הסיכום השבועי

ג רפאל

New member
נקנה ונקרא היום.

חיים דמיוניים של מרסל שווב.תרגום סנדיק מבוא בורחס. תרגום נבון
בגלל שאני לא אוהב סופרלאטיבים אומר רקר שהספר שובה-לב

ZimmerTLV

New member
כנראה שאין לי מזל השבוע

קראתי את "אבוא בלי אוויר" של יעל ינאי ומאוד לא נהנתי. זה בכלל לא ספר, זה איזה סוג של רישום מחשבותיה על גירושיה ואחר כך על הגבר החדש שהכירה, מחשבות שקשה לי להאמין שמישהו חוץ ממנה ימצא בהן עניין. אין עלילה, אין התרחשות והמחשבות כשלעצמן מאוד לא מעניינות וחוזרות על עצמן. את כל מחצית הספר הראשונה ניתן היה לסכם בעמוד וחצי.
חושבת לעצמי שאם היא לא הייתה עורכת בהוצאה בחיים אבל בחיים לא היו מוציאים לה את הספר הזה (אגב מי שכתב למעלה לגבי הביקור, לא קראתי אבל גם הילה בלום עורכת בהוצאה, הרי).

מנסה להתעודד עם "השם הטוב" של ג'מפה להירי, סופרת הודית אמריקאית שכתבה סיפורים קצרים פשוט מעולים (פרשן המחלות) אבל נראה שברומן היא פחות מיומנת. ממשיכה לנסות עוד כמה עמודים.

גאולה 16

New member
ממליצה על "קרקע לא מוכרת" של להירי

קובץ סיפורים משובח נוסף פרי עטה. אהבתי אותו וגם את "פרשן המחלות".
מן "השם הטוב" גם אני לא התלהבתי.

ZimmerTLV

New member
יש לו אותו

אולי באמת אעבור אליו.
תודה

עומד לסיים את "מה זה אותנטי" של אופנהיימר

ספר שעוסק בחקר השירה המזרחית הישראלית בת זמננו.
התזה שלו היא שזו שירה "גלותית" מפני שהיא מחריגה עצמה מן המרכז ההגמוני ויוצרת אלטרנטיבה של אחרות, גם גאוגרפית, גם לשונית, גם תימטית וכו'. ה,גלות" היא בעצם תרגום או תחליף למילה "פזורה" שבה משתמשים בעולם כדי להסביר מהי שירה מינורית [ מושג אחר המסביר וממשיג את השירה בשוליים המתחרה או מבקרת את השירה או זרם השירה המרכזי.
הספר סוקר משוררים רבים, מביא ציטוטים רבים, אבל לצערי סובל מעודף ארז ביטון, משה בן הראש ואמירה הס. הספר כתוב בערית קולחת, מרתקת ומבריקה, באמת, ולטעמי גם מי שאין השירה בראש מעייניו אבל הסוציולוגיה של התרבות המזרחית-הישראלית כן מענינת אותו, זה ספר מלא הפתעות, תשובות ושאלות אחרות.
דבר נוסף שמעט טורד את מנוחתי הוא שחוקר אשכנזי, ודוק אשכנזי, מגדיר את גבולות השירה המזרחית, כמו... נכון.

אפרת12

New member
סיימתי את מתכונים מכושפים

אני מקוה לכתוב עליו כמה מילים מחר.
אתמול בספריה החלטתי שאני ילדה מספיק גדולה כבר כדי לקרוא סטיבן קינג, אז לקחתי את גרין מייל (שזה נחמד מצדי, אחרי שראיתי את הסרט. מזמן).

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את "פגישה עם המוות" והתחלתי את "בורות"

כבר מההתחלה הוא תפס אותי, נראה לי שעומד להיות מאוד מהנה

FlipFlup

New member
'היום שאחרי יומולדת' - ליונל שרייבר, 'אמא' של

קווין.
כל מה שיכול להתרחש כשהיא פוגשת את הוא, שהוא חבר של ההוא החוקי שלה, או יותר נכון שההוא החוקי שלה מעריץ אותו.
מעניין. מים מסכת של אלטרנטיבות. 'דרמת מצבים'. אבל זה לא 'קווין'.
בתור השלישי שלה: 'עד כאן'. הדעה ששמעתי שהוא ספור מעניין אך מזעזע וקשה. במיוחד מי שליווה קרוב החולה בסרטן.

למעלה