"הסוד" וספרים אחרים

שבתאי

New member
"הסוד" וספרים אחרים

בעולם החרדי נשמעות טענות בכיוון של "הצעירים החילוניים המחפשים עצמם, פונים לדתות אחרות" טענה זו מדברת בשתי רמות ולפיכך יש לה אפקט מיוחד. ראשית היא באה להוכיח איזה "צורך פנימי" כאילו מולד, שיש לאדם ברוחניות, ושנית היא מצביעה על ה"אנטי" החילוני. גם חילוני המודע לצרכיו הרוחניים, יעדיף למצוא אותם רחוק. הסרט ובעקבותיו הספר "הסוד" שזוכה להצלחה חסרת תקדים בעולם, מצליח לעורר המון זעם מצד אלו "השפויים", היום במוסף הספרים של הארץ כתבה שירה סתיו מאמר כמעט צפוי, בהתחשב בבמה, ובו היא "תוקפת" את תופעת האופטימיות הסינטטית בנשק ציני מושחז. קראתי לאחרונה את ספרו של "שי צלר" אוסף ובו שמונה סיפורים קצרים. הסיפורים הכתובים בטוב טעם, מנסים לעמת דמיון במציאות ולאמוד את הכוח שלנו לעצב את המציאות כראות עינינו. כתבתי עליו וראיינתי את הסופר ומעניין אותי לשמוע התייחסות מבית על תופעת החזרה בתשובה לכיוון הרוחני. כדי לסבר את האוזן, ספרים "מצליחים" בישראל מוכרים ספרים בסדר גודל של אלפיים ספרים בשבוע, ויש מעטים מאוד כאלה. בספר "הסוד" שומר על מקומו בראש רשימת רבי המכר מזה ארבעה עשר שבועות הודות ל4000 עד 5000 עותקים שנמכרים ממנו בשבוע ועוד ידו נטויה. אז א' מי קרא את הסוד ומה דעתכם. וב' באופן כללי על התופעה. הנה הראיון עם שי צלר

babylon_a1

New member
אני אוהב את הרעיון, אבל

אני מודע לזה שזה עירבוב של שטויות שמצטלמות טוב רוחניות שבאה מהסינטולוגיה ועוד כמה קילשאות מה שכן אהבתי זה הגדרת מטרות וחתירה אליהם אופטימיות וחשיבה חיובית נגד http://www.ifeel.co.il/page/3892

eli shwarts

New member
אהבתי את הביטוי "אופטימיות סינטטית" :D

ראיתי את ה3 דקות הראשונות של הסרט וקיבלתי בחילה. אין לי בעיה עם ספרי מוטיבציה. אבל, הם לוקחים את עצמם ברצינות מעוררת גיחוך. מי ישמע, גילו את תורת היחסות. (נראה שהם באמת מאמינים בהשפעות הפיזיות של זה)

ראיתי את הסרט

מי שזוכר, אני דיי צידדתי בסוד עם פרוץ הסוד לתודעה הציבורית. אני מכיר את הרעיון מעוד מקומות, אני חושב שהוא נכון בחלקו. עם זאת חשוב מאוד להבחין בין מציאות לפנטזיה. אני יכול לומר מנסיוני שדיי הושפעתי מהסרט, ובהתחלה קצת פינטזתי יותר מידי, התוצאות היו עלובות. כדי שזה באמת יעבוד צריך לשלב את הסוד בעשיה היומיומית, כאשר הדגש הוא על "עשיה". לטעמי, כל מה שהסוד עושה למי משתמש בו, הוא מקל במידה מסויימת (לפעמים רבה) על ביצוע העבודה, כאשר עדיין עבודה צריכה להעשות. אני מנסה להשתמש בזה (או יותר נכון במשהו דומה ומדוייק יותר שלמדתי במקום אחר) ולקח לי חצי שנה להביא את עצמי לתוצאות משביעות רצון. כמו כל דבר חדש שלומדים בחיים, גם ביישום הסוד צריך אימון תירגול ושוב פעם אימון לפני שמצליחים להביא תוצאות, התירגול הזה בפני עצמו הוא מאמץ שלא כל אחד לוקח על עצמו ולכן אנשים נשארים עם פנטזיות במקום עם מרצדס. לי אישית יש תוצאות משימוש בכמה מהעקרונות שמתוארות בסרט, העקרונות שיש בסרט אינן מתארות את התמונה השלמה של מה שצריך לעשות כדי להשיג דברים באמצעות המחשבה. אתם בטח סקרנים לדעת מה השגתי באמצעות שימוש בעקרונות הללו. ובכן, "הכל זורם מהר וחלק" זה משפט שדיי מסכם את זה.

אני מאוד סקרנית.

לא רק לגבי מה השגת, אלא לגבי איך. ובעיקר - מדוע אתה חושב\מרגיש שהם קשורים. (אם כי, כפי שהסברתי לכמה אנשים אחרים, הסקרנות שלי היא אינטלקטואלית ולא מעשית.)

יותר מכירות בפחות זמן

לגבי האיך: מה שצריך לעשות בראש: 1) תחליט שאתה רוצה משהו, 2) תנסה לחשוב מהם החסמים להשגת הדבר. 3) מצא לחסמים פתרונות אפשריים. בעולם המעשה: 4) תעשה משהו שיקדם את מה שאתה רוצה. לפני שבוע אחרי שבוע שבו לא נכנס לעסק שלי אף לרוח חדש, קמתי בבוקר והחלטתי שאני רוצה היום 5 לידים (מתעניינים) חדשים ולקוח סגור אחד. ביצעתי את הצעדים שלעיל: 1) הגדרתי מה אני רוצה (5 מתעניינים, ואחד משלם). 2) החסמים היו, כבר שבוע לא קיבלתי שום מתעניין, אולי אף אחד לא יודע עלי, מה יום מיומיים. 3) הפיתרון האפשרי : להתקשר ללקוחות מהעבר ולשאול אותם אם יש להם חברים שרוצים תוכנה. 4) התקשרתי לאחד הלקוחות הותיקים שלי, נכנסנו לשיחה ידידותית של חצי שעה כשבסופה שאלתי אותו את מה שרציתי לשאול בתוך כך היו לי 5 שיחות ממתינות, כשחזרתי אליהם הם היו כולם אנשים חדשים שהופנו אלי ע"י לקוחות אחרים שלי, לקוחות שלא חשבתי לבקש מהם הפניות ולא התקשרתי אליהם כבר חודשים. בערב התקשר אלי עוד לקוח שלי ואמר שאח שלו רוצה את אותה תוכנה שנמצאת אצלו, שאתקשר ואסגור אותו. התקשרתי לאח, וסגרתי אותו תוך פחות מ 3 דקות: להלן השיחה: אני: היי, אני זאב אחיך הפנה אותי בקשר לתוכנה... הוא: כן כן, האם התוכנה שלך עושה את מה שהיא אומרת שהיא עושה? אני: כן. הוא: טוב אחי אמר לי שזה 1200$ בכמה תשלומים אפשר לשלם? אני: ב3 תשלומים הוא: סגרנו, תבוא מחר להתקנה, הכתובת היא ...... בסוף היום ספירת מצאי : 5 מתעניינים חדשים (ש2מהם כבר נסגרו מאז) ולקוח אחד חדש משלם. אני עדיין לא מצליח לעשות את זה כל יום, כלומר לפעמים אני מדלג לא מבצע בכלל את 4 הצעדים שלעיל, אבל בימים שאני עושה אתה לפי הסדר שתיארתי זה עובד כמו שעון שוויצרי.

הגהה:

השורה האחרונה: אני עדיין לא מצליח לעשות את זה כם יום, כלומר לפעמים אני מדלג או לא מבצע בכלל את 4 הצעדים שליעל לפי הסדר, אבל בימים שאני עושה את הצעדים לפי הסדר שתיארתי, זה עובד כמו שעון שוויצרי.

barr1969

New member
אז בגלל שהרמת טלפון לאחד

החסמים השתחררו, והלידים התחילו להתעניין? הרשה לי לגחך.

אני איתך בגיחוכים

ציינתי עובדות, את הפרשנות של "סיבה ומסובב" כל אחד יעשה עבוקר עצמו. אני לא מאמין במיסטיקה, לכן התוצאה שסיפרתי עליה מאוד הפתיעה אותי. אבל היות וזה קורה לי לאחרונה בעוד מקרים כאשר אני פועל לפי הצעדים שאמרתי , אני נוטה להאמין שיש בזה משהו, יש סיכוי שאני טועה בגדול ואין בזה כלום, בינתיים זה עובד אצלי, אני לא מתווכח עם עובדות. (בעולם הייטק יש פתגם " עובד, אל תיגע")

uri80

New member
כן, יש סיכוי שאתה טועה. גם אני לא מתווכח עם

העובדות, רק עם הפרשנות שלך. הרמת טלפון -נהדר, זה מצוין. חמשת המתעניינים זה נחמד אבל ספק רב אם קשורים למחשבות החיוביות שלך. עדיף להמשיך להרים טלפונים.

מחזק את המסקנה שלך

אם טלפון אחד הביא לי 5 , מה יעשו 5 טלפונים ?
, ודאי שאמשיך להרים טלפונים.

וזה הסוד?

c'mon, כולם עושים את זה. כל הזמן. אלא שלא תמיד מקבלים את כל מה שרוצים. אני, לפחות. בהנחה שהבנתי נכון - יש לי שאלה: אם בבוקר רצית X, ואחרי שניטרלת את החסמים --> קיבלת Y. יו נו, ארבעה לקוחות במקום חמישה. או לחילופין, לא לקוחות אבל איזה שידרוג לתוכנה או משו - אתה משכנע את עצמך שאת זה בעצם רצית? או שאתה חושב על איזה שלב דילגת, ומבין שזו הייתה הבעיה (אף אם אתמול דילגת על אותו השלב, וזה בכל אופן עבד)? או מה? ~מקווה שדבריי לא משתמעים כלגלוג או כזלזול. זו התעניינות כנה.~

זו שאלה סטטיסטית (וגם התשובה)

רצית Z, עשית X וקיבלת תוצאות Y, הרי שאם תמשיכי לעשות X תמשיכי לקבל את תוצאות Y, הגיוני? כן. עכשיו בכדי להגיע לZ את מבינה שאת צריכה לשנות ולא לעשות את X או לעשות אותו באופן שונה. אם כן מה השינוי הנדרש? השינוי הנדרש הוא למצוא את הפעולות שמקרבות אותך יותר ויותר לZ ולעשות אותן עד להשגת המטרה, הגיוני? כן. העובדה שמצאתי את 4 הצעדים שציינתי, כצעדים שמקרבים אותי יותר מכל דבר אחר לZ שלי וזה הוכיח את עצמו עבורי מבחינה סטטיסטית, אומרת, שאני צריך להמשיך לעשות את 4 הצעדים האלה כדי להתקרב יותר ויותר אל הZ שלי. זה לא אומר שזה נכון לכולם (כנראה שלבררר זה לא נכון) זה גם לא אומר שזה הצעדים היחידים (אני מניח שעם הזמן אלמד עוד ואשדרג לעצמי את הדבר הזה למשהו יותר מדוייק ויותר יעיל). זה רק אומר שעבורי זה עובד טוב יותר כאשר אני מיישם את זה מאשר כאשר אני לא מיישם. העניין עם הסוד לדעתי הוא: להבין שדפוסי התנהגות שלנו מביאים לנו תוצאות מסויימות ואם נמשיך עם דפוסי ההתנהגות האלה נקבל את אותן תוצאות שוב שוב. ודפוסי התנהגות הם קודם כל תוצאה של דפוס מחשבה, שנה את המחשבה, ההתנהגות תשתנה, התוצאות ישתפרו, זה הסוד.

לא בטוחה שהבנתי.

(למרות שקראתי פעמיים) שוב - אתה רוצה X. אתמול עשית Y וקיבלת X. היום עשית Y וקיבלת Z. מה זה אומר לגבי ה"שיטה"? רצית Z, עשית X וקיבלת תוצאות Y, הרי שאם תמשיכי לעשות X תמשיכי לקבל את תוצאות Y, הגיוני? כן. לדעתי, לאו דווקא. זה אומר שלעיתים תקבל את מבוקשך, ולעיתים לא. ושאלה נוספת - אילו יעדים "מותר" להציב?

שוב

אם את עושה X ופעם מקבלת את Y ופעם מקבל ת Z זה אומר שמשהו היה שונה בX שלך בשני הפעמים, יכול להיות שלא תדעי להצביע על השוני אבל חייב להיות שוני כדי שהתוצאה תהיה שונה, האם את יכולה להסכים עם זה?

barr1969

New member
החיים כנוסחה

לכל מעשה יש יותר משתי תוצאות. יותר מכל אותיות האיי בי סי. מתמטיקה הוא מדע מדויק, ניהול ותכנות לא.

למעלה