הסגנון האסור

sweet bunny

New member
הסגנון האסור

מהו " הסגנון האסור "? ( פאק מאי - אם אני לא טועה ) למי מותר ללמוד אותו ומה הוא דורש / כולל ?

מריושי

New member
פאק מאי

פאק מאי זה שמו של הנזיר שפיתח את הסגנון שפרוש השם זה הנזיר בעל הגבה הלבנה. המסורת מספרת על הסגנן את הסיפור הבא: הגבה הלבנה באחד האימונים הרג שבמקרה או שלא במקרה את אחד התלמידים שלו הוא גורש ליערות. שם הוא למד מבע"ח כל מני טכניקות. אחרי תקופה הוא חזר למנזר להדגים את הסגנון שלו, הטענה אומרת שכשהוא ניסה להראות את האפקטיביות של הסגנון הוא הרג 4 נזירים. במנזר ראו כמה הסגנון קטלני גירשו את הנזיר לצמיתות וקראו לסגנון "הסגנון האסור" מפני שהגבה הלבנה היה מנודה ובגלל שהוא היה קטלני בצורה יוצאת דופן. ועכשיו לתכלס זה סגנון שמתבסס על טכניקות מטוח קצר לנקודות תורפה. אין הרבה שמלמדים את הסגנון הזה היחיד ששמעתי שמלמד את הסגנון זה ירון בנימיני והוא מיעד את זה רק לבכירים וגם זה לא לכולם

מעניין. הגרסה שאני שמעתי שונה לגמרי

הסגנון נקרא על שם גבה לבנה שאכן היה נזיר, ורם דרג במסדרו. הנידוי, אבל, היה על רקע פוליטי. הוא סרב להשתתף במרד הבוקסרים (זה מה ששמעתי, לא חקרתי אף פעם), ולכן נודה ע"י אחיו לקונג פו. הסגנון אסור משום שהנזיר נודה. הסגנון יעיל משום שהנזיר היה בעל ידע וטוב במה שהוא עשה. אין קשר בין ה"איסור" של הסגנון, לבין יעילותו.

מתאמן

New member
הסגנון האסור

בישראל רק ירון בנימיני מלמד פאק מאי כי הוא אוהב לעשות דברים אסורים הוא למד 30 שנה סין והוא מלמד גם את סגנון יד הברזל ועוד סגנונות מיוחדים אה כן והשם המלא של פאק מאי הוא: הנמר גמל שלמה פאק מאי פאי זה מה שאני יודע

מריושי

New member
הנמר והגמל שלמה זה

שני סגנונות נפרדים לגמרי והגרסה שלי זאת הגרסה הידוע יותר... חפש באתרים תראה

מתאמן

New member
אה...

עוזי כהן מישהו שאני מקיר אמר לי:"אני לומד קונג פו בשיטת הנמר גמל שלמה פאק מאי פאי" אני גם הבתלבלתי שהוא אמר לי כי יש גמל שלמה דרומי צפוני וגם נמר בתודה אליעד

מתאמן

New member
רוצה הוכחה?

כנס להודעה בפורום של אלי איבגי http://www.diburim.co.il/cgi-bin/forums/ointraforum.cgi?forum=10645&read=000396-000000.msg&session=FFFF&use_last_read=on&last_read=0 ואז http://www.diburim.co.il/cgi-bin/forums/ointraforum.cgi?forum=10645&read=000398-000397.msg&session=FFFF&use_last_read=on&last_read=0 ואז תראה\ו

מריושי

New member
אולי 30 שנה הוא מתאמן בקראטה אבל

בקונג פו הוא מתעסק ב10 שנים האחרונות או משהו כזה ולדעתי הוא כבר טיפה מעבר 40 או מסביב...

ZaZen

New member
מיתוס

אני מצטער שפתחתי את תיבת הפנדורה הזו אבל לשם דיוק אני מכיר את ירון מאז היה נער כאשר הגיע ללמוד גו ג´ו ריו קראטה יחד עם אחיו התאום ז"ל הוא עוסק בקונג פו בערך משנת 89 גילו מתקרב ל40 כי למיטב זכרוני הוא צעיר ממני ב3 שנים בערך. אין דברים אלו באים להוריד מכישוריו הרבים אבל למה לבנות מיתוסים

30 שנה בקונג פו ?!?!? ../images/Emo4.gif

תשלחו לי שאני מתערב, עד כמה שידוע לי, ירון בנימיני עזב את בי"ס קראטה דו אינטרנשיונל לפני כ 12 שנה. אם נצא מתוך הנחה שמיד אחרי עזיבתו, הוא התחיל ללמוד קונג פו, אז תסלחו לי אבל זה בהחלט לא יוצא 30 שנה!!

ברוך כישרונות

אם הבחור המדובר הצליח בכעשור ללמוד כשמונה שיטות ברמה של גרנד מאסטר הוא צריך להיות הגאון האולטימטיבי. הוא עשה זאת במספר נסיעות לסין, הספק שאין דומה לו, גאון יותר מגאון - כולנו עפר ואפר לרגליו.

ZaZen

New member
עצור

באו נעצור כאן ולא ניכנס להתפלשות מסוג זה

sweet bunny

New member
ירון אדם מצויין

יצא לי להשתתף בכמה אימונים שירון העביר, ואולי אין לי מספיק כלים להעריך אותו מבחינה מקצועית אבל אני יכול לקבוע בבירור שהוא א-ח-ל-ה בנאדם. והרי זה מה שחשוב בסופו של דבר, לא??????????????????

ברוך כישרונות

מה אומר, גם אני הייתי התאמנתי אצל ירון בדיוק כשהוא נפרד מהמורה שלו סביבות 1990-91, הבן אדם לא מסוגל לאמר משפט שלם ללא אני ואני ואני.... הוא נסע לנסיעה הראשונה שלו לסין, נפרד מכל החניכים, נסע לכ 10 ימים!!! חזר, ופרסם בעיתון שהוא שהה שנתיים במנזר שאולין והוא קיבל חינוך שאף אדם מערבי לא קיבל ולא יקבל. הוא היה דאן שלוש כשעזב את המורה שלו, שבוע ימים אח"כ הופיע לנו עם חגורה אדומה! וכל זאת מול עיני חניכיו, שאיש מהם לא נשאר איתו, תנחשו מה הסיבה? זו מדינה חופשית שבה יש מקום לכולם ולכולם יש זכות לעשות מה בראש שלו אבל מה? כולם מכירים את כולם, כפר קטן, קשה לספר אגדות, כולם שוחים באותה "פיילה" קטנה.

איך הוא בתור מורה?

האם הוא יודע להעביר את ידיעותיו הלאה? האם תלמידים נשארים אצלו לאורך שנים - כלומר, מרגישים שיש לו הרבה מה לתת להם? האם התלמידים הותיקים שלו מראים יכולת טכנית ורמה אישית שתלמיד מתחיל יכול לשאוף אליהם, לרצות לדמות להם? איך היחס שלו לתלמידים חדשים/רגילים/ותיקים? האם הוא "מחלק חגורות" או שהוא מקפיד על רמה? האם הוא פוגע בתלמידים? מה רמתם של תלמידיו המלמדים בשמו? התשובות לכל השאלות האלה נראות לי חשובות יותר מכמה זמן הוא למד ואיפה (ודרך-אגב, האם הוא התחיל ללמוד קונג-פו רק אחרי שעזב את הקראטה? האם לא יתכן שלמד קונג-פו לפני-כן, ללא קשר?) אבל זו רק דעתי. ושלא יהיו אי-הבנות - אינני נכיר אותו ואינני יודע עליו דבר מלבד מה שפורסם כאן בפורום.

למעלה