפרסמו מודעה), ותתמקדי במטרה הזו. דבר יביא לדבר, והמטרות שלך יושגו לאט לאט אם תתמקדי בהן בצורה מסודרת ולא תתעסקי בלכעוס על עצמך ללא שום תועלת.

טוב

הנה למדת שיעור חשוב.. הסבל שלך לא נובע מהמקום בו את גרה .. ולא משנה לאן תעברי, את תקחי אותו איתך.. כי את לא יכולה לברוח מעצמך. אז אני לא יודע איפה את גרה כעת.. אבל תסתכלי מסביב, בין אם זה האזור העני או העשיר .. ושימי לב למחשבות האלה שעולות שאומרות לך איזה אזור דפוק זה.. והשכנים.. והאנשים.. ועלות המחיה.. שבגלל כל אלה את סובלת.. ועכשיו תהפכי את זה .. האזור הזה.. השכנים האלה.. עלות המחיה .. הם לא הסיבה שאת סובלת .. זה לא קשור לאזור או לאנשים.. נכון את עדיין לא יודעת למה את סובלת.. אבל לפחות עכשיו את יודעת שזה לא בגלל הדברים מסביב ולא משנה לאן תעברי דירה זה לא יעזור. ועכשיו דמייני את החו"ל הזה שאת כל כך מפנטזת עליו שהיית יכולה להיות שם .. מה את רואה? שמש? ים? חופש? אנשים? אהבה? מצברוח נפלא? אושר? ועכשיו תהפכי את זה.. תשקלי רק את הרעיון שאת לא היית נהנית שם.. שזה היה גרוע ודפוק, שהיית מגיעה לשם והיית סובלת ולא היית מוצאת את עצמך, ולא היית פוגשת אנשים נחמדים בכלל .. ולא היית מרגישה חופש.. ואז אולי היית נוסעת למקום אחר אבל גם שם היה יוצא דפוק .. והיית תלויה בחברה שלך והיית מרגישה שם חוסר בטחון והיית מקללת הכל ורוצה חזרה הביתה.. זה יכול להיות .. למה? כי הסבל שחווית בעיר העשירה, ואז בעיר העניה .. אולי היה בא איתך גם לחו"ל ... זאת אפשרות.. תשקלי אותה. רק נסי להבחין שלסבל שלך .. אין קשר לאיפה שאת נמצאת .. ולכן הפנטזיה על חו"ל .. אולי לא נכונה. הפנטזיות שלך .. זה מה שמכאיב לך .. הניתוק מהחיים שלך, המחשבות "איפה הייתי יכולה להיות עכשיו" ו "אוי עשיתי טעות אם הייתי נשארת שם אז זה היה יותר טוב" ... בולשיט
זה לא היה יותר טוב.. היה לך חרא שם .. את יודעת את זה,..היית שם, אם היית נשארת בעיר העשירה את כל הזמן היית חושבת כמה עדיף לך לעבור לעיר העניה .. תמיד היית מוצאת משהו לסבול בגללו. אז הנתונים החיצוניים זה לא הבעיה שלך .. רק נסי להבחין.. וזה יקרב אותך לאמת. ככל שתתרחקי מהאמת העולם יכאיב לך .. כדי להעיר אותך. ככל שתתעוררי .. תרגישי שמחה גדולה יותר .. שהיא בלתי תלויה בשום דבר חיצוני... בסופו של דבר לשמחה הזאת יהיו השלכות גם על המציאות החיצונית.

יש דרך

שמאוד עזרה לי להבין את כל הדברים האלה .. ומה שנקרא.. לראות את האור .. אם זה מעניין אותך את מוזמנת לפנות אלי במסרים. צ'או

wall e

New member
לראות את האור?

רק שזה לא איזה כת או ישו או משהו כזה...

wall e

New member
שום דבר

רק שבשמו ובשם דת האהבה שלו רצחו המוני יהודים. אבל הבעיה שלי היא עם כתות למיניהן שתופסות אנשים במצוקה ומנצלות את זה. אם לא התכוונת לזה וטעיתי פשוט תגיד. אם כן יש לי בעיה גדולה איתך ועם שכמותך.

wall e

New member
לא הבנתי

איזה סדנאות? אני מאוד אשמח אם תוכל לגלות אם אתה באמת חסיד של ישו או משהו כזה

merlin888

New member
משהו שחשבתי עליו

בנאדם לא יכול להשתקם כשאיכות החיים שלו גרועה והוא גם ככה מעורער נפשית? כול החיים שלי אני חייה בדירות צפופות ורועשות, חצרות מלוכלכים וערים מזוהמות והנפש שלי מעוערת. למי שהנפש שלו מעורערת מומלץ לחיות במקום שקט ורגוע. אז איך אני יתרפא אם אני לא ימלא אחר ההמלצה הזו לעזאזל?! זה רק נהיה גרוע משנה לשנה כי אני לא חייה במקום שקט. קיוויתי שהפעם משהו ישתנה ושסוף סוף אני ימצא מקום שקט. אבל לא! להפך, מצאתי מקום יותר רועש
ככה אנשים משתגעים. אני חייבת, מוכרחה לקבל שקט ואין לי סיכוי לזה לפחות עוד שנה וזה אומר שאני לא יתרפא מהסטרס.

סטרס לא מגיע מבחוץ

הוא מגיע מבפנים. וכשאין לך שקט פנימי ... את תשתגעי בכל מקום ... רועש כי רועש מדי ... שקט כי שקט מדי. כשיש לך שקט פנימי .. את תחווי שלווה בכל מקום שתיהיי.

כiכב ijפל

New member
מעבר לכל מה שכבר הגיבו לך...

אם חשוב לך חו"ל ולהתרחק קצת... למה שלא תסעי לעבוד בחול?... הרבה עושים זאת וזה גם מספק לך את החופש וזמן לטייל וגם זמן לעבוד ולהרוויח כסף שלגביו זה כבר תלוי בך אם תחסכי אותו שם או תבזבזי אבל זה עדיין רעיון טוב לדעתי בשבילך. סורי אם כתבתי מבולבל, אני בעבודה מאיזה 5. בהצלחה לך.

למעלה