הסוד

הסוד

קראתי את הספר, והיו כמה דברים שלא מובנים לי. כשקראתי על "איך לרזות" היה כתוב שאנשים משמינים כי הם מדמיינים שהאוכל שהם אוכלים משמין. אז יש לי את הדוגמה הכי פשוטה שיש: ילדים. תסכימו איתי שיש הרבה ילדים אפילו בגילאי 5, 6, 7 וכו' שהם שמנים. אני יכולה להיות בטוחה שילד בן 5 לא בדיוק חושב שמה שהוא אוכל משמין, ויותר מזה, בגיל הזה זה בכלל לא אכפת לו, הוא לא מתעסק בזה. אם נתעלם מזה, יש הרבה דברים שאני דווקא כן מאמינה להם וכן שינו לי את צורת החשיבה. (יש לציין כי אני אדם לא בדיוק אופטימי). הבקשות שלי מהיקום אם נקרא לזה ככה, בשלבים המוקדמים של התהליך, ואני מקווה שהן תתגשמנה. יותר נכון, אני מאמינה שהן תתגשמנה. רציתי לבקש ממכם, חברי הפורום, בקשה קטנה. האם תוכלו לכתוב על בקשות שביקשתם שנראו לכם באותו הזמן לא הגיוניות ושהן התגשמו בסוף? יש לי כמה בקשות לא הגיוניות, ואני יודעת שלא צריך בכלל לחשוב על איך הן יקרו, אבל זה באמת קשה לחשוב על דרך אחת שהן יקרו. אני לא חושבת שקיימת דרך כזאת. כמו שאתם רואים אני באמת בשלבים המוקדמים של התהליך ולכן יש בי הרבה ספקות, אבל זה דבר שלוקח זמן אז אני מקווה שאני כן יצליח בסופו של דבר לשנות את צורת החשיבה שלי לגמרי וכן להצליח 'לקצור את הפירות'.

ע ו פ ר ה

New member
ברוכה הבאה4U|

|לי הכל נראה הגיוני. רק שלפעמים אני חושבת שאלוהים נותן לי את הבקשות שאני מבקשת והוא מת מצחוק בדרך. ביקשתי הרבה כסף בחשבון הבנק שלי. הוא נתן לי הרבה כסף, אבל הכסף לא היה שלי ונאלצתי להחזיר אותו
ביקשתי הונדה סיוויק אז יש לי עכשיו הונדה סיוויק אבל היתה לי תאונת דרכים והרכב שלי הורד מהכביש. בחיי שלא ביקשתי תאונה. האם לזה התכוונת? באהבה עופרה

../images/Emo6.gif

אם כבר הזכרת את עניין תאונת הדרכים, אני רוצה להעלות משהו. כמו שראית (?) בספר הם נתנו מן דוגמא כזאת: מי שעושה תאונת דרכים, בעצם ביקש אותה. זה נראה לך הגיוני המשפט הזה? אני ברוך השם לא עשיתי תאונת דרכים בחיים, אבל אם זה היה קורה לי חס וחלילה הייתי מאוד כועסת על המשפט הזה. מה את חושבת? את זאת ש'זימנת' לך את תאונת הדרכים?

kikona126

New member
../images/Emo4.gif עופרה את מרגישה טוב?

זה מזכיר לי שאני פעם אחת ביקשתי חניה ליד האוניברסיטה, וכשהגעתי היתה כל כך הרבה חניה והבנתי שאין לימודים.....

ועוד משהו

אני בטוחה שקרה לרובכם, אם לא לכולכם, שרציתם משהו בכל ליבכם, ובסוף התאכזבתם. או קצר ולעניין: גודל האכזבה כגודל הציפייה. ברור שהמשפט הזה בעצם 'מבטל' את כל מה שכתוב בסוד. האם יש לכם איזו דעה לגבי העניין? אשמח לשמוע.

naty3

New member
אם את מאמינה שתתאכזבי, זה מה שיקרה

"גודל האכזבה כגודל הציפייה"-לדעתי-ותקני אותי אם אני טועה-את מצפה ל-X אבל המשפט הנ"ל נוטע בך ספקות ואז האמונה נכשלת. זה כמו להגיד "אחרי עלייה באה נפילה"-האם זה באמת חייב להיות כך? לדעתי לא. למה שניפול אחרי עלייה? נכון, בעלייה לא רואים מה יש לאחר מכן, אולי משם נובע החשש לנפילה-החשש מהלא-נודע. אלו משפטים שמטפטפים לנו כל החיים אנשים שלא מאמינים בעצמם. לכן הם לא מגיעים רחוק.

לא הבנת אותי:)

המשפט "גודל האכזבה כגודל הציפייה" רק מתאר מצבים שקרו לי המון. זה לא שציפיתי למשהו ובגלל שחשבתי על המשפט אז התאכזבתי.. קשה לי להסביר. אני מתכוונת לזה שלא המשפט הוא שהשפיע עליי, הוא פשוט מתאר בקצרה מה שקורה. לך לא קרה שציפית למשהו והתאכזבת? וזה לא היה בכלל כמו שרצית שיקרה? לעומת זאת המשפט "אחרי עליה באה נפילה" הוא לגמרי אחר מפני שאם לא הייתי מכירה את המשפט הזה לא הייתי חושבת בכלל שכשאני שמחה והכול טוב אני אצטרך אחרי זה לחכות לזה שאני אהיה עצובה. הצלחת איך שהוא להבין למה אני מתכוונת?

naty3

New member
ברור שקרו לי מקרים שציפיתי למשהו והתאכזבתי

"נסתרות דרכי האלוהים"... :) לפעמים מקבלים משהו אחר שהוא טוב יותר-תסמכי על התת מודע שהוא יודע מה טוב בשבילך. האם יש לך ספקות לגבי דברים שאת מבקשת? הסירי ספקות מליבך. האם את לא מאמינה בעצמך מספיק? תאמיני. בהודעה המקורית רשמת שאת לא ממש אופטימית. לטובתך-את צריכה להיות אופטימית. מקווה שאני בכיוון הנכון וזה עונה על השאלות שלך...(גם אם לא- ההודעה הזאת יכולה רק להיטיב איתך :))

לעולם לא תקבלי משהו שלא ראוי אותך באמת!

רק אם את מאמינה שהטוב מגיע לך, והטוב זה את - הטוב יזרום אלייך לחיים! זה לא משנה עד כמה את מאמינה לכוח המשיכה או לתת-מודע. משנה את כמה את מאמינה בעצמך,ובאלוהים. לעולם לא תקבלי משהו שלא היה ראוי לך, אם האמנת שעלייך לקבל את הטוב !

:)

בדיוק בגלל זה אני מנסה לשנות את גישתי, כי אני יודעת שאני צריכה להיות אופטימית. תודה על התגובה

דברים לא הגיוניים

לפני שנה היה משחק בפורום אלביס פרסלי בתפוז. היה פרס מיוחד לזוכה - DVD שאלביס פרסלי מתארח בהופעה של פרנק סינטרה! כמובן שהיה צריך לענות על כמה שיותר שאלות, וגם להיות בין הראשונים ולהספיק חחחח חייב להגיד שלא ראיתי את עצמי לרגע עונה אפילו על שאלה אחת שם! פשוט לא ידעתי חחחח מה שכן ידעתי - אל תשאלי למה, פשוט ידעתי!!! שאני מקבל את הDVD לבית ! משום מקום, אחת הגולשות (הוותיקות בפורום) הייתה נחושה לזכות עבורי בפרס הזה! בכלל לא הכרנו או דיברנו. פשוט היא הייתה הגורם למשאלתי לבוא לידי ביטוי ! הDVD כמובן נשלח אליי בסוף המשחק עם הקדשה ממנהלת הפורום ואותה הגולשת המסתורית:) זה כרגע מה שנזכרתי בו...

חח:)

והאם זה לא אפשרי לקרוא לזה מזל ותו לא? אלא אם כן דברים כאלה קורים אצלך בשגרה (?)

בשיגרה../images/Emo13.gif

מה שאמרת לגבי מזל - גם רלוונטי...אבל למה? כי את מאמינה ככה ! אם את מאמינה שיש לך מזל הכל ייפעל על זה. אם את מאמינה בתמים שמגיע לך - גם אז הכל ייפעל על זה.

כמו שאמרתי, מילת המפתח היא להאמין

דבר שהוא לא תמיד קל, אבל בסופו של דבר זאת המטרה שלי.

זה משפט בעייתי מאוד, מכמה וכמה בחינות

קודם כל, למה להכין את עצמך מראש לתחושת האכזבה? כשאת אומרת "גודל האכזבה כגודל הציפייה", אז את בעצם טועמת מהאכזבה גם כשאת כן מצליחה. כל המסע שלך אל היעד רווי חששות ומחשבות שליליות על אכזבה, בין אם את מצליחה בסופו של דבר להשיג את מה שאת רוצה ובין אם לא. אבל יש בגישה הזאת טעות הרבה יותר חמורה והרבה יותר בסיסית: מי שמפחד מאכזבות, מפחד מכשלון. וזה בעייתי, כי אי-אפשר להשיג שום דבר בעל משמעות בחיים בלי ליפול כמה פעמים בדרך. אז למה להתאכזב ממשהו שהוא חלק בלתי-נמנע מהדרך שלך אל ההצלחה?

המשפט הזה

לא גורם לי להכין את עצמי מראש לתחושת האכזבה, כי לפעמים קורה לי שאני מצפה למשהו בכל ליבי בלי לחשוב בכלל "אולי זה לא יהיה כמו שציפיתי?" ובסוף מתאכזבת. אז איך דבר כזה בעצם יכול לקרות (לפי הגישה של הסוד כמובן) אם באמת ציפיתי והאמנתי בכל ליבי שזה יקרה איך שאני מצפה, וזה לא קרה?

איזה משפט פסימי

או שאת הולכת עם זה בכל הכוח או שלא, אין אפור. זה כמו שידעתי שאני עוברת את הטסט הבא, אבל מצד שני לא צלצלתי למורה שלי לבדוק מתי יש תאריך כי כאילו לא ראיתי לגשת למקרה שאני לא אעבור. אבל הרי... אני יודעת אני אעבור! אני לא חושבת שיש עם לשבת ולחשוב איך לפרש ואיך הכל עובד.. אם את מאמינה אז זה יקרה.. לדעתי אי אפשר לחפור בזה כי אתה צריך להאמין וזהו

למעלה