הסיור המתמטי

mirigon

New member
הסיור המתמטי

האם יש מורים שקימו עם כתתם "סיור מתמטי" ויכולות לתת לי רעיונות מתוך ההתנסות שלהם? הבקשה מופנית למורים בבתי הספר היסודיים.

גלפין

New member
שלום מירי. כסטודנטית השתתפתי בסיור

מתמטי (לפני כשלוש שנים). באם תרצי חוויות, אוכל לשתף. גלית

mirigon

New member
תודה

האם נשארו לך דפי פעילויות מאותו סיור? איפה עשית אותו?

גלפין

New member
הי מירי. השתתפתי בסיור המתמטי באזור

חיפה, ליד סמינר גורדון (אם אומר לך משהו) - בעיקרון, ליד סטלה מאריס שבכרמל הצרפתי. ערכנו תצפית על המבנים השונים למטה ובחנו כגופים מזויות שונו, כאשר לא היה דף מסויים לגהבי פעילות זו, כמו כן עסקנו במרכות המשולבות אבנים (המצולעים, ריצוף ועוד) ועוד פעילויות שאיני זוכרת כרגע. יתכן מאוד שנשארו לי הדפים מסיור זה, אך עליי לנבור במחסן שלי ולמצוא את הדפים באחד מהקלסרים ולאחר מכן יהיה עליי להקליד אותם, מהסיבה שלא אני הדפסתי אותם, אלא קבלתי מוכן מהסמינר. אין לי כל בעיה לחפש ולהקלידם ואחר כך להוריד לפורום (בכדי שכולם יועשרו), אך הדבר יקח יום-יומיים. אודיע כשאשלח, גלית

mirigon

New member
../images/Emo51.gif

גלפין תודה את הסיור המתמטי של מכללת גורדון אני מכירה.

amr riki

New member
טיול מתמטי

היי מירי , בשנה שעברה קיימנו באילת יום "טיול מתמטי" לכל תלמידי כיתות ד בעיר . בית ספר שהסביבה שלו "מעניינת" יותר , ארח בית ספר אחר . התלמידים התחלקו לקבוצות הטרוגניות - משני בתי הספר . הם עברו כל 15 דקות בין תחנות שהכנו מבעוד מועד . כל תחנה עסקה בנושא אחר , של חקר הסביבה מבחינה מתמטית . ריקי נ.ב. שלחתי לך מסר אישי .

פזיתנ

New member
חיה סיור מתמטי

הוא סיור בסביבה הקרובה לבית הספר והתעקבות על היבטים בנוף האורבני שיש בהם מושגים מתמטיים כמו ריצוף המדרכה, צורות התמרורים חלונות-משפחת המרובעים וכדומה פזית

רעיון יפה... מה עושים עם זה?

הילדים צופים , מגלים בנוף האורבני מושגים מתמטיים ומה הם עושים עם זה מציירים .. מוצאים את המושגים המתאימים מתוך מחסן מושגים רחב.... הרעיון מצא חן בעיני , וברצוני לאמץ אותו. אשמח לשמוע רעיונות של מה אפשר לעשות לפני/בזמן ואחרי סיור שכזה

mirigon

New member
סיור מתמטי-איך?

הידלים מקבלים בתחילת הסיור חוברת הכוללת את כל הפעילויות. ישנן פעילויות הנדרשות לאורך כל המסלול וישנן פעילויות שעל התלמיד למלא/ לבצע/לחשב/להשלים/לכתוב בתחנות שנקבעו מראש. הפעילות נערכת באזור ביה"ס ואורכה כשני שיעורים.את הפעילויות כדאי לתכנן בהתאם למה שרואים בביה"ס ובאזור הקרוב לו. את הסיור המתמטי אפשר לתכנן מכתה א´. רצוי שהפעילות תתוכנן ע"י צוות המורות למתמטיקה ואם זה בלתי אפשרי אז לפחות ע"י מורות המתמטיקה של שכבה או שתיים. ככל שיותר מורות למתמטיקה תהינה שותפות לבנית הסיור אני מאמינה שהרעיונות יהיו רבים וטובים. אם יש לכם מנחה בית-ספרית במתמטיקה כדאי שתפנו אליה ותבנו יחד.

גלפין

New member
אם ברשותך דוגמאות נוספות ל"סיור"

היש באפשרותך לשתף את כולנו? תודה, גלית

mirigon

New member
בבניה...

אני מתחילה לבנות השבוע בפעם הראשונה סיור מתמטי בביה"ס בו אני מדריכה. זהו תהליך שיקח קצת זמן. כשיהיו תוצרים אוכל לשתף את כל מי שמעונין.

מירי, איך/האם אפשר?

ממה שהבנתי הסיור נבנה בהתאם למבנה האורבני סביב ביה"ס. אם הבנתי נכון הרי שכל בית ספר וסביבתו הוא. אי אפשר לקחת דפים מבי"ס אחד וליישמם בבי"ס אחר , אלא אם כן הם נמצאים בסביבה זהה. האם הבנתי נכון? אין ספק שהתוצר שתשתפי אותנו בו, של הסיור המתמטי שאת מכינה יוכל לעזור לנו לבנות תוצר אחר. יהיה נחמד אם כל מי שתכין סיור כזה, תביא כאן את התוצר.. ושאלה: האם ניתן לאחר סיור מתמטי כזה בסביבת ביה"ס לבקש מהילדים לעשות סיור מתמטי בסביבת בתיהם? אפשר שיתחלקו לקבוצות וכל קבוצה תקבל מיקום אחר בשכונת המגורים...

mirigon

New member
עוד על סיור מתמטי

את הפעילויות לסיור המתמטי צריכות להכין המורות. לא שולחים סתם כך את התלמידים עם משימות כלליות. המשימות ממוקדות במסלול מסוים מה שאומר שעל המורות לעבור את אותו מסלול ולבנות את המשימות תוך כדי ההליכה. כמובן שהמשימות צריכות להיות מותאמות לשכבת גיל.אפשר לקחת רעיונות מסיורים של בתי ספר אחרים אך אי אפשר לקחת את כל דפי המשימות ולעשות אותם, כפי שהם , במקום אחר. ככל שהמשימות יותאמו לאזור ביה"ס המסוים ולדברים המיחדים אותו, כך גם התלמידים יגלו ענין רב יותר, הסיור יהיה משמעותי יותר . לדעתי זה דורש לפחות 2-3 מפגשים של הצוות הבונה את המסלול והמשימות. לתת לילדים משימות כלליות מסביב לביתם אינם "סיור מתמטי". אני בטח אהיה חכמה יותר לאחר שאתנסה בבנית סיור עם הצוות המתמטי שלי. דרך אגב, נתקלתי מתי שהוא בדיווח ובדוגמאות של סיור מתמטי באחד האתרים של בתי הספר באזור המרכז. אינני מצליחה לשחזר איפה, כך שאם מישהו יודע, מכיר אשמח אם יכתוב לכולנו את הכתובת או את שם ביה"ס.

מצאתי!!!!!

בחיים שלי לא שמעתי על סיור מתמטי ופתאום, מוצאת בכל מקום
מצורף קישור של מרפ"ד נתניה יש שם הצעות לסיורים נוספים

גלפין

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

amr riki

New member
תשובה לחיה - טיול מתמטי

היי חיה , הטיול המתמטי הוא התבוננות וחקירת הנוף האורבני בשטח ביה"ס או סביבתו "בעיניים מתמטיות" . המוטו המנחה הוא שהפעילויות צריכות להיות כאלה שאי-אפשר לבצע אותם במבנה הפיסי של הכיתה (אחרת מה הטעם ביציאה משטח הכיתה ? ). הפעילויות סובבות סביב - מדידות שטח , היקף , נפח , אורך ... זיהוי צורות הנדסיות ...זוויות ... ריצופים ... מניית כמויות ... , אומדן ... קנה מידה ... כמובן שהמשימות והנושאים צריכים להיות מותאמים לרמת הגיל ולעולם הידע המתמטי של התלמידים . חשוב מאוד שהמורים יסיירו בעצמם בשטח המיועד ,ותוך כדי סיור לערוך רשימה של מבנים , עצמים , צורות ... ולאיזה נושא היו מייעדים אותם . התכנון חייב לכלול : חומרים נדרשים לביצוע המשימה , משך הפעילות , הדגשים המכוונים את בחירת המשימות לטיול , חוברת הנחיות לאוסף המשימות , שלבי הטיול ומסלולו , דף משוב . רצוי שהורים מלווים יצטרפו לטיול . בשנה שעברה ערכנו טיול מתמטי עירוני לכל תלמידי כיתות ד (באילת). לצורך העיניין נפגשנו , רכזים , מדריכים ומורים - סיירנו במקום המיועד ואז התחלקנו לצוותים כשכל צוות לקח על עצמו נושא אחד וחיבר משימות בנושא . אח"כ שוב נפגשנו , כל צוות הציג את המשימות שלו ומתוכם בחרנו משימות מתאימות . בבקר הטיול , עוד בטרם התלמידים הגיעו , העמדנו את המשימות במקום המתאים כולל חומרים נדרשים לביצוע המשימה . מבעוד מועד חלקנו את התלמידים לקבוצות הטרוגניות . הילדים עברו בסבב בין התחנות - כשניתן אות מיוחד לכך .את הממצאים והתשובות למשימות רכזו בדף משותף לחברי הקבוצה . מהמשובים שאספנו ניכר שהילדים נהנו מאוד תוך כדי למידה וחקירה . יש ברשותי אוסף משימות .אני צריכה לקבל את רשות המורות לפרסם אותם בפורום . אם אקבל את רשותן - אפרסם בקרוב . ריקי

למעלה