"הסוד" וספרים אחרים

Mr Majar

New member
סיפרו לי עליך- אבל לא האמנתי עד שקראתי

כל מה שאתה כותב למעלה הוא הגיוני מאוד מאוד מאוד- רק חבל שהוא לא נכון ולא עומד במבחן המציאות. ראשית, אתה חושב שהכל תלוי בך ולא מביא בחשבון שיש עוד אנשים סביבך. אני מוםתע מהפשטנות שלך. מכירות- זה לא מדע מדויק, ולכן קוראים לזה אומנות המכירה כמו אומנות המו"מ. ניהול- זה לא מדע. מה הלאה? תשים איקס על פסיכולוגים? תגיד לאנשים עם סרטן לא ללכת לטיפול? תשחרר את זנטור? מבעס אותי לחשוב על מישהו שיצא מאשליה אחת הישר לאשליה אחרת. פשוט מבעס.

לא מבאס אותי

להשאיר אותך באשליה שלך, אתה יכול להרגע בקשר לשלי

בנאדם

אינו מה שהוא חושב שהוא, אינו מה שאחרים חושבים שהוא, הינו מה שחושב שאחרים חושבים שהוא. כך קראתי היכנשהו ומאז אני עסוק בשאלה, איך לגרום לאחרים לחשוב שאני צעיר בריא עשיר חכם ויפה

לא

חושבת שראוי לשקול את הקשרם של נתונים מסויימים. כשהייתי מתפללת, לעיתים הייתי מצליחה, ולעיתים לא. אבל נדמה לי שזו הייתה אותה תפילה. Correlation does not imply causation. אגב, חוזרת על השאלה הקודמת - אילו יעדים "מותר" להציב? (להצליח במבחן? שמישהו ספציפי יעשה משהו ספציפי? שבאופן כללי יהיה טוב? שהיא תלד בת ולא בן?)

יו נאו

עזבי רגע תפילות תפלות. אם את זורקת אבן, היא נופלת ונוחתת במקום מסויים, אם תזרקי עוד אבן , באותו משקל, עם אותה תנופה, לאותו כיוון, ואין רוח. האם היא תיפול לאותו מקום כמו הקודמת? ,אם גם לזה התשובה שלך תהיה לא, אין לי לאן להמשיך להסביר לך. לגבי השאלה הקודמת, אין לי תשובה מאחר והתשובה היא אינדיבידואלית לכל אדם, ככל שהיעד שלך יהיה יותר ספציפי כך הסיכוי שתשיגי אותו גבוה יותר. בדוגמה שלך "להצליח במבחן" זה צריך להיות: "להצליח במבחן בציון של 95 לפחות ושהציון יהיה כתוב בעט כדורי כחול על הדף הראשון של המבחן למעלה מצד שמאל".

barr1969

New member
ולמי שנגנב האופנוע:

"למצוא את האופנוע מתחת לבית, עם מנוע מלא בדלק, ובקשת סליחה מהגנב, על ניר צבעוני".

חושבת שאתה זקוק לפרט נוסף בהשוואה

ומה שעושה את ההבדל, בעצם. אם אני אזרוק אבן בלה בלה, וברגע שזרקתי - קפצה צפרדע. פעם שניה שזרקתי, לא קפצה צפרדע. כעת, אפשר להמשיך.. (אלא אם תעדיף שלא, יתכן שמיצינו. הבנת אותי, הבנתי אותך
)

מיצינו

אבל בכל זאת בדוגמה שלך: הצפרדע כבר קפצה בפעם הראשונה, היא כבר לא שם בשביל הפעם השניה, זה אומר שתנאי מסויים השתנה ולכן התוצאה שונה.

Mr Majar

New member
תורת הכאוס

לגבי הדוגמה של האבן, תורת הכאוס, שהיא תורה מתמטית, מדעית מדידה, טוענת שהאבן לא תנחת באותו המקום. עכשיו לך תסביר לי למה 1+1 לא שווה ל-2

אפשר לקבל לינקים?

אשמח לקרוא על זה עוד קצת, אני פשוט לא מכיר את תורת הכאוס, כך שאני לא יכול להביע דעה על משהו שאני לא מכיר.

Mr Majar

New member
לינק זה בעיה

תעשה לזה גוגל- אבל אם אתה באמת רוצה לדעת על זה יותר ובהנחה שלא תלך תלמד את זה כמו שצריך באוניברסיטה תקרא פשוט את הספר שלו שנראה "תורת הכאוס" (שם מפתיע, לא?)

uri80

New member
ה"סוד" - הטיפשות בהתגלמותה. הנה ציטוט אופייני

"הסוד הגדול של החיים הוא חוק המשיכה. ע"פ חוק המשיכה, דומה מושך דומה, לכן כשאתם חושבים מחשבה, אתם גם מושכים אליכם מחשבות דומות. מחשבות הן מגנטיות ויש להן תדר. בשעה שאתם חושבים מחשבות, הן משוגרות החוצה אל היקום ומושכות באופן מגנטי את כל הדברים הדומים להן שנמצאים על אותו תדר. אתם, כמו מגדל שידור אנושי, משדרים תדר באמצעות המחשבה שלכם." פשוט להקיא. אני מתפלא בכל פעם מחדש כשאני קורא דברים כאלה. כשאני קורא שטויות ובמיוחד שטויות שכותביהן מנסים לחבר לסוג של ג'יבריש מדעי כביכול כדי לנסות ולתת להם תוקף, עולה לי קצת הסעיף. עצוב לי שאנשים קונים את זה, זהו סוג של ניצול בעיני. "כח המשיכה"? "מחשבות נמשכות באופן מגנטי..."? נו באמת. בסיס נכון? כן, גם אני סבור שאנשים שמאמינים בעצמם וביכולותיהם, אנשים החושבים באופן אופטימי יותר גם יצליחו יותר -בגלל שינסו יותר, לא יהססו לקחת יותר הזדמנויות. אבל הנימוקים שם... לפני חודש ירו באדם בצפון קוריאה כי ניהל 13 שיחות בינלאומיות. חרא של מזל, הא? נראה למישהו שזה יעזור לו אם היה חושב מחשבות אופטימיות? shit happens אלה החיים. להגיד לאנשים אחרת כדי לקחת מהם את כספם זה פשוט ניצול התמימות שלהם.

סלסרו

New member
כן, הטירוף. אתה לא יודע איזה נזק גורמים

הדברים האלה, שעות על גבי שעות של "החדרת אופטימיות" פוגעים בנפשם הרכה של אנשים. איום ונורא. נו, מה נורא אם אנשים יאמינו בדברים כאלה? סה"כ, הם יהיו יותר אופטימיים, יצליחו יותר, ינסו יותר, לא יהססו לקחת יותר הזדמנויות..

barr1969

New member
הם יהיו לא רק אופטימים יותר

אלא אטומים למציאות, רודפים אחרי מטרות שאינם ברי השגה, כלואים בתוך עולם דמיוני, שופכים כספים על לימוד השיטה, בקיצור- כשאנשים כאלו לא ישיגו את המטרה שלהם- הם יהיו עמוק יותר בחרא מאשר היו לפני שהתחילו להאמין בשטויות כדרך חיים.

למעלה