בניגוד ל-vinney אני לא חושב ש-jellymean הוא טרול
לפחות לא בתגובה הספציפית אליך.

אולי הוא לא ניסח את זה בצורה נחמדה כ"כ, אבל יש אמת חשובה בדבריו.

כאשר חברה לוקחת מפתח, או איש תשתיות, במיוחד אם זו חברה שאינה גדולה במיוחד, היא לוקחת סיכון:
עובד לא מתאים שלא מסוגל לעשות את העבודה, עלול לגרום להמון נזק.
עד כדי כך, שאנשים אחרים בחברה יצטרכו ללכת הבית.

אז, כשהמעסיק הפוטנציאלי מפקפק ביכולות של מועמד, הוא לא עושה את זה כדי להוריד מישהו, אלא הוא עושה את זה כדי להגן על החברה ועל יתר העובדים.
במציאות הכלכלית, וויתור על עובד בעל פוטנציאל יעלה לחברה פחות משכירת עובד גרוע שלא עונה על הדרישות.

אני לא יודע באיזה תחום אתה מנהל, מה העובדים שאתה מעסיק צריכים לדעת כדי לעשות את עבודתם, וכמה מסוכן עבור החברה שלך מהלך בו אתה לוקח מישהו שאתה מאמין בו והוא מאכזב אותך.

ייתכן, שלך יש הרבה יותר חופש לתת לאנשים הזדמנות מאשר למנהל ממוצע ב-"הייטק".
אצלנו, אין חופש נשימה כזה.

במקרה הספציפי שלך, אתה טוען "זה זורם לי מגיל 0." אבל מה יש לך להראות כדי להוכיח שזו האמת?
מה עשית עד גיל 40? איזה ביטוי ל-"זרימה" הזו נתת?

רוב האנשים שאני מכיר שזה "זורם להם בדם" התעסקו בפיתוח או "פירוק" תוכנות מגיל הכי קטן שיכלו.
לי אישית עד היום יש מחברת עם תוכנות שכתבתי למחשבון פרימיטיבי יחסית, שהיה לי כשהייתי ביסודי.
יש פה ושם כתבות על ילדים בני 8 - 14 שמוצאים פרצות אבטחה באפליקציות הכי פופולריות בעולם.

בצבא, שירתתי במקצוע הכי לא קשור להייטק שיכול להיות, ועדיין ניצלתי כל רגע פנוי ללמוד תכנות ולכתוב דברים בבית.
ככה, כשהגעתי לראיון עבודה הראשון שלי, היה לי תיק עבודות להציג, שהראה למעסיק הפוטנציאלי שזה אכן "זורם לי בדם", כפי שאני טוען.

אבל מה יש לך להציג?
תבוא ותראה שבגיל 40 פתאום החלטת לקום ולקחת איזה קורס או שניים?
איך זה אומר משהו על הפוטנציאל שלך? איך זה מוכיח שיש לך זיקה לתחום אם ב-40 שנה לא עשית כלום בתחום, אפילו לא בשביל עצמך?

אם הייתי מראיין אותך, לא היית לי שום סיבה לתת לך הזדמנות, כי לא רק שלא הגעת במסלול המקובל שמבטיח מינימום ידע ויכולת, אתה גם לא באמת מציג שום סממנים שמצופים מאלה שהגיעו במסלולים לא מקובלים.

אני יודע מה תגיד: "אתה לא מכיר אותי, ואתה לא יודע מה הפוטנציאל שלי!"
וזה נכון מאוד!
המראיין שלך לא יכיר אותך! אין לו דרך לדעת מה הפוטנציאל שלך אם לא תראה לו, ואין לו יכולת להמר על פוטנציאל שלך ככה סתם.
יש לו מספיק מועמדים שיכולים להראות פוטנציאל אמתי, ויש לו חברה שמעסיקה עובדים שהוא צריך לדאוג לרווחתם.

אם תבין את כל השיקולים האלה, אני חושב שגם תבין מה עליך לעשות אם אתה באמת וברצינות רוצה להיכנס לתחום ההיטק, ואם דיברת אמת כשכתבת שזה "זורם לך".

בהצלחה!