הסדרי ראיה

מכירה את הבדיחה על זבוב בלי כנפיים לא שומע ?

ילדים בבית יתומים נפגעים לא בגלל שלא מניקים אותם, אלה בגלל שלא מחבקים אותם וחיבוק יכול להיות גם ממטפל גבר זר..... המחקר הנכון הוא בין ילדים שינקו לילדים שהאמא רצתה להניק אבל לא יכלו בגלל בעיות של האימא למשל, לא נראה לי שימצא הבדל מהותי בין ילדים שינקו עד גיל שנה לכאלו שינקו עד גיל חודשיים..... אמנם ילדיי כבר מזמן לא יונקים - אך ההתרשמות שלי לא מנותקת מטובת הילד. אמהות חוזרות לעבודה אחרי 3-4 חודשים ומחקרים מוכיחים שדווקא ילדים לאמהות כאלו מוצלחים יותר.... מבחינה מעשית דווקא בגלל שילדים עד גיל שנה, נרדמים באמצע היום ודורשים טיפול אינטנסיבי, הסדרי ראיה של אבא לוקח את הילד לשעה, שעתיים לא ישימים בהעדר שיתוף פעולה בין ההורים, כלומר דווקא מהסיבות שאמרת יש הכרח שהאבא ייקח את הילד לפרק זמן ממושך יותר ורצוי כולל לילה.. ודווקא בגלל תחושת השייכות יש חשיבות שפרקי זמן אלו יהיו גם לעיתים תכופות, למשל כל לילה שני אצל אבא..... הבעיה הקשה היא אבות שיהיו מוכנים לקחת אחריות על פי טובת הילד ולא היכולת של הילד להסתגל לשתי דמויות מטפלות עיקריות. ילדים בגיל 3 חודשים ישנים בקלות בכל מקום שישימו אותם ובלבד שדמות קרובה תהיה לידם. גם אצל הורים נשואים באושר האבא קם באמצע הלילה להרגיע את התינוק ולא שמעתי על אף מומחה שפסל זאת.

sitvaniyot

New member
יפה שלמה, יפה

עכשיו תפנים את מה שכתבת. מנית כל כך יפה את הסיבות מדוע עוללים צריכים להיות עם אמא, אז למה כל כך קשה לך לבצע? האם לא העולל כאן הוא הבעיה אלא הרצון להציק לאמא?

זה לא מה שכתבתי....למה את מעוותת

התינוק צריך חיבוק ואהבה והרבה - וטובתו לקבל אותה משני ההורים במידה שווה. את ממש לא קשובה לא לי ולא לצרכיי הילד - וחבל.

בואי נגדיר דברים בבירור

אני סבור שאימא המשווה ילד בגיל שמרבית הילדים כבר לא יונקים בו, השוהה חלק ניכר מזמנו עם אבא מסור לילד יתום - היא אימא שעדיף ותורחק מהילד. את סבורה שתפקיד האבות מסתכם בתרומת זרע ולעבוד לעבוד ולעבוד למען הנשים, מעין רובוט כזה מסרטי מדע בידיוני.... אני לא יודע מה היה טיב יחסייך עם הורייך, כיצד גדלו ילדייך ונכדייך - אך נראה לי שאין אף מחקר או מאמר או נתון שיגרום לך להקשיב, חבל שיש אנשים כמוך וצר לי על הילדים הגדלים נכים נפשית בגלל גישות מוקצנות שכאלו. אין לי מה לאמר אלה להביע צער. אני שלמה המלך השני.

תחושה קלה של דה ז'ה וו אופפת אותי, ידידי...

ייאמר לזכותך שניסית ועשית כל מאמץ לתת לאותה סבתא מובסת את הקרדיט שאולי בכל זאת היא לא מונעת מרוע נקי, אלא רק מחוסר מודעות. אני אישית עד לכך שבאמת ניסית...
ובכל זאת, אחרי שקצת התפלשתם ביחד בבוץ, והמשכת לנהל איתה ויכוח הוגן ומנומס למרות כל הנסיונות הפטתיים שלה לגרור אותך לפרובוקציות כאלו ואחרות, הגעת למסקנה המדוייקת - זאת שאני העליתי כהשערה בתגובתי הקודמת. אז אולי בכל זאת זכיתי באנטריקוט, ידידי?
אגב, שמת לב איך המובסת המתוסכלת התעלמה באלגנטיות מההודעה שלי ומזה שחשפתי אותה בתור ההיא spring9? ידעה להגיד 1,001 מילים מיותרות בויכוח "האקדמי" איתך, אך לא הכחישה ולו פעם אחת שהיא, הסבתא העליזה, היא בעצם המובסת - spring9 ודרך אגב, ידידי, במקומך הייתי שם לב גם לתגובתה של snoopy36, שבפורום גרושים צעירים כבר חשפו אותה (כן, כן, אותה, למרות שהיא גם מתעקשת להציג עצמה בזהות בדויה שם כ"גבר") - ראה את הדברים שהיא כותבת בשרשור שנפתח שם לגבי סיפור מקומם שקרה לעוד אב מוסת בל"ג בעומר, והפלא ופלא - ראה איך בקלות היא נחשפת שם "במלוא הדרה" אז מה? שנהמר על עוד סטייק אנטריקוט שכל ההזויות האלו שייכות למשפחה אחת גדולה (או אולי משפחה אחת קטנה, של 2 קרובות משפחה...) עם אין ספור זהויות בדויות לכל אחת מהן?
באמת חראם על הגברים במשפחה הזאת! לילה טוב לך, שלמה המלך, היקר וזכור - אני אוהב את הסטייק שלי מדיום - וול.... :))

השיא הוא התגובה האחרונה של מיכל דחוח הלוי

שמתי למעלה קישור לכתבה, ואז קפצה מיכל שלנו וכל קודם כל מתייגת את הכותב מבלי שיש לה מושג על מה היא מדברת, עשיתי חיפוש מקיף ולא מצאתי שום שיוך של הכותב לארגון אבות..... רק אחרי שהיא פסלה אותו כמוקצה מפאת היותו חשוד היא תחליט אם יש טעם בכלל לקרוא מה הוא כתב, זה מה שנקרא הקשבה אקטיבית.

מכירה גם מכירה

את הכתבה ואת מה שעומד מאחוריה קראתי עוד לפני שהבאת אותה בטובך לפורום שלנו ואני מכירה את מה שעומד מאחוריה.

לא היה צורך לתייג אותו

הוא תייג את עצמו. ארגוני הגברים המיזוגניים והאלימים הללו ונציגיהם, שיחלצו נעליהם ויכנסו הנה בעדינות אם ברצונם שקולם יישמע, וכאבות פרטיים - לא כארגונים.

snoopy36

New member
נשאלת השאלה למה אינן יכולות לסבול אותו לידן..

הרי היתה סיבה לכך...אולי הוא לא היה טוב איתן?אולי הוא פגע בהן?ולמה שיזמינו משטרה?...סתם כי מתחשק להן?או אולי מהסיבות הנ"ל? מסכן תינוקי,שיש לו אבא שאמא צריכה להזמין לו משטרה...ועוד שיהיה איתו בביתו???

ביפו

New member
קודם תשאל למידת המכנס של האשה, אחר כך לשלך-

אזי תבין - שזה תלוי בזוגיות ובאופי הקשר של שני אנשים ספציפיים. אל נא תתחכם "להתחזות למקובל" - כי אז תגיע לרחוב בצפת.

קצת באיחור, אבל...

אני יכולה לומר לך מניסיון, שגם בפרידה כשהתינוקת היתה בת חודשיים, הקפדתי שהיא תישן אצל אבא שלה פעמיים בשבוע וכל סו"ש שני, כמו אחיה הגדול. חלק מבניית הקשר בין הורה לילד/ה יושב על הקימה בלילות, על הטיפול בינקות. אני חושבת שזו זכות בסיסית של שניהם. כך שאין מה ש"מקובל". אם הוא אב טוב - שתישן אצלו פעם-פעמיים בשבוע. השעות הללו גם חשובות לך לצבירת כוחות ובניית חיים משלך.

למעלה