הסולו הראשון של comfortably numb

maverick88

New member
הסולו הראשון של comfortably numb

הממש התחלה של הסולו כשהוא פורט על ה3 מיתרים הראשונים (אחד אחרי השני, סריגים 11,10,10) ואז וקופץ לסריג 14 במיתר 1... אני לא בטוח איך עדיך לנגן את זה כלומר איך לעבור לסריג ה14 - עם הזרת או עם האצבע ה4 (זאת שליד הזרת) כי מעבר עם זרת הוא יותר קל אבל זרת חלשה יותר יש לי איתה פחות שליטה אבל עם האצבע ה4 זה יותר קשה טיפה... בקיצור איך מנגנים נכון? תודה

The Walrus

New member
לא יודע כמה זה משנה

כרגע ראיתי קטע של גילמור מנגן את זה מהופעה, והוא פשוט נכנס מסלייד על המיתר הכי דק. ובכל מקרה, אל תעשה את זה עם הזרת כי צריך ויבראטו מאוד רציני, שקשה עם הזרת (לפחות לי...).

The Walrus

New member
התו הספציפי הזה

לא נשמע טוב עם הזרת, כי צריך הרבה ססטיין ו-ויבראטו...

miki872

New member
הכל עניין של אימון!

אני מנגן אוטוטו 4 שנים ואני עושה עם הזרת ויברטו בול כמו שאני עושה עם כל שאר האצבעות שלי, זה רק עניין של לא להזניח אותה. עד לפני שנה בערך הזנחתי אותה מאוד והתחלתי לעבוד עליי מאז וזה השתפר פלאים!

The Walrus

New member
סבבה

בכל מקרה, אם גילמור עצמו לא מקפיד לעשות את הפתיחה הזאת כמו שצריך, אני לא רואה למה אנחנו צריכים... וגילמור הוא לא חפיפניק.

miki872

New member
מצד שני

גילמור מנגן כבר 30-40 שנה? משו בסגנון? הוא יכול -להרשות לעצמו- לא לנגן את הפתיחה ככה, גם בהתחשב בזה שהוא המציא אותה, ואנחנו עדיין לא ברמה של גילמור ועדיין לא עם היכולות של גילמור (חלקנו, מי שכן מאיתנו, אני מוריד את הכובע לפניו וההודעה הזאת לא פונה אליו), ככה שעדיף שננסה כולנו לעשות את זה עם כמה שיותר דיוק ויעילות, לא ככה? :)

oneman2

New member
אף אחד לא ברמה שלו

ולא יהיה ברמה שלו. אי אפשר לנגן כמו גילמור.

jointstriker

New member
חברה אתם מגזימים...גילמור לא כזה תו

תח. הוא עוד היה חובבן בתקופת הפינק פלויד ובעצמו אמר שהאצבעות שלו כבדות מידי בשביל לנגן מהר. אל תעשו ממנו יותר ממה שהוא עם כל זה שכבודו במקומו מונח....לדעתי גילמור זה יותר השם ופחות הגיטריסט. מה שכן לבנאדם יש פיל משו בן זונה.

miki872

New member
מ-ה?!

שתוק, באמאש'ך. "הוא בעצמו אמר"- מי שואל אותו? P: תשמע את הסולואים שלו, הוא הבנאדם שאולי מוכיח הכי הרבה שלא צריך להפציץ ב300 BPM סולו כדי שהוא יהייה מגניב וש!!ה, אלא רק צריך את הפיל באצעות, את הטאץ' המיוחד שלך. גילמור ממש מדבר אל הגיטרה, הוא מנהל איתה דיאלוג, ולא סתם מנגן.

The Walrus

New member
אתה בכלל מכיר אותו?

"האצבעות שלו כבדות מידי בשביל לנגן מהר" - נכון, אבל מי אמר שצריך לנגן מהר בשביל לנגן טוב? יש לו כאלה מלודיות מדהימות, וכזה פיל שטוב שהוא לא יודע לנגן מהר. "הוא בעצמו אמר" - זה שהבנאדם צנוע מאוד (יש לי ראיון איתו בguitar world, והוא בהחלט מצטנע כל הזמן) לא אומר שהוא לא יודע לנגן. "הוא עוד היה חובבן בתקופת הפלויד" - חובבן זה עניין של הגדרה. יש המון גיטריסטים שהיו חובבנים והם נגנים אדירים, ויש הרבה מקצוענים שלא יודעים לנגן. אם הוא היה מקצועי או לא לא אומר שום דבר על הנגינה שלו. לגילמור יש את הפיל הכי טוב שקיים לדעתי, יש לו יכולת הלחנה מעולה. הוא יודע להעביר רגשות דרך הגיטרה... מי לא הצטמרר ב'צרחה' בתחילת הסולו השני של comfortably numb?? כל סולו שלו גאוני, גם האלה הפחות מוכרים (מכיר את הסולו השני בon an island? כמה עוצמה בסולו אחד...). לא סתם בחרו בו כל כך הרבה לגיטריסט הכי טוב בסקר שיש בפורום, לא סתם כל כך הרבה בחרו בcomfortably numb או בסולו אחר שלו כסולו הכי טוב בהיסטוריה בסקר השני. אני באמת חושב שאין שום בנאדם בעולם שיכול להשתוות אליו. גילמור יש רק אחד.

miki872

New member
ואם אתה דוגרי רוצה לשמוע סולו

מרגש (מופנה לג'וינטסטרייקר אבל כהמשך לתגובה שלך, בגלל זה השרשור), תשמע את הסולו של Hey you. זה השיר והסולו שמשך אותי לפינקפלויד לפני הכל, לפני COMFORTABLY NUMB, לפני ANOTHER BRICK IN THE WALL. תשמע מה תו אחד, פאקינג תו אחד יכול לעשות לבנאדם, איזה צמרמורות.

jointstriker

New member
מצטער בנאדם......אבל זה לא זה

את הסולואים האלה כל גיטריסט טוב מסוגל לנגן....אולי לא עם כ"כ הרבה פיל שיש לגילמור , וכבר ציינתי את זה , אבל מבחינת טכניקה......הסולואים שלו..איך נאמר זאת , לא בשיא. כחובב מיידן אני יכול להגיד לך שסולואים כאלה לא עושים עליי כ"כ רושם כי אדריאן סמית' מנגן עם לא פחות פיל ממנו(the mercenary , aces high, afraid to shoot a stranger וזה רק על קצה המזלג) והרבה יותר טכניקה. אישית הגיטריסט שאני הכי אוהב הוא דייב מוראיי. נכון שלא כל סולו חייב להיות טכני ברמות כדי להיות סולו טוב והרבה להקות שמנגנות יותר טכני ממיידן (נאמר , דראגון פורס , יינגווי וחבריו ושלא לדבר על מייקל אנג'לו ולמרות שהם טכניים ברמות אני לא נהנה כ"כ מהם כי אין להם רגש וזאת נגינה לשם ראווה בלבד ) אבל כדי להיחשב כגיטריסט טוב , אתה חייב חוש טכניקה גבוהה , לגילמור אין את זה תרצה או לא ,ולא משנה כמה פיל יש לבנאדם, מבחינתי הוא לא נכנס לטופ 50. שיקח שיעורי ערב אצל ג'ף בק. סתם , צוחק........

miki872

New member
מאיפה לך, לעזאזל,

שאין לו את הטכניקה הזאת? אני אפעם לא מבין את זה, איך אתם מסיקים שלגיטריסט אחד יש טכניקה ולשני אין, ולגיטריסט אחד יש רגש ולשני אין? לדעתי לכל הגיטריסטים הידועים יש רגש, סבבה? לכולם יש פיל, גם לטכניקאים הכי טכניים שיש- מיכאלאנג'לו וכו', זה עניין של בחירה האם להראות את זה או לא. מיכאל אנג'לו, הגיטריסט של מיידן, דראגון פורס, ג'ימי פייג', כל אחד שלא תביא, לא יוכל בחיים, -בחיים- לעשות את הסולואים של גילמור כמו גילמור, אני מצטער, NEVER GONNA HAPPEN, ואם היית יכול לשאול כל אחד מהם, הם היו אומרים לך בדיוק את אותו דבר, הם מודעים לזה שהם לא יכולים, כמו שכל גיטריסט שמכבד את עצמו יודע שהוא בחיים לא יהייה כמו גילמור, כי לאף גיטריסט אין את "אצבעות הניואנסים" של גילמור, וגם לעולם לא יהייה, אני מצטער לבשר לך (וגם לעצמי, האמת :).

jointstriker

New member
שים לב למה שאתה כותב.....סלח לי

שאני אומר לך אבל אתה כותב שטויות וזה יכול לנבוע משתי סיבות: 1)אתה לא גיטריסט 2)אתה מאוד אוהב את גילמור ויש לך אובססיה כלפיו. אם תשאל אות אני לוקח את אופציה מס' 2. אתה כ"כ אוהב את גילמור שאתה כותב שטויות בגלל זה. איך אנשים יודעים שגיטריסט אחד יותר טכני מהשני?!שאלה מאוד מטומטמת ולכן אני אנסה לענות לך עליה ככה:כמו שכולם יודעים שהיהודים הם פחות טכניים ממטאליקה.ככה ,יודעים. מה זו השאלה הזאת איך יודעים? מי שיכול לנגן מהר מנגן מהר .....יותר טכני משדרג כל סולו זה למה כל גיטריסט ינגן מהר ככל יכולתו (לא בכל סולו , אבל ירצה להראות שהוא יודע) בנאדם שמחזיק פרארי לא יסע איתה 40 קמ"ש בכביש.(לגיטריסטים אין הגבלת מהירות , זה בסדר.) לדעתך לכל הגיטריסטים הידועים יש פיל. סבבה. רק תטרח קודם להקשיב להם ותגלה שלחלקם אין כ"כ.לכן מיכאל אנג'לו הוא אולי הכי מהיר ואני עדיין לא אוהב איך שהוא מנגן.פיל אין לא , יינגווי כנ"ל. וסתם ככה......על הדרך.....אם לא תתעצל ותוריד קצת שירים של סטריאני (ובשום פנים ואופן לא רק הוא , סתם עלה לי לראש עכשיו)תראה שגילמור לא היחיד שמחזיק ב"אצבעות זהב".יש עוד "קומץ" גיטריסטים שיודעים לנהל "רב-שיח" עם הגיטרה. שיהיה לך יום טוב.

loomer4

New member
מי שיכול לנגן מהר מנגן מהר?

יותר טכני משדרג כל סולו זה למה כל גיטריסט ינגן מהר ככל יכולתו ? תעשה לי טובה, תקרא את שני המשפטים האלה שוב. אתה באמת חושב שזה ככה?

miki872

New member
חמודי, תלמד לקרוא

ותלמד להתנסח. השאלה שלי לא הייתה איך להבדיל למי יש יותר טכניקה, אבל אני בטוח שאם תתן לגילמור קטע של מלמסטין הוא יצליח לעשות אותו כמו גדול, ואולי אפילו יותר איכותי ממנו, אבל זה שלא עושה לו את זה לרדת ולעלות סולמות ב300 BPM זה עניין של גילמור. עכשיו לעיקר, אם היית מכיר אותי, היית יודע שאני רחוק מלהיות פנאט גילמור מטורף, אבל כן, גדלתי על פינקפלויד, אני גיטריסט כבר אוטוטו ארבע שנים, ואני מאוד מושפע מגילמור וחבריו בנגינה שלי. אני לא יודע מה עובר עלייך, אבל ממש, אבל מ-מ-מ-מ-מ-מ-מ-מ-ש לא כל גיטריסט שמסוגל לנגן מהר ינגן מהר ככל יכולתו, זאת גישה ילדותית ותינוקית לגיטרה ולנגינה. "לי יש זין יותר גדול, אז אני אשתמש בו ממש הרבה!!!1", משנאמר- זה לא הגודל שקובע, זה המצב רוח. בכל מקרה, שמעתי את כל הגיטריסטים שציינת פה, ואתה מעוות כל דבר שאני אומר. לא אמרתי שגילמור היחידי שמנהל דו שיח עם הגיטרה שלו, כל גיטריסט שמסוגל להעביר רגש דרך הגיטרה עושה את זה בדרכו שלו, וגילמור עושה את זה בדרך מיוחדת מאוד, שאף גיטריסט עד היום לא הצליח לעשות כמותו, לא משנה כמה תתווכח (וזה מה-זה וויכוח סרק). שמעתי מיכאל אנג'לו, שמעתי יינגווי מלמסטין (ויש לציין שאני לא סובל את הפוזר וואנבי-כוכב-רוק-לא-יוצלח הזה, אם תראה [ואני בטוח שראית, עפ"י הויכוח הדבילי הזה] את G3 בדנבר עם מלמסטין, תראה איך וואי וסטריאני משתלבים יופי ורק מלמסטין עומד תקוע כמו איזה נאד נפוח ומדבר עם עצמו, מנסה להסגר על איזה סולם לעשות את אותו תרגיל חימום ב1000BPM), שמעתי ואי ושמעתי סטראיני, ואף אחד מהם לא מגיע לגילמור. זה שהם מנגנים מהר ומציגים דברים טכניים- כולי רטטים ואגינליים בנוגע לזה, אבל זה כל גיטריסט עם טיפה יכולת והרבה, ה-ר-ב-ה זמן פנוי יכול לעשות, וזה בדיוק מה שהיה להם, אבל מה שיש לגילמור אי אפשר לפתח לרמה שלו. אפשר לנסות להתקרב, והרבה התקרבו, אבל אף אחד לא הצליח להגיע לגילמור.

jointstriker

New member
ציטוט ממך.

" אני אפעם לא מבין את זה, איך אתם מסיקים שלגיטריסט אחד יש טכניקה ולשני אין, ולגיטריסט אחד יש רגש ולשני אין?" וציטוט מהתגובה השנייה שלך "השאלה שלי לא הייתה איך להבדיל למי יש יותר טכניקה". ואני צריך ללמוד לקרוא.....

למעלה