הסיפור בחדשות

מיכל@ל

New member
הסיפור בחדשות

דיברתי עם חברה שנמצאת בהליכי אימוץ בארץ על הכתבה שהיתה היום בחדשות על האם שהשאירה את הילד שלה לבד בבית ומיסמרה את מיטתו כדי שלא יצא ממנה. מעבר לזוועה שבסיפור ,הכאיב מאוד לחברה [שגם כך מרגישה תסכול מהשרות] שהיא נאלצת להכניס אנשים זרים [עובדי השרות] לתוך הנשמה שלה כדי שיחפרו ויחטטו בחייה [כך היא חשה],בזמן ששומעים סיפורים כאלה. מה אתם אומרים ? האם באמת יש צורך לחטט למועמדים על קשריהם עם ההורים ,האחים ובני הזוג עד לפרטי פרטים ? האם אין המון אנשים נורמאלים שאין להם קשר מי-יודע-מה עם המשפחה שלהם ? האם פרטי הפרטים של חיי הזוג רלוונטים להערכתם כהורים פוטנציאלים ? האם אין זה מספיק לוודא [לנסות לפחות] שהמצב הכלכלי יציב,שאין נטיות לאלימות,הפרעות נפשיות וכו,ושאותו זוג אכן רוצה ובשל לכך ?

Kalla

New member
לדעתי יש צורך

הילד כבר עבר טראומה פעם אחת. למה לסכן את רווחתו שוב? חוץ מזה, בעיות אישיות כמו קשרים לא טובים עם המשפחה (שאצלנו למשל זעקו לשמים במקרה של בעלי) לא גורמות לפסילה. אני חושבת שמחטטים בדברים האלה כדי להכיר יותר טוב את המועמדים ולא כי מחפשים עליה לפסילה. רק חבל שראי אפשר לעשות את זה גם להורים לעתיד. אולי זה היה מונע הרבה מאוד מקרי אימוץ.

מיכל@ל

New member
קלה

אז איך בכל זאת מעודדים את החברה ? רובנו הרי מכירים את תחושת התסכול הזאת על בשרנו,האם יש דרך בכלל להקל על התסכול ?

Kalla

New member
קשה לי לענות לך

כי למען האמת לא הרגשתי שום תסכול. היה לי ברור שאימוץ זה לא פיקניק ושאצטרך לעבור שלבים הכרחיים נעימים יותר או נעימים פחות. המטרה שלי הייתה להגיע לילדה הנכספת ואפילו לא שטרידה את מחשבתי שאלה זו או אחרת שעליה הצטרכתי לענות בשביל להגיע למטרה זו. אולי כדאי להזכיר לחברה את סדר החשיבות של הדברים, שמה שחשוב זה התוצאה וכמו בדברים רבים צריך לפעמים קצת להתאמץ ואפילו לסבול כדי להגיע אליה. אם לחברה שלך אין ילדים ביולוגיים, את יכולה להסביר לה שגם הריון ולידה זה תהליך כואב לנשים רבות. שהבדיקות שהאישה עוברת במהלך ההריון והלידה עצמה הם מאוד חשפניים, חודרניים ולא נעימים - הרבה פחות נעימים משאלות שעליהן שיש לענות כדי לאמץ. לא יודעת אם יש דרך להקל על התסכול חוץ מלהזכיר שעוצמת התסכול מתגמדת לנוכח התוצאה הסופית. מקווה שעזרתי במשהו ושיהיה בהצלחה.

מבחנים בשירות

מסכימה בהחלט עם מי שכתבו כאן על חיוניות המבחנים. הרי ברור שאין אמת אבסולוטית ואין אמת מידה אחת. אבל מעצם הגדרת ה"שירות למען הילד" ככזה, מתפקידו להגן על הילדים ולא על ההורים ולהבטיח לילדים את הבית הכי טוב שיש עבורם. אני מסכימה עם קלה, שבעיות ברקע המשפחתי אינן גורמות לפסילה. גם אנו לאחר חשיפת הרקורד המשפחתי של כל אחד מאיתנו- הרגשנו חשיפה עמוקה, היינו צריכים להתמודד לחוד ובזוג עם קצות העצבים החשופים והחבויים של כל אחד עם משפחתו הוא. אמרתי לדנה, שהרגשתי כמו לאחר טיפול פסיכולוגי ב"עיבוד רגשי". אני מאמינה שכך הם רואים יותר את -האדם שבנו וגורמים לנו להכיר יותר את עצמנו ולהיות אדם שלם יותר עם עצמו, שמקבל את עצמו בצורה טובה יותר וכך גם יכול להכיל בתוכו ובתוך המסגרת המשפחתית ילד שאומץ.

מיכל@ל

New member
שלומית

השאלה אם זה אפקטיבי כטיפול [לחלוטין לא],ואם לא,האם באמת יש צורך לשמוע בדיוק על כל "הסכסוכים" ולהכנס פנימה מבלי שתהיה לכם איזושהי משמעות להערכתנו בהורים פוטנציאלים . חוץ מזה,מאוד אהבתי את מה שכתבת

אפקטיבי?

לא ממש.רי אם היינו חשים שאנו רוצים/ זקוקים לטיפול , היינו עושים זאת עוד לפני כן, אך אני לא מבטלת לחלוטין את מה שיצא מזה, עדיין אני חושבת שהשיחות תרמו לנו כזוג (אבל אני מטבעי טיפוס שרואה את חצי הכוס המלאה..). אני חושבת שאת מידת הההערכה שלנו כהורים הען"סיות מוצאות יותר בשיחות , בפיל"ת אם מבצעים, ואצלנו ספציפית- היא שוחחה עם הגננת של ביתנו וכן התרשמה מביקור הבית שערכה. אני לא חושבת שאפשר "לרמות" לאורך זמן את השירות ומאמינה (מקווה?) שבדרך החתחתים שעוברים זוגות לעיתים העו"סיות מצליחות לנפות. מעבר לכך, זכורים לי דבריה של דליה שענתה לאורנה- בזכות ההיכרות של העו"סית איתנו, היא מצליחה להתאים את הילד למשפחה. אני ממש מאמינה בכך (וכתבתי כבר שאני אופטימית?)

English

New member
פעם התרעמתי על מבדקי הקצונה

שערכו לנו לקראת אימוץ. אחותי (שהיתה קשורה לנושא מצד השירות) השיבה לי שמגיע לאשה שמחליטה למסור תינוק לדעת שהמדינה עושה כמיטב יכולתה למצוא לו את הבית הטוב ביותר, וזו ההצדקה למסננת הזאת. אם לחזור לדוגמה מה BBC. האם גדלה באומנה, עברה התעללות בבית, וזה רק מה שנחשף. כך שהיא כנראה לא הכירה מודל טוב של משפחה, והאמת שזה די השתקף בתגובות שלה למשברים עם הבת ועם הבעל. אז כנראה שלהיסטוריה יש יכולת להצביע על בעיות אפשריות. מצד שני, איך יכולים להיות מדדים אבסולוטיים להורות?

מיכל@ל

New member
השאלה אם בכלל קיים מדד אבסולוטי

אתם ודאי זוכרים סיפור שהופיע בפורום על זוג שאימץ [לאחר הרבה מאוד אבחונים] ומעט מאוד זמן אחרי האימוץ הגבר התעלל מינית בילד. אז עד כמה באמת המבחנים מהימנים ?

לימור111

New member
אין אמת מוחלטת ואין מדד מוחלט

אבל אני חושבת שהשירות למען הילד נקרא כך כיוון שהוא אמור לחפש את טובתו העליונה של הילד. אני לא ראיתי בשום שלב חדירה מוגזמת לפרטיותנו ואנחנו קיבלנו ברוח טובה כל שאלה. אבל כאמור, היה לנו קשר מאוד טוב עם העוס"ית, אז אולי אנחנו לא הדוגמא הכי טובה. כך גם, אגב, באימוץ הבינלאומי. בניגוד למקובל לחשוב, עברנו לא פחות תחקור מהצד הזה. אני מכירה גם אנשים שמתלוננים על כך שהעמותה חייבת להעביר דו"ח שנתי על מצב הילד, לבקר בבית וכן הלאה. לדעתי, זה מוצדק לגמרי. הרי מדובר כאן בדיני נפשות! נפשם של ילדים.

מיכל@ל

New member
לימורי

מצד שני יש בדו"ח השנתי הזה איזושהי דריסת רגל גסה בחיי המשפחה שרואה בילד כחלק בלתי נפרד,משהו שמנציח את היותנו הורים "במבחן".

לימור111

New member
ועדיין אני לא רואה את זה כך

במיוחד שהעובדת הסוציאלית באה מאותה עמותה שדרכה אמצנו ויש לנו קשרים טובים אתה כל הזמן, ואנחנו מדברות ומתראות גם בלי קשר לדו"ח...

דנה666

New member
הסיפור הספציפי הזה

ממש מדהים: הרי אם יש משהו שהמבדקים אמורים לסנן, זה בדיוק עניינים כאלה, בראש ובראשונה. בהקשר הזה אני נוטה להאמין שמי שהיה צריך לעלות על זה ונכשל זה פיל"ת. מאד מאד קשה לחשוף פדופיליה. זו תופעה שהרבה פעמים מוכחשת ע"י האדם עצמו. כל-כך מוכחשת, שהוא יכול לעבור לפעמים אפילו פוליגרף, ולצאת דובר אמת (בלי להתחשב בבעיות של הפוליגרף, ויש הרבה כאלו), כי החלק הזה באישיות שלו ממש מודחק אפילו אצלו. מאד מקווה שהסיקו מסקנות כלשהן בשירות מהכשלון שלהם במקרה הזה. היה מעניין לדעת מהן המסקנות.

מיכל@ל

New member
נורא בעיני שלא עלו על זה

אני תוהה עד כמה המבדקים האלה אכן מסוגלים לנבא.

דנה666

New member
גם

לבעלי קשה מאד להתמודד עם "האינקביזיציה" של השירות. הוא אדם מאד דיסקרטי, ונורא מפריע לו שאוספים עלינו טונות של מידע. הוא חושש במיוחד, אני חושבת, מהסדנאות. זה בכלל נראה לו איום ונורא. לי באופן אישי כל זה לא ממש מפריע, כי אני הרבה יותר פתוחה. ואני גם נהנית מהדינימקה הזוגית הזו, כמו שכבר כתבתי. אני חושבת שהשאלות בעניין ההורים, האחים וכו´ וכו´, פחות נועדו לאיסוף פרטים על המשפחה המורחבת (לו זה מה שהיה חשוב, אני מניחה שהיו מקיימים פגישה רחבה יותר, עם בני המשפחה המורחבת), והרבה יותר נועדו לענות בדיוק על השאלות שמנית, מיכלי: שאין נטייה לאלימות, שאין הפרעות נפשיות בעיתיות, שהזוג בשל לאימוץ וכו´. ברור שהמבדקים והשיחות מוגבלים ביכולתם. עיקר הכלים (חוץ מהמבדקים בפיל"ת) הן הערכה סוביקטיבית של העו"ס. הדבר יכול להעשות רק על סמך שיחות. נראה לי שמה שחשוב בשיחות, זה ההתמודדות והעמדה הנפשית ביחס לבעיות שקיימות (ותמיד יש בעיות), ופחות הקונפליקטים בפני עצמם. אבל ברור שההערכה היא סוביקטיבית. ברור שהיא מושפעת מן האישיות של הבודק, והעמדות שלו. ברור גם, שיש קשר להתרשמות הבלתי אמצעית של הבודק מהזוג: האם הוא מסמפט אותם או לא, וכו´. כולנו מסכימים (לא?), שבאימוץ במיוחד אנחנו מאד רוצים למנוע תקלות בעתיד. השאלה היחידה היא איך עושים את זה. אני חושבת שהסוללה העצומה, המרתיעה הזו, שהשירות מעביר למשפחה, היא טובה, ושאין באמת דרך אחרת. לא יודעת בעצמי איך להתמודד עם הרתיעה של בעלי כלפי עניין זה. השאלה ביחס להורים ביולוגים שונה לחלוטין. ובעצם היא לא קשורה לעניין. לנו זה כואב, ואנחנו עושים את הקישור בין מה שאנחנו עוברים, ובין העובדה המצערת שלא צריך "רשיון בשביל להיות הורים". אבל בעצם אלו 2 נושאים נפרדים. אפשר לקיים דיון נפרד האם צריך להעניק רשיון להורות (ומן הסתם רוב האנשים - בסופו של דבר - לא יסכימו להתערבות אגרסיבית בחיי המשפחה ללא שום עילה), אבל אני חושבת שזה ממש לא משליך על המבדקים שיש לערוך למועמדים לאמץ.

לימור111

New member
דנדושה

אני חייבת לציין שאני ממש אוהבת את התגובות הנבונות והרגישות שלך, המוקפדות והמושקעות. שמחתי אתמול לחבר בין הקול המתוק בטלפון לבין הבחורה המקסימה שמאחוריו.

דנה666

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

(המחשב שלי אתמול בלילה סרב להניח לי להשתתף....) או, לימורי..... את מקסימה ! האם היתה זו דליה שבמספר 10 שלה אמרה: "המציאות עולה על הדמיון" ? אני גם הרגשתי כך במפגש !!!

משתפרת

New member
להרגיע את האיש שלך

הסדנה מציגה מצבים שונים ודוגמאות למה שקורה בהליך האימוץ ובמשפחות מאמצות. נותנים למשתתפים לעבד את המצב ולהגיב עליו (היי, יש לך נסיון בזה מהפורום), וכל זאת נעשה בהנחיה מקצועית. הרבה פחות חודרני מאשר הפגישות עם העו"סית, הרבה פחות חטטני ממבחני פיל"ת.

למעלה