הסוס חולה...

ה צ י ף

New member
הסוס חולה...

הוא רזה קצת.. ויש לו נזלת=\ ואמרו לי שעוד מעט תצא לו בלוטה של מוגלה בלסט למטה אך מטפלים בזה? על איזה תערובת אתם ממליים אבל שלא תהיה גם יקרה ואיפה קונים אותה? אך אני משמין אותו בחזרה? לא לרכב עליו עכשיו עם הנזלת? אמרו לי שזה מין וירוס כזה שעובר לבד ויש אותו בהרבה חוות עכשיו? בקיצור מה מו מי? וכמה עולה בדיקה של וטרינר?

פףףףףף

אני מציעה שתזמין וטרינר...או שתשאל מישהו שמבין בחווה שם... אני רק מקווה בשבילך שזה לא סטרנגלס או משהו בסגנון.. ושים לו הרבה חציר ובקשר לתערובת יש מלא סוגים של תערובת ככה שאני לא יודעת מה להמליץ.. והשאלה היא איזה נזלת.. כי אם זה סתם כזה נוזל אז אפשר אבל קל... ואם זה משהוו יותר רציני עדיף שלא מכיוון שסוסים נושמים רק דרך האף.. והם לא כמונו שבמידה ואנחנו מצוננים אנחנו נושמים מהפה אז יקח לו כמה ימים.. וגם אם זה סתם וירוס קל זה בדר"כ יעבור לבד.. ואם אתה רואה שהמצב יותר גרוע תזמין וטרינר וכל וטרינר זה משתנה אצלו המחיר שהוא לוקח לביקור וטיפול..

תעשה טובה לסוס

ותן אותו למישהו אחר שיטפל בו \: שאלות כאלה מפנים למאמן או וטרינר (חוץ מזה שהן די בסיסיות למי שיש לו סוס) ואם אתה רוצה לדעת כמה עולה ביקור שלו תתקשר ותשאל. ואין כזה דבר תערובת שלא תיהיה יקרה ותיהיה טובה- זול זה יקר ויקר זה זול

עניתי לך בפורום סוסים וכדאי שתקרא.

ותתעלם אבל תתעלם מהתגובה שכתוב לך בה להרדים את הסוס או לתת אותו לאגודה. חס וחלילה אל תעשה את זה!!! ומי שרוצה לראות מי זה מי שכתב את זה שילך לפורום סוסים.

הוא לא אבל שגם לא יחשוב אפילו

ולא ישקול אפילו לעשות את זה. זאת תגובה ממש- ואני מצטערת על המילים- לא נורמאלית.

להרדים אותו?!

זה שהוא לא יודע לטפל בסוס לא אומר שצריך להרדים אותו! זה שהוא ימסור אותו לאגודה- שיחפש קודם כל מישהו שמבין בסוסים, אחר-כך, אם הוא לא מוצא, שימסור אותו לאגודה.

כבר כתבתי שם

לא להרדים אותו אבל כן למסור אותו למישהו שיטפל בו חוץ מזה זה שהוא לא יודע לטפל בסוס זה לא אומר שצריך להרדים אותו אבל תחשבי 10 מטר קדימה ותראי שיש סיכוי טוב שהוא ימות לבד כי זה מתחיל מזה שהוא לא יודע למה יש לו נזלת ואז זה עובר לזה שהוא לא יודע לזהות סימני קוליק ומחלות כאלה

נכון. אז שימסור אותו אבל לא חייב

ישר לאגודה כי לאגודה יש מספיק צרות. קודם כל ביחפש מישהו שמבין בסוסים שיטפל בסוס ואם אין לו ברירה אז שימסור לאגודה.

ה צ י ף

New member
מישהוא יכול להמליץ לי על וטרינרים?

כי אני לא מכיר.. ועם אפר טלפונים?.. מישהוא עבר את המחלה הזאת עם הסוסים שלו? יודע בערך מה הטיפול כמה עלה לו פחות או יותר?

fliperit

New member
תיכנס לפט-נט

יש שם רשימה של וטרינרים, ותעשה לסוס טובה, ותן למישהו אחר לטפל בו...אתה ממש לא מתאים לתפקיד.

נכון. ווטרינרים

יש באתר סוס, באתר סוסים, בפטנט. ומה בפליפרית אמרה נכון מה או שתיעזר בוטרינרים ובאנשים שמבינים יותר ממך בסוסים. שיעזרו לך לטפל בו.

אני עונה על חלק ממה ששאלת

בגלל שאני מרחמת על הסוס עד שתזמין וטרינר אני אענה על חלק ממה ששאלת. ההשמנה תתבצע בהדרגה ולא ישר. מה שתיתן כדי שישמין הוטרינר ימליץ באילו כמויות. תלמד משהו חשוב- משהו לא יקר רוב הסיכויים שהתוצרת לא משהו (אני לא מדברת על מצב של מבצע). עדיף יקר ומאיכות טובה מאשר זול ומיאכות לא טובה. גידול סוס כרוך בהוצאות לא כל-כך קטנות- אין מה לעשות נגד זה. הסוס חולה אז ברור שלא לרכב עליו. כשאתה חולה אתה יותר עייף ומתאמץ פחות- אותו דבר סוסים. מה גם שאם לסוס יש נזלת וסוסים הרי נושמים רק דרך האף אז עוד יותר ברור שלא לרכב עליו. הסוס אחרי מאמץ נושם ונושף יותר אוויר- הוא לא יוכל לעשות את זה עם אף ממולא בנזלת כך שלא לרכב בשום פנים ואופן!!!. בדיקה של וטרינר (ביקור) עולה בממוצע 400 ש"ח בשעות העבודה, וזה לא כולל תרופות והטיפול עצמו.

ואת אומרת את זה בתור...?

וטרינר מוסמך שבדק את הסוס? זה שכתבו את זה בפורום סוסים זה לא אומר שזה נכון

בו נראה...

סטרנגלס זאת מחלה מאוד מדבקת. אנשים שמבינים יותר ממני בסוסים כתבו את זה שבהרבה חוות בארץ יש סטרנגלס. אז אם עושים אחד ועוד אחד יוצא שאותו וירוס שעובר בין חוות זה הסטרנלגס. כמו שבשנה שעברה או השנה היה ההרפס. ולא הייתה אחת שכתבה בפורום, היו כמה. אז מעניין שכולם טועים, לא?. אני לא וטרינרית שבדקה את הסוס, אני גם לא וטרינרית, אבל אני יודעת לחבר שני דברים בשביל לקבל עובדה, ועובדה שהיום יש סטרנגלס בכמה חוות ולא באיזו חווה אחת.

לא. התיאור שהוא נתן יכול

להוביל לעוד מלא דברים (אם מחברים בין שני דברים יכולים להגיע לאין סוף דברים) חוץ מזה שהוא כתב נזלת ווירוס שמסתובב (וגם את זה הוא תיאר ב"אמרו לי". מעניין מי זה האמרו לי הזה...) וכל אחד מהם יכול להיות סימן למשהו אחר.

fliperit

New member
ואבצס שעומד להופיע

זב מצביע על סטרנגלס. יכול להיות משהו אחר, אבל במצב בארץ כרגע- נשמע כמו סטרנגלס.

הנה:

"אמרו לי שזה מין וירוס כזה שעובר לבד ויש אותו בהרבה חוות עכשיו?" אני מצוטטת. מה עובר עכשיו בין חוות? איזה וירוס? סטרנגלס. עומדת להופיע מוגלה- זה מה שוקרה בסטרנגלס. וירוס- סטרנגלס. עובר בין חוות זה גם סטרנגלס. נזלת זה אחד הסימנים שיש בסטרנגלס- לא רק בה אבל גם בה. המצב בארץ- עכשיו במחלה שעוברת זה סטרנגלס. אז תעשה עכשיו חושבים לבד.

למעלה