הסיגריות האלה...

mashumashu

New member
הסיגריות האלה...

אני בן 15 וחצי. אני מעשן בערך שנתיים וחצי, שלוש. זה התחיל בשום דבר, כמה סיגריות עם החבר´ה, היום זה כבר מצב של קופסא ביום-יומיים... הבעיה היא, במיוחד בימים של חופש שאני נשאר ער בלילה, אם אני נשאר בלי סיגריות בלילה, אני מרגיש... עצוב. אין לי מילה אחרת לתאר את זה, אני פשוט מרגיש דכאון לא נורמלי, כאילו אני הולך למות בלילה הזה... תמיד חשבתי שהתמכרות לסיגריות זה שטויות... שאפשר להפסיק מתי שרוצים, עכשיו הבנתי, על בשרי, שזה קצת יותר מסובך = אני לא יכול להפסיק. אני לא יכול להפסיק...

יאיר5

New member
לא רק אתה לא יכול להפסיק....

סיגריות זאת בעיה רצינית שהרבה אנשים לא יכולים להתמודד איתה. הלוואי אני הייתי יכול להפסיק אני מעשן קצת יותר מהגיל שלך ומת להפסיק ולא יכול לקבל החלטה להפסיק לעשן. אבל שתדע כמה שתעשן יותר זמן ככה יהיה לך קשה להפסיק עצה טובה אין לי לתת לך ולא נראה לי שיש עצות טובות בעניין הזה אבל הלוואי שתצליח. יאיר

SHLACK

New member
זה לא נורא

אני ממליץ לך משהו תנסה ותצליח (זה עבד על חבר שלי)במקום לעשן סיגריות ולהרגיש את העצבים מזה שקשה לך להשיג אותם אתה יכול לעשן נרגילה במקום סיגריות זה לא ממקר כמו סיגריות לפחות פחות ואז להוריד בכלל מהקצב של הנרגילות ואז להיות נקי נכון זה לא קל אבל זה אפשרי שום דבר בחיים לא קל השאלה היא אם אתה באמת רוצה להפסיק לעשן

tiger

New member
ילד אתה לא לבד...

בהרבה חומרים הישתמשתי והיפסקתי אבל סיגריות לא היצלחתי מעולם להפסיק לעשן...כך זאת לצומת ליבך.גם יאיר אמר לך דבר נכון.כמה שתעשן יותר שנים ככה יהיה לך אחר כך יותר קשה להפסיק...תחשוב שמה שעובר או יעבור עליך כשתירצה להפסיק עכשיו זה קייטנה לעומת מה שמחכה לך בעוד עשר חמש עשרה שנה.בהצלחה t

mashumashu

New member
עוד 3 שעות עד ש...

פותחים את המכולת :) חשבתי לעצמי בתחילת הלילה שאני אכתוב פה קצת, כדי לעזור לי להעביר את הלילה בלי סיגריות :) ועזרתם, תודה רבה (כן, אני יודע שאני חולה נפש)

קשכפית

New member
מושמוש את/ה לא יותר חולה נפש מאשר

כולנו (בכולנו אני לא מתכוונת לגולשי הפורום אלא לזן האנושי בכללותו) ככל שאני מתבגרת יותר ומכירה יותר ושומעת יותר חודרת בי ההכרה כולנו לא מי יודע כמה.... וסיגריות זה מגעיל אותי...
אני דווקא הצלחתי בחודשיים האחרונים להפסיק לעשן, לפעמים לוקחת סיגריה ביום או בשבוע אבל בגדול נראה לי , טפו טפו שאולי יצאתי מזה... מקווה. בהצלחה חג שמח "אני זוכר אותה, אני זוכר אותה מהמכולת..." ת´שמע במחשבה שנייה מי יודע את מי תכיר במכולת, אולי את אשתך לעתיד... או את בעלך כי אני לא יודעת אם מדובר באת או הוא.. לא חשוב העיקר הכוונה

zoro3

New member
אני תודה לאל הצלחתי

להפסיק לעשן אחרי 19 שנים ולמען האמת זה היה הרבה יותר אבל הרבה יותר קל משחשבתי זה הכול בראש שלנו ופשוט צריך לא להקשיב לו בהצלחה

6Noa9

New member
אני יודעת....

מה ההרגשה. אני בת 16 והתחלתי לעשן בגיל 12. גם אני חשבתי- אני יכולה להפסיק מתי שבא לי. וככה המשכתי לי עד התיכון ששם בכלל עישנתי כמו קטר, כי יש פינת עישון. אז עליתי מקופסא וחצי לשתי קופסאות וחצי. לא הבנתי עדיין מה הולך לי בגוף. ואז, יום אחד, ידיד שלי שדואג לי (ואני מודה לו כל כך) הראה לי תמונות של סרטן הריאה. אין לך מושג איך זה נראה, ולא הייתי מאחלת את זה לאף אחד בעולם! בכל אופן, בנוסף הוא צירף גם רשימה של הנזקים, שהיא מפה ועד להודעה חדשה. קראתי את זה, נכנס לי טוב טוב לראש, ואמרתי לעצמי- את חייבת להפסיק! אז, השיטה שלי הייתה כזו: פשוט ללעוס מסטיקים רגילים כל הזמן, ולמצוא לעצמי דברים אחרים שייעסיקו אותי. וכל פעם שהציעו לי סיגריה או שראיתי את החברים שלי מעשנים- עלתה לי בראש התמונה המגעילה והמזוויעה הזו של הריאות של אותו אדם מסכן. וזה לא הייה כל כך קשה. אני כבר חודשיים לא מעשנת, ואני מרגישה ממש ממש ממש ממש טוב. ואם אתה לא מסתפק בזה- כנס לאתר של משרד הבריאות. חוץ מנזקי העישון, יש שם אפילו שאלון שבודק את רמת ההתמכרות שלך ומדריך להפסקת עישון. בהצלחה!

ישרא

New member
זה אפשרי!

כן חבוב אני זוכר שניסיתי כל כך להפסיק וזה פשוט לא הלך, רק בשלב יותר מאוחר הבנתי שכל הזמן ביקשו ודרשו שאני הפסיק ,עד שיום אחד התעוררתי עם דלקת בגרון ואני זוכר זאת היתה הפעם הראשונה שממש רציתי ואני זה שאמרתי לעצמי שאני חייב להפסיק,,,,,,,,,וזה עבד,!אני מבין שאם אתה ורק אתה רוצה (בלי לחצים מבחוץ )לפחות יש יותר סיכויים להצליח,,,,,,בהצלחה!!! אני כבר לא מעשן הערך 9 שנים ושרפתי 3 חפיסןת ליום !!!

zoro3

New member
זה לא שאלה של רצון להפתעתכם

ולמה תשאלו 80 אחוז מהמעשנים אם הם רוצים להפסיק לעשן כולם יגידו רוצים אבל לא יכולים אין ספק שהרצון הוא חלק אבל הוא לא הכול

זו רק שאלה של כוח רצון!

המורה(בן) שלי לסולפג´ עישן שנים שתי קופסאות ליום.....והפסיק יום אחד בבוס, ולא נגע יותר בסיגריות........ אני יודעת שאם אתה מספיק תרצה....לא יהיה גבול למה שאתה תהיה מסוגל לעשות! בלי הסיגריות אתה תהיה בן-אדם חופשי שלא זקוק לכלום כדי להרגיש טוב..... אני בטוחה שתצליח.......מחזיקה אצבעות!

israelic

New member
סימפטום מוכר

אתה סתם עוד קורבן של לחם לבן, ילד בורגני דור שני או שלישי לבורגנות רוב הילדים בני גילך במדינות מסוימות באפריקה מחפשים עכשיו אוכל. הסיגריות הם רק סימפטום או פתרון זמני ולא מוצלח לדכאון שקבור בך מתחת לריקנות האין סופית והתורשתית שקיבלת מהוריך הבורגנים. אם אתה רוצה להפסיק לעשן תתחיל למלא את הריקנות . תעשה משהוא יצירתי או אולי תפתיע ותעשה משהוא מועיל בשביל מישהוא אחר. עד שלא תזיז את התחת הלבן הקטן והבורגני שלך תמשיך לסבול. ההיתי שם ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!

Ez sLeeP

New member
זה ממש תלוי באופיו של בנאדם.

ההורים שלי מעשנים כבר מעל ל-30 שנה. אבא שלי החל לשונרר סיגריות מאבא שלו (הפסיק..) בכיתה ד´!! זה הפך להיות רציני ממש בצבא.. אמא שלי גם התמכרה לזה בצבא.. אחותי נשבעה שלא תעשן, ובגלל שכל חבריה עישנו - גם היא החלה בגיל 17.. אני בעצמי ניסיתי בכיתה ג´. שוב בכיתה ז´. ובכיתה ח´, והשנה, בי"א. זה לא מושך אותי.. זה פשוט תלוי בנסיבות.. העשן מגעיל אותי, ואני (תודה לאל!) לא נמשך להתמכרויות דוחות, ולא ממשיך עמם. העשן של הסיגריות מכיל כ-400 גזים רעליים שונים, ועוד חומרים מסרטנים רבים אחרים.. במגע עם תא חי - הוא הורס אותו לאט, לאט.. הוא עלול לעורר סרטן בכל חלק בגוף, והחיים איתו - יקרים, מבוזבזים, ונקטעים בטרם עת. תעשה טובה לעצמך - לאשתך לעתיד, ולסובבים אותך, ואוהבים אותך - תפסיק עכשיו. אתה לא יודע כמה כאב זה גורם לי, בתור ילד למעשנים, שחושש שכל רגע - ההורים שלו עלולים לחלות בסרטן..

Ez sLeeP

New member
זה ממש תלוי באופיו של בנאדם.

ההורים שלי מעשנים כבר מעל ל-30 שנה. אבא שלי החל לשונרר סיגריות מאבא שלו (הפסיק..) בכיתה ד´!! זה הפך להיות רציני ממש בצבא.. אמא שלי גם התמכרה לזה בצבא.. אחותי נשבעה שלא תעשן, ובגלל שכל חבריה עישנו - גם היא החלה בגיל 17.. אני בעצמי ניסיתי בכיתה ג´. שוב בכיתה ז´. ובכיתה ח´, והשנה, בי"א. זה לא מושך אותי.. זה פשוט תלוי בנסיבות.. העשן מגעיל אותי, ואני (תודה לאל!) לא נמשך להתמכרויות דוחות, ולא ממשיך עמם. העשן של הסיגריות מכיל כ-400 גזים רעליים שונים, ועוד חומרים מסרטנים רבים אחרים.. במגע עם תא חי - הוא הורס אותו לאט, לאט.. הוא עלול לעורר סרטן בכל חלק בגוף, והחיים איתו - יקרים, מבוזבזים, ונקטעים בטרם עת. תעשה טובה לעצמך - לאשתך לעתיד, ולסובבים אותך, ואוהבים אותך - תפסיק עכשיו. אתה לא יודע כמה כאב זה גורם לי, בתור ילד למעשנים, שחושש שכל רגע - ההורים שלו עלולים לחלות בסרטן..

אוי...

מסכן.....רק שתדע שאם אתה רוצה להפסיק אתה יכול! תאמין לי זה נכון אם רוצים משהו ועושים מאמץ אז יכולים אני רק בת 14 וחצי ואני לא מעשנת..אבל תנסה להעסיק את עצמך בדברים אחרים אז תנסה ותראה.....אני מקווה בשבילך... בהצלחה...בה ביי..ואם אתה רוצה תכתוב תחזיר תשובה..תגובה משהו..

vit16

New member
אחי עשנתי 2 חבילות ונגמלתי

זה שאלה עם אתה באמת רוצה להגמל!!!!!!!

אילתושי

New member
משהו שקראתי היום

כמות הניקוטין שיש ב-4-5 סיגריות יכולה להרוג בנאדם! אבל היא לא הורגת, בגלל שזה לא ניקוטין מרוכז (טהור) אז הוא נקלט בגוף באיטיות, ובזמן שהוא נקלט הגוף כל הזמן דואג לסילוקו. זה פשוט רעל! אה, ועוד משהו: ההתמכרות לסיגריות היא בעצם לא התמכרות, אלא "התרגלות". אם תנסה להיגמל, לא יהיו לך בחילות, הקאות, עוויתות וכל מיני תופעות של קריזים, כמו שיש לסמים קשים. זאת אומרת - אתה יכול להפסיק, הכל תלוי בכח הרצון. יש מלא אנשים שעישנו 40 שנה 2 חפיסות ביום, ויום אחד - הפסיקו לגמרי. או לא יום אחד, אבל בעקרון - אתה יכול להיגמל. ויש גם אנשים שעוזרים בדבר הזה.

למעלה