הסדר/פשרה בפשיטת רגל

shirlaw

New member
הסדר/פשרה בפשיטת רגל

ניתן כנגדי צו כינוס, עדיין לא הוכרזתי כפושט רגל. אני מעוניין להגיע להסדר פשרה עם נושיי. איזה סכום/אחוז מקובל להציע בשלב הזה - כאשר עדיין לא הוכרזתי כפושט רגל (בחודש הבא מתקיים דיון בכנ"ר בעניין). שאלה נוספת - האם את הצעת הפשרה אני מגיש קודם לכנ"ר/לבימ"ש (האם בטופס מסוים), או יכול לפנות קודם כל ישירות לנושים ואז לבוא לכנ"ר בהצעה יותר קונקרטית. אודה על תשובתך

תשובה!

בתיקי פש"ר רבים (כל מקרה לגופו...) עוברות הצעות בסדר גודל של כ - 35%-20% ואפילו בפחות... לעומת זאת, יש תיקי פש"ר שהנושים יתנגדו גם על שיעור גבוה מזה בהרבה, אם הם סבורים שלחייב יכולת כלכלית גבוהה ו/או שניתנה חוות דעת שלילית בעניינו - כי אין להכריז עליו פושט רגל.כאמור, כל מקרה לגופו. כמו בכל מו"מ רצוי להתחיל נמוך ואז להעלות... הצעת פשרה מוגשת על גבי טופס 13 (מצוי בקובץ התקנות של פשיטת הרגל) להצעה צריך לצרף ערב לקיומה. ההצעה מוגשת לכונ"ר ומתקיימת לשם כך אסיפה לאישורה. ככל שההצעה עברה, היא עוברת לאישורו של בית המשפט שמאשר אותה ונותן לה תוקף. הנושים יכולים לשלוח את עמדתם בכתב במקום להתייצב לאסיפה. כדאי להגיש בקשה לדחיית דיון על ההכרזה לאור רצונך להגיע להסדר - היה וההצעה תעבור ההכרזה כבר לא תהיה רלוונטית. אני ממליץ בחום על מסלול ההסדר (עוד לפני הכרזה לפשיטת רגל) היכול לסיים את ההליך במהירות וביעילות! המלצה נוספת - רצוי לקבל ליווי של עו"ד הבקיא בתחום. בהצלחה!!!

למעלה