הסוס חולהה..

fliperit

New member
הוא כבר חזר על עצמו

עם כלבה...ועכשיו עם סוס..... חייבים להוציא חוק שצריך להוציא רשיון ע"מ להיות בעלים/מטפל של סוס....ג'יסס

shilonoa

New member
בקיצור

מה שאתה מתאר נשמע כמו סטרנגלס. אם זה סטרנגלס אז כדאי שתדע שזו מחלה מאוד מדבקת ושיש לה אחוזי מוות של משהוא שמו 30% אז בקצור כדאי לך לפנות מהר לוטרינר

חיסנת ותילעת אותו?

האם הסוס שלך מתולע ומחוסן? איך אתה לא מכיר ווטרינר? אם לא אז גם אם הסוס יתאושש מהמחלה הזאת הוא יפגע מאוד מהר. וכמו שאמרו פה,הווטרינר בשלב הזה כבר צריך להיות באורווה.

רזה ונזלת

זה לא אבחון כ"כ מהיר לסטרנגלס, שהיא אכן מחלה קשה (תוכל למצוא מידע בשאלות הנפוצות של הפורום, וגם חפש קצת אחורה היה על זה שרשור מקיף לפני זמן קצר). בכל מקרה, רזה ונזלת - בוודאי שמצדיק לקרוא לוטרינר. זו אחריותך וחובתך כלפי בעל החיים הנמצא בהשגחתך.

PinkHorse

New member
אני ממש לא רוצה לפגוע בך..

אבל זה נראה כאילו אתה לא מוכן לטפל בסוס.. ואני לא אומרת את זה כדי לפגוע אלה להבנה.. אני מבינה שעכשיו לא תזרוק את הסוס או משהו כזה אבל אני מציעה שתשים אותה בחווה מאורגנת שתארגן לו תפריט מזון קבועה עם וטרינר צמוד ומפרזל זה נורא חשוב שבנאדם שמנוסה בהאכלה יאכיל את הסוס שידע איזה כמות הסוס אוכל וכ'ו.. אני מציעה לך קודם על למצוא חווה ולחפש לך חצי פנסיון יותר מנוסה ממך שיטפל בסוס. וככה יהיו לך 3 ימים איתו וגם לבן אדם אחר יהיו 3 ימים איתו. אני בטוחה שאתה לא רוצה לפגוע בסוס אבל הוא נמצא אצלך תקופה ממש קצרצרה וכבר יש לו משהו ואתה שואל לפעמים שאלות שהן די בסיסיות לבנאדם שמחזיק סוס. ואם תחשוב על זה אז לא את כל המידע אתה יכול לקבל פה.. ואם תפוז ידפק לאיזה שבוע ויקרה משהו לסוס, מה תעשה?! תחשוב על זה..

ה צ י ף

New member
אתם באמת חושבים שאני רוצה לרעתו?

או שאני לא רוצה לשים אותו בחווה מאורגנת באמת? אבל המצב לא מאפשר

תםטםOHIO

New member
לא ציף

אני לא חושבת ככה. ממש לא. בקשר לבדיקת וטרינר נראה לי חשוב שתעשה לו בדיקה כללית כי רק עכשיו קיבלת אותו ותמיד כדאי כשמקבלים חיה חדשה להזמין וטרינר או לגשת לקליניקה של אחד ושיבדוק את המצב של החיה, במקרה הזה סוס :) במהלך הבדיקה שואלים את כל השאלות האפשריות לגבי טיפול ותזונה ומה כדאי ומה לא ואז, כשיש מקרה חרום גם יודעים למי לפנות והוטרינר גם כבר מכיר קצת את החיה. ואז גם לפעמים אפשר לקבל רק ייעוץ טלפוני. לפי חומרת המצב והאפשרות שלך לטפל הוטרינר ימליץ לך מה לעשות. ועכשיו, כשהוא מראה סימנים של מחלה ואתה יודע שיש משהו איפה שאתה מחזיק את הסוס אז זה הזמן, לעשות בדיקה כללית וגם לטפל. וכשאתה יודע מה יש לו תכתוב בפורום, ואני אנסה גם לעזור לך מנסיוני עם רפואה משלימה שמזרזת החלמה וגם מקלה על הסבל בזמן המחלה. מקווה שהכל יסתדר לך, ליאת

PinkHorse

New member
לא אני בכלל לא חושבת ככה.

אני פשוט חושבת שאתה לא מוכן להחזיק סוס.. אתה צריך עוד ניסיון.. אם תגיד באיזה אזור אתה גר אני אנסה למצוא לך מקום טוב וזול לסוס..

ה צ י ף

New member
תגידו.. אולי במקום רק לינזוף ולזרוק

מילים אולי באמת תעזרו? כאילו כמובן שעזרתם אבל אחריזה כל האשמות וכל זה.. אתם הרי יודעים שאני לא ימסור את הסוס.. אז למה לא לנסות להסביר לי על המחלה ... ויש לי גם שאלה.. אך אצל הסוסים שבחווה שזה קרה להם זה עבר לבד בלי טיפול וטרינרי? והאם יכול להיות שאולי שטפנו אותו יותר מידי אז הוא התקרר פשוט ומזה הנזלת?

NTL

New member
לא

לא שטפת אותו יותר מידי. מחר הכי מוקדם שאתה יכול תלך לחווה ותבדוק לו חום. מדחום רגיל של בני אדם (רצוי דיגיטלי) פשוט להכניס לו לתחת אבל עמוק, כמעט עד התצוגה (לא כולל). את הסוס תבדוק כשהוא באורווה בצל במנוחה (ולא אחרי רכיבה או ריצה) אם יש מעל 38 מעלות תשתוף אותו מיד, את כל הגוף טוב טוב ותתקשר לוטרינר. אם אין לו חום, ויש לו רק נזלת והוא לא משתעל תן לו כמה ימי מנוחה תשחרר אותו במנז' לשעה + אם הוא עם מצב רוח אז מעולה אם לא אז תמתין. כל יום שיבדקו לו חום עד שתעבור לו הנוזלת. אם הוא מתחיל להשתעל תקרא לוטרינר. בעניין הרזון, כשהסוס ירגיש טוב הוא צריך לעבור תילוע, אתה יכול לקנות אחד בחנויות רכיבה אם אני לא טועה או אצל כל וטרינר. בכל אופן אני משאירה לך מספר טלפון של הוטרינר שלי, הוא מעולה ולא יקר ואתה יכל לשאול אותו הכל. רצוי שתשאל אותו גם בקשר לתזונה. אמנון כליפא: 052-2580455

תםטםOHIO

New member
וטרינר מצוין,

אבל בסטרנגלס, ובכלל אצל סוסים חום גוף עלול להשתנות במהלך היום, מפתיע, אבל קורה הרבה. תמדדי בבוקר 36 ובצהריים 38 ובלילה 40 וזה מדד לא מספק. בדיקה כללית והסברים מוטרינר כמו כליפא זו המלצה מעולה!

ה צ י ף

New member
תודה רבההההההההההההההההה

באמת תודה לך אני מקווה שזה יעזור סוף סוף מישהו עם תשובה נורמאלית..

NTL

New member
בבקשה

כל הפלצנים פה גם התחילו איפשהו.
בהצלחה בהמשך.

למעלה