הסוס חולהה..

ה צ י ף

New member
היום אבא שלי מדד לו חום

והיה 36.. והיה לו נזלת מיובשת באף.. אבל לא טרייה וגם לא יצאה לו בלוטה בסנטר.. להמשיך ולעקוב יום יום? ומה צריך לקרות כדי שאני ידע שהסוס הבריא ואפשר לרכב עליו?

מה צריך לקרות?!?!

צריך להזמין וטרינר ולדעת אם הוא בריא אני לא מבינה מה אתה כל כך מתקמצן?!? כאילו אתה מחכה שיקרה מה שקרה לתוכים?!

ה צ י ף

New member
מי מתקמצןןןןןן????? אין לייי עם היה

לי הייתי שם אותו בכזאת חווה?

popi199

New member
אתה אנוכי בטירוף!

אם אין לך אמצעים ואתה יודע מראש שאין לך אז למה קיבלת את הסוס על עצמך??? אנשים יכולים לקרוא לתגובות כאלה פלצניות/צדקניות כמה שהם רוצים אבל אין פה שום דבר פלצני, לדאוג לסוס כמו שצריך זה לא דבר פלצני בכלל. אם מישהו היה נכנס לפורום ואומר שאין לו ידע ואין לו אמצעים פיננסיים להחזיק סוס אבל הוא נורא רוצה היית אומר לו ללכת על זה?

NTL

New member
הממ

36 זה לא הכי הגיוני לא נראה לי שתקעת את המד חום עמוק מספיק... צריך להיות בן 37.4 - 38 נזלת יבשה זה טוב. תנקה לו את האף (בעדינות) ותראה אם למחרת יש נזלת חדשה. תסתכל עליו כשהוא משוחרר אם הוא שמח וקופץ ורץ ומתפלש וכו זה מעולה בינתיים על תרכב עליו עד שתהיה בטוח ב100 אחוז שהוא בסדר

ה צ י ף

New member
הוא אף פעם לא רץ קופץ..

הוא סוס אדיששש כזה.. רק שהבנו אותו אז הוא עשה קצת פוזות נתן כמה נעירות וכל זה.. אבל עכשיו הוא נהיה קצת אדיש..

תםטםOHIO

New member
אתה לא תאהב מה שאני כותבת לך

לפי התיאור הסוס שלך כבר שבוע חולה בסטרנגלס. זה יכול להיות משהו אחר אבל בלי לפנות לוטרינר לא תדע. אחרי סטרנגלס לא רוכבים בין חודשיים לשלושה גם כדי למנוע הדבקה לסוסים אחרים. הסיכוי שהמחלה תסתבך הוא בכ10 אחוז. אם זה אכן סטרנגלס תתפוצץ לו מורסה מתחת ללסת. יש לו חום גבוה לפחות חלק מהיום. הוא אוכל? כמו שצריך? שותה?

אין לך הא? אז למה יש לך סוס?!

החזקה של סוס גוררים הוצאות ואין מה לעשות נגד זה. צריך להשקיע בו. אתה צריך וטרינר- תזמין וטרינר לא משנה כבר כמה עולה! אתה לא מסתדר עם הטיפול תשים אותו בחווה לא משנה כמה עולה! לא יכול? אז תמצא למען השם מישהו שיטפל בו! זה הסוס שלך אז תראה קצת אחריות ותדאג לו!

כרגע המצב נראה מעודד יחסית

שים לב איך הוא אוכל (בתיאבון או לא) ובכלל על ההתנהגות שלו.אל תרכב עליו כל עוד לא תראה אותו מדלג לו בעליזות. גם אם חסר לך כסף לווטרניר תנסה לדאוג לתלע אותו לפחות.בלי להצטרף למסע הצלב נגדך-לא לקחת בחשבון במה כרוך הטיפול בסוס (או מי שנתן/מכר לך אותו)?

popi199

New member
אם הוא שואל

כמה זה עולה וכמה זה עולה ומה זה אומר ומה ההוא אומר אז מן הסתם הוא לא ממש הכין את עצמו ולא היה לו ממש מושג למה הוא הולך להכנס. הוא בטח חשב שהסוס יחיה על אהבה וחיבוקים.

סוני DSCH1

New member
הסוס בכלל ראה ויט?יעני יש מצב שהסוס

לא חולה שיש לו סתם נזלת כי לכול סוס יש את זה ושהוא מטאטש סתם כי נכנכס לו משהו לאף אין לדעת

SILVER LADY

New member
תקשיבי...אני מבינה שאת רוצה בטובתו

אבל המצב מוגזם כבר שיקרא כבר לוטרינר...זה לא עובד ככה מסכן הסוס..כ"ככ

סוני DSCH1

New member
אוקי אבל אתם כותבים פה דברים

שלא נעים לקראו עם אני היתי אותו בנאדם היתי קורא את ההודא של לקראו לויט וביי לכול השאר לא היתי מתייחס כאילו מה אנשים אתם חושבים שהוא יקשיב לכם עם אתם תכתבו דברים פוגעים?

SILVER LADY

New member
אבל זה ממש מוגזםם

תראי אם אין לו ת'אמצעים לשלם לוטרינר אז חבל מאד אם הוא הסכים לקבל סוס... או שכנראה הוא לא ידע ת'הוצאות אבל עדיין חבל במקום להתייעץ פה[למרות שאני חושבת שיש פה אנשים עם ידע]למרות הכל מחשב זה לא דרך לחסוךף במקום וטרינר דיי שייקרא כבר לטרינר..זה לא המקום לחסוך

סוני DSCH1

New member
הסוס נמצא בחוווה

יש עליו פנסיון חלק מהנסיון זה ויט אז מה הקטע של להתקשר לאותו בנאדם להגיד בבקשה תבוא לבדוק אותו

jgut

New member
אני לא מכירה חוות כאלה

והוא מתקמצן גם על הפנסיון וגם על הטיפול הוטרינרי. כשפניתי אליו במסר והסברתי לו במילים יפות למה צריך להזמין וטרינר תשובתו הייתה "תני לי כסף ואני אזמין". הוא לא צריך לגדל סוס!!! לא הייתי נותנת לו אפילו לגדל כינים! חבל שאמא שלו לא האכילה אותו בלחם יבש וכשהוא קדח מחום פנתה לפורום להורים ושאלה אותם מה יש לתינוק שלה וכשהסבירו לה שהיא צריכה לקחת אותו לרופא היא צעקה שהם לא עוזרים לה ורק נוזפים בה. ומצד שני אולי זה מה שהיא עשתה וזו התוצאה :)

למעלה