הסיכום השבועי

I am a freak

New member
הסיכום השבועי ../images/Emo26.gif

לפניכם סיכום של כל הדברים שהשתנו, התעדכנו והתפתחו בפורום במהלך השבוע האחרון. קריאה מהנה.
קישורי הפורום התעדכנו- לא נוספו קישורים חדשים אך הסדר השתנה ונמקחו קטגוריות.
הטאג ליינס התעדכנו- 1. נוספה האפשרות לשלוח לי מיילים בנוגע לתפקוד הפורום 2. השרשור של אסי בקשר לחלוקת הזמן בגלישה, אתם מוזמנים להגיב.
תוצאות הסקר הישן- באיזה תחום ההשפעה הכי חשובה של האינטרנט על החברה? בתחום המידע והלימוד 25.25%- 25 מצביעים בתחום ההיכרויות והחיים החברתיים 32.32%- 32 מצביעים בתחום הבידור 10.10%- 10 מצביעים בתחום הבידורבתחום המסחר 5.05%- 5 מצביעים בתחום העזרה לאנשים עם קשיים 2.02%- 2 מצביעים בתחום הפשע והעבריינות 3.03%- 3 מצביעים בתחום אחשר שלא צויין 6.06%- 6 מצביעים אין לי מושג 14.14%- 14 מצביעים אין השפעה בכלל 2.02%- 2 מצביעים
נוסף סקר חדש- היכן באינטרנט אתה מבלה יותר? הצבעה נעימה.
עמיה החליפה כינוי. מעכשיו תוכלו לזהותה בפורום תחת השם damtiela. את הסיפור מאחורי השם תוכלו לקרוא בשרשור הזה- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=5&msgid=28753046 ודיון בנוגע לכינויים בכלליות תוכלו לקרוא בשרשור הזה- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=5&msgid=28408828
דיון סוער, מצחיק וטעון רגשית [?] בנוגע לטקס "תפוח הזהב" אפשר לקרוא בשרשור הזה- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=5&msgid=29069600 ואם עוד לא הצבעתם- רוצו מהר, ההצבעה עומדת להסתיים. תוכלו להצביע כאן- http://www.tapuz.co.il/tapuz2004/vote.asp
תפוזון [תפוז on] עלה למערכת הפורומים של תפוז. קישור להפעלת התוכנה תמצאו בסרגל הכלים של הפורום- באותה שורה עם המאמרים, קישורים והסקר. הסבר על התוכנה ניתן למצוא כאן- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=10&art_id=55 שבוע טוב לכולם, הפריק.

סרפד

New member
הייתי מוסיפה לסקר הישן

את תחום התקשורת ותחום הפוליטיקה. ההשפעה על התקשורת (במובן של דיווח ודיעות בנושאים אקטואליים) לא כלולה בתחום "המידע והלימוד" - היא ראויה לקטגוריה נפרדת. וזה חשוב מכדי להכלל בקטגוריה של "תחום אחר אשר לא צוין". ההשפעה על התקשורת והפוליטיקה תלך ותגדל וזו מהפיכה אמיתית, לדעתי. זה נושא רחב שיש לו היבטים רבים. כבר כמה זמן שאני מתכוונת לכתוב משהו על זה בפורום, אבל אין לי כוח כרגע לנושאים רציניים שדורשים השקעה בכתיבה, אז אולי בפעם אחרת.

סרפד

New member
בהמשך לרעיון של jessy19

ליצור פינות קבועות - אני חושבת שזה רעיון מוצלח מאד. בנוסף לדיון הכללי, זה מאפשר גם להתמקד בנושאים מסוימים באופן קבוע וההודעות והדיונים שיכתבו בכל פינה מסוימת כזו יאפשרו הצטברות של חומר בנושא ודיון "מצטבר", כלומר כזה ששומר בתודעה מידע ודיונים שעלו בעבר באותו נושא ומתבסס גם עליהם. זה מאפשר חשיבה מאורגנת וממוקדת יותר והקשר רחב יותר. חוץ מזה, פינות קבועות מוסיפות משיכה ועניין ומעודדות יצירתיות. jessy19 הציעה את "פינת המכור" - זה כמובן בסיסי ביותר לפורום הזה. ב"פינת המכור" אפשר לספר אנקדוטות אישיות, מצבים מצחיקים-עצובים שמכורים נקלעים אליהם, כתבות שקשורות למכורים והתמכרות, דיעות וזוויות מבט שונות של חברי הפורום, בדיחות, תמונות וקריקטורות ועוד (ועוד), לא חסר חומר (לשמחתנו או לצערנו). זו יכולה להיות פינה מצחיקה, עצובה, פיקנטית, מעניינת ואינפורמטיבית. אגב פינת המכור - אתמול הגעתי לשיא של 21 שעות רצופות באינטרנט. אני שיאנית הפורום או שמישהו עבר אותי? ומה שיותר גרוע, הייתי ממשיכה אם לא היו משדרים סומו ביורוספורט - הסומו עוד יכול להרחיק אותי מהאינטרנט. כמובן, בקושי ראיתי את התוכנית כי ברגע שהתרווחתי על הכורסא נרדמתי. אני מציעה גם את פינת "תקשורת (מדיה), פוליטיקה ואינטרנט" שתעסוק בתקשורת ופוליטיקה באינטרנט ובהשפעת האינטרנט על התקשורת והפוליטיקה.

נשמע טוב

אבל חושפני קצת. אני צריך לחשוב על זה. ספרי לנו קצת על הסומואים. כצופה מכורה את בטח יודעת המון על התרבות העלומה הזו שמאד מסקרנת אותי.

I am a freak

New member
אני בעד ../images/Emo13.gif

כמובן, שאם זה יילך- אני אכניס את זה למאמרים ויהיה לזה מקום כבוד בטאגליינס ובאתר הפורום
תודה רבה, הפריק.

e-magine

New member
חשבתי קצת על "פינת המכור" ../images/Emo15.gif

יש לי רגשות מעורבים בעניין ואני אסביר. פורום זה היה פעם פורום "התמכרות לאינטרנט" כאשר רוב החברים בו ככולם, ראו עצמם כמכורים. כאשר פתחתי את הפורום, נתקלתי בהמון תגובות שליליות, גם בפורום וגם מחוצה לו, תגובות שנעו מביטול עד חוסר אמון. למי שזוכר אולי, היה אפילו דיון סוער שהפך לריב אישי עם פסיכולוג שהגיע לפורום בשביל הגיד שלא קיימת התמכרות לאינטרנט. אחד הדברים שהתמקדתי בהם במשך זמן רב, היה העלאת הבעיה של התמכרות וסכנת התמכרות לאינטרנט, למודעות הציבור. לשם כך, וגם מסיבות אחרות, עודדתי אנשים לספר בפורום על ההתמכרות שלהם וקיבלנו עדויות שחלקן מצמררות. את רובם קיבצתי בזמנו בקטגוריה בפורום, שנקראת עדויות אישיות, שקיימת עד היום במאמרי הפורום. לימים, חשבתי שהעניין הזה של העלאת המודעות הסתיים. גם אופי הפורום השתנה. אנשים מגיעים לכאן כדי לשוחח על השפעות האינטרנט, אך יש כמובן השפעות רבות, שאין להן שום קשר להתמכרות. המכורים מתקבלים בברכה, אבל לא חייבים להיות מכורים כדי לכתוב כאן. הבעיה שלי היא שיש הבדל בין פורום מכורים, בו אנקדוטות יכולות להתקבל כהומור עצמי שהיא דרך התמודדות מקובלת עם בעיות, בעוד בפורום דיון כללי, מגיעים אנשים שלא מכורים שיכולים סתם לשים את נושא ההתמכרות ללעג, ובכך אני איני רוצה להיות שותף.

I am a freak

New member
אני, כבנאדם-לא-מכור

לא יכול לתת חוות דעת על זה. אבל- כשאעשה סקר בין הגולשים בפורום, נוכל לדעת מה דעת הרוב ולפעול בהתאם. תודה על חוות הדת, זה היה חשוב. הפריק.

לקשמי

New member
בעניין הלעג...

בזמנו, כשהפורום היה פורום "התמכרות לאינטרנט", אני זוכרת שבאו לכאן הרבה "טרולים" רק כדי ללעוג. היום, אני חושבת שמה שהשתנה הוא שהנושא פשוט התרחב. נושא ההתמכרות נשאר ורק נוספו לו נושאים נוספים שקשורים להשפעת האינטרנט על החברה. גם היום יש דיונים שקשורים להתמכרות אבל מאז שהפורום נקרא "אנשים ואינטרנט" לא נתקלתי בתגובות של לעג לנושא ההתמכרות. אולי רק בגלל העובדה שהיום זאת כבר לא כותרת הפורום אלא רק חלק מהנושא הכללי. אגב: בהודעות של לעג נתקלתי לא רק בפורום הזה, ולא רק בפורומי תמיכה (כזכור כשהפורום היה פורום "התמכרות לאינטרנט" הוא היה כמובן פורום תמיכה), אלא בפורומים בנושאים שונים שאני משתתפת בהם. אנשים שכל המטרה שלהם היא ללעוג, הפתח הראשון שלהם להכנס לפורום וללעוג הוא שמו של הפורום. השם "אנשים ואינטרנט" לא כל כך מהווה אטרקציה ללעג.

e-magine

New member
זה נכון

זה מדהים, אני משתתף אבל בעיקר קורא בפורום קפה, לפעמים אנשים באים ללעוג על עצם העובדה שיש פורום כזה.

melancholy man

New member
השרשור נעוץ למעלה

זה כלי כזה של תפוז, שמאפשר למנהל "לנעוץ" שרשור מסויים בראש הפורום.

e-magine

New member
זה טוב למשל אם יש לך פורום שמריץ

המון הודעות ביום, ואת רוצה למשל להודיע על מפגש פורום, כי אז כל מי שיכנס, יראה את זה בטוח. וגם יוכל להוסיף אישור השתתפות ו
.

I am a freak

New member
או, בכלליות- פשוט להסביר:

אם למנהל או לאחד הקוראים יש מסר שהמנהל או הקוראים חושבים שהוא חשוב שכולם יקראו אותו- פשוט נועצים אותו בראש הפורום וכל מי שנכנס- רואה אותו.
הפריק.

מותר לכפור בעיקר?

בשביל מה צריך את הסיכום הזה? הרי כל הדיונים עדיין בדף הראשון, זה לא שעברו כמה דפים אחורה במהלך השבוע.

I am a freak

New member
וכשזה ישתפר, מה יקרה../images/Emo35.gif

בינתיים, את צודקת. הדיונים האלה אכן בעמוד הראשון- אבל, אני מאוד מקווה שכשיאשרו לי לבצע שינויים [דבר שמוטל בספק כרגע] התחלופה בפורום תהיה הרבה יותר מהיר. שנית, אני לא חושב שבחנת את המהות של סיכון שבועי. 1. ראית? כבר בשרשור הזה מישהיא גילתה שיש את האפשרות לנעוץ שרשורים. זה כבר היה שווה את כל ההשקעה. 2. את זוכרת את כל הדיונים
השרשור של הסיכום השבועי מאפשר לך להיזכר, להגיב [במידה ולא הגבת באחד הדיונים] ולהתעדכן, אם לא היית בפורום הרבה זמן 3. וחברים חדשים
להם לא מגיע
חבר חדשה שמגיע השבוע בהחלט יכול לקרוא את השרשור ולהבין מה בעצם הולך כאן- ולהתעדכן 4. אנחנו לא מכונות שמייצרות שרשורים- יש כאן גם חברה וקהילה שרוצה להתפתח. פורום לא יכול לעבוד רק על דיונים עינייניים. צריכים גם קצת חברה. השרשור השבועי מאפשר לכולם לעשות זאת. יש עוד המון סיבות, אלה היו העיקריות
אבל, אם את מוצאת את העידכון השבועי כחסר טעם ומשמעות, ואליך יצטרפו גם גולשים נוספים בפורום- אין לי בעיה להוריד אותו
הפריק.

למעלה