הסדרי ראיה

ואם יש הפסקת מים?

להמשיך לחצוב? להמשיך לחכות? לתבוע את אלוהים? לשיר את שיר הגשם? יש דברים שחייבים להבין ולדעת מתיי להרפות.... כח התמדה לא תמיד מדד לתוצאה..

שמעתי ש...

שמעתי על שני מקרים בהם האם תבעה מהאבא - והצליחה כסף ביביסיטר על כול פעם שהוא לא עמד בהסדרי הראיה. כנראה שיש תקדימים בעניין

השלב הבא

ואם לא תהיה ציני, ואם לא תחשוב שכולנו מפלצות, ואם תנסה לראות את החלק האנושי הנקי שבסיפור. מה יהיה אז השלב הבא לדעתך?

ערסlight

New member
בלי ציניות

הסדרי ראיה זהו סעיף שנועד להגן על זכות האב לממש את אבהותו. ככזה... זאת זכות. כמו בבדיחה ההיא... ירצו יאכלו, ירצו, לא יאכלו". נכון שמאד רצוי שיהיה סדר ומועדים קבועים מה שדורש איזו התאמצות הדדית ואפילו שלילת הזכות במקרים קיצוניים. זה לא משהו שבאמת אפשר לחייב בחוק. זה משהו בין האב לילדו ובין האב לעצמו. איך הדבר הקדוש הזה הפך לעוד חובה שאפשר לדרוש עליה פיצוי? ספרי לי עוד על ציניות.

מוסר כפול

יש לי המון מה לאמר על מה שכתבת, אבל אם יש משהוא שמאפיין את "הדגל" אותו אתה נושא זה מוסר כפול..... שא ברכה ערס, שנה טובה.

Dardar63

New member
מסכימה עם חיפושית

אי אפשר לתאר את הגבר כשותף שווה זכויות בגידול הילד אבל לא שווה חובות. ככה לא בונים שיויון, מצפה ממך כנושא הדגל הזה לאחרונה, לצאת נגד גברים שלא עומדים בהסדרי הראיה בדיוק כפי שציפית מנשים לעמוד לצד הגברים במאבקם על הורות שווה. הורות זה לא רק זכויות. זוכר את השרשור הזה שאתה פתחת לגבי שכר מורים/ מורות שווה? לא ציפית מאיתנו להאבק למען השוואה? בא נראה אותך עכשיו.

ערסlight

New member
זה מאד פשוט

בואי נגיד שבמקום אמא יהיה "הורה משמורן" ובמקום אבא "הורה לא משמורן" אני אפילו מסכים של שלמילה של הורה המשמורן יש יותר משקל מעצם העניין. וכמה שלא תסובבי את זה... תחליפי תפקידים... אני עומד מאחורי האמירה. את יודעת מתי ההסכם הוגן? כשמחליפים תפקידים וזה עדיין בסדר.

Dardar63

New member
קודם כל, יש דבר כזה. הורה משמורן

ובטח נקלעת תוכל לגבות אותי פה. אבל רד מההגדרות הרישמיות , רד אל העם יקירי. איך יכול להיות שעבור האם זו חובתה ואצל האב זו זכות? ועזוב משמורנות או לא. אתה אבא רק בזכות ההסכם? או בזכות המחויבות שלך להורות? כאילו- איך זה שעבור ההורה הלא משמורן זו זכות?

ערסlight

New member
משפחה מפוזרת

במצב של גירושים, הילדים נשארים בחזקת הורה אחד וממשיכים לקיים תא משפחתי. זה מצב שבו האב [כמעט תמיד] מוצא עצמו תלוש. האמירה שלו שווה פחות במקרה של חילוקי דעות וזה גם נכון בעקרון. [לפני כמה ימים היה שירשור על אמא שרצתה לאשר את החברים של האבא שפני שיותר לו לקחת את ילדיו לכמה ימים לחופשה]. מה שכן... חובתו לפרנס את המשפחה שהוא לא חבר שווה זכויות בה. הסיכויים להביא למצב הפוך [להיות הורה משמורן] -אפסיים. זה מצב שאוביקטיבית "מזמין" התנתקות ריגשית. לא הרבה אמהות כאן אפילו מבינות את זה. המעט שנותר זה לשמר איזשהו קשר עם הילדים למרות הכל. הפיתוי להתנתק הוא עצום. המילה שיוויון ממש לא שייכת לכאן. כמו שאיילת נהדרת כתבה... כשהאבא לא זמין, כדאי לוותר. אבל כשהוא מוכן ורוצה, בנסיבות אלו זו בהחלט זכות.

Dardar63

New member
יקירי,

אתה לא באמת צריך שאסביר לך מה קורה לאשה/ אם משמורנית בזמן הגירושים לא? חושבת שיש לך מספיק רקורד של שיחות עם נשים כאלה בחייך- בעצם( לא מתאפקת)- 1. הוא לא מפרנס את המשפחה- הוא נושא חלק מפרנסת הילדים. אין משפחה כפארה. היא התפרקה. 2. "הזמנה של התנתקות ריגשית " היא בחירה שלו ( כמעט נדמה לי שאתה מקבל תמלוגים על כל פעם שנעשה שימוש במילה הזאת- בחירה שלו) 3. המעט שנותר- זה לשמור על איזה שהוא קשר עם הילדים? באמת? זה מעט? אתה יודע יפה מאוד כמה זה בידיים של הגרוש. 4. האם המשמורנית תמורת- הזכות והחובה מוותרת כמעט לגמרי על חיים פרטים, למעט אותם מיקרים שלאבא" יש זכות" לראות את הילדים, ואם, ורק אם" הוא במצב ריגשי מתאים". על דבר אחד אנחנו מסכימים- אין כאן שיוויון. אז מספיק לילל, ולהתחיל לקחת אחריות על המקום שלכם בקשר עם הילדים. נ.ב. סליחה על הציניות אבל נשבר לי לשמוע תרוצים, הסברים, וקריאות לאי צדק חברתי.

ערסlight

New member
אז... על מה הויכוח?

אני מסכים לחלוטין שאם האבא הוא אדם בריא ריגשית, יש לו מחוייבות ואחריות פיזית, כלכלית וריגשית כלפיהם. לא מדובר פה גם על שיוויון [זה סיפור אחר]. בכל צד יש יתרונות וחסרונות. שני ההורים אם באמת רוצים את טובת ילדיהם, ישתפו פעולה וגם יוותרו אחד לשני בפנצ'רים מקומיים, יקלו אחד על השני וישמרו את המערכת. אבל ממה התחלנו? ביקורים של האבא זה בשביל הזמן הפנוי של האמא? להחזיר לאמא הוצאות בייביסיטר כשהוא לא בא? עניין של שופט? בחייאת.

Dardar63

New member
יאווווווווווווו

יענו- לא יכול להיות שהאמא עובדת , משלימה שעות עבודה באותם שעות, עושה קניות בסופר או משלימה שעות שינה בזמן הזה? כמעט הרגשתי שהגענו לדיון ענייני, ואז בא הקטע של - הזמן הפנוי של האמא... אוףףףףףף. בחיאת יה ערס. אנחנו מדברים על הורה שחותם על הסכם ולא עומד בו. מדברים על אחריות. מדברים על אמהות שקשה להן להתקדם בעבודה כי הן כל הזמן על סטנד ביי של גבר שמרגיש שהוא יכול לא להגיע. והכסף? אולי זה לא כדי להתנקם? אולי זה כדי לפחות לשלם חלק מהעלות הכספית או אחרת שהאם משלמת על כך שהוא לא יכל להגיע? לא נשמע לך הגיוני? ועוד לא התחלתי אפילו לדבר על הביטוי הזה- הזמן הפנוי של האמא. יענו - פתאום זה בזוי. ולחשוב שחשבתי שהחתימה שלי קצת קשה מידיי..

ערסlight

New member
חכמה על חלשים?

מאדאם, הפמיניזם הוא רק בגלל גברים גרועים. עיניו נצצו ומדדו את שדי. עזוב, חייכתי אליו ברכות, הבט בשחף."( ו.ש.)

אחחחחח דרדרית

כמה שאני אוהבת אותך

אפשר

יש מקרים בהם בית המשפט מחייב את האב לראות את ילדיו יש פקיד סעד מיוחד להסדרי ראיה שיושב בבית המשפט לעניני משפחה

לחייב לראות זה בעייתי

אבל אפר לפנות לבית המשפט בבקשה להורות לו לקיים את הסדרי הראיה ובמידה ולא יקיים אז לחייב אותו כספית באי ההופעה לאור ההוצאות שנגרמות.

לדעתי אי אפשר לחייב .

אבל כמו כל אישה טובה את יכולה " לפתות" את האב לראות את ילדיו. עכשיו איך מפתים אב לראות את ילדיו? איך שמפתים גבר לראות אתך. התקשרי אליו ספרי לו כמה מתוקים הילדים וסיפרת להם את השיער ואיך הם נראים מתוקים ממש דבש וגם הציונים בלימודים השתפרו והם מובילים חברתית וכו וכו/ מחמאות מחמאות מלאן תלפים מחמאות. ציוריות כזה שרק מביא ת'ח ש ק ח ש ק י ם לראות את הזאטוטים לזלול אותם מרוב שהם מאמי ואז אני רוצה לראות שהוא כמו טאט'לה לא יבוא. חיבוק| מי יביא חיבוקי לאבא.

לפתות אותו?למה?

ואם הם לא מובילים חברתית? ואם הם לא בסדר בבי"ס? מה אז? הם הילדים שלו בטוב וברע ,ולא צריך ל"פתות" אותו שיבוא לקחת אותם. אני באמת ובתמים מאמינה בחשיבות הקשר בין ה-X לילדי ,ועושה הכל כדי שיהיה קרוב אליהם ,אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכנה ל"פתות" אותו שייקח אותם . מה שלא בא לבד,שלא יבוא. ההפסד כולו שלו ,גם אם לפעמים זה מקשה נקודתית על חיי.

למעלה