הלוואי והיתה דרך פשוטה לוודא
שאין לאדם נטיות לאלימות, הפרעות נפשיות למיניהן וחיבה משונה להתעללות בילדים. אין דרך לעשות זאת מלבד שיחות ובירור טיב הקשרים של האדם עם אחרים בחייו. לא עברתי את מבחני השירות למען הילד, אך אני משערת שהם לא מתעניינים עם היתה לך מריבה כזו או אחרת עם אחותך, אלא איך את מתמודדת עם הדברים, איך את רואה את הקשרים שלך עם זולתך. וכן, אני חושבת שצריך לדקדק בבדיקה של מועמדים לאימוץ. הילדים המועמדים לאימוץ עברו, במקרה הטוב, נטישה אחת קשה ביותר. במקרה הרע, עברו גם מסכת כזו או אחרת של התעללות. מגיע להם בית שממנו לא יצטרכו לצאת. חשוב שיימצא להם בית שההורים בו לא יתחרטו אחרי חודשיים על האימוץ. חשוב שאלו יהיו הורים ראויים. קשה מאוד להתאושש מנטישה חוזרת - פיזית או נפשית. זוכרת שהפנית אותנו לפני זמן לחדר של עדי3 ב"מקום"? לצערי ההורים שלה עברו את הסינון. היה ראוי שלא יעברו. מגיע היה לה להגיע למקום שבו יידעו להכיר, לאהוב ולהתברך ביצירתיות שבה, באהבת האדם שבה, במתיקות שבה. רק לשם כך ראוי שייערכו מבחנים. אני מברכת את הרעיון של מעקב שלוש השנים שהעמותה שלי מחוייבת לעשות. הלוואי והדברים היו נעשים באופן רציני יותר. אולי קל יהיה לאנשים לעבור את המבדקים הללו אם יראו אותם כדבר שנעשה לטובת הילד העתידי שלהם. כמו שכתבה קלה, אנשים עוברים לצורך זה בדיקות פולשניות לא פשוטות אחרות. לא? הבדיקות הללו לא יוצאות מנקודת הנחה שאתה (ההורה המיועד) אינך בסדר, אלא שלילדך מגיע הורה שקול. דבר אחרון - אנחנו ההורים הרבה פעמים מבקשים בדיקות פיזיולוגיות כאלו ואחרות שיעשו לילדים המועמדים להיות ילדים שלנו. יודעים לומר עם אלו בעיות לא נדע להתמודד. אז יש מישהו שעורך בדיקות (לא ממש נוראיות, לדעתי) גם לנו. לא נורא. הבעייה היחידה בעיני, היא שהרבה פעמים נראה לי שהבדיקות של השירות נועדו לברר קריטריונים לא ממש גמישים, ולא להכיר באמת את האדם העומד לפניהם.