הסולו שכן היה

טל ר

New member
גם אמסלם לא לבד

אבל על זה היתה פעם תביעת לשון הרע, ולכן אציין שאין בדברי כדי לרמוז דבר וחצי דבר על אמסלם, פרט לכך שזכה בתביעת לשון-הרע.

טל ר

New member
ועוד שאלה

נדב, איך אתה מלמד? אשמח לשמוע תשובות של CFIs נוספים, בעיקר במקומות בהם הרשויות לא לקחו את ההחלטה מידיכם. טל.

nadaveiron

New member
אני מלמד לאט ובזהירות, כמובן ../images/Emo8.gif

וברצינות, אני מהבאמצע, כמו שלימדו אותי. כלומר: בטיסות dual אני עושה touch & go מרגע שזה לא מעמיס מדי את החניך. בסולו אני לא מאפשר touch & go בהתחלה. אח"כ אני מאפשר במגבלות (כלומר, רק אם שנוי הקונפיגורציה יכול להעשות בבטחה לפני שעוברים נקודה מסוימת על המסלול). החניכים שלי בד"כ עושים סולו ראשון בשדה הבית שלנו - RHV, שמסלוליו עם מפתן מוזז שמקצר אותם מאוד, וגם די צרים (המרחק לנחיתה הוא 2700 רגל, ויש עצים אחרי המראה). בד"כ, אחרי סולו או שניים, אני מאפשר להם גם לעשות סולו ב Q99, שם המסלול מעט יותר ארוך, ללא מפתן מוזז (המרחק לנחיתה 3100 רגל), וללא מכשולים. אח"כ אני מאפשר touch & go ב Q99, ולבסוף ב RHV.

טל ר

New member
ושוב תודה

רק כדי שלא אראה כמשמיץ: בטיסות הראשונות שבהן עבדנו על נחיתות עשינו Full Stop. רק לאחר מכן עברנו ל-Touch and Go. בנוסף לכך, כפי שכולם מבינים, למסלול לא חסר אורך, לעומת זאת השדה עמוס למדי.

nadaveiron

New member
במסלול ארוך כזה הייתי עושה

Stop & go. למעשה, אני עושה זאת עם חניכים גם במסלולים קצרים יותר (למשל 3O7).

טל ר

New member
השדה מאוד עמוס

אני לא בטוח שהפקחים היו מרוצים מהאופציה הזו.

nadaveiron

New member
אם אמרו לך Cleared for the option

אבוד להם

טל ר

New member
ואם אמרו Cleared for Touch and Go?

ושאלות נוספות: האם יש ביטוי "פורמלי" Stop and Go? מה כולל Cleared for the option? את שלוש האפשרויות? (Touch & Go, Stop & Go, Full stop)

nadaveiron

New member
בשביל זה יש P/CG

Pilot/Controller Glossary (מפורסם יחד עם ה AIM בד"כ, וגם online). משם: CLEARED FOR THE OPTION- ATC authorization for an aircraft to make a touch-and-go, low approach, missed approach, stop and go, or full stop landing at the discretion of the pilot. It is normally used in training so that an instructor can evaluate a student's performance under changing situations. ולא, אין בנוסף במילון Cleared for touch & go, רק Cleared to land. זה לא אומר שפקח לא יכול לתת לך מרשה כזה, אבל זה לא "לפי הספר".

טל ר

New member
הבנתי אותך

היום (בטיסת הסולו) קיבלתי שלושה Cleared to Touch & Go ובסוף (כשביקשתי Full stop) קיבלתי Cleared to land. מעניין שלפי הספר הפקח יכול לתת או Clearance לנחיתה, או Option, ולא אף אחד מהמצבים האחרים. ושוב, תודה! טל.

nadaveiron

New member
זה לא לפי הספר שלך

זה כן לפי הספר שלו. 7110.65 מאפשר את כל סוגי המרשים. הם רק לא מופיעים ב P/CG. כנראה שמניחים שהטייס יבין לבד.

ועוד תשובה -

בימים בהם הדרכתי הדרכה בסיסית, ההקפות עד לטיסת היחיד הראשונה היו ללא מדפים. כולל טיסת היחיד הראשונה. פחות לחץ, ומערכת אחת פחות להתעסק בה. החניך הכיר את עניין המדפים מטיסה בשטח, כולל הזדקרויות, טיסה איטית וכו', אבל הקפות ללא מדפים. אחרי כשעתיים שלוש של הקפות יחיד ללא מדפים הוספתי מדפים ומכאן לטיסות יחיד עם מדפים. מנסיוני מצאתי שבדרך זאת חניכים יצאו יותר מהר (יחסית) ל"סולו". אורך ורוחב המסלול כמסלול הרצליה, אבל ללא מגבלות מינהלתיות. מייק..

nadaveiron

New member
אתה לא לבד - המדריך שלי כאן

נוקט באותה אסטרטגיה עם החניכים שלו עד היום.

למעלה