הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

כאשר מתגרשים, ותינוק בן 5 חודשים נשאר בחזקה מלאה של האם: מה שעות הסדר הראיה המקובלות של האב ? האם מקובל שתינוק בן 5 חודשים יהיה כל שישי-שבת שני אצל האב ? זאת אומרת מיום שישי בצהריים עד מוצאי שבת? זה נראה לי הרבה מאוד שעות שהתינוק מתנתק מאימו. איפה אפשר לקבל פרטים בנושא הזה ? תודה.

סוזן7

New member
הסדרי ראיה לגבי תינוק

החוק אינו מפורט - בעניינים אלה, רצוי שההורים יקבעו מה מתאים לילד, לא רק על פי הגיל, אלא גם לפי הניסיון של האב בטיפול בילד. כך עושים הורים כאשר הם מתכננים את הפירוד בעזרת מגשר/ת. ברור שמה שמתאים לתינוק אינו דומה להסדר שמתאים בגיל 14, ולא בגיל 6. לכן, קובעים הסדר שמתאים עכשיו - לפי הילד ולפי הסתגלותו להיות רק עם האב, בלי האם, לפי הרגלי השינה שלו במקומות מחוץ לבית וכו'. מתחילים עם פסקי זמן קצרים - מספר שעות, חצאי יום, יום שלם, ורק לאחר מכן כולל לינה. בגיל הילד שלכם, חשוב שיהיה קשר לעיתים קרובות, אבל לא חייב להיות לפסק זמן ארוך. שוב, הכל קשור למה שהיה עד עכשיו. יש אבות מאוד מעורבים בטיפול בתינוק ויש אבות שלא היו יודעים מה לעשות עם תינוק. לכן, תופרים הסדר על פי המשפחה המסוימת. מאוד מומלץ לפנות למגשר משפחתי מנוסה. כמו כן, בספרי ("להתגרש ולהישאר חברים"), יש התיחסות להסדרי ראיה בגיל הרך ובכלל - קריאה עשוי לסייע לכם. בהצלחה, ד"ר סוזן זיידל, פסיכולוגית ומגשרת בענייני משפחה

מומלץ לקרוא גם את המחקר של פרופ' אבי שגיא

יש סיכום של המחקר כנספח ה' להמלצות הביניים של וועדת שניט המפורסמות באתר של משרד המשפטים. כעקרון, דר' זיידל צוזדקת והבעיה היא לא בילד אלה ביכולות ונכונות האבא....והקשר בין האבא לילד. לילד (גם בגיל חודשיים) אין שום בעיה ללון בבית האבא\אמא לסירוגין. השאלה שצריכה להישאל היא מה איכות הקשר של הילד עם אביו ומה היכולות של האבא.להיענות לצרכיו - וזה כבר משתנה בין אבא לאבא.

sitvaniyot

New member
אני מבינה שאבא גם מניק תינוק בן חודשיים ולא

רק מחליף לו את החיתולים.

sitvaniyot

New member
ובואו ונקלקל לתינוקי את ההנקה, העיקר שהאבא

יהיה מבסוט. מי בכלל חושב על הילד שנפגע? מישהו סופר את הילדים בכל הסידורים האלה?

בואי נהרוס לילד את הקשר עם אבא בכדיי ש.....

סיתווניות - למה ברבים ? בואי נהרוס לילד הקטן את הקשר עם אביו ונהפוך אותו לנכה רגשית רק בכדיי שאימו תוכל להשתמש בו בכדי שיחרמן לה את הציצי..... האם אמהות החוזרות לעבודה אחרי שלושה חודשים בבית, או הולכות ללמוד הן אמהות רעות ? ע"פ סיתווניות מן הראוי לקחת את המשמרת לכל האמהות שלא נשארו בבית 3-4 חודשים אחרי לידת התינוק - זה "משמרות הוגנת" !!!!

sitvaniyot

New member
שלמה לא המלך

אם אבא היה אדם אחראי, הוא היה יושב עם אם התינוק והתינוק באותו הבית. להתגרש זו פריבילגיה של אנשים מבוגרים. התינוק או ילד בכל גיל רוצה אבא ואמא תחת אותה קורת גג. הוא לא רוצה שני בתים. כשאבא ואמא מתגרשים זו החלטה שלהם, הם לא מבקשים רשות מהילד. הם מצפים שהילד ילמד להסתדר עם זה שהם הרסו לו את החיים. כנסו לפורום ילדים להורים פרודים. קראו את מה שהילדים האלו כותבים. כל כך הרבה כאב יש שם. למה זה מגיע לילדים? למה? ועכשיו שלמה אתה גם רוצה לקחת מהתינוק את הדבר הכי טבעי בעולם - את ההנקה? זה לא יהפוך אותו לנכה ריגשית? תמהה אני.

כשל אחד גדול יש בתשובה שלך

בכדיי שהצעתך אכן תמומש האימא צריכה להסכים ולשתף פעולה, בודאי שהאבא יעדיף הסדר כזה ע"פ לקום באמצע הלילה בכדיי להרגיע תינוק בוכה - הבעיה היא שאין שום חוק היכול לגרום לאמא לא רק להסכים שהאבא יסתובב בביתה, אלה צריך חוק שיביא בני זוג שנפרדו לא מעודף אהבה ופירגון - לטפל פתאום ביחד בתינוק אהוב, זאת בלי שיעוף שום דבר באוויר ולא תוזעק ניידת משטרה. האידאל הוא כמובן שני הורים אוהבים ומשתפי פעולה, אבל מרגע שזה לא מתקיים - מדובר רק על הרע במיעוטו במסגרת האפשרי ואישיות ההורים. אין שום מחקר המקשר בין אי-הנקה לנכות רגשית, אבל ילדים פגועים רגשית וגם נפשית עקב אי מעורבותו של האבא - יש בשפע.

sitvaniyot

New member
שלמה - אתה הכשל

אין שום מחקר? לא ראיתי או לא ידעתי = אינו מקובל ואינו פותר מלדעת. למה אמא לא משתפת פעולה? יש לי המון רעיונות בראש. הורים שגרים בבתים נפרדים = גורמים לפגיעה רגשית ונפשית לילד. כל המצב הזה נוצר כי ההורים מלכתחילה הם חסרי אחריות. אנשים אחראים לא מתגרשים כשיש להם תינוק לגדל. הם שמים את צרכי הילד לפני צרכיהם האישיים. מי שלא מסוגל להבין זאת ולבצע את זה אסור שיביא ילדים לעולם. אין דבר כזה "משמורת הוגנת" כי כל מה שטוב להורים והגון עבורם, הוא נזק לילד. וכדאי שכולם יפנימו את זה.

מסכים עם תגובתך האחרונה - אבל מה עם תינוקי ?

סיתווניות, מסכים עם תגובתך האחרונה לחלוטין, אכן מדובר בהורים לא אחראים, או לפחות אחד מהם כזה, אין ספק כי עצם המצב הנדון הוא לא תעודת כבוד לאף אחד משניהם. אך בהנחה שזהו מצב נתון ואלו ההורים הדפוקים של התינוקי החמוד, מה עושים ? מצהירים הצהרות על מה ההורים היו צריכים לעשות וכיצד עליהם להתנהג ? גם אם אנחנו מאוד צודקים, לפעמים ההורים לא מסוגלים וגם לא ניתן להכריח אותם לנהוג אחרת.... וכפי שאמרתי, מבחינת הרע במיעוטו, חיזוק הקשר בין התינוק לאביו ויצירת שתי דמויות הוריות חשובות בחייו באווירה רגועה וללא עימותים חשובה יותר אם הילד יחרמן את הציצי של אימא שלו פעמיים ביום או חמש פעמים ביום....

sitvaniyot

New member
בראוו שלמה המלך השני - התקדמנו

סוף סוף אתה מסכים אתי במשהו. עכשיו, בוא נבדוק מה הם צרכי תינוק בן חודשיים או בעצם מלידה ועד בערך 3 חודשים. תינוקי יונק חלב - בשביל זה יש לאמא ציצים!!!! הוא לא מחרמן אותה או אותם. הוא רעב ורוצה לאכול, ומה לעשות, משם יוצא האוכל שלו. בנת? היזכר באסון רמדיה ותבין למה חשוב שהתינוק יהיה קשור לאמא. (בהנחה שאתה באמת אוהב אותו ורוצה בטובתו). הוא אוכל כל 3-4 שעות, שזה אומר 6-7 פעמים ביממה, ואמא, עסוקה מאד, כי כל האכלה היא 20 - 40 דקות, ואח"כ , כחצי שעה אחרי האוכל צריך להחליף לתינוקי חיתול. זה לא משאיר לאמא הרבה זמן למנוחה או שינה. ומה עושה תינוקי כשהוא לא אוכל? הוא י ש ן. אז על איזה חיזוק קשר אתה בכלל מדבר? אני לא מבינה! אתה רוצה לקשור את עצמך למיטה שלו? אבא אחראי, עוזהב את אמא במנוחה, עוזר לה בעבודות הבית ויוצא לעבוד ולפרנס את המשפחה שהוא הקים. אבא אחראי שאוהב את בנו, לא מציק לאמא מניקה וגם לא גורם לה להזמין משטרה. איפה בכלל יש לה כוח וזמן לזה כשהיא עסוקה עם תינוקי סביב השעון? מה שבטוח, שלמה המלך החכם מכל אדם - היה מבין את זה ללא הסברים.

את מתארת אידאל, בפועל זה לא תמיד ככה.

אם האימא יכולה ורוצה שילדה היקר ישתה רק חלב אם, החא בהחלט יכולה להעיזר בטכנולוגיה של מאדלה.... משאבות זעירות ונוחות שאפשר להשתמש בהן גם במהלך הרצאה או ליד השולחן בעבודה... אמהות רבות עושות זאת מגיל שלושה חודשים בלי שום קשר לאבא - אף אחד לא סבור שהן רעות. ויש אמהות שמזמינות משטרה בכדיי להרחיק את האבא מביתן ומהילד...... אולי אם הן יפנימו שהאלטרנטיבה היא תינוק אצל אבא בביתו - הן ירגעו קצת. יש אמהות שבכלל לא מסוגלות לסבול את נוכחות האבא בסביבה, בלי שום קשר לתוצאה או הסיבה.

sitvaniyot

New member
בכל זאת לא שלמה המלך

מגיל 3 חודשים - תינוקי מסתפק בהנקה 3 פעמים ביממה וזה בשעות היום. ארוחה אחת הופכת למזון מרוסק של פירות או ירקות. אמא היא לא פרה - ולא חולבים אותה עם משאבות. משאבה - זה למקרה חרום ואח"כ צריך לשמור את החלב בקירור שלא יתקלקל. בטח לא מתאים להרצאה או שולחן בעבודה. ולא סתם קבע המחוקק חופשת לידה של 14 שבועות, בכל מדינות העולם המערבי. אין אולטרנטיבה לאמא, ראה מחקרים על תינוקות בבתי יתומים. גם אם אין לתינוקי אמא, כי נפטרה בלידה או חלתה, מוצאים לתינוק מינקת, ומטפלת. ת מ י ד אישה. מצטערת. זה לא קשור לדעתך, זה קשור לביאולוגיה.

תינוקי יכול להמשיך רק עם חלב מעבר ל 3 חודשים

וההשוואה לפרה היא בשני הכיוונים, כי אם אימא לא פרה, אז צריך לעבור לסימילאק או מטרנה. כמדומני אין מחסור במקררים במקומות עבודה. משאבות הנקה נמכרות היטב בכדיי לאפשר לאמהות לחזור לעבודה וללימודים, הן יכולות גם לשמש בכדיי לתת לאימא מעט מנוחה כאשר הילד עם אבא שלו.

תגיד, אתה שם לב בכלל עם מי אתה מנהל פה ויכוח?

יש פה איזה "סבתא עליזה" (לפי מה שהיא אומרת בכרטיס שלה...) שלפי הדברים שהיא כותבת, נראה שמבחינתה, אנחנו הגברים מיותרים לגמרי בעולם, בוודאי בעולמם של הילדים.. כל תפקידנו הוא לתרום את זרענו המשובח ואחרי כן ללכת לעבודה, לשבת בשקט ולא להתערב יותר בגידול של הילדים (רק זה חסר לילדים, לגדול עם סבתא שכזו, או עם אמא שכזו) תראה מה היא כתבה בתשובה הקודמת שלה אליך: "אבא אחראי, עוזב את אמא במנוחה, עוזר לה בעבודות הבית ויוצא לעבוד ולפרנס את המשפחה שהוא הקים. אבא אחראי שאוהב את בנו, לא מציק לאמא מניקה וגם לא גורם לה להזמין משטרה". אתה קולט? "הסבתא העליזה" הזו לא סופרת לא אותך ולא גברים אחרים ולא רואה אותנו ממטר. הדברים האלו שהיא כתבה פה בהחלט גרמו לי להרמת גבה, והעלו את המוטיבציה לפשפש קצת. אם תבדוק גם אתה בכרטיס שלה, תראה מה גיליתי (די בקלות, למען האמת)... ואם תשים לב, התשובה שלה היא תשובה ספונטנית לשאלה שנשאלה רגע לפני כן מישהי בכינוי "spring9" (מסתבר ש"הסבתא העליזה" שלנו היא למעשה "סבתא מובסת" כמו שהיא חותמת שם. מה אתה אומר? שנתערב על סטייק אנטריקוט עסיסי שהסבתא העליזה והמובסת שאיתה אתה נלחם פה היא בעצם "spring9" ושאם טיפונת נתאמץ, נגלה שיש לה עוד רשימה מכובדת של זהויות נוספות? עכשיו, אחרי התובנות האלה, לך תראה מה כותבת אותה spring9, ותראה שמדובר בסבתא מתוסכלת ומרירה, שמבחינתה "תינוקי" בן חודשיים, או תינוק בן 4 או ילד בכל גיל אחר, הם היינו הך והם רק תרוץ הזוי לשלול הסדרי ראיה בין האב לבין ילדיו, בכל גיל. אגב, יש לי תחושה, לפי הדברים שכותבת spring9 שבדרך הזו היא מגדלת את כל הילדים שלה. חותם לך שה"לא מציק לאמא וגם לא גורם לה להזמין משטרה" (וגם מה שspring9 כותבת..) הוא משהו שהסבתא המתוסכלת הזו מכירה טוב טוב. מעניין כמה תלונות שווא הגישה spring9 (או הבנות שלה, אם הן נשואות) נגד הגברים בחייהן. אז מה, ידידי? זכיתי בסטייק אנטריקוט?

אני מהמר שהסבתא סובלת מחוסר מודעות

יש גירסה חדשה של כיפה אדומה - אנימציה, בה הסבתא היא עליזה ונועזת... מכיר ? נראה לי שסתוונית היורה סובלת מחוסר ידע והעדר מודעות ולא מרוע טיבעי דווקא.... הריי טכנולוגיות חדשות של משאבות הנקה לא היו קיימות בתקופתה..... וחוצמזה, לא יעזור, אך פעם כולם האמינו שנשים מסוגלות רק לטפל בבית ואינן יכולות לטייל בעולם בלי שגבר ייקח אותן, וכנראה הסבתא שייכת קצת לדור ההוא..... ומודה, השבתי לתוכן ולא בדקתי מי כתב אותו, ובכל מקרה אני לא מוצא טעם בשכנוע המשוכנעים.

sitvaniyot

New member
הי שלמה

תגיד לי, מה זה הקבעון הזה שלך עם המשאבות? למה זה כל כך חשוב לך שאישה מניקה תחזור לעבודה במקום להיות עם התינוק? אתה עדיין לא מבין שהכי טוב לתינוקי שלך בחודשי חייו הראשונים זה לינוק חלב אם הניגר בטמפרטורה הנכונה לפיו, לקול פעימות הלב של אמו שאליהן הורגל בהיותו עובר בבטן? למה שתרצה להמיר זאת בבקבוק פלסטי קשה ומנוכר? אינך סבור שזה יגרום לתינוקי שלך לנזק נפשי? לגזול ממנו את האמא הרכה והנעימה, והבטחון שלו בזמינותה נעלם, ומוחלף בגורם שאומנם אינו זר אך גם אינו יכול לענות על צרכיו הראשוניים והבסיסיים ביותר בשל היותו בעל שדיים מנוונות, וגוף גרמי החסר את הרכות הנובעת משומן ההריון של האישה? מדוע אתה מתעקש להתכחש לטבע?

הטבע גם קבע שהילד יגדל עם שני הורים אוהבים

אני בכלל סבור שזה בכלל לא טיבעי ומנוגד לצרכי התינוק ששני הורים לא יהיו לידו וידאגו לכל צרכיו מתוך אהבה ופירגון מרגע הלידה ועד הדיעו לגיל 18 או 20 .... השאלה היא לא מה הכי טוב לתינוק מבחינת הנקה, בודאי שעדיף חלב טרי ישירות מציצי מאשר חלב שאוב - בואי לא נתווכח על המובן מאליו. הנושא היה בכלל במצב נתון מסויים מה חשוב יותר והאם טובת הילד יכולה לחיות המנותק מטובת המשפחה כולה ? בתור אבא לילדים, לא התרשמתי שמעבר לחודשיים הראשונים הילד ניזוק אם את חלק מארוחותיו הוא יקבל מבקבוק קר ומנוכר. רוב התינוקות בגיל שלושה חודשים אכן מקבלים חלק ניכר מאד מארוחותיהם מבקבוק קר ומנוכר, ולא בגלל שהדבר חשוב לטיפוח הקשר בין התינוק לאביו מתוך רגיעה במשפחה. אז דווקא בכדיי להרחיק תינוק מאביו ולגרום לו לחסכים המביאים עד כדיי הפרעות נפשיות - פתאום כל כך חשוב שהתינוק יקבל תמיד ואת כל ארוחותיו מהציצי של אימו ? נראה קצת פרובוקטיבי ודווקא כאשר מגיעים לדיון ברמה הזו הייתי מחלק את כל זמנו של התינוק בין שני הוריו - לטובתו בלבד.

sitvaniyot

New member
שוב שלום לשלמה

אתה מפספס את העיקר. על 4 השורות הראשונות בתגובתך אנחנו שנינו מסכימים. לא פה הויכוח. הויכוח הוא בקביעה שלך שלא התרשמת שילד ניזוק אם הוא מקבל את ארוחותיו מבקבוק קר ומנוכר. כאן אנחנו חלוקים. ההתרשמות שלך היא שלך בלבד. אני מקווה שאנחנו מסכימים לפחות על זה. השבועות הראשונים של חיי התינוק קובעים את אופיו ואת מידת הבייטחון שיש לו בעולם. העולם שלו בגיל הזה הוא מצומצם לאמא ולציצי שלה ולקבלת ארוחות בזמן. כיוונתי אותך למחקרים על תינוקות בבתי יתומים, אבל אתה מקובע בעמדתך ולא רוצה להבין שהנושא כבר נחקר. לכן אני מנסה להסביר לך מדוע כל כך חשוב להשאיר עולל עם האם. ובקשר לחלוקת הזמן אצל הורים שגרים בנפרד חלק עם אבא וחלק עם אמא כאשר מדובר בעולל הדורש טיפול של שעה כל 4 שעות סביב השעון (ז.א. בפועל יש 3 שעות פנאי בין טיפול לטיפול), מעניין איך אתה מציע לחלק את הזמן?

למעלה