הסיכוי של תפנית?

ATAF151

New member
חבר מביא חבר לא מספיק טוב

השיטה של חבר מביא חבר לא מספיק טובה כדי לעבור. שינוי ב 1999 קיבלה 6 מנדטים בעקבות רעש תקשורתי אדיר. לפני שהם הביאו את לפיד, הם לא הצליחו להתרומם רק על סמך היותם ישרים ולוחמים בשחיתות. בכל אופן לא משנה השיטה, אם סמוך לבחירות תפנית עדיין לא תעבור את אחוז החסימה, אז צריך לחשוב עשר פעמים לפני שזורקים את הקול.

Safety Pin

New member
זה מה שחשבתי לעשות

בכל מקרה אני לא רואה ברירה אחרת. לגבי דתיים במפלגות אחרות: שיעור קומתו של הרב גלעד כאחד שמכיר אותו הוא לעילא ולעילא וזה בלי לזלזל באף אחד. לא ראיתי נציגים רציניים של הציונות הדתית שמחו נגד האיחוד של המפד"ל והאיחוד הלאומי והיחיד שהוא ראוי זה אולי עתניאל שנלר מקדימה. כדאי לדעת שישנו פוטנציאל לא רע בציבור הציוני דתי היום אשר נותר ללא ייצוג הולם או מפלגה ראויה להצביע לה לאחר האיחוד הבזוי של המפד"ל, ועל כן לא רק אני אלא גם חלק מחבריי ובני משפחתי שוקלים את האפשרות של תפנית. יש לציין כי באמת החשיפה לה זוכה המפלגה בתקשורת היא מועטה ועל כן גם אנחנו נתלקנו בה במקרה ועוד יותר במקרה גילינו שהרב גלעד במקום ה-3 בה. תודה על תשובותיכם

חקלאי שבא לנקות את הרפת

Safety pin תן הצצה בראיון עם עוזי בוואלה http://tafnit.org/apage/1317.php האיש נחוש. ומגיע לו לקבל את הקול שלך

איל1לשם

New member
אני מצביע תפנית!!!

כם אם איהיה הקול היחיד למענם אחרת הייתי שם פתק לבן וראו התייחסות בסופשבוע בתור דשל חנוך דאום

אשרת

New member
אני חייבת לומר לך משהו.

אני עוקבת אחר ההודעות שלך, ונהלתי איתך את הדו שיח הזה בפורום שינוי. זה עצוב שאתה מנסה לשכנע אנשים להצביע למפלגה מסויימת (שכחתי במי אתה תומך) רק בגלל שלפי הסקרים למפלגה של האדם השני אין סיכוי לעבור את אחוז החסימה. אז אני לא מעוניינת כרגע להכנס לויכוח על אמינות והתקיפות של הסקרים, ועל זה שאי אפשר לדעת אם מפלגה כן תעבור או לא תעבור את אחוז החסימה לפני הבחירות, אלא רק לציין שעדיף שתנסה לשכנע אחרים להצביע למפלגה שלך על ידי תמיכה אידיאלוגית. אין סיבה שמישהו אשר תומך בתפנית למשל, יצביע לקדימה רק כי הסקרים מנבאים כך וכך. יש אנשים שמצביעים אידיאולוגית ולא בהכרח מתוך שיקולי כדאיות וכו'.

ATAF151

New member
תומך בתפנית

גם ב 1992 היו אנשים יפים ואידיאולוגים שהצביעו לתחיה, והתוצאה הייתה עבורם הרסנית בדמות רבין עם 61 מנדטים שביצע את אוסלו ולא היה רחוק גם מהחזרת הגולן. אז צריך להיות חכם ולא רק צודק. זה לא סתם סקרים, עובדתית אני לא זוכר מקרה שבו סקרים סמוך לבחירות היו אחידים לגבי אי מעבר אחוז חסימה והמפלגה בכל זאת עברה. והפעם עוד העלו את אחוז החסימה ל 2%. הבעיה שבבחירות שאלו נוצר מצב של המון מפלגות ליברליות (תפנית+ירוקים+חץ+שינוי+גמלאים+חלק מעלה ירוק) שנכון להיום לא עוברות ויבזבזו כ 6 מנדטים ליברלים וחבל. כאשר בבחירות אחרות היו מפלגות שנגסו מש"ס (כגון מפלגת כדורי) או נגסו מהערבים (כגון מפלגתו של האשם מחמיד) שמחתי מאוד, אבל הפעם לצערי בזבוז הקולות מתמקד בעיקר בחלק הליברלי של המפה הפוליטית.

אשרת

New member
תגובה

אני לא חושבת שזה חבל. אני מאמינה שאנשים צריכים להצביע מתוך אידיאולוגיה, ולא מתוך שיקולי מנדטים. זה שאתה לא זוכר, זה ממש נחמד, אבל מה יקרה אם אחת המפלגות הנ"ל ותפתיע ותעבור את אחוז החסימה? אולי תפנית תפתיע את את כולם ותצבור לעצמה כמה מנדטים? או שינוי? או הירוקים? למה מראש לוותר? ומי אמר לך אגב, שגם הסקרים הנ"ל לא מוטים? אני יכולה לומר לך שיש אתר אינטרנטי חדשותי, שמתעלם לחלוטין משינוי, וזה משום שבעל העיתון הוא חבר טוב של לפיד ו... ההמשך ידוע.

ATAF151

New member
תכלס ולא תיאוריה

בתכלס אני מתעניין מ 1984 בפוליטיקה, ומפלגות שלא עוברות בסקרים גם לא עוברות במציאות. ובתכלס נגרמו נזקים לפעמים קשים למחנה שבו היו יותר קולות מבוזבזים כמו הדוגמא מ 1992. והפעם עוד העלו את אחוז החסימה. כפי שאמרתי לא צריך לוותר עכשיו ובהחלט יש עדיין סיכוי לתפנית, אבל כן צריך לוותר אם 2-3 ימים לפני הבחירות המצב לא ישתנה. אני גם לא מאמין שכל הסוקרים ישבו בישיבה סודית והחליטו להתנכל לתפנית.

אשרת

New member
מה הקשר לתפנית?<

תפנית היא בכלל מפלגה חדשה, כך שהעבודה שלהם היא קשה שבעתיים, בדיוק כמו של 'חץ'. חוץ מזה, אני אעדיף שקולי 'יתבזבז' על מנת שאני אוכל לחיות טוב עם עצמי.

ATAF151

New member
איך תחיי טוב עם עצמך

איך תחיי טוב עם עצמך אם למשל על ידי הצבעה לשינוי ולחץ יזרקו הקולות וינתן עוד מנדט לש"ס? ולא תוכלי לאמר שלא ידעת, כי כל הסקרים אומרים את זה. תחשבי שבמצב קיצוני כל היהודים ינהגו כמוך ויצביעו להמון מפלגות שבדיוק מתאימות להם ואז כל הקולות שלהם יזרקו והשיח צרצור או אלי ישי יהיו ראש הממשלה.

אשרת

New member
אבל אבל אבל...

השיקול שלי כאשר אני מבציעה הוא לא מה אומרים הסוקרים, אני לא חושבת שאני צריכה להזכיר לך את מה שנחשף בערוץ 10 לגבי זה. השיקול שלי הוא - האידיאולגיה שלי, הדעה שלי. אני אצביע למפלגה שלי בכל מחיר, כי אני לא חושבת שמישהו צריך לחמוס את קולי בגלל נימוק שלא קשור בכלל למה שאני חושבת. תרשה לי לא להתייחס לתרחיש הדמיוני שלך. לא אלי ישי ולא צרצור יהיו ראשי ממשלה. למפלגת הקטנות יש זכות קיום בדיוק כמו למפלגות הגדולות.

ATAF151

New member
למי שלא עובר אין זכות קיום

עזבי את ערוץ 10, תני לי דוגמא למקרים הרבים בהם סקרים אמרו באופן עיקבי שמפלגה לא תעבור ובסופו של דבר היא עברה. אין דוגמא כזו, אבל כן יש דוגמאות להשפעה הגדולה שנגרמת למחנה מסויים בגלל איבוד קולות. אלי ישי וצרצור לא יהיו ראשי ממשלה בזכות אותם אנשים שמבינים את הסכנה ולא יצביעו למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה, אבל האנשים הליברלים והאידיאולוגיים שמבזבזים את קולם כן גורמים לריבוי מנדטים למפלגות של צרצור וישי ובזה מגדילות את כוחן ואת השפעתן על חיינו ועל מספר משרדי הממשלה שברשותם.

אשרת

New member
סליחה?

מי כבר שלמי שלא עובר אין זכות קיום?! אני חושבת שלכל אחד יש את הזכות שתהיה לו מפלגה אשר תייצג את דעותיו בצורה נאמנה גם אם היא לא תעבור את אחוז החסימה. אלי ישי וצרצור לא יהיו ראשי ממשלה כי אין מספיק טיפשים על מנת שיציבעו עבורם. אני לא עושה את שיקול ההצבעה שלי רק על מנת להוריד לך את מפלס החרדה. דווקא בגלל החשש הזה, צריך להצביע למפלגות הליברליות אשר דוגלות בהפרדת הדת מהמדינה ולא להצביע למפלגות הגדולות. אתה מוזמן ללכת ל--YNET ולקרא את עמדת המפלגות הגדולות בנושא של נישואין וגירושין אזרחים. ושים לב לעדמת קדימה בנושא של נשים עגונות וגירושין אזרחים. לזה אתה רוצה שאנחנו נתן את הכוח? להתעללות נוספת של הממסד הדתי בנשים?!

ATAF151

New member
מרץ בעד הפרדת דת

1. מרץ בעד הפרדת דת מהמדינה ושיוויון לנשים. 2. קדימה בעד נישואים אזרחיים לפסולי חיתון, ומדובר בצעד שיפתור את הבעיה למאות אלפי אנשים בארץ הזו, והצעד הזה עדיף בהרבה מכלום. 3. בזבוז של מנדטים רבים ליברליים הם אלו שיתנו את הכח הנוסף להתעללות של הממסד בנשים. האם את מעדיפה שאנסטסיה מיכאלי ממקום 40+ בקדימה או צביה גרינפלד ממקום 6 במרץ תהיה בכנסת או עוד ח"כ של ש"ס אן עוד ח"כ של צרצור? 4. יש רבים שמצביעים לש"ס ולהזכירך הם כבר הגיעו ל 17 מנדטים ב 1999, ואם עוד ועוד קולות ליברליים יזרקו לפח הם גם יכולים להגיע ל 20+ מנדטים. אז גם אם הם עדיין לא יהיו בראשות הממשלה הם כן יהיו חזקים מאוד ויקבלו לדוגמא את תיק האוצר. 5. ברור שזה חוקי לרוץ עם מפלגה שלא תעבור אחוז חסימה, אבל זה פשוט חבל. למה את חושבת שהמפד"ל התאחדו עם האיחוד הלאומי ואגודת ישראל עם דגל התורה, ממש לא מאהבה גדולה אלא מתוך חשש שהמפד"ל ודגל לא יעברו. אז המפד"ל הצטרפו למי שהם לא אוהבים והאיחוד הלאומי בלע אותם כדי לא להזיק למחנה הדתי-ימני וכנ"ל אגודת ישראל ודגל התורה התאחדו כדי למקסם את כוחם של החרדים-אשכנזים.

אשרת

New member
אתה דורש מאנשים שיוותרו על

העקרונות שלהם. צר לי, אבל בתור תומכת שינוי, אין לי מפלגה אחרת אשר תייצג אותי פרט לזאת. ואני מעדיפה לתת את קולי להם ושהקול שלי יהיה 'מבוזבז' במידה ולא יעברו את אחוז החסימה, מאשר לתת את קולי שלמפלגה אשר לא תייצג אותי כלל.

ATAF151

New member
חכם ולא צודק

אני רק מבקש מאנשים להיות חכמים ולא רק צודקים. אני בטוח שמרץ קדימה העבודה ואפילו הליכוד מייצגים את העקרונות של שינוי טוב יותר מאשר ש"ס. אבל בהצבעה לשינוי את תורמת מנדטים גם לש"ס ובזה מזיקה למטרותייך.

למעלה