הסדרה הזאת סאקס !

SirDreamAlot

New member
הסדרה הזאת סאקס !

אני פתחתי נוזא חדש כי כתבתי מגילה ( זה מה ששקורא כשמחזיקים בבטן.. : ( ) • אויי נו באמת, הסדרה הזאת כ"כ סאקס!!ו SirDreamAlot 20:00 | 07/11/04 אני לא יודע מי יצר אותה ומי התסריטאי (נדמה לי המני הזה :\) בכל מקרה מהראיון שעשו איתו הבנתי שהם רוצים לעשות פחות קטעים "טכניים" פחות תאוריה, בקיצור פחות טרק אמיתי. התחלתי לראות אותה בעונה הראשונה וירדתי ממנה. נתתי עוד צ'אנס בשניה והשלישית והרביעית ודיי כבר אוף, נמאס! צריך לבטל אותה! אם הם לא מסוגלים לייצור סדרת טרק אוטנטית ואיכותית, עם **תסריט** נורמאלי, אני חושב שצריך לבטל אותה או להחליף את כללללל הצוות שהיה אחרי על ההפקה שלה - לשרוף הכל ולבנות הכלל מחדש. אני לא אוהב את הסדרה הזאת ספציפית בגלל שכל פרק שלה וההווי שלה הוא כמו פרקים מסויימים של מסע בין כוכבים שאני תיעבתי. וכמעט על כל פרק כזה היה אחראי אותו "ריק ברמן" שאני לא כ"כ מחבב. למה ? מכיוון שלפי מה שהבנתי מקריאה של הבלוגים של כמה מהכוכבים של TNG הוא לא היה מי יודע מה נחמד, ואפילו דיי asshole. בכל מקרה, הסדרה הזאת היא "אמרקאית" פךסטיקית צבועה כזאת, משהו שאולי מזכיר לי את tovok מוויג'ר (להזכירכם הוולקן היה שחור. נו באמת !! לא שיש לי טענות על המשחק שלו או עליו, אבל וולקן לא יכול להיות בשום פנים ואופן שחור. זה לא היה ולא צריך להיות, כשדברים כאלה נכנסים לטרק הם הורסים אותו) בקיצור, מההתחלה של העונה הזאץ אנו שוב עדים לכמה ארה"ב גדולה ודגולה, ואנו יכולים לראות אותה כהמובילה במירות לחלל מנצחת וכאילו התעופה שייכת לה. (המטוסים א"כ עוד כמה ועד ה(פיניקס?) של קוקרן). בפרק הראשון של של העונה ה5 אנו רואים גיבורה, *שחורה* (לא שאני נגד שחורים או משהו) אבל לפי מה שאני זוכר, השחורים בארה"ב בשנות ה 40 לא היו חיים עם איטלקים, שקראו להם בשמות חיבה. הייתה אפליה וגזענות, שום דבר לא יעזור. למה לא לעשות פרקים יותר אנושיים ואוטנטיים ? למה לעשות את הזבל הזה שרק אמור לייצור עוד סדרה סוג ב' עם תקציב מנופח למדי ולקוות שתמכור ? למה לא לפטר את *מני שמני* ולתת למישהו שאוהב את הסדרה, ו*****ראה***** מסע בין כוכבים ! בחיים שלו לכתוב כמה פרקים ! למה לא ? כי רוצים כסף !!! לא צריך לתת את הסכיון לכל אחד. Gene rodenbery מתהפך עכשיו בקברו (כבר 5 שנים :\) (יותר נכון בחלל :\) בסופו של דבר כבר נמאס לי מהזבל שמני שמני כותב (אם זה הוא כמובן) אבל זה מה שאני חושב!! הסדרה הזאת הרסה את המוניטין של מב"כ וחבל, מאוד חבל לי על זה. עוד משהו קטן, זה כ"כ עלוב שהם מנסים להביא שחקני עבר כי הם חושבים שזה מה שיחזיר את ה"קסם" לסדרה. מני וברמן זה לא קסם, זה נקרא קצת השראה ושכל (מה אין לכם). בפרקים האחרונים אני כבר מדלג על קטעים משעמים. למה ? איזה קטעים משעממים ? הקטעים שאני יודע מה הם הולכים להגיד ולעשות !! למה אין הפתעות ? למה אין פיתוח של הדמויות ? מה קרה לאותו סטאר טרק בערוץ 23 כל יום בשעה שהייתי צופה בכיתה ד' ? מההההה קרהה לו ??... הלכתי לבכות ואני מקווה שגם אתם,כי אני לא הולך לתת למני לאנוס אותי עם התסריטים שהוא כותב. מני ! אתה על הכוונת של הבאטלת' שלי.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo12.gif קודם כל, קח בבקשה כוס מים...

עכשיו אחרי שנרגעת, כמה נקודות. קודם כל, למה לא יכול להיות וולקני שחור?
מי שיצרו את הסדרה הם ריק ברמן ובראנון בראגה. שניהם נמצאים בסטאר-טרק די מתחילת הדור הבא. מני שמני מונה רק עכשיו בעונה הרביעית של אנטרפרייז לאחראי על העלילה, ולכן אפשר לומר שבעצם התבצעו פה חילופי מושכות. מני קוטו מעיד על עצמו שצפה בכל סטאר-טרק לדורותיה. לא אתווכח איתך שאחת ממגרעותיה של אנטרפרייז היא "אמריקקיות". בנוסף, אסכים לדעתך שחלקים לא מעטים מהסדרה, ולעניות דעתי בעיקר העונה השלישית, פנו לכיוון פחות טרקי שמתמקד יותר באקשן פיסי ופחות בעלילה או דמויות. ועם זאת ולפחות ע"פ שלושת הפרקים הראשונים של העונה הרביעית תחת שרביטו של מני שמני, נראה כאילו הסדרה מתחילה לפנות לכיוון שונה לגמרי. לכן, אמליץ לך לתת לה אולי הזדמנות נוספת. וגם אם לא(מה שבהחלט לגיטימי), אמליץ לך לבדוק את העובדות לפני שאתה משתלח בחפים מפשע.

I א י י ל I

New member
u're talkin' bullshit

אנטרפרייז וויאג'ר אלו הסדרות הכי טובות שקיימות בטלויזיה ובמיוחד אנטרפרייז עונה רביעית. לך תראה ת'בריטי-צרפתי ההוא

SirDreamAlot

New member
איך אתה מעז לדבר ככה על פיקארד ?!

תתביש לך ! TNG היא הסדרה בטובה ביותר שהייתה (חוץ מTOS שהיא לא נחשבת) וויג'ר גם כן נהרסה ויצאה לגמרי מהכיוון המקורי שהיה אמור להיות גפ שם התסריטאים הרסו הכל..

Chakotay

New member
אני לא מסכים לגמרי עם מה שהוא

אומר(למרות גם שלדעתי אנטרפרייז גרועה, אבל הפרקים עם סונג מעולים), אבל בחיים אל תדבר על פיקארד ככה!!! ו TNG בהחלט סדרת הטרק הטובה ביותר!

7thHeaven

New member
אהמ...

הדור הבא ו- וויאג'ר הן סדרות הטרק הטובות ביותר, המד"ב הטובות ביותר ובכלל הדרמות הטובות ביותר. תודה. אחריהן הסדרה המקורית וחלל עמוק 9. (ואחרי חלל עמוק באות סטארגייט ואטלנטיס חח) אנטרפרייז אפילו לא ברשימה שלי חח

Bufreak

New member
הממ.

השרשור הזה עושה לי פלאשבק לפאנל האחרון שהיה באייקון. ובכלל לא הייתי באייקון. דוד(היהי!
).

AKIRA972

New member
פה אני מתערב! - יש גבול לכל דבר...

קשה לי להאמין שאתה טרקי. את כל הסדרות קטלת ואת אנטרפרייז שחטת. ואתה יודע מה אני לא מופתע...מי שמעיד על עצמו שהוא מתעצל לראות את רוב הפרק או חלקים ממנו גם ככה לא יבין כלום ולא שווה את המאמץ שלי בכתיבת שורות אלה---מסקנה תראה את ככככלללל הפרק ואז אני אתאמץ לענות לך בכלל... נ.ב אם יש לך משהו נגד אמריקה והסדרות שהיא עושה אתה מוזמן לראות סרטים וסדרות אירופאיות אולי זו התרופה שאתה צריך...

SirDreamAlot

New member
מה פתאום !

לא קטלתי שום סדרה חוץ מ"האנטרפרייז". אם אתה מתכוון לזה שאמרתי שוויג'ר היא מה שהיא אמורה להיות, אתה מוזמן לקרוא ראיונות עם רוברט בלטרן (Chakotay) שם אתה תקרא איך *הוא* קוטל את הסדרה. ובכלל היא השתפרה אחרי העונה השניה-שלישית לסדרה ממש טובה ! TNG, זה כבר קלסיקה, וכמעט (אם לא כל םרק) שם הוא פרק מעולה. אמטרפרייז, היא סתם חיקוי לא מוצלח. אני לא יודע אבל אני פשוט לא מתחבר אליה פשוט לקחו את כללל הפרקים הכי לא טובים של כל הסדרות חיברו אותם ויצרו את אנטרפרייז. ולא אני לא רואה *שום* שיפור ביחס לעונות הקודמות (חוץ מחברי הקלינגונים שסוף סוף כבר התחילו "להשתמש בהם") בכל מקרה ENT היא לא סדרה שבילי, ואני לא יאכל כל זבל ששמים עליו תווית של מב"כ. אני אמשיך לראות אותה אבל אל תצפו ממני לשבחים עד לפחות משהו ישתפר !

itstzar

New member
אם לא תאכל כל"זבל" ששמים עליו תווית

של star trek אז למה בכלל אתה מתכוון להמשיך ולראות אותה

papal

New member
יא אללללה על מה אתה מדבר ?????

כן גם לי יש דה ז'ה וו לפאנל מאייקון זה שטות מוחלטת כל מה שאמרת - פשוט אין לזה בסיס הקטע הכי מרגיז - היא שהגישה שלך היא מתנשאת- בדיוק כמו של חלק מחברי הפנאל- גישה של "ואללה זה וזה טוב - והשאר לא "- בלי להסביר בלי כלום- זה לא טוב וזהו וזה לא נכון אנטרפרייז כדוגמא- כמו שמשה הבג'וראיני - אמר ובצדק- הולכת ומשתפרת- ובנתיים הפרקים שלה כל כך טובים- שבנתיים לדעתי את שני הפרקים עם ספיינר הייתי מדרג בעשירייה הפותחת -- כי הם מדהימים פשוט- הם הכי טרק שיכול להיות- איכות כתיבה שלא היתה מביישת את TNG או את TOS נכון, - העונות ה1 וה 2 לא היו משהוא- אבל זה לא סיבה לחהגיד את כל מה שאמרת בטח ובטח שאתה מתייחס גם לסדרות אחרות (אתה בסדר?? פיקארד???) לדעתי- אתה לא טרקי אמיתי אם אתה מדבר ככה אבל זו רק דעתי

papal, כל אחד והטרקיות שלו.

אף אחד לא יכול להגיד למישהו שהוא "לא טרקי אמיתי". טרקיות באה בכל מיני צורות וגדלים.

אודו

New member
מה פתאום

טרקי אמיתי הוא אחד שאוהב את TOS וחי אותה כדרך חיים ובז לכל שאר הסדרות (ואז אולי עובר לגור באוסטרליה)

Chakotay

New member
דווקא עונות 1 ו 2 היו הרבה הרבה

יותר טובות מעונה שלישית הנוראית. ולדעתי אנטרפרייז לא ממש טרק, כי חסר לה משהו, משהו חשוב מאוד...חסר לה נשמה.

deddy23

New member
נקודת מבט אחרת...

אני חיב להצטרף לדיון הזה ולהביע את דעתי - אני לא תמיד עושה את זה אבל אני מרגיש חובה לאור הדברים שקראתי כאן. קודם כל נתחיל מזה שאני לא יכול להגדיר את עצמי טרקי במובנים שלכם כי לפי הבנתי ישנם כאן אנשים שראו את כל הפרקים של כל הסדרות עד כה וזה משהו שאני לוקה בו בחסרון - אבל אני יכול לומר שראיתי מספיק פרקים ממספיק סדרות שגרמו לי להתאהב בדבר הזה שנקרא מס"ב וגם גיבשו לי דעה. ודעתי היא כזו (ספציפית לגבי "אנטרפרייז") - יש דברים טובים ויש דברים טובים פחות בה - אחד הפספוסים העיקריים בסדרה הזו (מה שנראה בינתיים שמני קוטו משתדל לתקן...) זה שאנשים שכחו את המהות של "אנטרפרייז", ומה בעצם המהות? במילה אחת - "פריקוול" או PREQUEL (אם כתבתי נכון) ופריקוול שכזה צריך בעצם להיות הדבר הברור מאליו של התשובות לשאלות שנשאלו או כאלה שלא נשאלו - לדוגמה: במהלך כל הסדרות מאז TNG אני שואל את עצמי איך קמה הפדרציה - הרי לא מדובר רק בחתימות... ישנה התחלה של משהו בנושא הזה עם האנדורים אבל לא הקדישו לו מספיק תשומת לב לדעתי - אני חושב שאם נגיד היו מתמקדים תכל'ס במה שקרה לפני מה שראיתם בסדרות האחרות והוביל למה שראיתם אז אולי ההתחברות לסדרה הזו הייתה יותר קלה. זה בדיוק כמו בסטאר וורז - אנחנו כבר יודעים מי זה ויידר - ובטרילוגיה החדשה אנחנו לומדים איך ויידר נהיה בעצם ויידר... דבר נוסף - העניין הטכני, לא הטכנולוגיה שיש בסדרה אלא איכות השידור - כשרואים למשל פרק של TOS רואים איכות שידור של שנות השישים שבעים, כשרואים את העונות הראשונות של TNG רואים איכות שידור של סוף שנות ה-80 וככה הלאה - וזה מסתדר מבחינה כרונולוגית ותפיסתית, מה שנראה יותר ישן בהכרח גם בזמן של הסדרה יותר ישן ובאנטרפרייז זה שונה, מבחינה כרונולוגית היא אמורה להיות ההתחלה של ההתחלה ומבחינת איכות שידור היא נראית הכי טוב שקיים היום (אולי עדיף להגדיר את זה כאיכות תמונה ולא איכות שידור...) - זה לא מסתדר בעין וזה מבלבל במקום מסויים, אני יודע שלגבי לפחות אם היו משתמשים בפילטר שנותן לתמונה מראה ישן כזה אז זה היה נראה יותר אמין מבחינה כרונולוגית... אבל - ויש פה אבל גדול מבחינתי, אנטרפרייז היא כן אחת הסדרות היותר טובות ולמה? קודם כל כי מבחינת עלילה היא מתחילה ללכת בכיוון הנכון. בנוסף המשחק של השחקנים (כן גם בעונות הראשונות) תואם בדיוק את התפתחות הדמות שראויה לדמות המדוברת - כלומר אני רואה וראיתי במשחק של באקולה לארצ'ר את ההתפתחות היה הרצויה - הוא היה WIMP ועכשיו נהיה גבר גבר, וההתחלה בעונות הראשונות לא הייתה במשחק מוגזם מדי מה שלדעתי היה במקרה של קירק פיקארד וג'יינווי (וסליחה על שחיטת הפרות הקדושות...) את סיסקו אגב אף פעם לא אהבתי... יש עוד הרבה שיש לי לומר אבל אני מניח שהמגילה הזו הספיקה בינתיים, אולי אני עוד אמשיך אותה אבל נראה מה אתם אומרים קודם...

מוסיף ומחזק את דבריך

יוצרי ST היו חייבים להוציא סדרה בשביל להמשיך את שושלת הST. לולא ENTERPRISE כיום היינו רק רואים שידורים חוזרים. בשלב מסויים השידורים החוזרים היו נבלעים לאיזה ערוץ צידי, והST היה נזכר כסדרה של פעם. קהל המעריצים היה מצטמצם, הרווחים מהאייקון היו נעלמים לבעלי המותג, ופורום זה היה נכחד. הדילמה העולה: מה יהיה הסיפור מאחורי הסדרה החדשה? מיצו 2 סדרות אודות מסעותיה של ENTERPRISE בעולם העתידני. מיצו את סיפור תחנת החלל בעלת תסביכים פוליטיים, ומיצו את הסדרה אשר היה אפשר לעשות במקומה סרט אחד ארוך - על ספינת חלל האבודה אי שם בצד האחר של הגלקסיה ועושה דרכה חזרה (שלא תבינו אותי לא נכון, היתה סדרה נהדרת. אבל אפשר היה לעשות ממנה בדיוק באותה צורה סרט. אבל מי היה מתעניין בסרט עם דמויות לא מוכרות?). לבסוף הוחלט לעשות את הסדרה ENTRPRISE, הראשונה בחלל. 2 העונות הראשונות היו טעות: העלילות היו כביכול זהות לאלו של TOS ושל TNG אודות ספינה שמשוטטת בחלל. אבל מה שאנו ציפינו מהסדרה זה שהיא תספר לנו מאיפה הכל התחיל. העונה ה3 ניתן להגבילה לVOYAGER. סיפור שמתאים לסרט, נעשה לעונה שלמה. היה טוב, היה מצויין. אבל זה אקשן למסך הגדול, ולא שמחפשים את הנישה של ST בטלוויזיה. העונה ה4 עד כה עונה על דרישותינו מהסדרה (ותודה חמה למני)(קיצור למנחם?). הדמויות גיבשו דמות שניתן להתחבר אליהם, העלילה החלה יותר לפרט וצפויה יותר לפרט אודות תחילתה של הפדרציה והייחסים הראשוניים. בתקווה והסדרה תסתיים בעונה מתקדמת עקב כך שמיצו אותה, אנו נוכל להגיד שהיתה לסדרה טובה רק אם בסופה נידע את כל שצריכים לדעת אודות הפדרציה, המלחמה עם הרומלאנים, השינוי שחל וולקנים וכל אותם פרטים שהסדרות האחרות רק רמזו וסיפרו עליהם בכלליות. אני חייב כמו כן להסכים, שהמגרעות העיקריות שנראו בסדרה עד כה היו האמריקקיות שבה. והיא היתה מוגזמת! נקווה שמנחם יוציא את זה ממנה (יהודי אחר הכל... לא?
) בנוסף, יש משהו מאד מציק בלראות את הסדרה, והוא, כולנו ראינו פרק או שתיים (או כולם) מTOS. כל המיכשור שם היה מרובע, עם כפתורים בולטים, ציפצופים מעצבנים, ומכנה תחושה של שנות ה70 (העתיד של מתי שנעשתה הסדרה). אבל אנו יודעים שENTERPRISE מוצבת בחלל הזמן לפני TOS, אז למה הציוד שלהם יותר מלוטש, מעודכן, משודרג, ולא עושה ביפים מעצבנים? ולמה הסינית (שלא זוכר את שמה) לא מסתכלת דרך משקפת כל פעם שחללית מתקרבת? מה השידרוג יהיה בעתיד באותה משקפת? אבל אם היו נאמנים למקור... אתם יכולים לדמיין איך הסדרה היתה נראת למי שאינו בקיא בעולם הטרק

אילן די

New member
סינית ??? איזה סינית ???

בשם יהושפט הקדוש - על מה אתה מדבר ???? לא היתה שום סינית בסדרה המקורית (ולא באנטרפרייז), קצינת הקשר היתה או'הורה והיא היתה כושית. ט'פאל היא זו שמסתכלת ב-"משקפת" והיא מקבילה לספוק בסדרה המקורית מבחינת התפקיד. זה שאין משקפת בסדרה המקורית מפריע לך ? (אולי הטכנולוגיה התפתחה ולא צריך יותר את המשקפת ? ). בקיצור לא נראה שראית את הסדרה המקורית בכלל.

למעלה