הסופר "שלום עליכם"

shifo

New member
הסופר "שלום עליכם"

שלום לכולם! יש כאן מישהו שמכיר/מבין/מתעניין ביצירת "שלום עליכם"? אשמח מאד לשוחח עם בן אנוש זה, כי יש לי כמה עניינים לברר. תודה רבה!

Mנטה

New member
לא יודעת אם מבינה, אבל מאוד אוהבת

היתי פעם בהרצאה של אהרוני על שלום עליכם עם השוואות בין תרגומים וגם עם קצת הסטוריה. היה מרתק. אהרוני מרצה בחסד וגם מקריא בחסד ואשתו אף עולה עליו בקטע של הקריאה. אחרי זה הושפעתי וגם השתכנעתי וקראתי די הרבה ספרים של שלום עליכם ואת כולם בתרגום אהרוני שהוא נפלא בעיני. הכי אני ממליצה על מוטלה בן פייסי החזן.

shifo

New member
לא הגעתי לזה עדיין..

כן, גם אני מאד אוהב אותו (החל מהחודש האחרון, כשהתחלתי לקרוא). מה שמעניין אותי הוא האם מתחת לשעשוע שבסיפוריו הוא לא מסתיר אמירות כואבות. לדוג', האם הסיפור "כפרות" הוא לא תולדות היהודים בגלות? או שאולי זה רק אני..

Mנטה

New member
את הסיפור כפרות אני לא מכירה אבל

אני יודעת שתיאוריו של שלום עליכם את העיירה היהודית הם כמעט בגדר הסטוריה של תרבות מפוארת שפשוט נעלמה. חלק מספריו מראים את הקושי שבחיים ומתוך אהבת החיים של שלום עליכם תמיד יש הומור, גם בהם (למשל טוביה החולב) וחלקם סאטירה ממש חזקה. כלומר, הוא התייחס לדברים מציאותיים ביותר ונתן ביקורת נוקבת. אגב, חלק מהדברים צונזרו, שונו או סתם לא תורגמו ע"י ברקוביץ, ואם אתה רוצה לקרוא תרגום שנשאר נאמן למקור ולא שינה, לא החסיר ולא הוסיף, לך על אהרוני. בין כה וכה התרגום שלו מלבב ומקסים.

למעלה