הסבת מקצוע

jellymean

New member
אכן

עם סגנון התבטאות כזה, באמת עדיף שתישאר איפה שאתה

jellymean

New member
קצת יושרה ויני...

הרי רק לפני שבוע, אתה בעצמך כתבת ללוזר ההוא שילך להיות מלצר בשנקין...
וכעת כשאתה מקבל קצת משוב אתה מתחיל ליילל כמו ילדה...

vinney

Well-known member
כשאתה אומר "לוזר ההוא" אתה מתכוון לעצמך, כן?

שיהיה ברור לקוראים שלא מעורים בנעשה בפורום

jellymean

New member
כנראה שהביטחון העצמי שלך מתחיל להתערער וינסנט....

קח איזה כדור כחול או אדום או ורוד...

BravoMan

Active member
בניגוד ל-vinney אני לא חושב ש-jellymean הוא טרול

לפחות לא בתגובה הספציפית אליך.
&nbsp
אולי הוא לא ניסח את זה בצורה נחמדה כ"כ, אבל יש אמת חשובה בדבריו.
&nbsp
כאשר חברה לוקחת מפתח, או איש תשתיות, במיוחד אם זו חברה שאינה גדולה במיוחד, היא לוקחת סיכון:
עובד לא מתאים שלא מסוגל לעשות את העבודה, עלול לגרום להמון נזק.
עד כדי כך, שאנשים אחרים בחברה יצטרכו ללכת הבית.
&nbsp
אז, כשהמעסיק הפוטנציאלי מפקפק ביכולות של מועמד, הוא לא עושה את זה כדי להוריד מישהו, אלא הוא עושה את זה כדי להגן על החברה ועל יתר העובדים.
במציאות הכלכלית, וויתור על עובד בעל פוטנציאל יעלה לחברה פחות משכירת עובד גרוע שלא עונה על הדרישות.
&nbsp
אני לא יודע באיזה תחום אתה מנהל, מה העובדים שאתה מעסיק צריכים לדעת כדי לעשות את עבודתם, וכמה מסוכן עבור החברה שלך מהלך בו אתה לוקח מישהו שאתה מאמין בו והוא מאכזב אותך.
&nbsp
ייתכן, שלך יש הרבה יותר חופש לתת לאנשים הזדמנות מאשר למנהל ממוצע ב-"הייטק".
אצלנו, אין חופש נשימה כזה.
&nbsp
במקרה הספציפי שלך, אתה טוען "זה זורם לי מגיל 0." אבל מה יש לך להראות כדי להוכיח שזו האמת?
מה עשית עד גיל 40? איזה ביטוי ל-"זרימה" הזו נתת?
&nbsp
רוב האנשים שאני מכיר שזה "זורם להם בדם" התעסקו בפיתוח או "פירוק" תוכנות מגיל הכי קטן שיכלו.
לי אישית עד היום יש מחברת עם תוכנות שכתבתי למחשבון פרימיטיבי יחסית, שהיה לי כשהייתי ביסודי.
יש פה ושם כתבות על ילדים בני 8 - 14 שמוצאים פרצות אבטחה באפליקציות הכי פופולריות בעולם.
&nbsp
בצבא, שירתתי במקצוע הכי לא קשור להייטק שיכול להיות, ועדיין ניצלתי כל רגע פנוי ללמוד תכנות ולכתוב דברים בבית.
ככה, כשהגעתי לראיון עבודה הראשון שלי, היה לי תיק עבודות להציג, שהראה למעסיק הפוטנציאלי שזה אכן "זורם לי בדם", כפי שאני טוען.
&nbsp
אבל מה יש לך להציג?
תבוא ותראה שבגיל 40 פתאום החלטת לקום ולקחת איזה קורס או שניים?
איך זה אומר משהו על הפוטנציאל שלך? איך זה מוכיח שיש לך זיקה לתחום אם ב-40 שנה לא עשית כלום בתחום, אפילו לא בשביל עצמך?
&nbsp
אם הייתי מראיין אותך, לא היית לי שום סיבה לתת לך הזדמנות, כי לא רק שלא הגעת במסלול המקובל שמבטיח מינימום ידע ויכולת, אתה גם לא באמת מציג שום סממנים שמצופים מאלה שהגיעו במסלולים לא מקובלים.
&nbsp
אני יודע מה תגיד: "אתה לא מכיר אותי, ואתה לא יודע מה הפוטנציאל שלי!"
וזה נכון מאוד!
המראיין שלך לא יכיר אותך! אין לו דרך לדעת מה הפוטנציאל שלך אם לא תראה לו, ואין לו יכולת להמר על פוטנציאל שלך ככה סתם.
יש לו מספיק מועמדים שיכולים להראות פוטנציאל אמתי, ויש לו חברה שמעסיקה עובדים שהוא צריך לדאוג לרווחתם.
&nbsp
אם תבין את כל השיקולים האלה, אני חושב שגם תבין מה עליך לעשות אם אתה באמת וברצינות רוצה להיכנס לתחום ההיטק, ואם דיברת אמת כשכתבת שזה "זורם לך".
&nbsp
בהצלחה!

urig75

New member
זורם לי בדם זה אומר

בקצרה, כי זה לא לפורום הזה וגם אני לא צריך לשטוח בפניך. אבל יש לי דברים מאוד דומים להראות למעביד הפוטנציאלי בנוסף למה שאלמד באופן מסודר.

יש לי רקורד של פיתוחים טכנולוגיים אצלנו בחברה ששוים הרבה$. בנוסף אני עובד עם צוותי פיתוח. כל תחום ה-IT בחברה עובר אצלי. היו שנים שהיה לי זמן לעשות את חלק מהעבודה של אנשי הרשתות והפיסי שלנו.
רומים, סקריפטים, תכנות vb לאקסלים, אוטומציה, בית חכם, תכנות מכשירים לבית חכם (כולל בניית סקריפטים במכשירים) דיברת על מחשבונים: בניית מחשבונים יעודיים למקסימום יעילות ובקרת איכות וסטטיסטיקות ועוד ועוד.

זה התחיל בזה שלא הייתי מקום ראשון במשחק מחשב אז פשוט איתרתי את קובץ היי סקורס באפל ושיניתי אותו.
והמשיך כאשר באותה תקופה של icq יכלתי לגשת למחשב של החברה שלי ולבדוק מה היא עשתה או להשתמש בתכונות מתקדמות בגרסה מבושלת של mirc לדברים שונים.

נראה לי שאלו סיפורים דומים.. ונתת לי רעיון גם לאסוף דברים אלו למעין תיק עבודות. אז תודה...

אני מקווה שזה מספיק אמת :)
רק נותר לי לדעת מה באמת יתאים למה שאני אוהב לעשות.

BravoMan

Active member
סבבה, אני מקווה שאתה מבין שההודעה הזו שונה מאוד

מההודעה הראשונה שלך!
&nbsp
בפתיחת השרשור רשמת שאתה עובד בחברה שלא קשורה להייטק, ועכשיו אתה כותב שאתה עובד עם צוותי פיתוח, מה שאומר שהחברה שלך בהחלט קשורה להייטק, גם אם אינה חברת תוכנה או חומרה.
&nbsp
אתה בהחלט לא חייב לשטוח את הפרטים האלה בפני או בפני הפרום (רק אל תתפלא שתקבל תשובות לא רלוונטיות בהתאם למצב שתיארת), אבל מאוד כדאי לך לשטוח אותם בצורה נכונה מול מעסיק פוטנציאלי, אם אתה רוצה שיקבלו אותך למשרה כלשהי בתחום.
&nbsp
אם יש לך אפשרות להרכיב תיק עבודות מסודר שתוכל להציג - זה קריטי!
תרכיב אותו, תוודא שהכל עובד, אם צריך לעדכן תוכנות תעדכן.
&nbsp
תראה אם אתה יכול לפרסם משהו שפיתחת באתר כמו github - אתר שבו מפרסמים תוכנות בקוד פתוח.
ככה, תוכל לצרף קישור בקורות חיים והמעסיק יוכל להתרשם בעצמו (שים לב שאתה מפרסם קוד ולא את הבינארי של התוכנה).
&nbsp
עבור מישהו ללא תואר וללא ניסיון, תיק עבודות הוא רכיב קריטי בקבלה לעבודה.
&nbsp
בנוסף, הייתי מתחיל פרויקט חדש עכשיו ומפרסם אותו.
או לחלופין מצטרף לפרויקט קוד פתוח גדול מפורסם ומתחיל לתרום לו כמה שיותר - בהתחלה תיקוני באגים קטנים, אחרי זה הוספת פיצ'רים.
&nbsp
זה יהרוג לך 2 ציפורים במכה אחת:
1. ייצר לך שווה ערך לניסיון בתחום שתוכל להציג בקורות חיים.
2. ייתן לך להבין עד כמה מתאים לך באמת לעסוק במקצוע מעבר לתחביב פה ושם.
&nbsp
למרות שכמו שכתבו לך - GUI זה לא ציור, יש מספיק פרויקטים שאינם מתעסקים ב-GUI, לכל היותר הממשק שלהם הוא טקסטואלי בשורת פקודה.

urig75

New member
אני ממש מופתע

מהתשובות המפורטות והנכונות לעזור.
תודה תודה תודה. קצת מפחיד לשנות משהו אחרי 22 שנה של עבודה. בדיוק אתמול קיבלתי מאחותי את הקליפס לשטרות הבא (מצ"ב קובץ)

ראשית התעשיה שבה אני עובד היא הכי low tech שאפשר. אבל אנחנו דיי יחודיים שם גם בגלל חופש הפעולה שנתנו לי להצעיד אותה טכנולוגית קדימה עד כמה שאפשר בתחום הזה. אמרת חברת הייטק סבבה :)
FS=Full stack
שנית, החלטתי לאחר דיבור עם חבר כן ללכת על FS. אני אלך לג'ון ברייס/האקריו וחבריהם למרות שזה לא אותו הדבר כמו תואר כנראה אני אשלים תואר בהמשך.

הפוקוס מתחיל להתחדד לכוון מסויים הודות לחברי ולכם - תודה על כך.

שאלות:
לגבי FS:
אני יודע שבהשוואה בין הסילבוסים אני צריך לראות שהם מלמדים angular מגרסה מסויימת. אשמח לדעת מה כדאי ומה עוד לבדוק? אני השבוע מקדיש זמן לזה לסגור את הקורס.
יש עוד משהו שצריך להשוות בין הסילבוסים?

כן אתחיל לאסוף את כל העבודות שלי ולהתחיל פרוייקטים.

BravoMan

Active member
אני לא יודע למה אתה מופתע...

בסה"כ, רוב האנשים בפורום יגידו לך את האמת, לפי מה שהם חושבים.
לפעמים האמת הזו לא נעימה, אבל זה לא אומר שיש לנו משהו נגדך!
&nbsp
גם בהודעה הראשונה שלי כתבתי מה שהייתי בטוח בנכונותו לאור הנתונים שסיפקת, וכשהוספת נתונים קריטיים, התאמתי תשובה לפי אותם נתונים חדשים, זה הכל.
&nbsp
אני לא מפתח Web ולכן אין לי המלצות מיוחדות לגבי Full Stack, למעט אולי להתרחק מטכנולוגיות מיקרוסופטיות כמו NET. וללכת לכיוון שפות וטכנולוגיות כלליים כמו Python, node.js וכו'.
&nbsp
העצה הכי חשובה שיש לי לתת לך היא:
על תנעל אל framework או טכנולוגיה מסוימת.
&nbsp
לדעת angular לא משנה באיזו גרסה, לא הופך אותך למפתח, ולא יהיה מספיק כדי לקבל או להחזיק משרה.
אתה צריך להבין את העקרונות (הקצת אבסטרקטיים) של הפיתוח.
מה שתעשה בתור מפתח יהיה לפתור בעיות, ולכן אתה צריך לדעת אלו כלים לבחור לפתרון מיטבי של הבעיה הנתונה בהתחשב באילוצים, או לחלופין איך להשתמש בכלים שיש לך כדי לפתור את אותה הבעיה.
&nbsp
תבין את המבנה הכללי של מה שאתה עובד מולו: אלו שחקנים יש במערכת, מה רץ איפה ואיך וכו'.
שפות ב-frameworkים כבר יבואו אחר כך.
&nbsp
רק אל תטעה: הפחד שלך מוצדק בהחלט!
לפניך דרך ארוכה וקשה.
&nbsp
אני יודע כי עברתי דרך דומה, אבל בגיל הרבה יותר צעיר, מה שאומר שלי היה קל יותר.
גם היכולת שלי להתפשר על תנאים ושכר תמורת עבודה מעניינת, מאתגרת ומקדמת היית כנראה הרבה יותר גדולה בתור יוצא צבא צעיר, מאשר יש לך (אני מנחש שיש לך כבר משפחה לפרנס או לפחות התרגלת לרמת חיים מסוימת).
&nbsp
אל תצפה שקורס אחד או שניים אוטומטית ינחיתו לך משרה.
הסיכוי של זה נמוך למדי.
ואל תחשוב שאני כותב לך את זה כדי לבאס אותך. אני כותב לך את זה, כי זו המציאות.
&nbsp
תצטרך הרבה עבודה קשה ולא מעט מזל כדי להצליח בתחום החדש.
&nbsp
אבל אם אתה מוכן לזה - לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה!
&nbsp
אני מקווה שתחזור ותספר לנו אם הצלחת.

urig75

New member
עדכון מהשטח..

היי מה עניינים, מעדכן... אני כבר חודש וחצי בקורס. דיי מרוצה.
סיימנו הקדמה של תרשימי-זרימה. עכשיו סיימנו יסודות תכנות ב-TypeScript אני כבר מסיים לכתוב תוכנה חמודה ומאוד שימושית לסוכני מכירות שלי ע"ג TS בלבד. ואמשיך לפתח תוך כדי. לדעתי לא נותנים מספיק שיעורי בית שם כי לדעתי אני בתור סטודנט אמור לשבת על המחשב 3 שעות ביום.
אז במקום - אני פשוט לא ממתין לשיעורים ומפתח בעצמי וחוקר את העולם המופלא הזה.

חדשות עוד יותר טובות הם שאני בסוף לא צריך לשקול הסבה אז התעודה הזאת פשוט תהיה מעיין Backup Plan ותאפשר לי גם להתפתח בפן האישי וגם לפתח דברים לעבודה שלי. אני שמח שבסוף בחרתי בדבר פרקטי מאוד.

קצב ההתקדמות הוא טוב, המורה מצויין, הקורס ממש מתאים למתחילים אבל אנשים צריכים להקדיש זמן לזה.

אז זה העדכון לבינתיים.. מקווה שאצלכם גם סבבה :)

BravoMan

Active member
שמח לשמוע!

נדיר לקבל פה פידבק אחרי כ"כ הרבה זמן.
&nbsp
רק נקודה קטנה בעניין "אמור לשבת על המחשב 3 שעות ביום".
בפיתוח תוכנה, זה לא "כמה זמן ישבת מול המחשב", אלא "כמה עבודה הצלחת לעשות".
&nbsp
יש מתכנת שיכתוב 2 שורות קוד בשלוש שעות מול המחשב, ויש אחד שיתפור app שלם בזמן הזה.
מצד שני, מתכנת מהיר לא בהכרח מתכנת איכותי.
&nbsp
תתמיד, ובהצלחה בהמשך!

urig75

New member
תודה רבה

צודק,
אני בטוח שככל שהמיומנות שלי תלך ותגדל כך גם קיצור הזמן ובעוד חודש אצחק על כמות הזמן שלקחה לי לסיים את הקוד הזה.
כמו כן אני כבר מכין קובץ ריפו שילווה אותי בהמשך ליעול הזמן.

מה שכן, עזרתם לי להבין שכמה שאני חושב שאני צריך לתת עבודה זה לא מספיק גם מבחינת שעות תכנות וגם מבחינת ידע לכן אני נותן דגש לזה בלימודים כולל לימוד עצמי של מערכי השיעור העתידיים.. מה נקרא קשה באימונים קל בקרב.

rontech

New member
הי אורי, בהחלט יש סיכוי

אם תלמד לבד היטב את החומר או שתיקח קורס טוב,
בהחלט יש לך סיכוי טוב להכנס גם לתחום הפיתוח.

בהצלחה!

urig75

New member
שאלה לגבי תחומי פיתוח

קודם כל תודה על התשובה המעודדת..

במידה ואני מעוניין להתחיל כמפתח, אני לא אוהב frontend מה לעשות אף פעם לא הייתי טוב בציור.. :)

אני חזק בפונציות, לולאות, לוגיקה, אלגוריתמים .. דברים כאלו.

איזה תחום בפיתוח יכול להתאים לי ?
ואשמח לדעת גם רמות שכר בתחום הזה לג'וניור ?

תודה... סופ"ש נעים :)

rontech

New member
תשובה

הבסיס זה ידע במדעי המחשב הכולל מבני נתונים ואלגוריתמים (הספר של קורמן) קצת היכרות עם מערכות הפעלה ותכנות ברמה טובה (רצוי להראות פרוייקט של כמה אלפי שורות קוד).
C++ לחלונות או ללינוקס.
C# לחלונות.
קצת תכנות פייתון.....

לצד זה כדאי להוסיף תוספת מכובדת... מכיוון שפיתוח אלגוריתמים בדרך כלל מצריך הרבה ידע מתמטי ולרוב תואר שני... (גרפיקה 3D או עיבוד תמונה, כל מיני דברים מבוססים על סטטיטיקות כמו למידת מכונה).....

יהיה לך הרבה יותר קל לספק אחת משתי התוספות הבאות:
בסיסי נתונים (דטה בייס)
תקשורת (TCP HTTP ועוד)

choo

Active member
ככל הידוע לי, הכותב מעלייך עדיין סטודנט - מפה האופטימיות ;)

למעלה