הסיבה האמיתית

הסיבה האמיתית

איך שהוא התרכזו במהלך סוף מספר הודעות בנוגע להתמכרות, כל פסיכולוג מתחיל יכול להגיד, שכל התמכרותת היא לא מחלה כי אם סימפטום של מחלה אחרת. גם התמכרויות שיש בהן מוטיב פיזי ברור (סמים, אלכוהול וכו') המניע הפיזי הוא רק תוספת למניע הנפשי ומקשה על הגמילה, הסיבה האמיתית היא תמיד אחרת, עמוקה יותר. השאלה שאני רוצה להעלות, היא מעט פולשנית וחודרנית, אבל נדמה שאם אנחנו רוצים להגיע להתקדמות כל שהיא, צריך לשאול אותה: מה היא הסיבה האמיתית שלכם?. כשאני מנסה לענות על השאלה הזו בעצמי, אני חייב לנפות את התרוצים הרגילים, זה נוח, קל, אני עובד דרך האינטרנט...וכל שאר המשפטים האלו שאני אומר ששואלים אותי מה אני עושה ברשת, ואז אני נותר עם כמה אמיתות: האינטרנט נותן לי מסכה בעולם שאני פוחד להתמודד איתו, הוא מסתיר אותי מהאחרים, נותן לי להתחבא מחוסר הביטחון שלי, וגם מסתיר את האחרים ומאפשר לי לראות אותם, כך אני יכול לחיות במין עולם מושלם שקיים אצלי בראש, כל פעם שאני יוצא מהרשת העולם הזה מתנפץ שוב ושוב בעוצמה חזקה שוברת אותי, כל עוד אני כאן העולם הזה מוגן ובטוח. יש עוד כמה סיבות אני מניח, אבל בתור התחלה זה לא רע

בדידות

זאת היתה הסיבה הראשונית להתמכרות שלי אבל כבר כתבתי כאן פעם ואני גם חושבת הרבה פעמים על כך שזה פרדוקס: הבדידות גרמה לי להתמכרות וההתמכרות מחמירה את הבדידות.

lady_anne

New member
זו שאלה איומה ונוראה

אני מניחה שההתמכרות שלי נובעת מכך שמי שיושב מצידו השני של המסך יכול לראות אותי רק דרך החלק שבו אני יודעת שאני שווה, כלומר דרך המילים והאינטיליגנציה. לא פעם ולא פעמיים אמרו לי שאני נראית טוב, אבל בגלל ששם הבטחון הבסיסי לא קיים - זהו חלק בי שאני מעדיפה לא להתייחס אליו.

אבל זה בדיוק העניין

לו האינטרנט היה באמת מעביר את הבדידות, הייתה נעלמת הבעיה האמיתית, והיית עוזבת את הרשת, מאחר והיא לא מעלימה הצורך רק עולה. דבר דומה קורה בצריכת הרואין, יש תחושה רעה, הסוטול מעביר את התחושה הרעה, באופן מידיי, בעקבות הסוטול בא הקריז, שהוא תחושה רעה הרבה יותר, ואז שוב צורכים הרואין, ושוב ושוב, הפרדוקס הוא שככל שצורכים יותר מהסם, הכמות הדרושה בשביל סוטול עולה, והקריז בעקבות ההפסקה יותר גדול. קל לזהות את התהליך אצל מכורים לסמים, כאשר מדברים על דברים טבעיים יותר, או מזיקים פחות, כמו אוכל, סקס או סיגריות, הרבה יותר קשה לזהות את התהליך, לכן קשה יותר להגיע למודעות וקשה יותר לצאת מהמעגל, אני לא רוצה לייאש אותך, אבל חשוב להבין את זה (נדמה לי)

בתור בת זוג של...

מאוד נגעו ללבי דבריך, ואני מזדהה. אני מנסה מאוד לא להיות שיפוטית, למרות שיש בי הרבה כעס על כך שאיבדתי את בן זוגי בשלב זה של חיינו. אני יודעת שהאינטרנט (בן זוגי משתתף בפורום מסויים רוב הזמן) ממלא הרבה חסרים וחסכים שהמציאות לא נותנמת. אבל למי מאיתנו לא חסרים דברים? המציאות באמת מזמנת קשיים (אני יכולה להעיד על עצמי) ודורשת התמודדויות אינסוף, אבל ברגע שהאינטרנט הופך להיות התחליף האולטימטיבי והבלעדי שלה, המצב קשה. ניסיתי לגלות אמפתיה, סבלנות וסובלנות, אבל ברגע שהבנתי שאין לי עם מי לדבר (לפחות בשלב זה), הרמתי ידיים ואני מנסה לצוף ולחיות בעצמי, עם עצמי ובן-הזוג שלי מתמצה בכך שהוא נוכח פיזית בבית. העניין הוא שמסכה היא מסכה, ואין עולם מושלם - כידוע. מצאתי לנכון לצרף קטע, שאולי מתחבר... אולי...

e-magine

New member
זאת שאלה שאני יודע את התשובה עליה

אבל עם כל האנונימיות המדומה או האמיתית ברשת, אינני מצליח לענות עליה בפורום פתוח.

למען האמת

למרות מה שכתבתי למעלה גם לי קשה לכתוב את כל התשובה, גם בגלל אורכה, גם בגלל טרחנותה (כלפי מי שאינו אני או שאני לא משלם לו בשביל זה
) וגם כי אני לא מוכן לרמת חשיפה כזאת. החשיפה הזו היא לא שלי (האיש שכותב עכשיו את המילים האלה) אלא של הפרסונה הוירטואלית שיצרתי (הניבלונגים), הפרסונה הזו כותבת בכמה פורומים ואפילו מנהלת חלק מהם, אני לא רוצה שהאמת המלאה על האדם שמאוחרי הניבלונגים תפריעה לפרסונה הזו, שהיא בעייני קצת יותר טובה ומוצלחת. מה שמאלה את השאלה, האם אתם חווים את הפרסונה הוירטואלית שלכם כחלק מכם או כמשהו נפרד?, האם יש הבדל בין השניים?

נשEאבת

New member
ואני אשיב בשאלה

ומה הבעייה לפתוח כמה ניקים? כי לי יש הרבה 'סודות שמורים' ובגלל זה יש כמה ניקים אחרים... לא כל אדם חייב לחשוף את כל צפונות נפשו בפני כולם ? אז מה הבעייה בניק אחר תחת ניק אחר אני כותבת הרבה יותר... וגם מוציאה מהלב... אז מה הבעייה בעצם בעוד ניק?

נשEאבת

New member
ועוד שאלה....

ברשת ישנם הרבה פורומי תמיכה למיניהם. פורומים אלו כל יעודם הוא שתחת ניק בדוי תוכל להיות ה'אתה האמיתי' כלומר לו זו בלבד שהפרסונה הוירטואלית צריכה להיות 'משודרגת' מבחינת היותה 'מסכה' על פני ה'חיים האמיתיים' אפשר גם ההיפך שדווקא בפרסונה הוירטואלית תחת ניק בדוי נוסף ( כלומר נוסף לניק ה'בדוי' הקבוע) להיות הכי אמיתיים שיש

גם אני חשבתי על זה בעקבות השרשור

ועל השאלה האם באמת כדאי להחשף ברשת ואם כן עד כמה. אני לא בטוחה שהכתיבה בניק באמת מבטיחה ב 100% את האנונימיות. מה דעתכם?

צדקה

New member
לדעתי..

לפי דעתי-יש בנו רצון כלשהו לפעמים בכל זאת להיחשף, בעיקר אם אנשים נימצאים כאן מהסיבות שהזכירו(בדידות וכו'),כי אחת מהסיבות שאנשים גולשים באינטרנט זה לייצור קשר עם אנשים אחרים. כאשר ישנם דברים שעלולים אולי לפגוע בנו,להביך אותנו,טולי להכניס אותנו לחרדה מסויימת-אז אולי אז אנשים יעדיפו להחליף ניקים ולעשות הכל כדי שישמרו על האנונימיות שלהם. סך הכל-חושב שהרבה פעמים זה גם תלוי באופי שלנו. ולסיום-אשאל שאלה:האם פעם היית במפגש חברתי כלשהו,לימודים עבודה וכו' וחששתם שאולי מישהו מכיר אותכם מהעולם הווירטואלי?

זה בדיוק העניין

לא כל כך מפריע לי לחשוף את עצמי, כבר נחשפתי בדמותי הלא הוירטואלית פעמים רבות, העניין הוא שמתוך הבעסה שהייתי שרויי בה יצרתי לי דמות ויטואלית, שהיא קצת יותר טובה ומוצלחת מדמותי האמיתית, פה בתפוז קוראים לה "הניבלונגים" אני שומר על הדמות הזו מחשיפה לא עלי. חוץ מזה, כמנהל פורום(ים) אני יכול די בקלות לזהות משתמש שהחליף ניק, אני מניח שזו לא תכונה יחודית לי, בסך הכל אנשים שומרים על סגנון מסויים רמת עברית מסויימת וביטויים מסויימים, אני לא חושב שאני יכול לכתוב בניק אחר באחד הפורומים שאני כותב בהם באופן קבוע, מבלי שיזהו אותי, ממש כשם שאם אחליף את שמי במשרד הפנים, עדיין כל שכני וחברי יוכלו לזהותי בקלות. הדמות הוירטואלית שאנו יוצרים היא דבר ממשי שחי לו בעולם לא ממשי, למרות שנוח לנו לחשוב שהיא מין משהו ארטילאי הנשפט לפי המילה האחרונה שכתבנו זה לא תמיד כך.

נשEאבת

New member
מסכימה לחלוטין+התייחסות לסוגיות

א.אני מסכימה לחלוטין לחלוטין לחלוטין לחלוטין לגבי ה'זיהוי'. גם אני יכולה להריח ממטר גולשים שמחליפים ניקים. לי באופן אישי ישנם כמה ניקים ברחבי הרשת, בידיעה ברורה שכל חברי ומכרי והאנשים הגולשים איתי בפורומים יזהו אותי בכל ניק אשר אלך. ריבוי הניקים אינו בא במטרה להסתיר {שכן לא יצלח למטרה זו) כאשר אני כותבת בניק אחר אני יודעת שכל מי שמכיר את סגנון הכתיבה שלי יזהה אותי, ואין לי בעייה עם זה. רק מה שכן ניק אחר מאפשר לאנשים לא לזהות אותך בחיפוש הראשוני על השם שלך. אני כותבת עניינים קצת יותר פרטיים בניק אחר, כעקרון רק מי שיש לו אובססיה נוראית לגבי ויעבור על הרבה פורומים ויסרוק ניק ניק, יזהה 'אותי' בסופו של דבר באחד הפורומים הללו. אבל כדי לזהות אותי שם הוא יצטרך לערוך סריקה על הרבה פורומים והרבה עמודים בתוך הפורום {כי בשל ריבוי הפורומים שאני כותבת בהם אני מקדישה לכל פורום מעט מעט זמן ומעט הודעות) יוצא בזה שאם אני רוצה לכתוב בניק אחר על ענייני הפרטיים והאינטימים, אני עושה זאת , בידיעה מחד שיזהו אותי אבל מאידך שרק פסיכים לא נורמלים עם אובסייה כלפי יחפשו בכוונה תחילה בכל הפורומים כדי למצוא אחת עם סגנון כתיבה כמו שלי חומר למחשבה לא?

נשEאבת

New member
התייחסות לסוגיות הדמות הוירטואלית

ניבלונגים העלת חומר מאד מעניין למחשבה עלי כשאני חושבת יש כמה 'דמויות' הדמות שכותבת על חייה האינטימים {בניק מסויים) עוד דמות שכותבת על החיים המקצועיים+ כולל התיעצויות מקצועיות שונות {בניק אחר) עוד דמות שכותבת על דיעות פוליטיות ואקטואליה וכו' {בניק נוסף) פיצול הניקים הוא במטרה לשמור על פרטיות מסויימת כי כשלאדם יש פרופיל של חיי האינטימים+מקצועיים+דיעות פוליטיות הוא יודע עלי יותר מידי לטעמי ולא בא לי לתת את התענוג הזה לאף אחד ברשת.. אז פיצלתי {רק חברים שלי וקרובים אלי מכירים אותי בכל ניק. אבל מפני אנשים זרים ברשת לא בא לי לפרוש את עצמי כספר פתוח אז הפיצול עוזר) עכשיו אני חושבת שיש 'דמויות חד מימדיות' מן הניק שבו אני כותבת על סוגיות מקצועיות דומה שכל חיי הן המקצוע מן הניק שבו אני כותבת על סוגיות פוליטיות נדמה כי אני חיה פוליטית ואין לי משהו אחר מן הניק שבו אני כותבת על סוגיות אינטימיות בחיי(חברים, ידידים, בני/ות זוג , יחסים, סקס וכו') נדמה שאני איזה כותבת טור מפתה בעיתון לאישה שמזמינה את כל העולם לתוך הוריד שלה(?) (?) כן אני חושבת שלדמות אינטרנטית יש 'קיום משלה' עוד לא חשבתי עד הסוף על משמעותו.... אני חושבת שבניק מסויים שאני מחזיקה אני 'מקלפת' מסכות ומדברת על דברים שאיני מדברת עליהם עם אנשים 'אמיתיים' כלומר זהו ניק שלידו דמותי האמיתית היא 'מסכה' בשני ניקים אחרים האם יצרתי לי דמות טיפה יותר טובה משאני? זהו חומר למחשבה כי מה שזה בעצם אומר שיש לנו רצון להיות יותר טובים/מוצלחים חברותיים ממה שאנחנו ויש לנו הזדמנות ליצור את זה בניק מה? האם יש לי פנטזיה סמויה על 'מי שאני אהיה' ומתוך כך בלא מודע עשיתי 'דאווין' בניק שלי שלא קיים בחיי האמיתים? ואוו חומר למחשבה... ומצד שני אני חושבת שזה עושה פידבק... נניח שיש איזה דמות וירטואלית שמשדרגת את הדמות האמיתית... לדעתי לאט לאט הדמות האמיתית נשאבת לתוך הוירטואלית ומתחילה 'להגשים' את הסופרלטיווים שקיבלה הדמות ה'וירטואלית' הייתי מובנת? נשאבת

חבצלצלת

New member
התיחסות לחלק הראשון

פלוני אלמוני בישיבות ופגישות עסקים - מדבר רק על עניינים מקצועיים. במרכז הליכוד (הוא חבר) - מדבר רק על פוליטיקה. עם ידידתו הטובה - מדבר בעיקר על עניינים אינטימיים. עם אשתו - מממש פנטזיות מיניות (הם נשואים טריים). מה ההבדל בין התנהגותך ברשת לבין התנהגותו של פלוני אלמוני ב"העולם האמיתי"? שהוא לא משתמש בכינויים שונים? ההבדל הזה נובע מכך שתכני הפורומים נגישים לכל. אני בטוחה שאם כולם היו יכולים לשמוע את שיחותיו של פלוני אלמוני עם ידידתו הטובה או לראות את מעשיו עם אשתו הוא היה דואג להסוואת זהותו. אז האם מדובר במספר דמויות חד מימדיות או במספר צדדים של האישיות שכל אחד מהם נחשף רק בנסיבות המתאימות? האם זה באמת יחודי ל"העולם הוירטואלי"? לגבי פורומי תמיכה אני בהחלט מסכימה איתך. לגבי השדרוג - לא כל כך ברור לי למה התכוונת, אני יכולה לפרש את זה בשתי דרכים. אחת היא שהאישיות האמיתית מאמצת באופן מסולף את התגובות המחמיאות שמקבלת הדמות הפיקטיבית או המשודרגת. למשל, אם הניק שלך הוא נפוליאון ואת מקבלת המון מחמאות על סגולותיך כמצביא ומנהיג ואיש בינה, סופך שתכתירי עצמך לקיסר (באברבנאל). אבל אני משערת שהתכוונת לדבר אחר - שבעקבות התגובות החיוביות לדמות המשודרגת והאינטראקציה שנוצרת עם המתקשרים איתה, האישיות האמיתית עשויה לאמץ בהדרגה את תכונותיה של הדמות המשודרגת ולהשתדרג בעצמה. זו שאלה מאד מעניינת ומעניין אותי מה חושבים על כך המשתתפים בפורום ואם יש למישהו דוגמאות כאלה או הפוכות.

סרפד

New member
ומענין לענין באותו ענין

החבצלצלת זו אני, שכחתי להחליף כינוי...

נשEאבת

New member
משהו מדהים לי להגיד לך יקירה../images/Emo24.gif

ידעתי... לפי הסגנון ידעתי
זה היה לי כל כך ברור בזמן שקראתי אמרתי לעצמי? סרפד כותבת לי אה?

נשEאבת

New member
ועוד מחשבה בעניין ריבוי הניקים..

ברגע שכתבת כחבצצלת ידעתי מייד שזאת את.. ברגע שאני כותבת בניק אחרי כולם יודעים שזאת אני.. ואין לי בעיה עם זה אני עושה זאת בידיעה שיודעים... רק מה אני מניחה שאף אחד ממכריי לא יעשה חיפוש בכל הפורומים לחפש מה כתבתי אם אחד מהחברים שלי יקבל אובססיה לגבי ויחפש את כל הניקים בכל הפורומים הוא ימצא כמה צדדים 'אינטימים' בחיי ושיהיה לו לבריאות
ואם יש לו אובססיה לגבי הוא מסכן.. עכשיו עוד מחשבה... ידידות בין אנשים נמדדת לעיתים ביכולת שלהם להתקרב ולספר דברים 'אינטימים' לפעמים תהליך החשיפה הוא קשה לא קרה לך פעם שרצית לספר לחברה והתלבטת והתלבטת והתלבטת אצלי זה חוסך התלבטויות נגיד אני רוצה לספר משהו אינטימי לחברה שמאד מציק לי (או לידיד
) אחת האופציות 'לשבור את המחסום' זה לכתוב בניק אחר מתוך ידיעה שהוא/היא יודע/ת שאני זו הניק וכך לחשוף עוד פנים באישיותי /חיי/עברי מבלי לעשות את הא...א...יש לי מש...א..לספר לך' בשיחה

נשEאבת

New member
ניסחת כל כך יפה ../images/Emo140.gif

היטבת לנסח הדמויות הוירטואליות השונות שלי {שמרבית חבריי יודעים על כולן ללא יוצא מן הכלל וזה רק ל'הגנה' מפני זה שזה פתוח לפני כל העולם כמו שאמרת:)) מקבלות הרבה יותר סופרלטיבים מאשר במציאות הן הרבה יותר נחמדות מאשר אני כשאני פותחת את הפה במקלדת אני נחמדה שנונה שולפת מה שכן החיזוקים החיוביים שאני מקבלת על היכולות שלי בנחמדות ושנינות בעזרת האצבעות מקרינים לחיים האמיתיים והופ אני נהית הרבה יותר נחמדה מבאמת
אני חושבת שמבחינתי האינטרנט הולך לצד החיים, משדרג את החיים בגלל האופציה להתייעצות אינטימית ופרטית אני חושבת שלולא האינטרנט לא יכולתי להתייעץ על נושאים רבים והייתי נשארת הרבה יותר תקועה עצם העובדה שאפשר להתייעץ בפרטיות בנושאים שונים 'הוציאה' אותי מתקיעות בהרבה נושאים בחיי האינטרנט וחיי הולכים שלובי זרועות ומחמיאים אחד לשני ומ'צפרים אחד השני {מתוך המקום של נסיון חיי העשיר וגווני הרבים אני כותבת הודעות סבבא שתמיד מקבלות סופרלטיבים מדהימים מתוך ההתיעצות האנונימית באינטרטנט , כמו שקוראת לו 'ל-ימור' החיים שלי מתקדמים למקומות יותר טובים בזכות אותן התיעצויות בתחום קריירה/לימודים/סקס/זוגיות/טראומות ילדות/תחזוקת הבית ומה לא ריבוי הניקים והיכולת להתייעץ על סוגיות באופן פרטי נותנת לי ערך מוסף שקשה לי לנתח אותו ב'אנליטיות' אבל כן זה יותר מאשר הייתי בעולם האמיתי מתייעצת עם אנשים העולם הוירטואלי נתן לי מסתבר

למעלה