הסוף המר

בלאונט

New member
הסוף המר

``...קח עוד שאיפה מן הזמן, שני דקות לפני ההתבגרות...`` אני זוכר מאז שאני תינוק את אותם פרצופים מחייכים אלי בחום, מחלקים מלא שוקולדים בלי שאמא תראה, משמיעים קולות מוזרים בתקווה שזאת השפה שהתינוקים מבינים. סיפרו לי אגדות, סיפורים, על אבירים ונחשים ענקיים. על אבן שמוציאה מים ובחורה אחת שהפכה לעמוד מלח. ראיתי את העולם בחיק הורי, היינו בכל הארץ, קצת בחו``ל. למדתי המון מנציונל גאוגרפיק על חיות ממש קטנות שאוכלות חיות ממש גדולות. למדתי על החיים, פילוסופיה, סורקטס ונטישה. למדתי לאהוב, למדתי לנסות, למדתי להכשל. למדתי לנצח. אלו הם חיי, כשאני חושב עליהם במבט ממש ממש חטוף, שתמיד לוו באותם משפטים שמהדהדים בראשי מכיתה א ועד היום. הלימודים זה הדבר הכי חשוב. רק ככה תצליח בחיים. תנסה ללמוד. תנסה להשקיע. תנסה להצליח. מסתבר עד מהרה, שכולם רוצים את ההצלחה שלי. אני נקודת האור הקטנה שכל המשפחה מחכה לה ואלף עיניים מונחות על עורפי לראות שאני מצליח ולא נופל. מעידה קטנה בדרך הייתה גורמת מאתיים אנשים לקפוץ עלי לשיחות מוטיבציה, לשיחות הרתעה, לעידוד ולשיקום - הכל כדי שאני לא אכשל. כך קרה, שבכל שנה שחולפת אני מרגיש יותר את הצורך האישי שלי להצליח, את הרצון שלי להצטיין בלימודים ובאמת להתחיל את החיים האזרחיים בצורה הטובה ביותר. זלזלתי כל התיכון. זרקתי בכל מבחן. למה ציפיתי? ולמה ההבנה הזאת מגיעה רק עכשיו? טוב, אז הנה, אני נמצא רק שבוע לפני הסוף המר. שבוע אחרון לתקופה הארוכה ביותר בחיי, למסע הארוך ביותר.אני לא רוצה ללכת. אני לא מוכן. עוד לא גדלתי מספיק. שבוע אחרון לפני החופשה שנגמרת בגשם של מבחנים, שנגמר בגיוס שנגמר באוויר. באותו שבוע לפני הסוף המר, יש לי תשע עבודות להגיש, שלוש מבחנים לעשות ועוד שניים להשלים, יש לי עוד המון להתבגר ועוד הרבה אנשים להכיר. כל מה שאמרו לי במשך כל החיים, רק עכשיו מונח על הכף, באותו שבוע לפני שזה נגמר, אני מקבל את המוטיבציה, אני מבין כמה אני רוצה ועושה את המאמץ הכי גדול להצליח. עוד רגע המבטים ירדו לי מהעורף. המשפטים יצאו מראשי. הייתי נותן המון כדי להמשיך עוד כמה שנים.

מה ניתן להגיד

שעוד לא נאמר... התרגשתי בכיתי והתרגתי נאום קורע אבל תגיד לי אתה נורמלי!?!?!?!!?!??!אתה רוצה לעבור עוד 12 שנות גהנום מבחנים עבודות שיעורי בית ושיעמום (בגדול?) איןם מה לעשות סיימנו את זה (תודה לאל!!!!!!!!!!) אני כבר מתה להגיע לחיים האזרחיים...אבל יש משהו שאתה צודק בו.... התחלה היא קשה והסוף יותר אז קח את עצמך בידיים לבגרויות וזהו תסיים עם זה (ותגיד תודה שיש לך יותר מ14 ימי חופש לפני הצבא מה שלי אין....) שלך ליאורה

Levinzone

New member
אני ממש לא חושבת ככה

אמנם אני עדיין קצת רחוקה מ...הסוף המר, רק י``א, אבל בכל זאת, גם אני מרגישה חלק מהסוף הזה. בלאונט, אני ממש מרגישה כמוך. לא יודעת...אין לי מושג מה אני אעשה בלי בי``ס. ברור שזה לא הלימודים והמבחנים והמורים ושיעורי הבית. וליאורה, את יודעת שלא לזה הוא התכוון. תחשבי לעצמך- מאיפה השגת את רוב החברים שיש לך כיום אם לא מבי``ס? אני בכלל לא יכולה לדמיין את עצמי בלי כל האנשים מבי``ס...הנה, עכשיו הייתי חולה ונשארתי בבית 3 ימים, וכמעט השתגעתי. כל כך כיף לי בביסX, ואני לא רוצה להגיע לסוף י``ב...ממש לא. כמו שמישהו אמר למעלה, בי``ס זאת מסגרת עם הרבה הרבה הרבה פחות משמעת מהצבא...ככה שיש לך פחות זמן להכיר אנשים, ואם את כב רמכירה ופוגשת חברים, את לא יכולה ממש לשבת ולדבר איתם. אוף, באסה -יעל-

luka

New member
אני גם חושבת ככה

אם הייתי יכולה לבקש משהו זה להשאר כל החיים בכיתה י... באותו גיל כמובן, כיתה י זו כיתה כל כך קלה, לפעמים אני נשארת בבית ספר גם אחרי שסימיתי ללמוד, כי אין לי מה לעשות בבית. נחמד שם. ומה בא אחרי י``ב?, צבא (אולי?), עבודה, אחריות, אני לא בנויה לזה] אני לא רוצה את זה, רוצה כיתה י. לא ללמוד ולהוציא ציונים סבירים (רק בכיתה י זה ככה?). יערה.

פפפוווףףף !

את כל החברים האמיתיים שלי לא הכרתי דרך בי``ס ... למרות שיש חברים בבי``ס, אבל עדיין .. לא הכרתי אותם דרך בי``ס .. את רובם הכרתי דרך השומר הצעיר .. או בכל מיני פגישות ויציאות למינהן ..

rastotman

New member
שתתתתתתי דקות- תודה רבה!

מה גורם לאנשים לספור לא נכון? -ענת אומרת שככה זה יותר הגיוני- שלושה זה נישמע נקבה. אח שלי חושב אותו דבר, שזה לא אומר שום דבר טוב, רק רע- אבל זה הסבר אחד. האמריקאים. היו אס איי הזאת זאת אומה מטומטמת. חלקת אדמה שמאוחדת מתחת לרעיונות מטומטמים ומחזיקה מעליה גוש אנשים שבתור גוש הוא פחות אינטילגנטי מהממוצע- ואולי יש די הרבה מה לדבר על זה, אבל זה לא הנושא עכשיו. בתור אנשים מטומטמים, האמריקאים בסך הכל לא בדיוק מודעים למה שהם עושים, זה לא אומר שאין להם מאגר של דברים די גאוניים שהם ייצרו, אפילו כמה רעיונות כאלה. אחד מהם זה הקולג`. לנו יש צבא, מיסגרת שנותנת למי שנימצא בתוכה מעט מאוד, הרבה פחות מבית ספר למשל ששמה מקבלים הרבה יותר חופש, וכן, אי אפשר להיתעלם מזה- גם קצת <מילה שאומרת השכלה אבל נישמעת יותר טוב>. ואני אפילו לא התחלתי לדבר על זה שקולג`, לא רק שהוא לא צבא, הוא סיבה לעזוב את הבית, ולעומת אוניברסיטה אצלנו, אף אחד לא מצפה ממך לעבוד כשאתה לומד ברוב המיקרים. ויש שם גם אלכוהול והרבה דשאים, אז אומנם יש גם אחוות ואמריקאים בכל מקום, אבל אם זה היה אצלנו זה בטח היה נפתר. ועוד חידוש מדהים שיש בקולג`, אתה יוצא מהבית, ואמא ממשיכה לשאול אותך איך הלימודים בטלפון, ואתה יכול לשקר או להיתעצבן עליה מרחוק. אף אחד הרי לא רוצה שתנשור מהקולג`- ולך יש עוד כמה שנות צמיחה כדי להיתנער מהדאגה המעיקה שלהם. פשוט צורת צורת ההיתבגרות האידיאלית. אבל לעומת זאת- אמריקאים- איכססס.. נציונל גאוגרפיק :) [זה בסדר, אני כבר מכה את עצמי על זה שאני כל כך מיתלהבת שהייתי חייבת להודיע לכולם שהבנתי, אולי אני פשוט מתחילה להעריך פחות את האינטילגנציה שלי].

snaps

New member
לא...לא אותך...

את ההודעה..את הירידה הזאת על האמריקאים ועל האומה האמריקאית...:-() אני אמריקאית..! וכל המשפחה שלי מהאומה האמריקאית כן כן !!! ו...אני גאה בזה..כן כן כן !!!! 8-p ו..אוף ! למה הישראלים יותר טובים?! לא חשוב....המצב רוח... אני במחזור... B-( קבלתי 100 בפיזיקה :cool:

rastotman

New member
את גאה בזה?

אני יכולה להבין שבתור מישהי שהייתה אמריקאית או מתכוננת להיות או שהיא בעצם אחת כזאת בסתר ליבה עד היום או אפילו סתם מכירה אמריקאים אנטי מטומטמים את יכולה להיעלב ולהגיד שלא כל האמריקאים אותו דבר ויש שם הרבה אנשים- אבל אני לא מהאנשים שאאגד את כל האמריקאים ואחשוב שאוטומטית מי שבא משם מטומטם. אבל להיות גאה באמריקאיות שלך? זה כמו שאני אהייה גאה בזה שאני ישראלית ובאמת אחשוב שכל האמריקאים מטומטמים- וישראלים לא יותר טובים. פשוט רצה הגורל ושליחתי ביו אס איי היא נעמה, חברה שלי שנחתה לה במסצ`וטס לשנה [בואו לא ניכנס לזה], ומספרת לי מדי פעם כמה דומים האנשים שמה לקומדיות הערוץ שש- וזאת נעמה שמועקת מהטימטום של האנשים- זה צריך להיות גיהנום שמה. ואני כבר מזמן הפסקתי להאמין שאנשי שש פלוס קיימים במציאות, ושאת כל הפרברים האלה המציאו במיוחד לסרטי אחרי הצוהוריים- אבל מרגע שהוכיחו לי שזה קיים איפושהו במציאות- איפושהו עולה כמה דרגות ברמת הטימטום שלו. ואני יודעת שזה רק מקום אחד, אבל אמריקאים מיתלהבים, זה נעמה, זה האמריקאים שהביאו לנו ללוחמי הגטאות, זה האנשים שמיתלבשים כמו האולסוניות. זה מושג, וזה שונה מכשאנשים אחרים אומרים אמריקאים- עד כמה שנידמה לי שזה מושג בין גושי אנשים שכזה, שכולם מבינים- או כמו שאמרו רבים וטובים ממני: ``זה שהיא מעשנת לא אומר שהיא לא חברה טובה``- ואת המעשנת מותר להחליף לכל מילה אחרת.

AirOHead

New member
אמריקאים

מחכים להגיע לקולג` כדי שהם יוכלו לשתות ולעשן חופשי. אמריקאים הם דפוקים. נקודה.

snaps

New member
אוקיי אוקיי....

רוצה להתחלף ? ללמוד עוד שנתיים ? סבב.. אני מוכנה !!!

למעלה